Sotul meu nu ma mai suporta


Eu sunt berbec, sunt colerica si ma supar incredibil de repede si reactionez foarte urat. nu imi ia mult pana ma calmez, pana cand imi trece starea si pana cand nu mai vad rosu in fata ochilor, dar e foarte neplacut pentru cei din jur. mai nasol e ca iau si decizii proaste cand ma supar asa repede, spun chestii negandite,,, jignesc. sotul meu mi-a spus ca deja nu mai imi suporta toanele... Help!?
garbo_1474
Postat pe 29 Martie 2012 16:56
dansu' ce zodie este?

iasomia
Postat pe 29 Martie 2012 16:59
daca iti sti defectele noi ce am mai putea spune. Doar sa nu te mai superi asa repede, sa te superi mai incet. Doar nu vrei sa vina acum toti(toate) berbecii sa spuna ca sunteti colerici. Asa sunteti si va controlati.
cri_cat
Postat pe 29 Martie 2012 17:23
Cand realizezi ca ai o problema jumatate din ea este deja rezolvata ,mai ramane sa gasesti doar cele mai potrivite metode sa revi la normalitate.Nici tu cu siguranta n-ai suporta prea bine un astfel de comportament.
garbo265966
Postat pe 5 Aprilie 2012 10:31
Autocenzura este foarte buna mai ales ca starile de furie de obicei nu aduc nimic bun, nici pentru tine nici pentru cei din jur, furia intuneca rationamentul si te face sa nu evaluezi corect motivul pentru care te-ai infuriat, nu cred ca zodia este hotaratoare pentru acest comportament mai este si exemplu parental , mediul social care a favorizat aceasta manifestare. Dar pentru tine este cel mai nociv , supararea te face sa pierzi din alte mici bucurii si iti poate afecta si sanatatea.
Vizavi de sot insa incearca sa pui problema altfel, te-ai schimbat pe parcurs?, sau daca ai fost asa dintotdeauna inseamna ca inainte nu-l deranja si-l deranjeaza acum. pentru ca nu este un titlu de glorie sa fi coleric , pentru ca persoanele calme sant mai intelepte incearca sa respiri inainte de a da drumul furiei si sa te gandesti daca merita sa dai drumul vorbelor , stabileste-ti o lista a lucrurilor pentru care chiar merita sa te necajesti si cele ale caror aparitii sant intamplatoare si mai putin vinovate si mai ales fa o intelegere cu sotul tau el ce da in schimbul efoturilor tale si cum se implica el ca sa te ajute sa te schimbi ( daca te imbratiseaza cand esti nervoasa poti sa te calmezi ca prin farmec?), discuta, incearca, casnicia este facuta pentru a discuta si bune si rele si sa se incerce rezolvarea lor impreuna. Cauta sa echilibrezi supararile cu mici bucurii, incearca sa fii draguta atat de mult cat esti si nervoasa . parearea mea..Daca aveti si copii pentru ei accesele de furie , indiferent de motiv sant catastrofale.
carmen46
Postat pe 6 Aprilie 2012 19:52
nici al meu
Eugenia69
Postat pe 6 Aprilie 2012 20:06
Asa ai fost mereu...si te-a suportat...nu iti da de gandit acest aspect???...si presupun ca tocmai el iti provoaca aceste stari...si aportul lui care este??aplaneaza starea ta sau din contra??cauta in alta parte..altu-i baiul...nu tu....el doar profita...se motiveaza...
wildchery
Postat pe 7 Aprilie 2012 08:45
Numara pana la zece. Daca nu ajuta, poti merge cu numaratoarea si mai departe. Parerea mea este ca poti sa te controlezi. Ai putea discuta cu sotul tau acele aspecte care te infurie astfel ca acesta sa le ocoleasca cand vorbeste cu tine. In aceeasi masura evita vizitele la acele persoane care te scot din sarite cu felul lor de a fi. Nu este rau sa consulti un psiholog.
garbo_1713
Postat pe 7 Aprilie 2012 09:06
Daca incerci vei putea cu timpul sa-ti domolesti agresivitatea si violenta, dar...nici tu nu faci urat din senin sau de nebuna, te provoaca banuiesc, doar ca el are diferite scuze apoi, victimizandu-se...un fel de manipulare din partea lui, stiindu-ti partile slabe(am fost in astfel de situatii) Retine: nu esti singura vinovata. Calm, calm, dar pana cand si cu cine, mai ales?
magdabeauty
Postat pe 7 Aprilie 2012 09:11
Eu ajunsesem atat de pozitiva si de zen :)), dupa ce m-am luptat si am lucrat cu mine sa nu ma mai aprind cand mi se dau motive si sa incerc sa fiu mai inteleapta, incat nu mai reactionam la provocarile din partea lui pe fata si-l enerva si mai tare. Nu-i mai placea. De asta zic: pe unii nici pe naiba nu-i multumesti si inventeaza scuze apoi, iubind sa mentina conflictul, ca apoi sa-si revendice rolul de victima. Problema nu-i neaparat la tine, ia incearca sa te experimentezi si cea calma si inteleapta, sa-l vezi atunci pe unde o mai scoate si cum procedeaza-daca apreciaza sau nu.
magdabeauty
Postat pe 7 Aprilie 2012 09:17
De ce nu pleci si sa il lasi astfel cu ochii in soare? Poti sa-i trimiti pe colega noastra cea bisericoasa prin e-mail sa-i citeasca Vechiul si Noul Testament in timpul liber.
garbo_1713
Postat pe 7 Aprilie 2012 13:59
Si sotul meu este berbec si se comporta ca tine,ti-ai pus ore intrebarea daca ai fii in locul lui ce ai face,cit ai mai suporta cred ca te iubeste mult de tolereza toate Domnul sa-ti dea ginduri bune
garbo223613
Postat pe 8 Aprilie 2012 10:15
Ar fi extraordinar daca ai incepe sa faci in ziua urmatoare altceva decat ceea ce faci in prezent. Uimeste-l.
garbo_1713
Postat pe 8 Aprilie 2012 20:55
Invata sa te controlezi.Stii ca vorbele dor mai tare decat o palma.Inainte de-a arunnca cu pietroaie trece putin prin filtru ceea ce spui si da dovada de maturitate/Toate lucrurile au o limita.Azi cu pitre .maine cu bolovani ,cat sa mai suporte bietul om?Ai grija ca intr-o zi s-ar putea sa-l pierzi.Si mai lasa prostiile ca zodia nu are a face cu caracterul tau.
garbo224050
Postat pe 9 Aprilie 2012 04:10
Nici cu al meu.
garbo_1713
Postat pe 9 Aprilie 2012 20:23
e mai simplu sa "nu te mai suporte"dar ar fi constructiv sa nu te mai provoace.
Nu-ti asuma tu toata raspunderea, Cind stai cu cineva o perioada si ajungi sa il/o cunosti, e foarte simplu sa ii prevezi reactiile si dupa aia sa arati cu degetul: na, esti nebun/a, vezi?!
quasaria
Postat pe 12 Aprilie 2012 19:44
Problema este ca si tu trebuie sa te controlezi!As fi dorit sa ma fac **psiholog** dar in 1967 cand am terminat eu liceul nu era **nevoie de asa ceva!Nu era sectie de **psihologie**.Asa ma tot gandesc la lumea nebuna din jurul meu.Am vazut multe caractere ,tari si slabe. Autocontrolul este cel mai bun remediu.Dar uneori avem nevoie de ajutor.Tu te ai pus in locul persoanelor de langa tine??!Daca mereu ,ar fi colerice, ar urla fara motiv ,cum te ai simti tu??!! Eu mereu ma gandesc la acest lucru1Uneori ma apuca niste **furii groaznice** fara motiv si mi vine sa ma **razbun** binenteles pe cine??! Oare, pe cel de langa mine,,,dar ma gandesc la el saracul, a suferit destule in viata la ce sa i mai **amarasc si eu zilele??!! Si atunci ma calmez si nu mai reactionez rau!!
Jojolin
Postat pe 13 Aprilie 2012 08:12
mai bine ca nu te-ai facut psiholog...
quasaria
Postat pe 13 Aprilie 2012 14:32
Pt WILDCHERY
Ce usor e sà dai vina pe celàlalt! Tu dacà ai fi avut un sot care ti.ar fi fàcut scandal in fiecare zi, ce ai fi fàcut? Nu crezi cà pur si simplu domnul s.a sàturat de scandal zilnic? Eu stiu ce vorbesc. Stiu cum e. Stiu din proprie experientà. Dacà se ajunge sà fie prea tarziu, poate ea sà facà orice, nu mai poate intoarce pe el inapoi. Principalul motiv? Ea nu se va schimba niciodatà. Doar pàrul, poate! El a suportat pt cà a vrut sà fie impreunà, pt k o iubea. Ea l.a gonit efectiv. Si acum face pe victima. Cunosc cliseul. Dab el a spus cà nu o mai supostà, chiar a ajuns la capàtul rbdàrii si a pierdut toate sentimentele bune fatà de ea. MAI GANDITIVÀ SI LA GRESELILE VOASTRE SI NU SCOATETI VINOVATI PE ALTII TOT TIMPUL.
adi68pop
Postat pe 14 Aprilie 2012 09:09
eu sunt balanta,el scorpion.fac f urit sunt foarte colerica dar ma suporta de 20 de ani.Dragostea invinge tot!am uitat sa precizez,jignesc tot :vii,morti pina la cel mai indepartat neam....dupa ce-mi trece rid.el ,spune ca sunt ca un foc de paie.asa sunt eu.
mada_luci94
Postat pe 14 Aprilie 2012 14:59
borderline...
adipop - daca ai fi inteles ce o provoaca, probabil n-ar fi ajuns atit de des sa isi ascuta ghearele pe sufletul tau.
quasaria
Postat pe 14 Aprilie 2012 15:12
Nu e vorba cà m.a jignit in fatà. Aceleasi lucruri uràte a spus si altor persoane care nu au nici o legàturà cu noi. Dacà ar fi avut motive certe, poate nu as fi fost atàt de vehement. Am suportat mai mult de 10 ani creznd cà asta trebuie sà fac pt a avea o familie. Dar de 2 ani a depàsit orice limità. Orice ar face cel de làngà tine, dacà il iubesti, nu il strigi pt o bucatà de paine "pe care ai cumpàrat.o tu". Totul dupà ce tu ai stat acasà 15 ani fàrà sà ai niciun venit. Poate eu sunt nebun si nu pot sà inteleg
adi68pop
Postat pe 14 Aprilie 2012 20:01
n-am zis ca esti tu nebun si nu poti sa intelegi. Ce ziceam e ca la un moment dat, cit inca va mai puteati intelege din cind in cind,poate era bine sa va asezati la o discutie: si sa ii spui auzi femeie, asta sint eu dispus sa fac sa nu ne mai certam, tu ce esti dispusa sa faci?Ce vrei de la mine, ce pot sa schimb, ce vreau de la tine, ce poti sa schimbi.
E foarte simplu sa dai vina pe celalalt - in realitate, intr-un conflict sint doi.
quasaria
Postat pe 15 Aprilie 2012 02:37
CONTROLEAZ-TE,SPUNE N GND CE AI DE SPUS,ABȚINERE DAC SE POATE ,C ALTFEL REGREȚI CE AI SPUS LA NERVI.
garbo203525
Postat pe 17 Aprilie 2012 01:33
De la: garbo_1474, la data 2012-03-29 16:56:41
Eu sunt berbec, sunt colerica si ma supar incredibil de repede si reactionez foarte urat. nu imi ia mult pana ma calmez, pana cand imi trece starea si pana cand nu mai vad rosu in fata ochilor, dar e foarte neplacut pentru cei din jur. mai nasol e ca iau si decizii proaste cand ma supar asa repede, spun chestii negandite,,, jignesc. sotul meu mi-a spus ca deja nu mai imi suporta toanele... Help!?

Soția mea este capricorn și tot așa reacționeaza,noroc ca sunt eu berbec și o calmez.
VOIAJOR
Postat pe 17 Aprilie 2012 08:14
Nici sotul meu nu ma mai suporta in 2004. Seara cand vroiam sa ma pun la culcare, imi spunea mars in alta camera. Motivul: avea alta. Si anii au trecut totusi... el este bolnav de 2 ani si jumatate si eu il ingrijesc. Prieteniisi ïubital-au uitat demult.... Roata vietii se invarteste!
maria1956
Postat pe 17 Aprilie 2012 22:00
Dar degeaba, draga mea. Acum ar trebui sa ii zici tu lui:
- Mars in alta camera.
garbo_1713
Postat pe 18 Aprilie 2012 18:58
exact. Intreaba-l: ai nevoie de ceva, dragule? Mars!
quasaria
Postat pe 18 Aprilie 2012 19:29
Hai sa nu fim totusi rele. Diferenta dintre un om prost si o femeie buna sta nu numai in vorbele lor ci si in felul in care se poarta.Realitatea este ca pe parcursul vietii ne pierdem independenta din diferite motive si ajungem sa depindem unii de altii.Mai mult chiar decat ne putem imagina.
garbo_1713
Postat pe 18 Aprilie 2012 21:41
Viata nu este numai asa cum o vezi tu Quasaria. Adevarul este dincolo de noi.
garbo_1713
Postat pe 19 Aprilie 2012 15:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
eu 20, el 23, casatoriE? 95 De la: garbo_405917 17 Noiembrie 2014 10:15
casatorie fara iubire 205 De la: sheika29 23 Martie 2010 08:17
este permisa casatoria intre o crestin ortodoxa si un penticostal? 135 De la: ancutsam 15 Martie 2019 13:14
Diferenta de 11 ani e prea mare? 35 De la: garbo_1650 24 Aprilie 2012 14:11
ne casatorim si acum ma bate la cap cu dans, dj si aranjamente 14 De la: raul_constantin 21 Noiembrie 2017 20:38
Setari Cookie-uri