ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Dieta in afectiunile cardiovasculare

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Autori:Dr. Tomina Popescu, Dr. Maria Mota

Bolile cardiovasculare ucid mai multi oameni intr-un an decat urmatoarele sapte cauze de mortalitate adunate (American Heart Association, 1997). Cardiopatia ischemica cronica este cea mai frecventa cauza de mortalitate dintre toate afectiunile cardiovasculare, 50% dintre decesele de origine cardiaca fiind rezultatul acesteia. Se considera ca una din 9 femei si unul din 6 barbati cu varste cuprinse intre 45-64 ani sufera de o afectiune cardiaca. Dupa varsta de 65 de ani , una din 3 femei si unul din 8 barbati sunt afectati.
In ceea ce priveste infarctul miocardic acesta reprezinta principala cauza de mortalitate in general, Romania nefiind o exceptie. Mortalitatea de cauza cardiovasculara creste cu varsta si rasa, fiind cea mai ridicata la rasa negra, urmata apoi de rasa alba, pe ultimul loc aflandu-se asiaticii si hispanicii.
Vom incerca in continuare sa oferim cateva principii de alimentatie in principalele afectiuni cardiovasculare, cunoscandu-se faptul ca tarile care au impus o schimbare in stilul de viata al populatiei (in special in alimentatie) au obtinut rezultate notabile in prevalenta maladiilor cardiovasculare.
www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/02/dieta-in-afec...
  citeaza   raspunde

care in final se lasa cu reclama la un produs "infailibil", care "previne infarctul miocradic si AVC-ul", nu-i asa?!
oare de ce am senzatia ca am ghicit??:P
:))
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: