Cum se prepara marmelada?

Poti face marmelada din orice fruct !care sant mai zemoase necesita si zahar,dar nici astea de la inceput .Prune ,caise,smochine.capsuni.nu necesita zahar. Decojesti fructele .daca nu-ti place sa simti coaja daca au si si samburele trebuie scos ,.Daca ai un vas zeptter ies mai bune nu se prinde asa de repede ,daca nu poti si intr-o oala de inox,fierbi mai bine de o ora ,si o lasi pana a doua zi la racit .si o pui din nou la fiert si faci asa vreo 3 sau 4 zile .cate o ora dar nu uita sa mesteci mereu. [ sa ai o lingura de lemn cu coada lunga alfel risti sa te arzi pentru ca stropeste ]Ai sa vezi ca se ingroasa tere si nu mai are zeama se pun in borcan si acoperi borcanele cu patura sa stea la cald pana se racesc.eu asa fac si imi iese perfect ....
succes
garbo095373
Postat pe 22 Septembrie 2010 17:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
am reteta de islare : 0 De la: 31 Martie 2010 18:05
cozonacul bunicii 8 De la: reteteleralucai 22 Martie 2013 19:08
Reteta prajitura simpla cu dovleac placintar 19 De la: garbo161610 2 Octombrie 2015 14:28
tort cu lamaie si nuci 10 De la: garbo169360 24 Mai 2016 19:02
torturi usoare 42 De la: fleurdelis 12 Aprilie 2010 05:50
Setari Cookie-uri