ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Prima zi de scoala

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Prima zi de scoala


Acum vreo treizecisiceva de ani am avut prima zi de scoala.
Clasa intai, anii saptezeci si ceva, comunism, undeva linga Alexandria, Teleorman, locatie Buzescu(cu rezonanta, nu?)
Tovarasul invatator Titi Doncescu(un Domn) a fost bun prieten cu tatal meu.Canta la vioara si mergea pe bicicleta imbracat in costum.Un Domn.La orele de caligrafie ne canta la vioara.Probabil acum se vede efectul si la mine.Vorba bunicului Petre(om de vaza in comuna amintita mai sus):Domnule Invatator, va multumesc ca mi-ati dat aripi sa zbor!
Acum sase ani, fiica mea Bianca avea prima zi de scoala.Intamplare, hazard:tot un invatator, un Domn Trandafir al zilelor noastre:Radu Vasile(cu rezonanta, nu-i asa?).
Dascal blajin, ocrotitor, cu pilde, hatru, ,,Domnu Trandafir``(Radu Vasile) ne aducea aminte de marii invatatori de altadata.
Emotiile inerente din prima zi de scoala s-au tranformat pe parcursul celor patru ani in note, evaluari, teste, succese(nu succesuri), cateodata si mici dezamagiri, prietenii, invidii, colaborari, meditatii dupa ore, olimpiade, rezultate excelente, amintiri minunate.
Domnule Invatator, va multumesc ca i-ati dat Biancai aripi sa zboare!
Prima zi de scoala va fi intotdeauna prima.Asadar imortalizati-o, prindeti-o in crampeie de filmari, fotografii, imagini memorate in gand, clipe memorabile in viata.
Incurajati-va bobocii si invatati-i sa prinda aripi!S-auzim numai de bine!


Costel Rosu.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: