Noua lege a avorturilor

De la: garbo249401, la data 2012-04-17 18:35:00 DRAGA MEA CU TEORIA STAI BINE...SA TE VAD IN REALITATE........BARBATUL DEVINE INTRE TIMP PUTUROS..PT CA SE IA DUPA ALA SI ALA ...DACA AI PE CINE SA MODELEZ E OK ...EU DAIA AM RAMAS SINGURA CU 2 COPII PT CA AM BATUT CU PUMNUL IN MASA LA 10 DE CASNICIE...EU AM DUS TOT GREU SI EL TIMP DE 20 DE ANI NU A FACUT NIMIC...SI NICI ACUM NU FACE DACA BAIETII ILO ROGA SA II AJUTE CU CEVA SAU SA SE VADA... II EVITA MAI MEREU..E CORECT ??? PT FEMEI NU DELOC USOR...ITI DOESC NUMAI BINE !!! PS ...BAIETII MI-AU ZIS BINE CA NUMAI ESTI CU EL MAMA ....
pai regulile se fac inainte de casatorie,,,de la inceput se imparte munca si fiecare sa faca..
eu zic ca cel mai corec este ca inainte de casatorie este ca daca se divorteaza barbatul sa plateasca jumatate din cheltuielile copiilor...pt ca daca barbatii vor copii trebuie sa se ocupe si de cresterea lor nu sa ii lase in carca femeilor...sau ca femeia sa ii suporte mofturile barbatului pt ca este la mana lui..pai barbatul i-a facut copiii,,,dar regulile de stat sunt facute tot in favoarea barbatilor,,,pt ca sunt facute tot de barbati...
daca femeile ar face contract ca barbatii sa plateasca bani pt copii in caz de divort,,ori ca lucra la negru,ori ca nu lucra banii trebuie sa ii plateasca...pt ca barbatii sa invete ca sa nu mai faca copiii si apoi sa ii lase in carca femeilor.
barbatii se comporta ura cu femeile pt ca le cred la mana lor...femeia suporta totul pt copiii,se umileste pt copii....daca s-ar face un contract inainte,,,pt ca barbatul se schimba,,,copiii vin pe lume si bani trebuie pt copiii...
ingerasulluptator
Postat pe 17 Aprilie 2012 21:48
De la: garbo_1794, la data 2012-04-10 17:54:03
Ce parere aveti doamnelor despre ea? Mie nu imi vine sa cred ca vor nemernicii astia sa fac. Ok, inainte era rusinos sa ai copil fara sa fii maritata dar acum nu avem cu ce sa ii crestem!


Ideea nu e rea, insa nu cred ca au gasit cea mai buna modalitate de a stopa avorturile. Mai utila ar fi o educatie sexuala reala, nu filme horror. Inceputa in scoala generala. Atunci sa li se explice fetelor ce inseamna o sarcina nedorita, nu dupa ce raman gravide.
Cabinete de panning familial, unde se distribuie anticonceptionale si prezervative gratuite exista in orase, nu stiu daca si la tara.
Doar un aspect: "miss fata de la tara" merge in oras , unde este consiliata psihologic, apoi informata ca trebuie sa astepte inca 5 zile, adica se intoarce acasa "nerezolvata" , dupa care ar trebui sa mai faca o data traseul pana la cabinet ! Asa ca, probabil multe vor apela la anticele mijloace babesti.
Magnolia73
Postat pe 19 Aprilie 2012 15:27
Aface sex este o necesitate biologica cu care am fost inzestrati cu totii pt. reproducerea speciei noastre,asadar cum ai nevoie de aer,apa ,hrana tot asa ai nevoie de sex are imortanta lui in dezvoltarea fizica si spirituala a fiecarui individ,asa cum ai nevoie de aer,apa,hrana ai nevoie de iubire manifestata prin sex mai dur spus,in realitate este unirea celor doua energii pt. a forma unitatea celor doua entitati si asta facuta cu mult respect si iubire.Un barbat daca este lenes sau rau din pacate sint foarte multe cazuri care aceste adevaruri si minusuri,se fac vazute dupa casatorie si dupa ceva ani,a influenta un barbat sa fie bun si iubitor daca nu a fost educat in aceasta directie este posibil doar prin multa rabdare si iubire,daca merita investit in acea persoana,asat inseamna ca-si doreste schimbarea si o noua viata.Ofemeie sa fie condamnata la un destin tragic doar pt. faptul ca a ramas insarcinata cu cine nu trebuia si apoi sa-si asume singura consecintele asa cum se intimpla de cele mai multe ori este o nedreptate.Fiecare avem dreptul sa ne hotarim destinul si suportam consecintele faptelor noastre,iar D-zeu nu trebuie amestecat in acesta macabra lege importiva femeilor,intii de toate,sufletul pe care-l sortesti la viata trebuie sa-i oferi ce este necesar in dezvoltarea lui si nicidecum saracie,lipsuri pe toate fronturile si schilodirea psihica prin marginalizarea lui,atunci mai bine renunti al avea decit sa-l condamni la un astfel de destin.
garbo255960
Postat pe 20 Aprilie 2012 15:58
sa faci sex fara sa iti iei masuri de protectie e o necesitate?? A dreak nedreptate... cum nu intelege lumea ca poti sa omori un copil pt ca tu n-ai avut bunul simt sa te protejezi.
Lasa barbatul - ca nu el ramine gravid, responsabilitatea corpului tau e strict A TA. Nu vrea sa te protejeze, altul, ca nu s-au terminat barbatii. Si poti sa te abtii, chiar daca tropaie hormonii, in loc sa vii dupa aia si sa spui suav ca dom'ne ce nedrept... cum ai luat tu o sarcina asa, din tramvai, ca gripa... absolut nevinovata. Si cum in generozitatea ta te-ai hotarit sa schilodesti copilul ala fizic si sa il arunci la cos, ca nu cumva sa il schilodesti psihic de-aa lungul vietii. Cita marinimie...:-)))

Ma leshi cu siroapele astea justificative.
quasaria
Postat pe 20 Aprilie 2012 16:22
In primul rand consilierea este un drept al fiecaruia, nu poate fi o "obligatie"; in alta ordine de idei dezvoltarea armonioasa a unui copil se bazeaza pe dragostea materna, cum poate o femeie care ramane insarcinata in urma unui viol, abuz fizic sau psihic sa priveasca acel copil cand in fiecare zi ii aminteste de trauma prin care a trecut?
Iar in cazul in care metodele contraceptive esueaza, ca s-au mai intalnit cazuri, iar familia nu are putere financiara in cresterea unui copil, dar statul vrea sa creasca natalitatea, cred ca ar trebui sa existe un sistem de asistenta sociala care sa ajute aceste familii, sa existe legi de protectie a mamelor "purtatoare".
cristina_dimitrescu
Postat pe 21 Aprilie 2012 08:07
Am citit commenturile la acest topic si am constatat ca ff putine sunt pe subiect. Am impresia ca unele persoane s-au aventurat sa discute despre un proiect de lege cu privire la care nu au informatii !!! Dar, ce si-au zis? Hai sa comentam si noi pe langa subiect, ca romanii !...
Consider ca se resimtea o nevoie acuta pentru un asemenea proiect de lege, care este foarte bine-venit.
Este extraordinar sa li se puna la dispozitie femeilor sedinte de consiliere psihologica. Celor care au facut avorturi pana acum nu li s-au aratat imaginile absolut reale cu copilul din trupul lor, care este sfartecat de viu, care se zbate sa scape de instrumentul ucigas, caruia ii creste pulsul enorm din cauza luptei pe care o poarta...si cu toate astea, majoritatea au o trauma psihica pe care o poarta toata viata. De ce ?! Lupta pt. a trai a sarmanului copil din trupul femeii, caruia i-a fost respins dreptul la viata, fiind ucis cu sange rece, i declanseaza acesteia anumite mecanisme psiho-emotionale si, de aceea, femeia care trece printr-un avort provocat nu va mai fi niciodata cea care era inainte... Iar din cauza lipsei unei culturi in Romania cu privire la apelarea la psiholog pentru probleme emotionale (chiar si pt. problemele marunte, nu numai pt. acestea majore), acestor femei nu le este tratata teroarea sufletesca cu care se confrunta.
Consider salutar un asemenea proiect de lege, iar cei care il condamna nu fac decat sa sustina ignoranta!... Femeia trebuie sa fie pe deplin constienta de decizia cruda si infioratoare pe care o ia; nu trebuie sa creada ca un avort este similar extirparii apendicelui; ea ucide o viata si daca o face, trebuie s-o faca in cunostinta de cauza. Oricum, pt. mine este deja prea mult faptul ca avortul provocat, fara existenta unor motive care sa puna in pericol viata femeii, continua sa fie legal !!!
Suntem oameni inzestrati de Dumnezeu cu ratiune dar si cu liberul arbitru. Nu ne putem permite sa ne jucam cu Creatorul, sa ne jucam de-a viata si de-a moartea. Unii ar vrea sa-L excluda din ecuatie pe Cel care a creat si creeaza viata! Omul, care nu poate crea viata, nu are niciun drept s-o suprime.
Se vorbeste, de asemenea, despre lipsa educatiei sexuale. Asa sa fie?! Chiar crede cineva ca tinerii nu stiu ca sexul are si rolul de procreere?! Nu au auzit de banalul prezervativ si nu-i cunosc rolul?! Permiteti-mi sa am puternice indoieli...
Iar acei asa-zisi "barbati", care au o problema cu privire la folosirea prezervativului...nu ei sunt vinovati, ei fac doar ceea ce li se permite; de vina sunt femeile care continua sa aiba o relatie cu ei...de parca s-ar fi terminat toti barbatii !!!
mihaelacorina
Postat pe 21 Aprilie 2012 10:52

nu e vorba ca "li se permite".pur si simplu sunt barbati care au o singura lege in familie;legea pumnului. sunt femei sarmane care nu au alta alegere decat sa traiasca asa.astfel au trait bunicile lor, mamele, asa vor trai si ele.nu au alta alegere

in loc sa infierati femeile care fac avorturi, mai bine v-ati oripila ca nu exista legi care sa pretejeze mama si copilul in tara asta, ca nu se gasesc resurse pentru a incuraja natalitatea, ca nu se iau masuri pentru stoparea violentei casnice,ca nu exista programe reale de protectie si informare.

eu nu as vedea in cel avort o crima si nici nu i-as da aceasta conotatie religioasa de" pacat". as vedea, insa, un mare pericol medical asumat de femeie. orice avort implica niste riscuri
si_totusi
Postat pe 21 Aprilie 2012 11:15
Eu una nu inteleg de ce se revolta unele persoane in conditiile in care nici de acum incolo femeile nu vor fi impiedicate sa apeleze la "un ucigas platit"! Doar vor fi constientizate (si cele carora nu le era clar...) ca in realitate asta fac!
Stiam ca romanii nu au inca o cultura in privinta vizitei la psiholog dar nu mi-am imaginat totusi ca il pot considera un terorist numai pt. ca te ajuta sa te intelegi mai bine pe tine si circumstantele cu care te confrunti !...
Unele persoane afirma ca femeia poate decide ce sa faca cu corpul ei. Daca cele care spun asta sunt de orientare ateista, le respect modul de gandire; fiecare trebuie sa fie liber sa-si aleaga religia sau non-religia.
Daca intamplator, insa, unele dintre ele sunt crestine, vreau sa le amintesc ceea ce spune Dumnezeu in Biblie, prin apostolul Pavel, in 1 Corinteni cap.6, vers.19-20: "Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."
Oare ne-am pierdut reperele morale crestine intr-atat incat sa nu mai luam in calcul realitatea faptului ca Dumnezeu ne-a daruit acest trup cu scopul de a-l onora pe El prin ceea ce facem cu corpul nostru?
Pana la urma, a pastra un copil atunci cand mijloacele materiale sunt precare este o problema de credinta. Dumnezeu va binecuvanta decizia morala a persoanelor care cred ca, daca El a ingaduit sa apara o viata, va interveni astfel incat nici copilul, nici parintii sa nu sufere lipsuri. Dar...repet: ESTE NEVOIE DE CREDINTA.
Am o prietena care avea o casnicie sortita esecului inca din start. Desi "fusesera atenti" tot timpul, dupa spusele ei, totusi a ramas insarcinata...de doua ori ! Pana la urma, casnicia a ajuns acolo unde se preconiza: la divort. Acum, ea are acesti doi copii minunati care sunt viata ei, sunt lumina ochilor ei, sunt rostul ei de a exista pe lume si este o femeie multumita de viata ei. Daca nu ar fi fost copiii, nu ar fi facut altceva decat sa ingroase numarul persoanelor deprimate care l intreaba pe Dumnezeu de ce nu sunt fericite dar uita sa ia in calcul deciziile gresite pe care le-au luat ele nsele in viata!...
mihaelacorina
Postat pe 21 Aprilie 2012 12:04
"si_totusi", eu as zice sa nu ne hazardam sa consideram ca acele femei nu ar avea "alta alegere". de ce?! sunt sclave? sunt handicapate? sunt incapabile sa-si castige existenta?
eu am venit acum peste 20 de ani in Capitala din provincie fara sa am unde sa stau, fara niciun ban in buzunar, fara loc de munca si o perioada de cativa ani m-am chinuit ingrozitor. dar Dumnezeu a fost cu mine si de atunci incoace...este impresionant cati bani am agonisit si cate studii am facut.
daca stai doar sa-ti plangi de mila, sigur ca nu vei avea "alta alegere".
prietena mea de care am amintit este bugetara, nu i-a fost usor cu doi copii dar are o viata implinita in prezent.
mihaelacorina
Postat pe 21 Aprilie 2012 12:16
corina, ca sa vii in bucuresti trebuie sa ai bani. ca sa-ti faci rost de un loc de munca trebuie sa ai niste studii, ca sa faci studii superioare trebuie sa ai o baza

sunt in tara femei cu 8 clase. nu toate pornesc spre bucuresti. au un rost acolo, unde stau,s-au casatorit, si-au facut o casa.nu sunt scalve dar nici de prea multe drepturi nu se bucura. ele cu copiii in poala, ele la prasit, ele la facut mancare, ele peste tot. poate sotul lor e un betivan. sa-l lase? unde sa plece? la bucuresti?

suporta bataile bucurandu-se ca sunt rare, suporta escapadele sotului mergand pe filozofia popula ca asa sunt barbatii, nu iau anticonceptionale ca nu-si permit,nu merg la un psiholog ca nu au puterea financiara necesara si nici cultura medicala aferenta,nu folosesc prezervativul ca nu vrea barbatul

cand ai venit tu in bucuresti sa mai putea face ceva. acum, daca vii rupt in coate , fara nici de unele nu ai cum sa razbati. idealizati viata si o raportati numai la experienta voastra.nu mai ganditi totul romantic sau simplist.fiecare om are o poveste si o cruce de dus. o poarta cum poate si cum il duce capul.
si_totusi
Postat pe 21 Aprilie 2012 12:52
Vina avorurilor o are toata lumea nu doar femeile..Multe femei ajung la dsperare,,nu au parte de incurajare....Peste tot doar descurajare..oamenii se descurajeaza unii pe altii...
eu odata am fost la ginecolog,,si am vazut multe femei care fac avort..Am discutat cu una,,am incurajato,,,aproape ca se razgandise...Putini oameni te sprijina moral sa te incurajeze....apoi cand am incurajato pe acea femeie sa nu faca avort,,vine doctorul si o chiama imediat la avort....si a avortat....si i-am zis la doctor ca este pacat sa omoare copii,,el a zis ca eu sunt sufletista ca cica sunt moldoveanca
ingerasulluptator
Postat pe 21 Aprilie 2012 13:28
hop si tu cu calul tau !
si_totusi
Postat pe 21 Aprilie 2012 16:04
960 , nu stiu cum e in sistemul privat , dar in cel bugetar o femeie de servici are fix ..... 575 lei venit net . adaugandu-i un sot somer si 2-3 copii , crezi ca isi va permite sa dea jumatate din salariu pentru un avort ?!!!!!! , nu , desteapto , va naste de cate ori va ramane insarcinata si vor supravietui toti din acel ,,venit" .
si_totusi , nici macar femeile despre care vorbesti tu nu avorteaza ; daca nu au cativa lei pentru pilule anticonceptionale / luna , crezi ca le pica din cer cateva sute pentru un avort ?
iar celor care se bat cu pumnul in piept ca e corpul lor si au dreptul liberului arbitru , le sugerez sa-si scoata uterul , trompele , ovarele , ca astea SUNT PARTI ALE CORPULUI LOR CU CARE AU DREPTUL SA FACA CE VOR ; copilul nu face parte din corpul lor , el nu este decat un musafir pentru perioada determinata in acel corp. sau asa le dati in cap si celor care va intra in casa , pe motiv ca e casa voastra si aveti dreptul sa faceti ce vreti in ea ?
perce1
Postat pe 21 Aprilie 2012 17:08
960
DD_BB
Postat pe 21 Aprilie 2012 17:33
De la: DD_BB, la data 2012-04-21 17:33:15960


,,garbo 255960" - prescurtat .
perce1
Postat pe 21 Aprilie 2012 21:57
si_totusi, "n-am incotro" e o scuza a dreak de buna - doar doar o scuza. Faptul ca urmeaza calea care li se pare cea mai sigura - si chiar este cea mai sigura si nu impune riscul nici unui esec, coate-goale ala le tine in ograda lui precis, ca trebe hranite gainile - e o alegere. De ce sa compatimesti pe cineva care asta alege?! Sa ii plingi de mila si sa dai pe dinafara de intelegere - pentru? Pentru ca sta cu betivanul, violent, etc, cind ar putea sa nu stea?Pentru ca accepta sa fie ala stapin pe corpul lor din prejudecata goala ca trebe sa fie un barbat in casa? Sau pentru ca betivalul si betivul le intretine - iar respectivele in afara de ce fac prin curte, nu vor sa stie sau sa faca altceva?
Chiar crezi ca exista vreuna care niciodata nu s-a gindit sa plece din batatura si sa isi faca alta viata? Nici macar ca fantezie? De ce n-a facut-o? Pentru ca nu si-a asumat riscurile. C'est. Nu reprezinta o scuza. Cit timp e dotata cu maini, picioare si creier, are si "de ales". Toti alegem. Iar siguranta unui drum drept si fara esecuri n-o are nimeni. Si atunci ce facem? Sa stam toate sa toarcem linga soba? Si sa pretindem mila?
quasaria
Postat pe 21 Aprilie 2012 22:42
De la: perce1, la data 2012-04-21 17:08:19
iar celor care se bat cu pumnul in piept ca e corpul lor si au dreptul liberului arbitru , le sugerez sa-si scoata uterul , trompele , ovarele , ca astea SUNT PARTI ALE CORPULUI LOR CU CARE AU DREPTUL SA FACA CE VOR ; copilul nu face parte din corpul lor , el nu este decat un musafir pentru perioada determinata in acel corp.


exact.

daca e corpul lor sa si-l revendice cind "n-au incotro" decit sa faca sex fara protectie. Sau atunci nu mai e al lor?!
Copilul doar creste in uter. Atit. Nu iti apartine. E o alta fiinta. Iar fiinta aia depinde neaparat de tine doar 9 luni. Mi se pare aberant ca faptul ca nu poti sa fii un parinte bun sa egaleze dreptul la viata al altei persoane care nu e satelitul tau - iti e egala. Sau iti e superioara - pentru ca apartine unui timp in care tu nu o sa mai fii aici. Un nou nascut mai multe sanse de a realiza ceva decit ai tu in acel moment. Indiferent daca poti sa ajuti acel copil sau nu in continuare, aroganta ca il poti ucide mi se pare inadmisibila.
Mai degraba inteleg femeile care nasc si abandoneaza: atunci da, l-ai facut si i-ai dat o sansa sa traiasca. Indiferent ce se intimpla in continuare, ai facut ceva pentru el. Ca o sa aiba o viata buna sau o viata rea - o sa aiba o viata. Cit e mic nu se poate ajuta singur - mai tirziu o sa poata. Ne ridicam sau cadem in cea mai mare parte datorita deciziilor noastre de adulti, nu datorita fustei mamei. Peste 20, 30, 40 de ani tu nu o sa mai existi oricum, iar el o sa existe.
quasaria
Postat pe 21 Aprilie 2012 23:06
Consiliere psihologica pentru a opri avorturile in RO? Nu stiu daca am adoptat si ideea asta din vreo legislatie unde functioneaza sau e "ce a visat noaptea, pune in practica ziua", dar n-am sa pun stampila pe "DA" in ruputul capului (asta daca va exista vreun referendum pentru adoptarea ei).
Cand am auzit despre initiativa asta, primul lucru care mi-a venit in minte a fost numarul celor care fac avort. Si al doilea a fost varsta lor. Desigur ca pentru o femeie intre 30 - 50 (zic si eu asa) consilierea nu are nicio valoare. Nu ii va creste copilul psihologul ci propriul salariu. Asa ca, zice pas si isi vede de drumul ei, adica va face avort daca a fost o "eroare"
Problema cred ca apare doar in cazul celor tinere si foarte tinere. Fara sot, uneori chiar si fara tata la copil, fara casa, masa, posibilitati pentru ziua de maine, DAR mai ales fara sprijinul parintilor. Pentru ca mama si tata o stiu virgina. Cum sa se prezinte la psiholog de mana cu mama? Ar ucide-o daca afla. Asa ca, fie un avort empiric pe la cine stie ce baba, fie aruncatul de la etajul 14 al blocului din centru. Cam asta cred eu ca va fi rezultatul adoptarii unei asemenea legi. Ceva mai multe sinucideri si nimic schimbat in procentul avorturilor din Romania.
Anubis
Postat pe 22 Aprilie 2012 03:12
sunt atatea metode de contraceptie adevarat, dar cine le foloseste eu, tu,ea care suntem responsabile de faptele noastre dar celelalte ,majoritate,cele le facem intr/un fel sau altul,barbat sau femeie, trebuie sa ne asumam cand ne dam chilotii jos si... asta sa invete fiecare
gmpa
Postat pe 22 Aprilie 2012 09:37
q, e frumos ce zici, e corect insa, romania reala e alta.
nimeni nu alege raul insa, el vine pe parcurs


nu exista nici o lege care sa permita politiei sa-l tina pe scandalagiu, bataus, betivan macar o zi la politie, dupa ce a facut circ in ograda. in cel mai bun caz, vin ii spun frumos sa se linisteasca,eventual ii dau o amenda pentru perturbarea linistii publice si atat. in secunda 2, dupa ce pleaca politia- daca vine- ala o bate si mai tare. mama si copiii sunt un fel de animale din ograda lui

spui sa plece ca nu e sclava. unde sa se duca? ce sa faca singura pe drumuri cu unul -doi sau trei copii dupa ea? cine o primeste? parintii? posibil. insa, dupa o zi sau doua ii vor spune ca trebuie sa se intoarca acasa, ca femeile trebuie sa-si tina casa, etc.mai este si problema copiilor. poate parintii sunt din alt sat. unde pleaca la scoala cei mici? haine, carti, caiete au ramas la nenea.

sa spunem ca parintii o primesc si da divort.hai sa spunem ca acestia vand vaca sau calul sa poata angaja un avocat. asta e valabil la divort.insa, pentru un partaj,care la noi tine cam 2-3 ani, de unde bani ca sa poata sustine onoraliul avocatului?si apoi, dintr-o casa vai de capul ei ce va obtine la partaj? jumatate. adica, jumatate dintr-o camera si un hol.poate sta ea in siguranta in casa cu batausul? poate pune capul pe perna , noaptea, fara sa nu-i fie frica?

cam asta e romania reala, romania femeilor de la sate care nu au bani sa poata face fata unor probleme de acest gen.

din cate stiu eu, cam jumatate din femeile de la sate sunt batute. e un sport national cand te imbeti sau cand esti nervos sa vii acasa si sa-ti omori nevasta.

ce fac aceste femei? toate trebuie sa plece? unde?cu ce bani? ce sa faca daca nu stiu decat a lucra pamantul?

nu legea avortului ar trebui data acum.avortul este doar o consecinta .trebuie lucrat la cauzele aparitiei acestui fenomen.

in primul rand ar trebui data o lege care sa evacueze instant pe scandalagiu si bataus.sa umble el pe drumuri fara casa, fara masa si nu femeia si copii
si_totusi
Postat pe 22 Aprilie 2012 10:49
am fost marora la o intamplare. o femeie este adusa de urgenta cu hemoragie la un spital .era o sectie de ginecologie si femeia avea fibrom uterin. cat a stat femeia in cabinetul medicului la consultatii, nenea facea 13-14 pe hol. cand a iesit, a inhatat-o de par si i-a spus ca a stat atat de mult in cabinet pentru ca s-a .......... cu medicul. scandal, chemat paza, tot tacamul. medicul a incercat sa-l lamureasca ca e ceva grav.a stat femeia cateva ore in spital cat au stabilizat-o medicii.nu au avut cum sa -l lamureasca pe nenea ca e un caz urgent si femeia a fost luata pe sus de sot pe motiv ca se alinta si ca nu are nimic. de frica, aia a plecat. stii ce a facut medicul ca sa o salveze ? spre seara, a trimis salvarea si polita sa o aduca

iti inchipui ce pateste aia cand se duce acasa dupa operatie?

uitati-va la tv. cate cazuri au fost date in ultimul timp de femei omorate de sot. si nu numai de barbati fara carte.

legea permite sotului orice.cand intervine, e prea tarziu

si_totusi
Postat pe 22 Aprilie 2012 10:51
si_totusi, sint de acord cu tine ca lucrurile astea se intimpla (btw, mi-a trecut ceva pe la urechi de o lege noua impotriva violentei domestice, nu stiu detalii ca nu m-a impactat personal prea mult...)
Dar se intimpla pentru ca mentalitatea femeii e de asa natura, asta incerc sa spun.
"Nu stie sa faca" altceva - de ce nu stie? De ce nu incearca? De ce nu scoate cutitul, scaunul, tuciul sau facaletul cind e lovita si ii face praf si teasta aluia si cocioaba lui?! De ce ne educam fetele sa fie supuse si cuminti? De ce un barbat poate sa dea, iar o femeie nu poate sa riposteze?! Doar pentru diferenta de forta?! Eu zic ca diferenta e de aplomb... Iar ce o impiedica nu sint muschii. E mentalitatea care ar trebui schimbata. Si nu o schimbam prin mila si "intelegere", ca e saraca o biata femeie neajutorata. Chiar e neajutorata?!
E ok sa fim feminine si suave: nu cind e vorba de violenta. Si nu cind e vorba de drepturi de baza. Iar saracia nu e o scuza. Asa cum un barbat isi poate pune palma in fund sa plece in lume sa isi faca un rost, si o femeie poate face exact acelasi lucru. Poate forta nota si lasa copiii pachet la bunici - un timp. Isi poate lasa copiii la orice centru de protectie, pe perioada limitata - e mai bine decit cu animalul in casa - poate apela la orice ajutor gaseste, si poate sa LUPTE sa isi faca o viata in care sa aiba macar demnitate. Atit. In care sa spele scari de bloc dar sa isi educe copiii ca n-are nimeni dreptul sa le faca viata un calvar, sa ii loveasca sau sa ii constringa. Aici e de luptat - nu la a pastra specimenul linga tine, sau la a-l schimba... Cind e vorba de alta femeie care le fura "proprietatea", brusc nevestele isi gasesc resurse psihice si de energie sa protesteze. Cind e vorba de cum le trateaza onorabilul pe ele, ramine problema in alcov, ca "e normala".
quasaria
Postat pe 22 Aprilie 2012 12:55
apropo cu chilotii jos..Eu am avut o cunostiinta,o fata,care am discutat cu ea ca nu este bine sa se culce cu un barbat si cu altul...Apoi ea a cunoscut un barbat,,,care avea poze cu Iisus zicea ca este credincios...Si fata aceasta i-a spus acestui barbat ca ea are principii si nu vrea sa faca dragoste ..Si acet barbat zice pai unde crezi ca gasesti tu asemenea barbat....
barbatii sunt cu insistentele ca sa faca sex,,,si femeile au fost educate sa fie supuse barbatilor,,din doua vorbe se supun barbatilor din toate punctele de vedere....
si aceasta fata s-a culcat cu barbatul,,,a observat ca este cam curvar,,dar unde gasesti baieti seriosi....s-a impus ca cica nu se mai uita la femei cred doar ca in lipsa ei..oamenii sunt rai...barbatii sunt rai si plini de ura,,,buni doar de teorie
ingerasulluptator
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:05
Irinuco da`ce are coada vacii cu stampila primariei ???
A ramas fata grea? trebe avort?
Rotty
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:10
Ne tot legam de educatie. Este adevarat ca are un rol important in ceea ce facem, in ceea ce devenim, dar iar revin la varsta celor pe care le tot aducem in discutie. E vorba de generatia tanara, de cea care bea, fumeaza, se drogheaza, face sex in grup. Cot la cot cu baietii. Se bat intre ei tot asa cum se si iubesc. La gramada. Prin urmare, fetele astea stiu sa dea cu pumnul in ala de le loveste, isi insala partenerul ca asa e cool, se marita ca da bine in poza si divorteaza ca s-au plictisit.
Nu cred ca mai e vorba de femeia supusa barbatului. Dar cred cu tarie ca-i vorba de prostie cat cuprinde. La cat sunt (pretind ca sunt) de versate, atotstiutoare in x domeniu, pe atat sunt de necitite, necultivate, neinformate. Habar nu au pe ce lume traiesc si in tot ceea ce fac, ele doar copiaza. Nu modelul mamei, bunicii asa cum era in urma cu 50 de ani ci modelul blondei promovate de noi toti. Mergand pe principiul: mie nu mi se poate intampla nimic rau.

Nu mai cred demult ca mama-i cea vinovata cand fiica moare de supradoza. Ci eu, tu , el..... cu totii suntem vinovati de esecurile noii generatii.

Cand peste tot se striga in gura mare: "La dracu' copil ii trebuia in ziua de azi" atunci clar copilul devine o povara prin difenitie si trebuie eliminat.


Eu tot imi pun intrebarea ce vor fi invatati sa spuna psihologii pentru a convinge o fata (femeie) din zilele astea sa pastreze o sarcina nedorita.
Anubis
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:23
ala e alt segment de piata...
Asta e si perceptia mea asupra majoritatii "urbane" a celor care fac avort, nu sint deloc victime - sau sint alt tip de victime, de fapt. "Blonda" promovata la TV, in afara de a fi penibila, mi se pare pare depersonalizata - e un cosmar lumea in care toate aratam la fel, gindim la fel, simtim la fel, dupa modele... Iar in "modelul de succes" general acceptat, copilul intr-adevar nu incape: nici macar daca undeva in adincul sufletului tu ti l-ai revendica. Depinde in ce proportie ramai tu, in ce proportie te transformi intr-o barbie inutila intr-o lume cu sute de mii de barbie identice...
Sint convinsa ca sint fete care fac si sex neprotejat si avort cu acelasi stoicism cu care isi opereaza nasul,sanii, buzele, etc - nevoia de conformitate. Nesigurante ca pot fi apreciate pentru ca sint ele insele, teama de a fi diferit, teama de a lua decizii nepopulare.
quasaria
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:33
De la: Rotty, la data 2012-04-22 14:10:44Irinuco da`ce are coada vacii cu stampila primariei ???
A ramas fata grea? trebe avort?
pai este foarte greu sa te pastrezi fata cuminte,,pt ca ceilalti oameni rad de tine.Eu zic ca la mine la munca,,erau niste femei maritate care vorbeau asa de vulgar de fata cu copii lor si isi bateau joc din mine pt ca nu faceam sex si eram fata linistita.si pt ca era o fata de treaba care tinea cu mine au inchiso in toaletta si radeau de ea...era la munca la restaurat,,,oricum am plecat si i-am lasat cu ochii in soare dupa ce mi-am luat toti banii...
dar iti spun oamenii la teorie sunt buni dar nu te lasa sa fii cuminte...
ingerasulluptator
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:41
cand eram la scoala si le-am spus la baieti ca nu fac sex,,,au inceput ca rada de mine si sa imi faca cunostinta cu baiaeti ca poate sa mi-o traga...
toti randeau de mine pt ca eu vroiam sa fiu femeie cuminte....
nu mai exista femei cuminti pt ca nu sunt incurajate...
cand vreau sa fii femei cuminte toata lumea rade si isi bate joc din tine..de parca te-ar crede prost
cumintenia femeii nu este incurajata ci este mai degraba descurajata si apoi este reprimata si se da in pas cu lumea..oamenii isi strica caracterul unii la altii si nu vor sa te lase sa fii mai bun ca ei..sunt distrugatori...as vrea sa vad cum stati si voi la practica
ingerasulluptator
Postat pe 22 Aprilie 2012 14:46
cum stam la ce practica, irina?
Ca sa stim daca poti sa vezi sau nu....
quasaria
Postat pe 22 Aprilie 2012 15:21
De la: quasaria, la data 2012-04-22 15:21:44cum stam la ce practica, irina?
Ca sa stim daca poti sa vezi sau nu....
ca si voi atunci cand vedeti o femeie care nu vrea sa si-o traga..Incercati pe rand sa o prostiti sa o seduceti poate ca pica biata femeie in ghiarele vagabontului
ingerasulluptator
Postat pe 22 Aprilie 2012 20:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
LAPTIC 4 De la: Alexandra_Dinu_1 23 Decembrie 2013 19:20
concediu de maternitate 8 De la: office_salinasusesi_ro 15 Septembrie 2010 11:27
educatoarele batause 171 De la: garbo079649 12 Aprilie 2012 07:07
ceaiuri 1 De la: narcysa 23 Februarie 2011 06:19
Faceti cadou o carte copilasului dvs! 1 De la: garbo066778 27 Octombrie 2009 16:47
Setari Cookie-uri