ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Pizza a la grasu64

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faina
- un pliculet drojdie uscata
- doua linguri ulei de masline
- o cana de apa calduta
- sare si 1/2 lingurita zahar

Toping:
- 300 g bacon
- 150-200 g salam crud uscat
- 200-300 g cascaval,de preferinta uscat
- suc de rosii
- masline fara samburi, cate vreti
- trei rosii
- doi ardei
- doua cepe mijlocii
- sare piper, dupa gust

Preparare:
Facem aluatul.
Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor.
Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim.
Ungem aluatul cu suc de rosii.
Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta.
Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama.
Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa.
Radem si cascavalul ramas.
Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste.
Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna !

  citeaza   raspunde

hai sa ne traiesti...
da s-o bere ,maicutza...

a la grasu',zici?
hai ca mi-ai facut ziua frumoasa,bine ca nu e a la grasa....ehe,he,he....
  citeaza   raspunde

a-la-grasu' se refera la aia de mananca bomba asta calorica, mami... nu la ala de-o face...

oricum, inc-o reteta d-aia de n-are nimic a face cu adevarata pizza... pai facui socoteala ca-i aproape-un kil jumate de toping pe foaia aia de coca prapadita... pas de mai creste-n cuptor, in conditiile astea...

bre, pizza-i mancare de om sarac, mai mult foamea-i da gust... ca regula generala, interzis ketchupu' pe pizza, ori ca-l pui inainte de cuptor, ori inainte s-o-nfuleci... p-orma, pizza fara mozzarela-i ca priveghiu' fara bocitoare... si-al treilea, topingu' trebe sa fie mai rar ca paru' pe picioru' broastei... numa' asa, la shto...
  citeaza   raspunde

mie imi place cu ciomperci ,mami...
sa simt ciupearca cat mai mare,iute eventual...
  citeaza   raspunde

da,daaa,ciuperci,mmmm,,buneee!
eu fac des salata din aceea cu aioeza,usturoi si castraveti murati,mmmm,delicios
  citeaza   raspunde

Mai bine cumpar.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: