Alegeri....regrete....invidie

Am 43 ani si cam asa au majoritatea prietenelor mele. Eu am ales cand eram tanara sa-mi intemeiez o familie, sa fac copii - nu regret - m-ar bate Dumnezeu sa spun ca regret. Dar acum cu doi copii adolescenti si ma uit cateodata la prietenele mele care au ales sa fie singure, sa-si vada doar de viata lor. Cand merg la ele in vizita casele lor sunt ca scoase din cutie - cand vin ele la mine trebuie sa intru prima si sa strang dupa copii. Fata mea e marcata de noptile nedormite - cand copiii erau mici, cand ma imparteam intre casa, copii si servici. Eu stau noaptea sa calc rufe - ele sa citeasca o carte. E drept - eu cand intru seara in casa copiii ma inghesuie sa le dau de mancare, a-mi povesteasca ce-au facut toata ziua - ele - deschid televizorul ca sa nu fie pustiu in casa. Ele viseaza acum sa faca copii prin inseminari - eu ma gandesc ca acusi apar nepotii. Si totusi uneori ma uit la sotul meu ca ma compara cu ele si comparatia nu e neaparat in favoarea mea. Mai traieste cineva asa ceva?
Lady_Di
Postat pe 29 Decembrie 2010 10:38
De fapt aceasta generatie de femei independente si singure nu ajung cumva a distruga conceptul de familie, de viata in doi ? Sunt sigura ca si ele au momente cand ma invidiaza - dar cand le vad cum se pregatesc de concedii, de week enduri - in timp ce eu ma gandesc cum sa fac rost de bani de meditatii, sa strang bani sa-i ajut pe copii care acusi pleaca pe drumul lor- nu mai stiu ce simt. De aprape 20 ani altii au fost pe primul loc in viata mea si marle mele bucurii sau suparari de acolo au venit. Ele par mereu relaxate in timp ce eu am mereu termene limita.
Lady_Di
Postat pe 29 Decembrie 2010 10:45
eu trec prin tot ce spui tu dar fetita mea are doar 10 ani eu nu as schimba nimic DAR AM O PRETENTIE IN FAMILIE TOATAAA LUMEA ESTE EGALA nimenica nu este pe locul 1 si am grija sa ies macar de 2 ori pe luna cu fetele si sa fac dragoste in fiecare seara cand este sotul acasa si inpartim munca in casa gateste salate si cand intinde rufele zici ca le arunca pe sarma din usa de la intrare
floare_cu_colti
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:00
Lady fiecare face alegerile care simt ca-l implinesc .
Nu cred ca cineva poate sa distruga vreun concept , poate doar sa-i scoata in evidenta limitele.
Dupa mine, tu poti sa te folosesti de imaginea pe care o ofera ele : raportandu-te la ce-ti place acolo, o sa sesizezi mai usor care sunt exagerarile in alegerea ta si poti deci sa faci cateva schimbari.
bluelight
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:01
ai zis ca ai copii adolescenti .......de ce nu inpartiti treaba in casa ca sa ai timp si tu sa citesti sa iesi la un film si sa .......faci ce-ti mai doresti
floare_cu_colti
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:04
daaar iubirea copiilor tai? cat de tare te inplineste si cand te gandesti la familia ta cum te luminezi la fata?
floare_cu_colti
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:11
lady, uitam ca `independenta` trebuie sa fie, inainte de toate, un concept, un prerogativ pur personal, intim, autonom, proiectat din perspectiva psiho-mentala individuala, adica: ce gandesc eu, cum gandesc eu, ce ma indreptateste sa gandesc asa, cine sunt eu, ce dorinte am, ce nazuinte am, catre ce ma indrept eu, ce ma defineste, ce-mi face mie bine si ce-mi face rau, si care ar fi formula mea optima, destinatia mea optima, necesara si ultima, ca individ care devine si trebuie sa devina?!
abia apoi, independenta trebuie vazuta ca si drept (sau optiune) social/a! adica, faptul ca tu ai stat sa-ti intampini si sa-ti `servesti` familia, cum ai crezut de cuviinta sau cum ai crezut ca e mai bine, punandu-te intr-un plan secundar, asta a fost alegerea ta si a nimanui altcuiva. ca urmare, numai tie trebuie sa-ti ceri socoteala pt asta, si nu celorlalti membri ai familiei ori societatii asupra careia perspectivele sunt diferite, dar nici sa le invinovatesti pe altele pt ca nu au ales sa se inchine acelorasi lucruri ca si tine ori nu in ordinea in care ai facut-o tu. asta e chiar absurd, cu atat mai mult, cu cat ai impresia ca aceste femei - care au inteles ca nu trebuie si nu vor sa renunte la ele insele, asta nepresupunand sub nicio forma faptul ca nu s-ar putea dedica sau ca nu si-ar dori sa se dedice unui om sau unui lucru in care cred - vin sa sfideze, sa compromita si sa arunce in mocirla, declarandu-l nul si neavenit, conceptul tabu de familie!
nu stiu de ce, atunci cand ne intemeiem o familie, pornim de la primul pas, intr-o directie cu totul gresita, parca ni s-ar aseza un val pe ochi si asa orbite (mai ales ca femei), am fi obligate sa ne descurcam, sa atingem performante extraordinare, fara a ne impiedica, fara a ne clatina, fara a ne prabusi, pur si simplu, cand acest lucru devine atat de firesc in conditiile date, ale orbirii. adica, a avea o familie nu inseamna sa te transformi dintr-o data in roaba, in sluga, intr-un robot al carui buton, odata actionat de ceilalti membri ai familiei, trebuie sa se execute intr-o miscare impecabila, maiastra, dar serviabila. nu! a fi membru al unei familii nu inseamna a renunta la tine, la visele, dorintele, sperantele si asteptarile tale! aceasta pozitie nu te plaseaza sub nicio forma intr-o pozitie inferioara fata de ceilalti membri, tu esti singura care o face! tu insati renunti la tine, de bunavoie si nesilita de nimeni, crezand ca asta inseamna sa ai o familie! nimic mai eronat! si stii cum se spune relativ la ceilalti membri ai familiei si asteptarile lor: cum ti-i `educi`, asa ii vei avea. vei culege roadele pe care tu insati le-ai semanat!

asadar, pune-te si pe tine pe primul loc, la egalitate cu ceilalti!
esme
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:41
Poate am spus gresit ca m-am pus pe locul 2 - nu e locul 2 - e locul impartit cu copiii si sotul - dar loc care aduce multa munca femeii. Chiar daca teoretic imparti povara cu ei - si ii pui sa fie responsabili - oricum este mai greu decat daca ai fi singura - pentru ca sa fim sinceri daca esti femeie singura - nu iti trebuie sa gatesti - poti manca oricand in oras - acasa sa faci o cafea - pe cand avand familie inseamna gatit, curatat dupa gatit - etc. Oricat ai imparti aceasta sarcina. In plus - cand pleci in concediu - una este sa iti oferi iun concediu tie - si alta e sa oferi concediu tie si unor copii. Una e sa-ti faci bagajul tau - alta e sa te gandesti ce-si pune feicare in bagaj. Cand iesi cu fetele la o cafea - ele stau relaxate - tu te uiti la ceas sa nu intarzii prea mult acasa - ca ai de verificat temele, de dat mancare etc. Una e sa-ti cumperi tie o pereche de pantofi si alta e sa cumperi 3 perechi de pantofi. Normal ca nu dau vina nici pe ele, nici pe familie - pana la urma cum am spus de la inceput a fost alegerea mea - si n-am regretat-o niciodata. dar uneori tare as vrea sa fiu in locul lor.
Evident ca implinirea pe car emi-o da sa-mi vad copiii mari, sanatosi, fericiti - nu poate fi egalata nici de un dressingplin de haine si pantofi - dar totusi ...
Lady_Di
Postat pe 29 Decembrie 2010 11:58
Ce m-a frustrat de fapt si m-a facut sa deschid subiectul a fost o vorba aruncata de sotul meu - cum ca ar trebui sa imi fac timp sa ma duc la sala - asa cum fac prietenele mele. Nu am mare nevoie - sunt o tipa slabuta genetic - slava Domnului - iar toata munca casnica ma tine in forma. Si faptul ca ieri ne-am intalnit in oras ( eu si sotul) dupa ce terminasem de facut curat acasa si iesisem panna la supermarket sa mai cumpar cate una- alta - si eu eram cam ciufulita - si mi-a pus mana in par aranjandu-mi parul. Sunt sigura ca de fapt nici macar n-as putea fi ca ele - cred ca structural suntem diferite. Dar uneori obosesc si mi-ar place sa fiu si eu asa relaxata. Sincer nu inteleg cum reusesc sa gaseasca mereu timp pentru ele. Cateodata - copiii sunt plecati in vacanta dar eu tot gasesc diverse lucruri de facut in casa - si n-ajung la cosmetica, coafor, masaje etc.
Lady_Di
Postat pe 29 Decembrie 2010 12:02
pai, daca ai intelegere din partea familiei, inseamna ca problema ta e alta: nu reusesti sa-ti stabilesti prioritatile astfel incat sa te defineasca si sa te intampine sau o faci dintr-o perspectiva gresita, care te pune undeva in umbra pe tine. de aici nemultumirea. daca ai copii mari, nu inteleg pt ce trebuie sa le verifici tu bagajele, cand plecati in concediu! cred ca isi cunosc si ei nevoile! si apoi, daca nu vrei si nu simti nevoia sa mergi la sala, asta nu inseamna ca trebuie sa faci asa ceva, doar ca sa fii in rand cu prietnele tale independente, ca doar nu exista vreun reper batut in cuie pt afirmarea ideii de independenta si (auto)control! cu siguranta exista lucruri, doar ale tale, pe care ti-ai dori sa le faci! si iar, nu vad de ce ar trebui sa te simti stinghera ori o inadaptata in fata acelorasi prietene, atunci cand ele isi etaleaza prioritatile, iar tu pe ale tale! depinde mai ales de tine, daca nu chiar de tine, sa te simti bine cu tine insati, indiferent de celelalte raportari, fie acestea familia ta ori prietenele!
esme
Postat pe 29 Decembrie 2010 12:22
Lady - stai linistita... ca aparentele inseala... Degeaba arata ele bine, daca nu au pentru cine... Iar sufletul, pana la urma e tot ce conteaza... Degeaba ai un ambalaj frumos, daca sufletul e pustiu... Stii vorba aia? In fata e vopsit gardu' si in spate leopardul? Cine stie ce "leoparzi", se ascund in spatele mastii lor, frumos colorate?
Frustrari mai mari decat ale tale... si neimpliniri...
Asa ca.. fii fericita ca ii ai pe ai tai... si ca va puteti bucura de viata, asa cum e ea...
picaturaderoua
Postat pe 29 Decembrie 2010 12:26
Ar trebui sa gasesti un echilibru. E frustrat sa ai mereu cate ceva de facut si nu musai pentru tine, dar e la fel de frustrant sa nu ai nimic de facut pentru nimeni. Nu cred Picaturo ca toate femeile singure sunt frustrate sau neimplinite. Fiecare se simte implinita sau neimplinita in functie de anuminte asteptari ale sale.
Oricum ar fi, singuratatea e grea. E urat sa stii ca nu astepti pe nimeni sau ca in loc de un suflet langa tine iti vorbeste televizorul. Uneori e bine sa avem si momente de astea, dar cand sunt constante atunci intervine singuratatea. Daca ai realizat ca iti lipseste timpul pe care ar trebui sa il petreci cu tine e bine sa iei masuri. Incearca sa mai delegi din treburile casei si sa iti faci timp sa fii doar tu cu tine. Presupun ca ai tai te-ar intelege. Poate prea vrei sa le faci si tu pe toate si asta te-a cam dovedit.

Si pentru Floare ca deja e frustrant pentru mine sa citesc:

"nainte de p i b se scrie m (nu n), inclusiv n prefixe care naintea altor consoane se scriu cu n: ambulan, amplasa, combate, complcea, emblem, emplastru, imbatabil, improviza, mbolnvi, mprat, umbla."
Doara
Postat pe 29 Decembrie 2010 12:53
Imi amintesc cand eram f tanara si amandoi copiii erau mici - ii scosesem la plimbare in parc - unul in port bebe si altul de mana. Fostele colege de facultate veneau de la servici - si s-au uitat la mine cu mila. Normal ca avand doi copii f mici aratam destul de "smulsa". Culmea e ca eu eram tare fericita pana n-am vazut privirea lor compatimitoare.
Lady_Di
Postat pe 29 Decembrie 2010 13:53
Singurtate

Voi care v ntoarcei acas
i dup ce-ai nchis ua
spunei "bun seara"
voi nu tii ce-nseamn
s intri pe o u tcnd.

uite ce spunea Octav Paler despre singuratate................ia aminte , nu sti ce inseamna sa intri pe o usa tacand........
altfel .......iti poti face alte prioritati , in care tu sa fii inclusa
jeanette40
Postat pe 29 Decembrie 2010 13:54
Lady,fii linistita...poate ca si prietenele tale te invidiaza pe tine pentru viata si familia ta...
Ia-ti timp pentru tine si pentru ce vrei sa faci tu si nu te simti vinovata ca si cum ai lua din timpul altora(chiar si al familiei). Fa ce simti tu ca a bine pentru tine si ce-ti place, nu vezi ca asta fac si cei din jurul tau? Curaj! Toate au un inceput. Viata ta nu ti-o traieste nimeni, decat tu.
sora_ilsi
Postat pe 29 Decembrie 2010 13:59
aici nu se pune problema singuratatii, ci a formularii optiunilor personale si punerii lor in practica, chiar a identitatii individuale, daca vreti, indiferent de prezenta sau absenta cuiva in viata noastra sau, mai bine zis, de raportarea noastra responsabila sau nu, fata de cineva! caci putem sa ne manifestam personalitatea cu toate valentele si toate propensiunile ei si fara a uita de responsabilitatile si angajamentele fata de altii.
in ce priveste chestiunea singuratatii, asta nu e chiar asa cum ne imaginam la o simpla si superficiala vedere. ma intreb, oare, cati ar recunoaste, intr-un exercitiu de sinceritate fata de ei insisi, in primul rand, ca sunt tare nefericiti si tristi in doi, dar ca stau asa doar `ca sa nu fie singuri, sa aiba un suflet aproape` sau sa nu `intre pe usa tacand`?! asta e pur egoism sau, mai degraba, o proasta cunoastere, intelegere si gestionare a propriei fiinte si a ceea ce o defineste! o injustete grava fata de ea! adica, nu e altceva decat o crancena pedeapsa, atata vreme cat renunti cu buna stiinta la asteptarile, dorintele, viziunile tale asupra lumii si vietii si, astfel, la tine, doar pt ca ti-e teama sa infrunti si sa invingi ceea ce consideram a fi singuratate. a nu fi singur nu inseamna sa ai pe cineva sub acelasi acoperis, cu care nu conteaza ca nu schimbi vreo vorba, ca nu va iubiti ori ca va certati ca chiorii intr-un perpetuu spectacol, venindu-va sa va luati lumea in cap, ci ca exista cineva oriunde in lumea asta cu care poti stabili niste `conexiuni` dincolo de verbal, dincolo de palpabil, nevazute, inexplicabile si inexprimabile, cu care poti empatiza si vibra in aceeasi directie, in tandem, ori intre aceleasi coordonate si repere si cu aceeasi tinta!
cel mai important lucru si unica, reala arma impotriva singuratatii e sa te simti bine cu tine insuti/insati!
esme
Postat pe 29 Decembrie 2010 14:52
am doi baieti adolescenti...
mereu am trait pentru ei,am facut totul ca lor sa le fie bine
nu regret nimic si nu as schimba nimic
nu am invidiat niciodata pe nimeni nici ptr libertate, nici ptr frumusete, nici ptr implinire sau neimplinire
a fost alegerea mea,asta mi-am dorit...
fericirea mea inseamna sanatatea copiilor mei,zambetul lor,bucuriile si realizarile lor...
ptr ca EU asta am ales...
si daca ar fi sa o iau de la capat,as face exact acelasi lucru...
eladaela
Postat pe 29 Decembrie 2010 16:17
De la: Doara, la data 2010-12-29 12:53:02Ar trebui sa gasesti un echilibru. E frustrat sa ai mereu cate ceva de facut si nu musai pentru tine, dar e la fel de frustrant sa nu ai nimic de facut pentru nimeni. Nu cred Picaturo ca toate femeile singure sunt frustrate sau neimplinite. Fiecare se simte implinita sau neimplinita in functie de anuminte asteptari ale sale.
Oricum ar fi, singuratatea e grea. E urat sa stii ca nu astepti pe nimeni sau ca in loc de un suflet langa tine iti vorbeste televizorul. Uneori e bine sa avem si momente de astea, dar cand sunt constante atunci intervine singuratatea. Daca ai realizat ca iti lipseste timpul pe care ar trebui sa il petreci cu tine e bine sa iei masuri. Incearca sa mai delegi din treburile casei si sa iti faci timp sa fii doar tu cu tine. Presupun ca ai tai te-ar intelege. Poate prea vrei sa le faci si tu pe toate si asta te-a cam dovedit.

Si pentru Floare ca deja e frustrant pentru mine sa citesc:

"nainte de p i b se scrie m (nu n), inclusiv n prefixe care naintea altor consoane se scriu cu n: ambulan, amplasa, combate, complcea, emblem, emplastru, imbatabil, improviza, mbolnvi, mprat, umbla."



"..E frustrat sa ai mereu cate ceva de facut si nu musai pentru tine.."

uite cine de cine vorbeste..
roby_cado
Postat pe 29 Decembrie 2010 17:07
sa trecem peste..

on topic..,intotdeauna ne lipseste ceva.., perfectiunea nu exista..
roby_cado
Postat pe 29 Decembrie 2010 17:11
Lady, cred ca sotul tau iti spune asa cum stie el ca vrea sa te ingrijesti mai mult.
Asta fa. Sunt convinsa ca si tie iti place sa arati bine doar ca pui familia si prioritatile ei pe prim plan.
Trebuie sa schimbi cate ceva fiindca asa cum zici copiii sunt mari .
Daca te ajuta, gandeste-te ca adolescenti fiind sunt atenti la felul in care arata ceilalti si nu ma indoiesc ca sunt mandrii ca tu , mama lor, sa arati bine, chiar daca nu o spun.
In plus, oricate griji am avea eu cred ca o femeie aranjata lasa senzatia ca ea stapaneste problemele din viata ei, nu invers.
bluelight
Postat pe 29 Decembrie 2010 18:18

quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2010 19:19
Lady, in momentele cumpana am ajuns intotdeauna - dar intotdeauna - la concluzia ca TOTI ceilalti sint doar ALTI oameni. Si eu insami sint tot responsabilitatea mea - poate chiar principala responsabilitate a mea.
Copilul e puternic - asa l-am crescut - desi e foarte mic, inca. Dar l-am facut sa fie o fiinta diferita de mie, chiar superioara mie, care sa aiba drumul propriu, si pina acum cred ca am faut treaba buna.
Barbatii, rudele, prietenii se descurca ei chiar daca nu ii descurc eu. Ca sa pot sa fac ceva pentru cineva trebuie in primul rind sa fiu eu in forma in care POT - deci prima persoana la care trebuie sa ma uit si pe care sa o ajut sint eu.
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2010 19:19
De la: roby_cado, la data 2010-12-29 17:07:08
uite cine de cine vorbeste..

Cine Roby? Ia zi tu, ca vad ca tu consideri ca ma cunosti fara ca eu sa fi facut cunostinta cu tine. Hai zi daca ai tupeu. Asa de aruncat o vorba in vant toata lumea poate. Zi tu cine sunt eu de vorbesc.
Doara
Postat pe 30 Decembrie 2010 08:45
una care scrie asta.."E frustrat sa ai mereu cate ceva de facut si nu musai pentru tine..",apoi da lectii de gramatica altora..
roby_cado
Postat pe 30 Decembrie 2010 16:06
Asa. Nici n-am observat ca am mancat o litera. Bravo. Esti destept. M-ai prins. De regula eu o dau in fasole cu gramatica si ma dau desteapta. Era chiar o problema de gramatica pe care o fac in mod frecvent. Cat de vigilent esti. Hai sa traiesti.
Doara
Postat pe 31 Decembrie 2010 08:23
Lady, ce te doare pe tine la patina ce zic prietenele tale, important ar fi sa stii fix cum te simti tu prinvindu-ti familia, hai sa-ti ofer un exercitiu de memorie sau lipsa de memorie, stai intinsa in pat si inchipuie-ti ca esti singura pe lume, si stai asa cateva minute, daca reusesti sa intri in starea aceea de singuratate inima -ti va spune ceva, si in fucntie de ce-ti va spune inima vei stii cu adevarat cum stai fata de prietenele tale, desi , ceva imi spune ca ele oricand ar schimba locul cu tine, asa "prinsa" cum esti
casperphantom
Postat pe 31 Decembrie 2010 08:40
Inca ceva , nu te mai raporta la ele, raporteza-le pe ele la tine daca tot vrei comparatii, ne scrii ca intri tu intai sa strangi prin casa, de ce ??? si eu merg la prietene de ale mele si e deranj sau in bucatarie vasele sunt peste tot, dar ce imi pasa, imi sunt prietene si nu asta conteaza , eu le-am ales pe ele pentru sufletul lor, nu pentru casa ordonata, problema ta e una indusa, nu reala
casperphantom
Postat pe 31 Decembrie 2010 08:44
casper...astia sunt adevaratii prieteni...
eu nu am multi...dar pe care ii am,asa sunt....
si cred ca exact de-asta ne-am ales unii pe altii...
de ceilalti...ma lipsesc....
eladaela
Postat pe 31 Decembrie 2010 09:27
hmmm
lady, chiar crezi ca le invidiezi?? nu cred, pt ca asa esti tu, a fost alegerea ta! asta te implineste pe tine, nu cred ca ai fi fericita altfel!
evident ca fiecare se intreaba: cum ar fi fost daca?....dar asta-i viata, trebuie sa alegi si sa fii responsabil! nimeni nu le are chiar pe toate!

cred ca e mai rau sa te simti singur decat sa te plangi ca ai haine de calcat!
hainele pot sta si necalcate...sau poate calca si sotul!
copiii sunt mari, de ce ii legati de voi? de ce va place sa le dati cu lingurilta pana la 20 de ani si apoi sa va plangeti ca nu se descurca in viata?
sunt alegerile voastre, asumati-va!
zambila
Postat pe 31 Decembrie 2010 09:57
Buna fetelor...ma bucur sa va citesc dinnou.
In legatura cu ce spunea Lady...pfoa...stie ea ce simte.
Unele dintre voi stiti problemele mele si va multumesc celor care m-ati sustinut moral.Ei, ce vreau sa-i spun lu Lady....Draga mea am 4 fete , imagineaza-ti cata munca este si cu ele si cu casa , am si servici pe 3 schimburi .Nu am avut weekend din septembrie dar, draguta mea- anul acesta in august am avut concediu , am lasat mopu, laveta si aspiratorul jos si am plecat o saptamana in concediu....singuraaaaaaa.... vreau sa spun ca a fost o saptamana de vis , bine-nteles ca am fost cuminte.... nimeni n-a patit nimic ... asa...problema este ca , daca vrei sa ai timp pt tine , vei avea...doar daca vrei.
l_flory
Postat pe 31 Decembrie 2010 10:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mergand cu fusta pe strada 75 De la: garbo_1474 19 Aprilie 2012 12:33
Cum credeti ca arata urmatoarele specimene? 191 De la: bestia_luptatoare 20 Decembrie 2009 17:05
O lume nebuna...nebuna... 6 De la: elodia 2 August 2011 18:51
viata persoanei institutionalizate 23 De la: garbo017686 21 Martie 2010 18:51
29 iulie 2012 ultima batalie BASESCU CONTRA POPORUL ROMAN LA REFERENDUM 216 De la: elisabeta_boia 3 August 2012 20:43
Setari Cookie-uri