ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Copii creativi

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

33...pass...
  citeaza   raspunde

DRAGUL DE EL
  citeaza   raspunde

Buna ziua.Eu copilasi nu am dar am o surioara.Cand era micuta colectiona "fotbalisti" de la niste pufuleti.Si vine o vecina mai micuta decat ia si il scap aintr-o balta,la care ea tipa "Coco,mi-ai mizerit fotbalistul ". De asemenea ea nu facea baie in lighean ci in "ligheata",pisoiul Pufi era "Puci" cu un lung accent pe "I". Nazbatii,hmmm.....s-a "machiat" cu oja mea rosie si si-a ras sprincenele cu lama si l-a trezit pe tata din somn cu epilatorul meu amplasat pe pieptul lui :)) E diferenta de 11 ani intre noi,deci avea destule cu ce sa se joace ;))
  citeaza   raspunde

Degeaba copii creativi se nasc intr-o familie cu principii clare,fara imaginatie si unde se "intrevine "asupra creativitatii copillului...Sa va spun citeva perle spuse de mine cind eram copil:mama spuse catre cea mica:"stai si vezi cind fierbe ciorba si anunta-ma...Sta o vreme cea mica dupa care fuge dupa mama..."Mama,mama nu stiu ce face fasolea,daca fierbe dar fuge una dupa alta!"Sau alta "perla spusa de mine...Ne puneau sa "pazim TV-ul cind incepea filmul cu Cogeac-daca va mai amintiti-eu fuga la parinti sa-i chem"Haideti repede ca-i filmul ala cu nenea cu par chel!"Ei si ar mai fi multe de spus despre parintii care incearca sa atinga nemurirea prin copiii lor aproape silindu-i pe unul sa faca muzica iar pe altul pictura-chiar nici eu nu mai stiu daca pictez fiindca imi place sau fiindca am fost "minata spre pictura inca nu m-am lamurit-dar cert este ca am renuntat sa mai pictez deoarece interventia brutala asupra a ce faceam eu (am un loc trei pe tara la pictura -deci cum s-ar spune ceva calificare am)mi-a taiat avintul spre arta si a facut din mine o revoltata fara obiect-ce-i mai trist ca aspirantul spre nemurire a murit demult-a trecut la cele vesnice cum se spune acolo unde nimic nu mai conteaza nici cine esti nici unde te duci.Am ramsa singura si as putea cinta ca si Madalina Manole cintecul ei "Suflet gol"Dar cred ca spre deosebire de ea sunt o luptatoare si eu pun mult mai mult baza pe familie-eu tin la cele trei fete ale mele,si-mi traiesc sau mai bine imi retraiesc copilaria pierduta,incerc sa nu le impun niste standarde asa cum mi-au fost mie impuse si sa le las sa se bucure de ea.
  citeaza   raspunde

Intr-o zi, o mamica si-a gasit fetita la masa, cu o multime de culori in jurul ei, foarte concentrata asupra unui tablou."Ce desenezi tu acolo?", a intrebat mamica."E chipul lui Dumnezeu, mamico", a raspuns fetita cea frumoasa, iar ochii ii straluceau."Scumpa mea, e foarte dragut, dar, vezi tu, nimeni nu stie cu adevarat cum arata Dumnezeu."
"Asa este", a ciripit fetita, "dar daca m-ai lasa sa termin..."
  citeaza   raspunde

- "Tati, ce e asta?"
- "O linie moarta"
-"Cine a omorat-o?"
Asta era nepotul meu in urma cu vreo 21 ani (avea atunci 3 ani)
  citeaza   raspunde

...Trebuia musai sa stau in bucatarie si sa o pot ajuta pe maMA la cate ceva.Fapt pentru care mi-am bagat "nasul" in punga cu pui intreg...trebuia curatat si sortat pentru prepararea mancarii.Nu mica i-a fost mirarea mamei cand am intrebat-o : de ce puiul are 4 picioare in loc de 2?
  citeaza   raspunde

era puiul familist bre
  citeaza   raspunde

fetita mea avea 5 ani , acum are 20 ..:) se uita f mult la discovery si la emisiuni gen teleenciclopedia intr-o zi ne cere lamuriri cum sta treaba cu pamantul pt ca ea intelesese de la tv ca e rotund dar nu-l vedea deloc asa .! ea il vedea ..drept :)..dupa mai multe explicatii ..a inteles ceva -ceva darrr ..a urmat o alta intrebare ...si cand se invarte el asa si pomii , apele , casele ajung cu capul in jos , de ce nu cad ?? si daca cad , unde se duc ??? ...legea gravitatiei la 5 ani ?? am renuntat ! era imposibil de explicat !
  citeaza   raspunde

ce mama desteapta:)
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: