Alegere

Cand ai de ales intre calmul si linistea sotului sau a copilului, ce ati alege?
Juna
Postat pe 6 Mai 2011 23:38
o plimbare singura, cat mai lunga.
garantez ca raman in liniste si copilu', si sotu'
important e sa nu iti auda gura
Thor_again
Postat pe 6 Mai 2011 23:42
io cre'ca sotul, ce treaba ai tu cu copilul?
ca daca ai putut sa pui intrebarea, sa te indoiesti...clar.
ce v-as rupe eu capu' astora!!!
tatoo
Postat pe 6 Mai 2011 23:44
Freya__
Postat pe 6 Mai 2011 23:53
daca ajungi sa-ti pui copilul in balanta, in orice balanta, atunci mai bine te-ar renega.
esme
Postat pe 6 Mai 2011 23:57
De la: Thor_again, la data 2011-05-06 23:42:28o plimbare singura, cat mai lunga.
garantez ca raman in liniste si copilu', si sotu'
important e sa nu iti auda gura



.
garbo007525
Postat pe 7 Mai 2011 00:01
De la: Thor_again, la data 2011-05-06 23:42:28o plimbare singura, cat mai lunga.
garantez ca raman in liniste si copilu', si sotu'
important e sa nu iti auda gura


care a fost totusi supararea si revolta legata ZECE- FLORIN CHILIAN???//CE TE-A DERANJAT INCIT SA IMI RADIEZI CONTUL? DUPA CUM AI TOT AMENINTAT. SE REPETA ISTORIA DE PE BLOGUL CU GUNOAIELE DINTR-O MINTE DESTUL DE IMBICSITA. SE REPETA ISTORIA DE VREO CITIVA ANI. DE CE MA CONSIDERI O INFRACTOARE ATIT DE PERICULOASA? DE CE AMENINTI MEREU? DE CE DE FIECARE DATA CIND AM SI EU CITE O PARERE , FARA NICI O EXPLICATIE CIVILIZATA SINT AGASATA SI AGRESATA DE HAITA DE ID-URI?EU, INTREB, NU MA CERT. CEARTA NU A FOST FACUTA SI PT MINE. IMI CER DOAR LAMURIRI SAU DREPTURI. ATITUDINEA VOASTRA ASCUNDE CEVA. SI NU E CORECT , NU E CINSTIT. ASTEPT O REPLICA , POATE FI FOARTE DURA ( IMI ASUM RISCUL) , DAR SA FIE CORECTA , ADEVARATA. NU MINCIUNI CU GENERALITATI INVALUITE IN BALMAJEALA. VREAU SA STIU CE AM GRESIT ATIT DE CUMPLIT. CE CRIMA AM SAVIRSIT?
garbo007525
Postat pe 7 Mai 2011 00:10
De la: esme, la data 2011-05-06 23:57:44daca ajungi sa-ti pui copilul in balanta, in orice balanta, atunci mai bine te-ar renega.


bravo, esme, te iubesc pentru asta!
tatoo
Postat pe 7 Mai 2011 00:26
Nu va inteleg atitudinea agresiva pentru ca era singura problema cu care ma confrunt de ceva timp: copilul adolescent si razvratit care stie sa reactioneze doar la vorba calma si prieteneasca asa cum l-am invatat si taica-su care nu stie decat sa dea ordine si pretinde, din punctul meu de vedere, o maturitate excesiva, dorindu-si copilul perfect. Aparent are dreptate ca cere sa fie curat in camera, sa faca teme non-stop etc. Dar eu nu mi-am dorit niciodata copilul perfect, ci un copil fericit. De aici marea neintelegere in familie care duce la destramare.

P.S. Poate daca nu eram suparata, reactionam si eu cu o gluma. Scuze.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 00:35
poate preferati

CHIAR DACA-FLORIN CHILIAN sau
TERMOPANE- acelasi talentat FLORIN CHILIAN
un geniu, plin de modestie asa cum ii sta bine oricarui om superior. ce aveti impotriva lui? sau impotriva mea? ce i-am depreciat numele pronuntindu-l? il admir, ca inteligenta. ce e atit de grav. v-ati ofensat de parca voi ati fi fost el. EL, ESTE DOAR EL
garbo007525
Postat pe 7 Mai 2011 00:35
ntz,ntz,ntz...rai mai sunteti uneori.......

juna,ca mame,clar vom alege calmul si linistea copilului....intr-un mediu calm si linistit trebuie sa creasca....
cred ca am spus destule si poate te-am ajutat cu ceva.....
anaROBERT
Postat pe 7 Mai 2011 00:35
Ana, si eu am ales la fel. Am intrebat si parerea altora sa vad daca sunt tampita sau nu... pentru ca spuneam in alt subiect, mediul in care am crescut m-a invatat sa privesc lucrurile in mod sucit. In timp am deschis ochii (sper) si acum merg doar pe ideea: vrei sa mergi cu mine, ok, nu... exista mai multe drumuri si ajung pentru fiecare.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 00:55
"..Dar eu nu mi-am dorit niciodata copilul perfect, ci un copil fericit. De aici marea neintelegere in familie care duce la destramare.."

eu zic sa reflectezi putin..
ai idee cati adolescenti sunt "fericiti" dupa ce-si baga in vena..?
roby_cado
Postat pe 7 Mai 2011 00:58
Juna, eu zic sa fii conflict mediator si sa-i calmezi pe ambii... Cam asta fac si eu cu fie-mea si o parte din restu'lumii cu care interactioneaza si revolta copilu' prin faptul ca n-o trateaza de la egal la egal. Si ca nu e in stare sa ii explice si ii da ordine.

Si noi n-am ajuns la adolescenta inca... Pe de alta parte, ce sa ii spun?
Ca adultii pot fi timpiti si nevrozati?
O sa ajunga ea singura la concluzia asta.
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 08:14
Roby, stiu ca ai dreptate, de aceea am cautat mereu sa ii ofer un sprijin moral si o amicitie ca sa nu o caute in strada. Cred ca un copil fericit in familia sa, intr-o comunicare echilibrata cu parintii, nu va apela la drog. Nu stiu... am mare incredere in forta comunicarii si am observat ca baiatul reactioneaza pozitiv la comunicare. Dar nu la ordine si lipsa de respect. Pentru ca atunci se razvrateste. De fapt si eu sunt asa si majoritatea din noi, cred.

Quasaria, de mult timp o fac pe mediatorul. Nu intotdeauna reusesc insa.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 09:23
incearca sa le dai dreptate si unuia si altuia, si sa le spui ca uite, tu esti ala mare, tare, destept si rational si care poate intelege...bla bla.... AJUTA-MA sa il calmez pe alalalt. Dar discutiile sa se rezume la a fi intre patru ochi, nu sase... Probabil intr-o mare masura e un razboi de orgolii, si, daca le-ai calmat orgoliile, se duce si conflictul....
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 09:35
tu ai dreptate, Q, insa ce zice Juna mie imi suna a conflict intre tata si copil, cu mama care trebuie sa aleaga pe cine `favorizeaza`, cui ii declama prin legi nescrise, dar imuabile, dreptul la liniste si pe cine condamna la furii definitiv. ori problema asta mi se pare de-a dreptul pusa stramb, absurda si chiar hilara.. ma gandesc la un tata `traumatizat` de copil (saracutul tata, ce mizera a devenit viata lui in prezenta unui copil neascultator! bleah! unde sa se ascunda nefericitul, sa mai traiasca si el un pic?!), care-si rasfrange frustraile asupra copilului, facandu-l sa se simta vinovat de neputintele lui in a-si impune punctul de vedere si inconfortabil. insa sa stai sa te gandesti pe cine `merita` sa linistesti intr-o asemenea situatie, mi se pare penibil. un tata care se crede emulat de copilul sau, ca intr-o competitie, ceea ce ii produce fibrilatii de amplitudinea electroshocurilor si accese furibunde ale orgoliului ranit, nu e decat un caraghios care habar n-are ce se intampla cu omul si devenirea lui, habar n-are ce inseamna adult, ce menire are si de ce a ajuns asa.
da, copilului ii poti ft bine explica ce se intampla cu oamenii si cu piticii lor de pe creier (si sunt sigura ca va intelege), insa ce sa-i mai explici unui adult, si tata, care face crize oracaitoare ce-i tulbura linistea de mascul cu drepturi universale si indubitabile? mi-e teama ca n-are sens sa-l iei de manuta ca pe copil, spunandu-i: `stii, copiii sunt neajutorati, ei abia descopera lumea si noi suntem cei care tre` sa-i ajute s-o faca, dar in asa fel incat sa porneasca pe drumul lor percepand-o corect, valid si nu prim prisma capriciilor ce-i pot fi atribuite mai degraba unui adult frustrat si `gresit` proiectat de mama natura!` macar atata intelepciune sa aiba acel adult-tata: sa lase vanitatile de supersef atunci cand trebuie sa fie credibil!
esme
Postat pe 7 Mai 2011 09:49
esme, am vazut de multe ori ditai oamenii cu vanitati de plozi, asa ca nu ma mai mira nimic.... Sa zicem ca eu nu-s foarte mediatoare de felul meu, dar felul meu e putin relevant in unele situatii. Cind apare un conflict te gindesti CE VREI: sa il rezolvi? Fine. Atunci macar tu nu emiti judecati de valoare si nu iti sumetesti al treilea orgoliu, intre aia doi.
Pina la urma, conteaza ca toata lumea sa poate sa traiasca, nu cine are sau nu dreptate.
Si, da, evident, tatal este cel care greseste.

Intre un adult si un copil, INTOTDEAUNA adultul este cel care greseste. Pentru simplul motiv ca el este cel care conduce, sau ar trebui sa conduca dansul. Nu copilul. Si daca ies scantei inseamna ca n-a gasit metoda potrivita. Persista in a impune o metoda gresita iar lucrurile se agraveaza. E foarte simplu de stabilit responsabilii... Dar solutia e sa gasesti un echilibru, nu sa iei sabia dreptatii si harsti in stinga si in dreapta...nu?
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 10:08
Q, cat se poate de corect ceea ce spui, insa nu pot sa nu ma revolt la o asemenea dilema aberanta: ce sa aleg: linistea sotului, ceea ce presupune ca poate sa se aleaga praful de personalitatea si nevoile copilului, sau linistea copilului, in detrimentul bosumflarilor sotului, suferind de autoritate masculina ofensata? tocmai c-ar fi trebuit sa intrebe ce-i de facut in asemenea situatie, cum sa gaseasca un echilibru, si nu pe cine sa aleaga, si pe cine sa trimita la drak!
esme
Postat pe 7 Mai 2011 10:33
cam asta spuneam si eu...cu conflict mediator.
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 10:40
Fetelor, in esenta stiu pe cine sa trimit si unde. Am deschis acest subiect intr-o clipa de suparare, pentru ca iar si iar mi se spune ca eu gresesc pentru ca apar copilul. Si eu stiu ca nu el greseste. Ca i se cere sa fie mai responsabil decat e normal la varsta lui. I se pune in spate vina tuturor esecurilor. Si nu e corect. Copilul devine deseori tata pentru propriul tata care in urma frustrarilor a degradat si vrea sprijin de la propriul copil.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 10:55
De la: Juna, la data 2011-05-07 00:55:11Ana, si eu am ales la fel. Am intrebat si parerea altora sa vad daca sunt tampita sau nu... pentru ca spuneam in alt subiect, mediul in care am crescut m-a invatat sa privesc lucrurile in mod sucit. In timp am deschis ochii (sper) si acum merg doar pe ideea: vrei sa mergi cu mine, ok, nu... exista mai multe drumuri si ajung pentru fiecare.


jumatate de informatie ai dat , raspuns pe masura ai primit. arata toate circumstantele, daca vrei sa primesti raspuns la obiect. nu trebuia sa ghicim noi ce se intampla de fapt.
Freya__
Postat pe 7 Mai 2011 14:04
Juno....ai zis ca sti pe cine si unde sa trimiti....
si eu am o banuiala...
pai trimite-l!!!!!!!!
unii tati vor sa dea si copiilor educatia pe care ei au primit-o si datorita careia sunt asa cum sunt in ziua de azi....adica cu niste mici-mari problemute....
si daca mai au si orgoliu' ala al draq de masculi care stiu ei tot....gluma se ingroasa
unii nu inteleg ca educatia nu se face nici cu pumnu-n gura si nici cu pumnu-n masa
si copilul e un copil normal,cu razvratirile specifice adolescentei....o sa-i treaca
da-i copilului dragoste si atentie si ajuta-l sa nu ajunga ca tac-su,sa stie cum sa-si educe copiii atunci cand va veni timpul
eladaela
Postat pe 7 Mai 2011 14:23
Freya, nu stiu daca e cazul sa aratam partea intunecata pe care o avem fiecare. Dar, daca vorbeai de sinceritate, ok, voi fi macar o data sincera. Sotul e un frustrat care nu are nici un prieten si isi schimba locurile de munca pentru ca nu poate sa prinda nicaieri radacini. Vina tuturor frustrarilor o pune in seama copilului careia ii cauta diverse motive de a-l domina. Pentru orice neintelegere dintre noi vina o poarta tot copilul.
Stiam demult ca trebuie sa plec sa imi smulg copilul de acasa, penru ca are o influenta distructiva asupra lui, dar nu am unde. Nu am parinti si nici prea multe rude. Am cumparat impreuna un apartament prin banca si tot eu am fost nevoita sa imi parasesc locul meu stabil de munca pentru a lucra peste hotare. Mi-am parasit copilul in felul acesta si nu il mai pot apara. Dar nici nu am unde sa il las. Momentan. Pana nu voi gasi o solutie.
Nu vorbim in casa de divort, dar eu sunt sigura ca e singura cale corecta pentru toti. Poate gresesc. Dar acum asta e realitatea.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 14:37
destul de nasoala situatia.
Si poate avea repercursiuni pe termen lung.
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 14:44
De la: quasaria, la data 2011-05-07 14:44:20destul de nasoala situatia.
Si poate avea repercursiuni pe termen lung.


Stiu. Situatiile facile nu ma dispera. Cand e situatia dificila ma dezechilibrez putin pana reusesc sa imi gasesc directia. Si, mai ales, putin sprijin moral.
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 14:46
Nu stiu de care parti intunecate vorbesti. Raspunsul meu era la reactia ta cum ca raspunsurile sunt agresive. Am incercat sa-ti arat contributia ta la reactia noastra.

la modul cum era pusa intrebarea, ma scuzi...
Imi pare rau prin ce treci, trebuie sa-ti fie destul de greu. Sunt sigura ca vei gasi o cale de rezolvare. Daca nu veti fi capabili s-o faceti impreuna.
Freya__
Postat pe 7 Mai 2011 14:58
situatiile facile ? a fi si culmea..
Freya__
Postat pe 7 Mai 2011 15:02
Juna, nu la tine ma refeream.
I've been there - cam in locul lui fiu-tau. Nu stiu citi ani are, da' daca e adolescent nu e tocmai ok situatia PENTRU EL.
quasaria
Postat pe 7 Mai 2011 15:29
Poate asta ma si supara cel mai mult. Eu stiu sa ma apar si m-am calit destul ca sa pot tine piept incercarilor. El... mi-e ca vreau sa il protejez si acum nu pot. Nu stiu daca va avea puterea sa ia aceste clipe ca pe niste lectii din care sa invete sau va cadea sub povara lor. Instinctul matern ma face sa urlu (chiar daca o fac in van acum), pentru ca TREBUIE sa-mi protejez puiul. Gresesc?
Juna
Postat pe 7 Mai 2011 15:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ale mele probleme 21 De la: bluelight 24 Octombrie 2009 09:13
DESPRE COPII 6 De la: grill 9 Iulie 2012 16:07
Soacra mea 40 De la: zayidee 30 Decembrie 2012 21:41
timp liber cu cei mici 7 De la: iasomia 23 Octombrie 2011 21:23
Familia iubitului ma dispera. 10 De la: Daliaa 24 Decembrie 2017 11:42
Setari Cookie-uri