partener cu hepatita C

de curand am cunoscut un tip care m-a fermecat...pur si simplu... ne intelegem bine, pot sa ii vorbesc despre absolut orice, e un tip decent, ma respecta...e frumos... e tot ceea ce mi-as fi dorit de la un barbat...sincer.... doar ca de curand, cand relatia noastra a inceput sa devina mai intima, mi-a spus ca are hepatita C... o are de cand era mic, deci nu e ca si cum a umblat cu nu stiu cine si a luat-o... ideea e ca imi place foarte mult de el, dar nu pot sa ma protejez de hepatita C. ce naiba fac?? mai e cineva aici care a trecut printr-o situatie atat de delicata?
garbo_1399
Postat pe 9 Mai 2012 18:06
Chiar acum cteva zile vb cu un taximetrist care mi povestea de un prieten care are aceasta boala de la 16 ani. Soția lui are si ea luat de la el, bineinteles, dar spunea ca e in stare pasiva nu se manifesta. Copilul lui a mostenit boala prinților, are 25 de ani, si la fel e in stare pasiva. Omul datorit unui stil de viața foarte echilibrat ( odihna regim, etc) a ajuns la vrsta de 54 de ani. A lucrat numai program redus de 4 ore pt a putea avea repaosul cerut de boala. Acum am nțeles ca exista metode mai bune de tratament, dar pe vremuri nu prea existau. Gndește-te bine la ce ți dorești, nu caut sfaturi pe garbo. E viața ta si trebuie sa știi ce alegi.
alba
Postat pe 13 Mai 2012 17:09
Are hep C, deci e stigmatizat. Sunt f muli oameni purttori de virus fr s tie.
nainte de a da mna cu el, l trimit s fac testul pt antigen!
Axl_R
Postat pe 13 Mai 2012 19:14
Buna
Nu e nici pe departe asa de infricosator.
La cinci luni dupa ce eu si sotul meu ne-am mutat impreuna , in urma unor analize , am descoperit ca avea hapatita C . Tragedie mare pe atunci ! Dupa punctie , viremie si un tratament corespunzator cu interferon , virusul pana atunci activ , a devenit pasiv din prima luna de tratament. De atunci au trecut 6 ani , virusul C nu s-a mai reactivat si nici nu mi s-a transmis . Virusul C se transmite doar in proportie de 5% pe cale sexuala . Cel mai adesea se transmite prin sange. Asa ca nu te speria , sunt multi in Romania care sunt purtatori de virus C , fara a fi neaparat ca boala sa se transmita sexual .
Sfatul meu este sa eviti sa folosesti aceeeasi trusa de unghii ca si el , sa eviti contactul cu sangele lui in cazul in care s-a taiat si ai si tu rani deschise., sa nu folosesti aceleasi aparate de ras ca si el .
In cazul in care relatia voastra evolueaza si ajungeti sa aveti un copil , nu este obligatoriu ca si bebelusul sa mosteneasca hepatita C.

Numai bine
cristina_camelia
Postat pe 24 Mai 2012 14:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Femei cu probleme ginecologice 2 De la: Eugenia69 9 Iulie 2011 19:51
sinceritate,sentimente, momente si clipe de fericire 179 De la: Axl_22 30 Iunie 2011 07:26
Viagra...cine apeleaza la ea? cand? ....si de ce? 94 De la: Lady_infinity 10 Octombrie 2013 10:37
Si comunistilor care nu le plac crestinii..Sa se duca sa il caute pe Ceausescu...Ca a-ti vazut ce sfarsit au oamenii rai 111 De la: pantera_neagra 10 Februarie 2010 16:26
Ce isi doresc barbatii? 301 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:01
Setari Cookie-uri