ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Dieta raw vegan

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 


Este cineva adeptul acestei diete? eu am participat weekendul acesta la targul raw vegan organizat de Ligia Pop. A fost interesant, foarte multe produse bio de calitate dar si foarte scumpe.

Pentru cei care nu stiu, regimul raw vegan este un stil de viata care presupune consumul de mancare vegetala cruda (fara produse animale - carne, oua, lactate etc) pregatite fara foc.

Din ce am citit pana acum, anumiti oameni spun ca un astfel de regim nu este tocmai bun si ca in timp ar duce la cancer. Imi poate spune cineva mai multe?

Va multumesc!
  citeaza   raspunde

da: e o dieta foarte buna pentru maxim 6 luni, si nu in situatia in care vrei sa ai copii in urmatorii ani.
  citeaza   raspunde

Sunt multi adepti, e plin internetul de ei. Referitor la cancer, ei zic taman pe dos. Ca n-o sa faci niciodata cu mancare "vie".
  citeaza   raspunde

da, se pare ca asa e. Stopeaza evolutia celulelor canceroase pentru ca le suprima hrana. Problema e ca iti suprimi hrana si altor celule care iti cam trebe: de exemplu creierul uman nu prea functioneaza la capacitate daca ii dai doar frunze crude... Femeile care tin regim drastic o perioada indelungata au probleme de fertilitate sau copiii au retard, apar anemii pronuntate, etc.
  citeaza   raspunde

Eu nu stiu daca aici se vorbeste din cunostinta de cauza, din citite sau din experimentate. Eu sunt raw vegan de aproape 6 luni de zile, si in proportie de 90% si viata mea s-a schimbat in bine. M-am documentat extraordinar de mult si am vazut cazuri in care peroane s-au vindecat de diabet, cancer si alte boli grave cu ajutorul modului de viata RAW VEGAN.
Eu ma simt excelent, am analizele cu rezultate mult mai bune decat in anii anteriori si eu cred ca atata timp cat modeul de viata RAW VEGAN se face intr-un mod corect, este ceea ce merita trait. Din pacate suntem atat de dependenti de mancarea gatita, de produsele care nu ne aduc nici un beneficiu si atat de setati pe ceea ce ne spun doctorii incat nici nu bagam in seama sfaturile sau docemnetele care ne-ar face noua bine, ca oameni.
Nu ai cum sa spui cu legumele si fructele, alaturi de germeni si seminte fac mai mult rau decat carnea, laptele si oualele care, s-a demonstrat stiintific faptul ca nu aduc nici un beneficiu organismului nostru si nu ne aduce nici un plus de energie, vitamine si minerale.
Deci parerea mea e ca se greseste atunci cand se spune ca dieta RAW VEGAN e numai pt "n" luni sau nu e buna deloc.
  citeaza   raspunde

cristi, eu nu vorbesc din auzite. Tu te simti foarte bine dupa 6 luni pentru ca ai consumat din rezerve. Cind or sa se termine rezervele si o sa incepi sa te "autoconsumi", o sa simti.
Am tinut dieta respectiva suficient de mult timp, foarte strict, si pentru probleme suficient de grave care, intr-adevar, au trecut. Dar omul nu este creat ierbivor. Dupa citeva luni un adult are nevoie de suplimente iar un copil are nevoie de suplimente din start. Iar pentru o femeie insarcinata nu e suficient sa pasca frunze de salata si alune...
Eu pot - la o adica - sa traiesc bine merci 40 de zile doar cu apa, ceaiuri si sucuri de fructe si legume. Nici macar fibra. Pot sa traiesc si fara ele - doar apa. Si recomand asta, dar unui om cu boli incurabile altfel, nu unui adult sanatos - si in nici un caz unui copil. Si animalele cind sint bolnave refuza hrana - instinctiv. Noi sintem singurii care ne indopam, "pentru ca ne face bine". Dar trebuie sa diferentiem un organism bolnav si in stare de alerta de unul sanatos...
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: