Oameni condusi de energie pozitiva...Si oameni condusi de energie negativa?

De la: garbo101216, la data 2010-07-10 21:25:06 APARATUL ESTE INSASI CREIERUL TAU, NUMAI CA TREBUIE CUM SA STI SA-L FOLOSESTI

Curentul principal de opinie al tiinei occidentale nc mai disociaz i astzi mintea de trup, reducnd chiar omul la aspectele trupeti. Aceast ruptur este exprimat ct se poate de clar de poziia "raionalist" a matematicianului i filosofului francez Ren Descartes (1596-1650). n vreme ce ntreinea o aparen de devoiune catolic, Descartes nutrea n intimitate gnduri mai puin cretine, fiind un precursor al iluminismului i un susintor al republicii calviniste a Olandei. Nu ntmpltor, Blaise Pascal spunea c nu-l poate ierta pentru ncercarea de a substitui n scrierile sale Raiunile divine atotputernice cu slbnoaga raiune uman. Descartes, ale crui scrieri au fost indexate n Anexa Crilor Interzise de ctre Biserica Catolic n anul 1667, considera c lumea material reprezint fundamentul a tot ceea ce ne nconjoar, n vreme ce principiile spirituale ale Bisericii cretine pun pe primul loc puterea Sfntului Duh dumnezeiesc i a sufletului omenesc fcut dup chipul i asemnarea lui Dumnezeu.
Dincolo de ereziile sale, Descartes considera c mintea i trupul interacioneaz n creierul fiinei umane. El a ajuns la concluzia c "mintea este ntr-un mod att de intim dependent de condiiile i relaiile dintre prile trupului uman, nct orice om care va reui s stpneasc aceste elemente va revoluiona medicina".

Oamenii de tiin pot astzi confirma ceea ce Ren Descartes a afirmat cu cteva secole n urm: gndurile noastre sunt capabile de a produce transformri radicale de ordin chimic i fizic ce ne afecteaz n mod direct sntatea. Dei a fost nevoie de cteva secole, doctorii i psihologii au descoperit recent c mintea poate mbunti procesul de vindecare a trupului, ntr-un mod n care medicina alopat nu va putea niciodat.
Psihologii sntii

Spitalele din ziua de azi angajeaz i promoveaz psihologi pentru a gsi metode noi de a trata pacienii cu boli comune gen cancer, probleme cardiace i probleme intestinale.

Astfel, doctorii au ajuns la o concluzie pe care muli o neag sau refuz s o admit: gndurile unui pacient pot afecta procesul de vindecare, iar efectul placebo nu este un exerciiu de bine dispunere, ci o reacie biologic a creierului fa de boli.

"De-a lungul ultimelor decenii, dovezile empirice ale reaciei organismului la efectul placebo s-au adunat, iar oamenii din ziua de azi sunt mult mai dispui s mbrieze aceast metod de vindecare" spune Kim Lebowitz, primul psiholog angajat cu norm ntreag la un spital specializat pe boli de inim (Northwestern Memorial, Chicago).

"Psihologii sntii" nu sunt ca psihiatrii care ncearc s gseasc originea problemelor emoionale n copilrie. Medicina complementar care o practic ei se bazeaz pe studii care ne arat c: stresul, anxietatea i depresiile, pentru care 60% din pacieni merg la medici, pot duna corpului n egal msur cu microbii, dietele, lipsa exerciiului sau obezitatea.

Un rezervor intact de vindecare

Patricia Mumby, profesor asistent n departamentul de neurotiine complementare la centrul medical Loyola University, face parte din noua generaie de psihologi ai sntii. Dup ce a fost asistent pentru o perioad lung de timp, a devenit sceptic i privina metodelor medicinii alopate i s-a hotrt s studieze psihologia. Ea considera c mintea noastr este un rezervor nefolosit de vindecare.

"Pacienii i dau seama de legatura dintre minte i trup i i doresc s aib mai mult control asupra sntii lor. Deasemenea, centrele de asisten medical accept aceast metod neconvenional de vindecare..."

Puterea vindicativ a metodelor i exerciiilor folosite de psihologii sntii tehnici de relaxare, autohipnoz, yoga, acupunctur - se bazeaz pe dou descoperiri revoluionare ale cercettorilor n legtur cu modul de funcionare al creierului. Prima susine c o reea vast de nervi mpnzesc corpul n foarte multe modaliti avnd drept rdcini terminaiile nervoase din creier. Cea de-a doua afirm faptul c creierul transmite n mod constant valuri de hormoni pentru a regla sistemul digestiv i imunitar, valuri care apoi rspund mesajului chimic din exterior.

Cmpul de cercetare, care poart numele de psihoneuroimunologie, studiaz modul n care factorii de stres i emoiile negative pe care le genereaz se transmit drept deficiene de ordin fizic. Creierul, spre exemplu, comunic cu sistemul imunitar, iar stresul poate genera hormoni gen cortizon i adrenalina, crescnd astfel riscul unei posibile boli i ntrziind procesul de vindecare. Rsul i jogging-ul pe de alt parte, pot stimula eliminarea unor hormoni care reduc inflamaiile i combat integrarea microbilor n corp, ceea ce ar putea oferi o protecie mai avansat mpotriva apariiei cancerului.

Descartes tia faptul c creierul putea fi cu uurin pclit i c entuziasmul unui om atunci cnd confund o bucat de sticl cu un diamant este echivalent cu entuziasmul unei noi descoperiri. Noile cercetri au artat c n creier au loc reacii chimice care susin aceste emoii. Deasemenea, s-a dovedit tiinific faptul c creierul persoanelor care sunt internate clinic i care iau ceea ce ei cred ca sunt droguri tari, dar care de fapt sunt pilule de zhar sau placebo, produc aproape aceleai modificri neurochimice.

ntr-un studiu, n care starea bolnavilor de Parkinson se mbuntea considerabil n urma utilizrii unor medicamente "false", imaginile au artat c creierul lor producea aceeai cantitate de acetilcolin ca i creierul pacienilor care luau medicamentele adevrate. Efectele placebo mbuntesc capacitatea de vindecare a organismului n 30-60% din cazuri spre deosebire de medicamente, care adeseori nu fac nicio diferen. Dar, asemenea medicamentelor, efectele placebo pot avea efecte adverse.

Emoiile negative prelungesc bolile

De abia n secolul 21 am gsit dovezi pentru ce zicea filosoful Lucius Seneca n urm cu 2000 de ani: "S vrei s fii vindecat este nceputul vindecrii."

Doctorul Patrick McCarthy, co-director al spitalului Northwestern Memorial, ne explic ce voia Seneca s spun de fapt: "Prin chirurgie putem vindeca problemele de inim, i cam att" spune el. "Pacienii ar putea n continuare suferi de depresie i stres care le-ar face mai mult ru la inim dect o boal".

"n urm cu 20 de ani, dac i sugerai cuiva s se duc la o clinic de psihologie, acela s-ar fi opus cu siguran" spune McCarthy. "Astzi ns este mult mai mbriat aceast metod. Oamenii realizeaz c depresia este o parte a bolii".

Dolores Rogalski, o femeie n varst de 57 de ani din St. Joseph, Michigan, a trecut printr-o operaie de transplant de cord pentru c avea probleme grave de stres; dup 4 luni n care a trecut printr-un divor, o operaie la plmni, internarea fiicei sale, moartea unui prieten apropiat i a mamei sale vitrege.

Tratamentul doamnei Rogalski s-a bazat pe edine terapeutice cu dr. Lebowitz, directorul de medicin complementar, pentru a se vindeca de stres. "Oamenii ncearc s prezic sau s controleze mediul n care triesc", spune Lebowitz, "dar cnd problemele se adun, rezult anxietatea: ei tind s se concentreze la toate lucrurile care nu sunt aa cum erau plnuite".

nainte de transplant, Lebowitz a nvat-o pe Rogalski exerciii de relaxare a corpului i a minii. A inceput cu respiraii lente i adnci i a continuat apoi cu relaxarea fiecrui muchi din corp. Faptul c a nvat aceste exerciii a ajutat-o s i concentreze gndurile asupra unor elemente care o fceau s se simt n siguran i capabil de vindecare.

"Nu mai sunt deloc ceea ce eram nainte" spune Rogalski. "Mi-am acceptat divorul. Am acceptat toate lucrurile din viaa mea fa de care nu puteam face nimic. Mi-am aranjat lucrurile n funcie de importana lor i am privit problemele din toate perspectivele. Acesta este elementul cheie..."

Stresul cronic

Cnd oamenii de tiin vorbesc despre stres, ei se refer la stresul cronic care dureaz cel puin 2 sptmni, nu la numeroasele varieti de depresie sau frustrare pe care le experimenteaz oricine zi de zi.

Bruce McEwen, neuroendocrinolog la Universitatea Rockefeller, a descoperit faptul c acest tip de stres poate modifica configuraia nervoas a creierului n mod duntor. Cercetrile sale arat c hormonii eliminai de stres pot activa un rspuns duntor care se ntoarce la creier i l afecteaz n zonele care coordoneaz presiunea sngelui, ritmul cardiac, activitatea intestinal, memoria, frica i anxietatea.

"Se pare c circuitele n partea cognitiv a creierului sunt foarte sensibile la stres, i de abia am nceput s ne dm seama de consecinele grave pe care acest lucru l-ar putea avea la o persoan" spune McEwen. Caracteristica principal a stresului cronic i a depresiei se numete "sindromul bolii".

"Te simi ca i cum ai avea grip sau ai fi rcit" spune McEwan. "Te simi total lipsit de energie, vezi lucrurile n cea i nu i dai seama de ce se ntmpl n jurul tu. Te simi bolnav din punct de vedere fizic i de fapt nu eti. Toate acestea se datoreaz hormonilor eliminai de creier care trimit un rspuns duntor organismului".

"Inima i celelalte organe sunt practic coordonate n totalitate de sistemul nervos central" spune Dr. Michael Jones, director al seciei de boli gastrointestinale i neurologice ale spitalului Northwestern Memorial.

Ruptura s-a produs, spune el, nc din epoca iluminismului din secolul 18, cnd oamenii de tiin au decis s studieze anatomia corpului uman iar Descartes a fost unul dintre promotorii acestui curent. "Asta s-a ntmplat deasemenea i n perioada Inchiziiei" , spune Jones, i Biserica Catolic a subliniat: "Rene, este o idee magnific dar vreau s ii minte faptul c mintea i sufletul apartin lui Dumnezeu i Bisericii Catolice."

Puterea de vindecare a creierului

Dualismul minte-corp a fost deasemenea o idee de afaceri eficient: dac te simi bolnav, eu am antidotul. Dar acest lucru neglija capacitatea de vindecare natural i poteniala putere distructiv a creierului, spune Jones.

Efectul gndului asupra corpului a fost ntotdeauna vizibil n diferite ipostaze: O situaie stresant produce o senzaie de fluturi n stomac, acesta fiind unul din organele cele mai predispuse la boli provocate de stresul cronic. Hrana pe care o savurezi nu va fi la fel de bine digerat dac este ntrerupt de un telefon de la FISC care te anun c i vor fi majorate taxele pe care trebuie s le plteti.

Nu conteaz motivul stresului. Ceea ce conteaz este c trebuie s opreti acest stres.

"Spitalul nostru deine ultimele versiuni de medicamente mpotriva bolilor neurologice i analgezice viscerale", spune Jones. "Deinem toat aparatura necesar, dar nimic din ceea ce avem nu poate face mare lucru atunci cnd stresul cronic s-a instalat". Dar n momentul n care vorbeti cu oamenii i te implici n viaa lor privat i i nvei s priveasc problema n ansamblu, deja ei se simt mai bine.
n urm cu 3 ani cand Seth Knocke avea 16 ani, tnrul suferea de greuri puternice dup ce mnca. A consultat mai muli doctori ns n zadar, iar n final a ajuns la Jones, care mai nti a ncercat aparatura sa sofisticat. Medicamentele mpotriva greurilor n-au avut nici un efect. Apoi, Jones l-a tratat cu andidepresive pentru a-i relaxa muchii netezi ai sistemului digestiv. Aceast metod a funcionat timp de 8 luni dup care greurile au revenit cu aceeai intensitate ca i nainte.

Atunci Jones s-a hotrt s apeleze la un psiholog, Laurie Keefer, acum membru deplin al echipei de la Nortwestern. Jones i-a dat seama c probleme lui Knocke au nceput datorit unui virus stomacal care i provoca greuri cnd mnca. Chiar i dup ce virusul a fost eliminat, mintea sa elibera substane chimice care i produceau grea oricnd consuma alimente.

Pentru a stopa acest ciclu, Keefer a ncercat s-l trateze pe Knocke prin autohipnoz, proces n care pacientul rmne contient dar relaxat ca i cum ar fi gata s adoarm, pregtind astfel creierul s accepte informaii ce aveau s disocieze mncarea de grea.

Concentrndu-se asupra unei imagini luminate dintr-o camer ntunecat, Knocke l asculta pe Keefer care i spunea s-i imagineze c se afund ntr-un nor fin ca apoi s cad ntr-o barc ce plutea pe un lac linitit. Bnd apa rcoritoare din lac, Knocke i imagina cum aceasta i trece prin esofag i mai apoi n stomac unde i vindec orice urm de grea.

Dup 5 edine, senzaia de grea i-a disprut. De cte ori aceasta amenina s revin, el apela la autohipnoz, rcorindu-i stomacul cu o sorbitur de ap rcoroas. Acum, "boboc" la Colegiul Beloit, el plnuiete s devin psiholog, inspirat fiind de propria sa experien n vindecarea bolilor prin autohipnoz. "Ei spuneau despre creierul meu c era ca hardul unui computer", spune Knocke.

"Ceea ce s-a stocat n memoria lui era senzaia de grea. Tot ceea ce trebuiau ei s fac era s "formateze" aceast senzaie i eu voi fi OK". Iritrile stomacului sunt motivul principal pentru care oamenii apeleaz la gastroenterologi. De cnd terapia prin medicin alopat s-a dovedit a fi ineficient pentru aceste boli, un numr impresionant de fiziologi consider astazi c mai nti trebuie tratat creierul pentru ca mai apoi s poata fi tratat boal n sine.

Un studiu recent al cercettorilor Universitii din Manchester, a descoperit c la sfritul unui an, att psihoterapia ct i antidepresivele erau mai eficiente n reducerea simptomelor bolii i mbuntirea calitii vieii dect metodele clasice. Mai mult dect att, psihoterapia s-a dovedit a fi cea mai ieftin metod, costnd cu 22% mai puin dect antidepresivele i cu 41% mai puin dect terapia standard.

Selma Holme a adoptat o diet de reducere a stresului n timp ce se trata de cancer uterin, n urm cu 2 ani. Dup ce l-a ngrijit 14 ani pe soul ei, Jack, care sufera de Parkinson, ea avea imunitatea foarte sczut.

Holme a folosit mai nti tehnica prin care i ghida imaginaia ctre relaxare i mai apoi a folosit autohipnoza. Acum un an a nceput tratamentul cu acupunctur ca i tehnic utilizat n programul de reducere a stresului utilizat de Loyola. Nu a durat mult timp pn cnd soul ei i-a dat seama c nu este la fel de tensionat ca nainte, apoi fiica ei a remarcat ct de bine se neleg prinii ei.

"Am mai mult energie. Sunt optimist", spune Holme, care acum s-a vindecat de cancer dup ce a folosit radioterapia.

Stresul, Anxietatea i Depresia necesit tratament

Evident, medicina complementar nu poate nlocui medicamentele, chirurgia sau alte tehnici ale medicinei alopate i nimeni nu tie exact ct de eficient este. Dar se observ un acord general n comunitatea medical, c stresul, anxietatea i depresia duneaz sntii i trebuiesc tratate.

n 1995, cercettorii Janice Kiecolt-Glaser i sotul ei Romanld Glaser de la Ohio State University, au publicat un studiu inovator, care arat c persoanelor care i ngrijesc rudele bolnave de Alzheimer, o sarcin de altfel foarte stresant, le sunt micorate cu 24% ansele de vindecare a rnilor superficiale ale pielii, spre deosebire de persoanele de aceeai vrst i situaie economic similar care ns nu au aceste obligaii.

Acest studiu a fost urmat de un altul care arta c vindecarea rnilor la studenii care urmeaz s susina un examen, dureaz cu 40% mai mult dect la studenii care ateapta vacana de var.

Stresul face ravagii prin cortizonul eliberat, acesta fiind un hormon de stres, i prin adrenalina eliminat, spune Glaser, directorul seciei de Cercetare n medicina complementar. Aceti hormoni cauzeaz pierderea echilibrului hematiilor, schimbarea funciei lor i dereglarea sistemului imunitar.

Celulele imunitare ncep s elimine proteine inflamatorii care, dac sunt eliminate n cantiti mici, pot grbi vindecarea dar, produse n exces distrug esuturi n ntreg organismul crescnd riscul apariiei cancerului, a bolilor cardiovasculare, osteoporozelor i diabetului.

"Cand Jan i eu am nceput s lucrm mpreun, nu credeam c vom ajunge la aceast concluzie" spune Glaser, referindu-se la impactul stresului asupra bolilor i asupra vindecrii. "Ei bine, o s studiem problema i dac nu vom gsi remediul ne vom opri. Iat-ne dupa 20 de ani de cercetri asidue, nc mai muncim n acest domeniu, fiindc evident merit."

De fapt, schimbm principiile medicale, spune el. "Medicii vor ncepe prin a ntreba pacientii ce se ntmpl n vieile lor atunci cnd ntmpina probleme legate de boli infecioase sau cancere, boli metabolice, diabet sau obezitate. Pentru c acum tim motivul care afecteaz vieile lor i motivul producerii acestor boli."

Primul indiciu, descoperit nc din anii 1900, de ctre Walter Cannon de la Harvard, arat c stresul nu este doar o mare neplcere, dar poate nimici organele interne. El a descoperit c n orice moment de timp, cnd oamenii se simt ameninai, corpul reacioneaz neplcut prin creterea presiunii sngelui, a btilor inimii, prin crearea de contracturi musculare i prin respiraie ngreunat.

60 de ani mai tarziu, n acelai laborator, al lui Cannon, Dr. Herbert Benson a descoperit antidotul stresului: "relaxarea".

Reacia de relaxare

n timpul cercetrilor sale, Benson a bnuit dispreul colegilor si de la Harvard, aa c, activitatea sa se desfura noaptea, cnd putea s aduc pacieni care practicau meditaia transcedental. El a descoperit c doar prin simpla gndire, acetia pot transforma funciunile corpului. Respiraia scdea cu 25%, consumul de oxigen scdea cu 17%, tensiunea arterial scdea iar btile inimii erau mai reduse.

i nu numai meditaia reduce stresul. Cercetrile ulterioare artau c respiraia profund, relaxarea progresiv a muchilor, hipnoza, imaginaia ghidat, rugciunea i alte tehnici pot mbunti reacia de relaxare a corpului.

"Prin extinderea practicii de relaxare a organismului, care s-a dovedit a fi o practic eficient, orice boal care a fost cauzat sau s-a nrutit datorit stresului, a fost combatut", spune Benson - profesor de medicin la Institutul Medical Harvard. "Am descoperit c aceast practic este de mare ajutor n hipertensiune, anxietate, depresii mici i mijlocii, furii sau nemulumiri profunde, insomnii, printre multe altele."

Oamenii i dau seama intuitiv, c a face ceva pentru a-i calma sistemul nervos i ajut, spune el. Un studiu din 2004 bazat pe fonduri federale a dovedit faptul c jumtate dintre americani practic o form de relaxare, dei cei mai muli din aceast categorie nu mprtesc acest lucru cu psihologii lor.

"Noi privim sntatea ca fiind o piramid triunghiular" , spune Benson. "Prima fa este reprezentat de medicamente, cea de a 2-a de chirurgie. Trebuie s existe i o a 3-a fa, iar noi am ajuns la concluzia c aceea este grija de sine, care implic elemente asemenea relaxrii, nutriiei i exerciiului."
Investigaiile lui Benson n legtur cu efectul placebo, care este diferit de relaxare, l-a adus la concluzia c acesta funcioneaz prin accesarea urmelor din memorie care regleaz hormonii de stres proces pe care el l numete "nsntoire prin memorie".

"Sunt 3 componente ale efectului placebo", spune el. "Credina i ateptrile pacientului, credina i ateptrile fizioterapeutului i credinele i ateptrile care reies din relaia celor doi.

Cnd cei doi sunt pe acelai plan, ies la iveal capaciti de vindecare extraordinare. Dac te consideri n stadiul de vindecare, exist deseori posibilitatea ca tu s fii deja vindecat. Ar putea fi acesta raspunsul la toate bolile? Desigur c nu. Dar foarte multe medicamente i fac probabil efectul, datorit efectului placebo."

Interveniile psihologilor pot mbunti vindecarea, dar oare pot ele prelungi vieile pacienilor foarte bolnavi? Acest lucru rmne foarte controversat, n ciuda faptului c studiile fcute pe acest domeniu arat un efect pozitiv al psihologiei n medicin. Alastair J. Cunningham de la Institutul de Cancer din Ontario a descoperit faptul c pacienii bolnavi de cancer care nc mai sperau la vindecare triau mai mult dect cei care erau n acelai stadiu al bolii dar care erau frustrai de stres i depresie.

"Avem nite dovezi care ne arat faptul c atunci cnd oamenii se implic mai mult n a se ajuta pe ei nii, ei i cresc de fapt rata de via", spune Cunningham. "Dar nu exist nici o garanie c aceste lucruri se ntmpl cu adevrat."

Poate fericirea s ne ajute vindecarea?

Dac stresul produce schimbri chimice duntoare corpului n creier, poate fericirea produce schimbri benefice? Aceast ntrebare a fost scopul carierei lui Lee Berk, profesor asociat de promovare a sntii i educaiei la Universitatea Loma Linda din Los Angeles.

Determinat fiind de cercetrile sale de dinainte care susineau c rsul la comedii l ajutau s evite boli care afectau sistemul imunitar, Berk a descoperit c rsul, ca i exerciiul, muzica i meditaia, cresc nivelul de endorfin a corpului. Endorfina, care este de fapt morfin produs de corpul uman, este o substan care ne regleaza starea de zi cu zi i care reduce hormonii de stres.

"Face ca ritmul cardiac s fie mai lent, scade presiunea sngelui i reduce ritmul respirator astfel nct s nu fii nevoit s respiri cadenat", spune Berk. "Se instaleaz n celulele sistemului imunitar i produce schimbri benefice."

Studiul lui Berk n legtur cu pacienii care au suferit primul lor atac de cord, arat faptul c cei care se uit la o comedie jumtate de or pe zi sunt n mod semnificativ mai puin predispui la un al 2-lea atac de cord n comparaie cu cei crora nu le-a fost recomandat tratamentul prin umor.

El spune deasemenea c i dac am impregna pilulele cu bucurie, din cauza efectelor pe care le-ar produce, tot ar trebui s cerem aprobarea guvernului.
Prelucrare dupa un articol de Ronald Kotulak (sursa: Chicago Tribune), preluat de la http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou]




vreau sa recitesc in liniste!
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 00:52
De la: liaiedera, la data 2010-07-10 22:02:48ce caractere interesante descopar pe net !




nu este greu sa le descoperi.inca nu ai citit destul.
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 00:57
alexandra?ca numai ia posta interminabile povesti
garbo074997
Postat pe 11 Iulie 2010 00:59
De la: garbo074997, la data 2010-07-11 00:59:29 alexandra?ca numai ia posta interminabile povesti




unele dintre voi aveti o interminabila problema.printre care si tu.scuza-ma nu am inteles interventia si apelarea ta.......
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 01:05
Inca le ai cu copy/paste-ul. Bravo. Nu ti-ai pierdut indemanarea. Cum te simti intre oameni pe care ii dispretuiesti? Vad ca bine ca nu pleci orice ti s-ar spune.
Doara
Postat pe 11 Iulie 2010 08:31
Precum raza soarelui este mai luminoasa asa si umbra este mai intunecata ....Exista o balanta egala in toate lucruriile ...a admite ca binele este separat de rau ...defectele de calitati ....Ar fii o infama minciuna .Existam intr-o lume unde binele si raul fac parte din viata fiecaruia ...dreptul de a alege pe ce cale sa ne indreptam pasii ...Cu toate acestea ...nu exista un zid invizibil care sa poate desparte cele doua ....Amindoua fac parte din unul ...cel unic .....
Zotlam
Postat pe 11 Iulie 2010 14:21
pt.vuvuzela:..este vreo indiscretie daca-mi spui ce varsta ai?...si ce profesie ai?....te felicit pentru postarile tale! din partea mea ai un zece!
caleidoscop
Postat pe 11 Iulie 2010 15:52
pt.vuvuzela:...energia poate fi cuantificata pe cand CREDINTA nu!....m-am referit la modul concret si d.p.d.v. matematic si fizic!....pe alocuri ai deviat de la subiect.....dar mi-a placut curajul tau, chiar daca pentru altii dai copy paste; continua si ne vom completa reciproc! in ciuda tuturor carcotasilor.
caleidoscop
Postat pe 11 Iulie 2010 16:18
De la: Dor_marunt, la data 2010-07-11 08:31:16Inca le ai cu copy/paste-ul. Bravo. Nu ti-ai pierdut indemanarea. Cum te simti intre oameni pe care ii dispretuiesti? Vad ca bine ca nu pleci orice ti s-ar spune.




scz nu inteleg ideea......?ai vre-o problema si te macina rau? existenta ta este in pericol,daca nu te faci de ras?vrei sa fii brand-ul oamenilor cu mintea odihnita?ok.e treaba ta.toi est ignore pour moi!
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 16:45
De la: garbo072160, la data 2010-07-11 15:52:27pt.vuvuzela:..este vreo indiscretie daca-mi spui ce varsta ai?...si ce profesie ai?....te felicit pentru postarile tale! din partea mea ai un zece!



regret,intrebarile sunt prea intime pt mine,in lumea virtuala sau cum o numesc eu a avatarelor,manevrate de cei din spatele lor.iar pt apreciere indiferent ca esti sincera sau nu,este obligatia mea de bun simt sa iti multumesc.referitor la "cuantica"era vorba de fizica cuantica.nu am deviat subiectul.exista aparate care masoara energiile.nu le enumar acum.exista aparate care te scaneaza,si care te avertizeaza de bolile care le ai,de motivul aparitiei lor,iti prelucreaza un tratament ,si te mai avertizeaza si de eventualele boli la care esti predispusa.dupa ce iti analizeaza toate datele scanate,iti scoate o fisa medicala proprie,in care iti" recomanda",ce tratament natural sa iei,ce sa mananci si depinde de boala el stie ce mai face.iti scaneaza si aura.pacat ca sunt putine asemenea aparate in lume.dar avem si noi unul in tara,daca nu chiar doua.apropo de cine spunea ca vrea sa faca un aparat pt masurarea energiilor.exista si anse cum a spus cineva si multe alte metode.am alaturat aceasta stiinta fizica cuantica de credinta,sub urmatorul aspect,preotii stiu de lucruri ,precum aceasta stiinta si multe alte lucruri tainice existente in univers.dar le ascund,ca si oamenii de stiinta,deoarece nu toti oamenii sunt pregatiti sa inteleaga aceste lucruri de la creator lasate,dar de ei necunoscute.nu continui pt ca subiectul este vechi si vast.sa revenim la necredinta in energiile negative sau pozitive,care sunt create tot de noi prin ganduri bune sau rele prin fapte bune sau rele,si ma opresc.aici am facut o mica legatura cu religia spunand ca nimic nu poate masura in schimb ,credinta afisata de toata lumea ,luindu-i si separat.si nimic ,nici un aparat nu poate sa dovedeasca sinceritatea celui care se spovedeste.eu am vorbit stiintific.si am si argumentat.stiinta poate fi recunoscuta,dar ce crede si gandeste omul ,multi dintre oameni facand parada de imaginea omului credincios,nu poate fii dovedit decat poate prin scanare sau regresie in timp.referitor la copy- paste am citit ce a copy -paste userul cu 216 la sfarsit,ca la celular.si pt ca au venit unele fete cu un fel de zgomote pe care ele o considerau muzica,le-am lasat sa se desfasoare pe topic,si am readus "linistea"cu ce a c.p 216.am recitit .si iti mai multumesc ,repet indiferent ca esti sau nu sincera ,pt alaturare.
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 17:37
of doamne, nu se mai termina
nelly05
Postat pe 11 Iulie 2010 17:40
De la: nelly05, la data 2010-07-11 17:40:47 of doamne, nu se mai termina





cu ce sa se termine,cu fizica cuantica?niciodata.
vuvuzela
Postat pe 11 Iulie 2010 17:49
cu aberatiile tale peste tot pe forumul asta....... ca de fizica cuantica esti departe departe de a stii ce-i aia
nelly05
Postat pe 11 Iulie 2010 17:53
never? ever?
LILO
Postat pe 11 Iulie 2010 18:08
sa va zic un...banc
trecea taranul nostru
cu calul si catelul prin codru.
la un moment dat apare ursul..cei trei o iau la goana si se despart.
se reintalnesc la o raspantie...cainele spune: vai ce m-am speriat de urs
ceilalti doi o iau la fuga.dupa un timp se reintalnesc
si spune calul:vai ce m-am speriat cand o vorbit cainele
taranul nostru o rupse la fuga,de-i sfaraiau calcaiele
LILO
Postat pe 11 Iulie 2010 18:12
Ce nu intelegi Aleho, Casandro sau cum iti mai spui? Vrei sa-ti mai pun odata citatul cu care ti-ai luat ramas bun din contul Casandrei?
Doara
Postat pe 11 Iulie 2010 18:16
Nu stiu daca te-ai referit la gandirea pozitiva ,daca da ,face bine pentru ridicarea moralului.
Daca te referi la energiile universului ,nu vred ca avem putere asupra lor.
Eu cunosc oameni care fac mult rau si nu se roaga niciodata si le merge bine.
asa ca nu cred ca putem noi sa facem ceva ,e bine sa gandim pozitiv si sa avem incredere in noi.
erjike60
Postat pe 11 Iulie 2010 18:27
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-07-05 16:44:31Eu cred ca energia pozitiva o poseda oamenii smeriti care se roaga si fac voia lui Dumnezeu,si au credinta si nadejde....Si energia negativa o poseda oamenii care nu se roaga,,nu au credinta in Dumnezeu si sarsaila ii conduce cum vrea el..Lucreaza in ei ca in atelierul lor...



te simti condusa ?
Mi se face sila de voi "smeritelor" cu "credinta si nadejdea voastra .......ASA FACETI VOIA LUI D-ZEU JUDECAND NECREDINCIOSII.....SUNTETI POSEDATE DE DOGMATISM ....POATE SUNTETI POCAITE.... folositi limbajul pocaitilor .
garbo095960
Postat pe 11 Iulie 2010 21:16
pt.vuvuzela: de sinceritatea mea sa nu te indoiesti!...te-am apreciat!....ma crezi ori nu, mama alta nu mai face!...si te rog sa nu mai fii suparata pe acele care sunt mai superficiale decat tine!..le-am citit si lor randurile si mi-am dat seama de unele chestii...oarecum "de luat la misto","neortodoxe"...Am mancat si eu painea pe care o mananci tu pe net...chiar discutam pe forum cu "cineva" si a avut grija sa-mi spuna ca nu cumva sa-mi schimb avatarul!...deci ...c'est la vie!
caleidoscop
Postat pe 12 Iulie 2010 22:56

scuze, draga, duci aceeasi cruce?!
moniq_
Postat pe 12 Iulie 2010 23:02
Aleha si-a facut un user care o apreciaza?
Doara
Postat pe 12 Iulie 2010 23:07
Aleha are o prietena? De data asta... reala?
Tylly
Postat pe 12 Iulie 2010 23:10
mai, Dor, nu-s' ce sa zic, ca nu cred totusi sa fie ea ultima nebuna de pe lume; daca as stii ca-i asa...
gata! si nici nu m-as spala pe maini!
moniq_
Postat pe 12 Iulie 2010 23:10
Rabdare Moniq, rabdare.
Doara
Postat pe 12 Iulie 2010 23:12
si tutun....
moniq_
Postat pe 12 Iulie 2010 23:17
De la: reyya, la data 2010-07-09 21:45:39
De la: garbo072160, la data 2010-07-09 20:51:21Exista vreun aparat medical care masoara cata energie pozitiva/negativa are inmagazinat un om in corpul sau? DACA NU, SA STITI CA O SA STAU TOATA NOAPTEA SA INVENTEZ ACEL APARAT! RAMANE APOI SA-L OMOLOGHEZ...APOI SA GASESC UN SPONSOR PENTRU AL PRODUCE IN SERIE. SE OFERA CINEVA SA MA AJUTE?


ansa energetica.., nu ai ce omologa :-)

Ansa este un instrument metalic folosit in bioenergie, realizat dintr-o sarma, indoita in forma de gaura de cheie (are un capat rotunjit). Ansa este tinuta de cele doua capete ale "sarmei" si este trecuta prin dreptul tutror organelor si membrelor pacientului. Acolo unde exista probleme, ansa se misca singura, se departeaza de corp, in miscari mai largi sau mai mici (depinde de cat de mare e deficitul de energie). Lucrul cu ansa nu poate determina gravitatea afectiunii, insa poate sa dea o idee despre zonele care ar trebui investigate. De regula, ansa actioneaza ca si detectoarele de metale, si astfel, se poate vedea in cadrul unei ecografii, de exemplu, daca exista ceva suspect.


Nu este ansa cea care "spune" despre problemele pe care le ai si care este gradul de afectare. Este vorba de perceptia radiestezistului.
Razvan
Postat pe 18 Iulie 2010 22:14
ia te uita!!! Aleja stie de cuantica!!! De string theory stii cite ceva?
Ia baga citate.

Si da, cred ca Aleja si-a facut iar un utilizator care o place.
Ciresica
Postat pe 18 Iulie 2010 22:21
Ar trebui sa intelegeti ce se doreste sa se spuna prin "mens sana in corpore sano!" = o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
Razvan
Postat pe 18 Iulie 2010 22:25
Razvane, tu cu cine vorbesti?
Ciresica
Postat pe 18 Iulie 2010 22:30
Energiile pozitive, ce sa zic, nu le prea simtim. Pentru ca e normal. Pentru ca atunci cand iti merge bine, zici ca asa e bine, ca asa ar trebui sa fie. Cand iti merge rau , atunci stai sa te gandesti de ce, atunci te superi, atunci te enervezi si cauti o mie si una de motive. Insa energiile pozitive le simti mai ales atunci cand esti mult prea incarcat, mult prea stresat si mult prea ocupat. Pentru ca ele vin din tot ce e frumos, din natura, din flori, din persoane care zambesc cald, din inocenta. Sunt energii pe care daca stii sa le vezite coplesesc.

crin_
Postat pe 18 Iulie 2010 23:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ma simt singura ce sa fac? 8 De la: iasomia 22 Iulie 2010 09:54
Principii sau dragoste? 59 De la: teona_35 30 Iunie 2009 10:53
Care e cea mai nesimit postac ? 81 De la: garbo_4558 24 Ianuarie 2013 16:12
offf 8 De la: garbo017014 27 Iunie 2009 16:40
Romania 3 De la: Jojolin 25 August 2010 07:07
Setari Cookie-uri