ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Parinte bolnav de alzheimer

Voteaza
*****Scor: 5 din 2 voturi
 

Buna ziua,

mama mea in varsta de 76 de ani, a fost diagnosticata cu Alzheimer in urma cu 8 ani.
Pana acum doi ani cand a murit tatal meu, evolutia bolii a fost lenta (avea lapsusuri frecvente si era uneori confuza, dar se exprima clar, era coerenta si ne surprindea uneori cat de bine rationa).
Acum este insa confuza aproape tot timpul, are momente cand nu-si mai recunoaste copii si nepoata, crede ca tata este in viata dar plecat din oras. Nu pot si nici nu vreau s-o internez l intr-un azil, desi este ingrozitor de deprimant sa-ti vezi parintele degradandu-se fizic si psihic pe zi ce trece. In plus din cauza osteoporozei are dureri ingrozitoare de picioare si se deplaseaza foarte greu. Uneori mi-e teama c-o sa cada la pat si va trebui s-o ingrijesc ca pe un copil mic.
Vroiam doar sa stiu daca s-a mai confruntat cineva dintre voi cu o asemenea situatie si cum a procedat. Multumesc tuturor celor ce-mi vor raspunde, stiu ca este o experienta dureroasa si greu de impartasit.
  citeaza   raspunde

Buna ziua,


Probabil ca iti raspund cam tarziu, insa am vazut mesajul tau si situatia ta a fost asemanatoare cu a mea pana m-am hotarat sa fac ceva in privinta asta. Mama mea e de asemenea bolnava de Alzeimer si la varsta ei, 86 de ani, nu mai avea cum sa aiba grija de ea singura. Prima oara am avut angajata o femeie care statea cu ea in timpul zilei, cat timp eram plecati la serviciu, insa acea femeie nu spala, nu gatea, nu facea curat, doar ststea cu ea si de multe ori nici nu se ocupa asa cum trebuie de mama (mai ales sa o schimbe si sa o spele de cate ori era cazul). Pana la urma am luat decizia sa o internez intr-un camin privat de batrani. La inceput, gandeam la fel ca tine, deoarece credeam ca e ca in spital, insa dupa ce am vazut acest camin mi-am schimbat total parerea, este bine ingrijita, supravegheata in permanenta si mai ales cel mai mare avantaj este ca am acces video la ea oricand, deci pot vedea in permanenta cum e ingrijita. Nu vreau sa fac nicio reclama, de-aia nici nu dau numele azilului unde este, dar sunt extrem de multumita de ce am gasit si vreau iti recomand ca este cea mai buna solutie internarea intr-un camin privat, dar cu conditia sa gasesti unul care sa ofere conditii si servicii de calitate. Nu trebuie sa te simti vinovata, din pacate, boala asta este teribila si nu avem cum sa luptam cu ea. Sper ca te-a ajutat raspunul meu.
  citeaza   raspunde

Multumesc pentru raspuns, azilul este pentru mine solutia finala, la care as recurge doar in cazul in care mama ar deveni un pericol pentru ea si ceilalti.
O sa te rog, totusi, sa-mi comunici numele azilului (daca este in Bucuresti sau aproape de capitala) si cat platesti lunar. Poti sa-mi trimiti un mesaj, daca vrei sa nu apara public pe site, ca o reclama.
  citeaza   raspunde

Buna! Am gasit discutia voastra cautand informatii despre aceasta boala. Va multumesc pt experientele impartasite! Ma aflu si eu din pacate in aceeasi situatie cu tatal meu. Sunt acum in cautarea unui camin in care sa fie bine ingrijit si sub suraveghere. Temerea mea este ca in acele putine momente de luciditate se va simti abandonat.Cum se mai simt mamele voastre? sau acomodat usor? Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie numele caminului despre care spuneati ca are camere cu ajutorul carora poti vedea de la distanta ce se intampla cu parintele internat. Multumesc inca o data pentru sprjin!
  citeaza   raspunde

De la: garbo260519, la data 2012-01-21 00:08:56Buna! Am gasit discutia voastra cautand informatii despre aceasta boala. Va multumesc pt experientele impartasite! Ma aflu si eu din pacate in aceeasi situatie cu tatal meu. Sunt acum in cautarea unui camin in care sa fie bine ingrijit si sub suraveghere. Temerea mea este ca in acele putine momente de luciditate se va simti abandonat.Cum se mai simt mamele voastre? sau acomodat usor? Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie numele caminului despre care spuneati ca are camere cu ajutorul carora poti vedea de la distanta ce se intampla cu parintele internat. Multumesc inca o data pentru sprjin!


Buna, nu stiu despre ce camin este vorba, persoana care a raspuns prima la postarea mea nu a mai aparut sa dea mai multe detalii, dar daca ajungi cu parintele laspitalul Sf Luca din Bucuresti, te pot indruma acolo; Se fac internari cu programare cel putin cu o luna inainte si acolo puteti primi toate informatiile necesare.
  citeaza   raspunde

Buna ziua!
va recomand cu caldura Manor Elderly Care House.
Eu am bunicul internat acolo si i se ofera toate conditiile.
Este situat in Pipera , pe strada Frasari nr. 20.
Conditiile sunt exceptionale iar personalul este de nota 10 ( sunt niste oameni foarte suletisti)
Centrul este format din personal cu experienta in asistarea si ingrijirea batranilor cu diferite probleme ca dementa senila, maladia Alzheimer, Parkinson sau persoane cu diferite tipuri de handicap,etc.
Mai multe detalii puteti afla la numarul de telefon 0733.455.456.
Pentru o galerie foto puteti accesa site-ul www.azilbatrani.ro/galerie.html
O zi buna tuturor!
  citeaza   raspunde

Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu adresa si numele Caminului, in care este internata mama dvs., mama a fost diagnosticata cu Alzheimer, are nevoie de supraveghere permanenta.

Multumesc!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: