ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Se trezeste noaptea

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Buna! Am o fetita de 3,5 ani si in ultima vreme in fiecare noapte se trezeste in jurul orei 2 sima striga sa vin langa ea (ea doarme in camera ei si in patutul ei).Seara cand se culca stau langa ea pe un fotoliu si o tin de manuta pana cand adoarme. Ea stie ca dorm in camera alaturata, dar in fiecare noapte se repeta povestea cu trezitul in miez de noapte. trebuie sa stau iarasi langa ea si daca simte cumva ca vreau sa plec se trezeste. Dupa ora 3.30 adoarme linistita si nu se mai trezeste pana la 7- 7.30 cand o trezesc ca sa ne pregatim pentru gradinita. Nu stiu ce si cum sa mai fac pentru ca ajung la epuizare in acest ritm. Va multumesc!
  citeaza   raspunde

buna.eu am un sfat daca vrei sa il urmezi,vei fii multumita.vb cu dl.Lucian Iordanescu.vezi de pe google,telefonul lui.el iti va da si toate explicatiile telefonic.vezi ca o sa vina tot felul de propuneri,cu biserica,cu popi...daca vrei ca fetita sa se linisteasca, suna-l pe dl Iordanescu.este pregatit din toate punctele de vedere.
  citeaza   raspunde

Eu cred ca este vorba despre un moft al fetitei . Si noi am avut asa o perioada , ne tineam de manuta pana adormea si daca se trezea noaptea ii dadeam mana si fetita dormea linistita ;cu timpul a devenit un obicei tinutul de manuta , cum spui si tu ma trezea noaptea sa-i dau manuta si plangea daca nu vroiam sa i-o dau . Toate aceste mofturi au fost din cauza viselor ,fetita spunea ca daca o tin de mana nu mai viseaza si se linistea . La un moment dat am inceput sa-i pun si alte jucarii in patut , pe langa cele care le avea deja , seara spuneam ingerasul , citim o poveste si ii spuneam ca nu o sa mai viseze ; iar noaptea cand se trezea incercam sa o calmez fara sa ii mai dau manuta . a durat ceva vreme dar am reusit !
  citeaza   raspunde

In jurul varstei de patru ani,majoritatea copiilor au fobii.varul baiatului meu,la aproapre patru ani,cand venea la matusa,ii zicea sa scoata de pe pereti,tablourile,unul era cu un papagal,altul un portret,zicea ca ii e frica nopatea sa nu iasa din tablou,si sa vin ala el.
La fel si baiatul meu,avea altele,si prietenii lui de aceeasi varsta,altele.
Eu i-am dat o crucuiulita de sfoara,la gat,din aia facuta din noduri,si i-am explicat ca nimic rau nu poate sa il atinga,zicem si tatal nostru,etc.
Trebuie linistit in fiecare seara,expicat in fiecare seara,ca e in siguranta,ca mama si tata sunt alaturi,mesajul sa va intipari in memorie,si va da rezultate,nu imediat,ci in vreo saptamana.Trebuie explicat in fiecare seara.
Si pus iconita si cruciulita langa pat,sa stie copilul ca astea doua il apara de orice rau.
Nu sunt mofturi,in cele mai multe cazuri.
Pentru lumea lui,asta e ceva gravceva serios,copilul sufera serios,pentru ceva ce noua ni se pare o prostie,un moft.
Daca oboseste dupa amiaza bine,cu vreun joc,cu mingea afara,sau altceva,nu se va mai trezi,de oboseala....
succes,d
  citeaza   raspunde

Te cred ca este greu ...eu am fetita de 1 an si jumate si de cand am nascut-o nu am mai dormit o noapte intreaga asa ca te inteleg perfect dar incearca sa vorbesti cu ea sa afli de ce anume se sperie sa o linistesti si sa o faci sa se simta in siguranta .....nu putem trata totul doar ca simple mofturi ale copiilor mai ales ca si noua ca adulti ni se mai intampla sa avem anumite fobii numai ca noi ne putem controla sentimentele pe cand cei mici ,nu si atunci trebuie ajutati.
  citeaza   raspunde

poate ca viseaza urit sau vrea s afaca nani cu lumina aprinsa... Cel mai bine un pediatru iti va spune !
  citeaza   raspunde

De la: STANESCU_R, la data 2010-10-12 14:33:29Buna! Am o fetita de 3,5 ani si in ultima vreme in fiecare noapte se trezeste in jurul orei 2 sima striga sa vin langa ea (ea doarme in camera ei si in patutul ei).Seara cand se culca stau langa ea pe un fotoliu si o tin de manuta pana cand adoarme. Ea stie ca dorm in camera alaturata, dar in fiecare noapte se repeta povestea cu trezitul in miez de noapte. trebuie sa stau iarasi langa ea si daca simte cumva ca vreau sa plec se trezeste. Dupa ora 3.30 adoarme linistita si nu se mai trezeste pana la 7- 7.30 cand o trezesc ca sa ne pregatim pentru gradinita. Nu stiu ce si cum sa mai fac pentru ca ajung la epuizare in acest ritm. Va multumesc!

vezi daca totul este ok la gradi,ar putea fi si asta o cauza...poate are vreo neliniste cu ceva ce sa intamplat la gradi si nu stie cum sa-ti zica...
  citeaza   raspunde

offff de cateva luni ma confrunt cu aceeasi problema:adoarme sin gur si pe la 3 30 dar mereu la aceeasi ora ma cheama ca ii este frica si trebuie sa stau langa el pana adoarme...Mai rau ca baiatul meu are 6 ani jumate si nu stiu ce sa i mai fac ,pur si simplu daca nu merg la el vine in camera la mine si sta acolo nu merge nici la baie singur...m am gandit la un preot nu stiu...
  citeaza   raspunde

si copii mei se mai trezesc noaptea...fie au un vis urit ,fie simt nevoia sa ma simta aproape....citeodata dupa ce merg linga ei se linistesc si adorm la loc,citeodata nu se linisteste pina nu il iau linga mine in pat .Sentimentul de liniste si siguranta il gasesc numai in prezenta mamei...las-o pe fetita ta sa doarma cu tine citeva nopti asa iti revii si tu dar explikai ka e doar temporar ca e fetita mare.
  citeaza   raspunde

Oare daca i-ai da sa bea ceai de tei nu ar dormi linistit??
E si la magazine "ceai pentru somn linistit"....

www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=ioanaseulean
  citeaza   raspunde

poti sa incerci ...dar nu cred.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: