ghid pentru o viaţă Ć®mplinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Algele si efectele lor

Voteaza
*****Scor: 3 din 1 vot
 

Stiati ca?
- Algele diminueaza efectele devastatoare ale fumatului activ si pasiv.
- Īn Japonia, Chlorella este declarata „aliment de interes national“
- Algele intra īn compozitia unui elixir considerat stimulator al celulelor stem adulte.
- Algele asigura, potrivit studiilor recente, 90 % din oxigenul existent pe planeta si ar putea constitui 80% din rezervele de hrana ale omenirii.
- Cine consuma alge īsi asigura imunitate īmpotriva atacurilor virale care produc cele mai cumplite boli, de la gripa si hepatita, la SIDA.
- S-a descoperit ca, fiind hranite numai cu dioxid de carbon, algele produc un soi de petrol care poate fi usor transformat īn motorina. Un hectar din suprafata marii ticsit cu alge poate oferi de 15 ori mai mult biocombustibil. Īn plus, nici nu consuma resurse de apa pentru irigatii, nici nu va ocupa terenurile agricole necesare obtinerii de hrana, nici nu risca sa duca la cresterea pretului alimentelor.
Beneficiile algelor marine
- Acidul alginic pe care īl contin algele īmpiedica absorbtia metalelor toxice ajunse īn organism.
- Continutul crescut īn iod al algelor este benefic īn prevenirea gusei si īn cazul functionarii insuficiente a glandei tiroide.
- Borul pe care īl contin joaca un rol indirect īn reglarea metabolismului calciului si magneziului.
- Acizii grasi omega-3 scad nivelul lipidelor din sīnge, reduc agregarea plachetelor sanguine, īntr-o mica masura cresc nivelul colesterolului bun (HDL) si au efect vasodilatator. Īncetinesc aparitia aterosclerozei si scad tensiunea arteriala.
- Datorita continutului de vitamina E, beta-caroten si seleniu, au un rol important īn anihilarea radicalilor liberi si īn īmbunatatirea capacitatii de aparare a organismului.
- Prin continutul ridicat de fibre vegetale ajuta la digestie. Efectul lor se face simtit repede īn cazul hipersecretiei de acid gastric.
greenlife-imune.webs.com/
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: