Oameni condusi de energie pozitiva...Si oameni condusi de energie negativa?

De la: elodia, la data 2010-07-10 21:30:43vuvuzela,degeaba ai tupeu,daca n/ai simtul umorului





aici ai dreptate,numai ca nu admit sa fiu jignita.asta era ideea.eu nu i-am adresat nici o jignire si nici tie.insa cand ai dreptate ,recunosc.deci vezi ce inseamna sa fii cu tupeu uneori?sa iti recunosti si greseala ,daca ,consideri ca nu iti dauneaza.
vuvuzela
Postat pe 10 Iulie 2010 21:42
CU PLACERE
"Arta de a-ti construi viitorul..."
Stabilirea intentiei este un alt element cheie in incurajarea subconstientului tau ca sa atinga un obiectiv.
Cuvantului intentie (in latina intendere-a intinde catre, a indrepta catre...; intentio- intindere, tensiune, incordare, straduinta) ii vom atribui in context o conotatie care in limba romana nu apare obligatoriu in limbajul cotidian. Prin intentie vom intelege, nu doar o simpla vrere ci, mai mult, una dublata de un efort interior sustinut sau de un inceput de actiune prin mobilizare de resurse interne, orientare spre tel.
Ne-am putea referi la plusul pe care il aduce cuvantul vointa comparativ cu mai pasivele dorinta, vrere ca atare. Spunand ca iti stabilesti intentia, intelegem ca ceva din tine se dirijeaza catre obiectiv si ca iti place parcurgerea caii catre acesta.

Intentie si limbaj
Pentru a experimenta stabilirea intentiei incearca sa-ti spui urmatoarele trei propozitii:
1. Sper ca astazi sa-mi placa cina.( Observa modul in care gandesti si traiesti de fapt asta- imagini,voci interioare si sentimente).
2. Vreau ca astazi sa-mi placa cina. ( Observa imaginile, vocea interioara, sentimentele) Ce diferenta este fata de cazul primei intrebari?
3. Intentionez ca astazi sa-mi placa cina. ( Observa imaginile, dialogul interior, sentimentele) - Ce diferenta este fata de cazul primelor doua intrebari?

Fii atent la modul in care aceste simple modificari de limbaj creeaza o experienta foarte diferita. In mintea celor mai multi, prima propozitie va produce o oarecare indoiala, vor fi generate imagini multiple reprezentand diferite posibilitati, una fiind ca cina iti va placea, alta ca nu iti va placea.
A doua propozitie va da nastere unei reprezentari diferite. Cand spui Vreau ca astazi cina sa-mi palca, vezi ce vrei in viitor, dar nu vezi acest lucru ca fiind realizat acum. S-ar putea sa percepi ca viitorul va conduce in mod necesar la rezultatul dorit, deaorece vezi ceea ce vrei. Totusi, mai ramane loc de indoiala pentru ca iti este mai dificil sa te plasezi efectiv in situatia atingerii obiectivului.
Ce de-a treia imagine, cea a intentiei ... ca sa iti placa cina, ar trebui sa te puna in situatia sa te bucuri pe deplin de aceasta experienta si ca asisti la ea.
In general, intentia ca sa se intample ceva te va asocia cu experienta atingerii scopului si cu sentimentele, imaginile, si sunetele care il insotesc.



Mesaj catre subconstient
Cand iti stabilesti intentia iti unesti subconstientul si constientul ca sa faca sa se intample ceva. Este ca si cum trimiti subconstientului tau mesajul ca asteptica evenimentul sa se intample si ca nu incape nici o indoiala!

Stabilirea intentiei este un mod de a-ti pregati subconstientul pentru genul de calatorie pe care o vei face spre atingerea scopului, scopul stabilit fiind rezultatul final pe care vrei sa il obtii.

De exemplu,Tiger Woods si-a stabilit obiectivul de a deveni unul din cei mai mari jucatori de golf ai lumii si totodata sa se distreze cat de mult jucand golf. Ramanand conectat pe obiectiv si fidel intentiei,Tiger, in cele din urma si-a atins scopul si a avut pe parcurs mari satisfactii.
Cu multi ani in urma, autoarea articolului a aflat de ideea stabilirii intentiei de la un saman peruvian, care practica in deserturile din statul Utah. Se aflau acolo cu un grup de NLP Practitioneri pentru a modela puterile vindecatoare ale acelui saman.
Acesta a acceptat sa il trateze pe un coleg al autoarei care prezenta simptome incipiente de scleroza multipla. Samanul i-a spus pacientului sa se intinda pe jos si a inceput un ritual de vindecare mai putin obisnuit. Procedura a constat in indelungi incantatii, si cuvinte linistitoare. Apoi a luat mana pacientului si i-a vorbit incetisor. Si a continuat sa faca asta timp de aproape o ora. Dupa care, la porunca vraciului, pacientul s-a ridicat si, spre uimirea generala, a declarat incantat: ma simt mult mai bine!

La intrebarea ;Cand a avut de fapt loc vindecarea? samanul s-a aratat la inceput incurcat, apoi a raspuns : Vindecarea a avut loc atunci cand mi-am stabilit intentia. Restul a fost ceremonie. Prin acest comentariu samanul exprima faptul ca in momentul in care si-a clarificat intentia i-a fost mai usor sa-si atinga scopul(vindecarea pacientului).
Prin aceasta samanul a recunoscut ca, daca el si bolnavul au intrat in acelasi sistem, orice schimbare pe care o facea se reflecta intr-un sistem mai larg care includea starea pacientului.
In Systems Thinking( Gandirea sistemica) se presupune ca daca o parte a sistemului se schimba , trebuie sa se schimbe si restul sistemului. In cartea sa, Steps to Ecology of the Mind ( Pasi spre ecologia mintii), antropologul si ganditorul sistemic, Gregory Bateson prezinta metaforic puterea intentiei dintr-o perspectiva sistemica Cand fenomenul universului este privit ca legat prin cauza si efect si transfer de energie, imaginea rezultanta prezinta complexe ramificatii si lanturi interconectate de evenimente. In anumite regiuni ale universului, ( si mai ales organisme palsate in mediul inconjurator, ecosisteme, societati si calculatoare), aceste lanturi de evenimente legate intre ele formeaza circuite inchise in sensul ca interconectarea cauzala poate fi urmarita pe parcursul circuitului si inapoi pana la orice pozitie pe care am alege-o ca punct de plecare al descrierii. Intr-un asemenea circuit este de asteptat ca evenimentele din orice pozitie a circuitului sa aiba efecte asupra tuturor pozitiilor ulterioare.



Stabilirea intentiei si realitatea cotidiana
Stabilirea intentiei este o modalitate eficienta de a-ti orienta energia constienta si atentia spre scopul tau din viitor, fapt care, la randul lui, iti ajuta subconstientul sa ramana concentrat pe rezultatul dorit. Subconstientul si constientul constituie un sistem care coexista intr-un sistem mai larg pe care il numim realitate.

Modul in care gandim, actionam, ne comportam, are o influenta directa asupra sistemului mai larg al realitatii noastre externe. Cand ne stabilim intentia influentam atat realitatea noastra inbterioara cat si realitatea exterioara, intr-un mod care pune in miscare un lant de evenimente.
Prin aceasta generam un nou lant de evenimente care sunt direct legate de gandirea noastra subconstienta profunda, cu intentia noastra generala de a atinge rezultatul dorit si cu calatoria in desfasurare.
Samanul a pus in evidenta faptul ca ceremonia vindecarii, a oferit fapt subconstientului bolnavului material care sa subsumeze acest proces. Ritualul de vindecare era o modalitate de mangaiere a subconstientului pacientului, dar actiunea avut loc sistematic.
Daca schimbi o parte a sistemului, restul sistemului nu poate sa nu raspunda.

Stabilirea intentiei functioneaza bine nu numai in raport cu obiective de viitor, ea este extrem de utila si in cotidian.
De exemplu, iti poti stabili intentia sa gasesti usor si rapid loc de parcare intr-o zona aglomerata. Sau, poate ai o sedinta cu seful si vrei ca lucrurile sa mearga lin si fara efort. Atunci iti poti stabili intentia sa fii calm si sa vorbesti clar pe toata durata sedintei.

Iata o metoda usoara ca sa-ti stabilesti intentia privind anumite obiective sau situatii.
1. Gandeste-te la un scop sau la o situatie pe care ai vrea sa-ti stabilesti intentia privind anumite obiective sau situatii.
2. Stabileste-ti intentia in termenii experientei pe care vrei sa o ai in acea situatie sau in atingerea scopului.
3. Daca sunt implicati alti oameni, stabileste-ti intentia privind genul de interactiune pe care vrei sa o ai cu ei. Poate ca vrei sa te distrezi, sa inveti ceva nou, sa fii productiv, sa te simti linistit, sa fii fericit sau indragostit, sa te simti respectat, sa fii calm si de folos sau sa te simti legat de altii.
4 Creeaza un film mental care sa arate cum vei fi in acea situatie viitoare. Observa prin ce treci in acea situatie o data ce ti-ai stabilit intentia. Ce auzi...? Ce iti spui...? Ce vezi...? Ce simti...?

garbo101216
Postat pe 10 Iulie 2010 21:45
monic.....arta dedublarii abia incepee.....
o sa vezi tu regret,.....k nu i-am sesizat p-aia la timp, mey
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:46
care arta!?
asta-i kitsch curat, bre!
moniq_
Postat pe 10 Iulie 2010 21:48
condus de-o energie negativaaa
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:51
De la: fleurdelis, la data 2010-07-10 21:32:34las--o bree!
unde mai pui ca-i aleha care stim clar ca n-avea!




cine Doamne iarta-ma este aia?tu clar ,ai o problema nerezolvata!
vuvuzela
Postat pe 10 Iulie 2010 21:51
...care a afectat capacitatea de exercitiu a "entitatii"...
moniq_
Postat pe 10 Iulie 2010 21:52

asa am eu!
o pb cu vuvelee
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:52
De la: moniq_, la data 2010-07-10 21:52:24...care a afectat capacitatea de exercitiu a "entitatii"...


fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:54
E nergiile sunt "date" atat de ratiune,spirit si actiunile pe care le facem !
cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:55
De la: garbo101216, la data 2010-07-10 21:45:08 CU PLACERE
"Arta de a-ti construi viitorul..."
Stabilirea intentiei este un alt element cheie in incurajarea subconstientului tau ca sa atinga un obiectiv.
Cuvantului intentie (in latina intendere-a intinde catre, a indrepta catre...; intentio- intindere, tensiune, incordare, straduinta) ii vom atribui in context o conotatie care in limba romana nu apare obligatoriu in limbajul cotidian. Prin intentie vom intelege, nu doar o simpla vrere ci, mai mult, una dublata de un efort interior sustinut sau de un inceput de actiune prin mobilizare de resurse interne, orientare spre tel.
Ne-am putea referi la plusul pe care il aduce cuvantul vointa comparativ cu mai pasivele dorinta, vrere ca atare. Spunand ca iti stabilesti intentia, intelegem ca ceva din tine se dirijeaza catre obiectiv si ca iti place parcurgerea caii catre acesta.

Intentie si limbaj
Pentru a experimenta stabilirea intentiei incearca sa-ti spui urmatoarele trei propozitii:
1. Sper ca astazi sa-mi placa cina.( Observa modul in care gandesti si traiesti de fapt asta- imagini,voci interioare si sentimente).
2. Vreau ca astazi sa-mi placa cina. ( Observa imaginile, vocea interioara, sentimentele) Ce diferenta este fata de cazul primei intrebari?
3. Intentionez ca astazi sa-mi placa cina. ( Observa imaginile, dialogul interior, sentimentele) - Ce diferenta este fata de cazul primelor doua intrebari?

Fii atent la modul in care aceste simple modificari de limbaj creeaza o experienta foarte diferita. In mintea celor mai multi, prima propozitie va produce o oarecare indoiala, vor fi generate imagini multiple reprezentand diferite posibilitati, una fiind ca cina iti va placea, alta ca nu iti va placea.
A doua propozitie va da nastere unei reprezentari diferite. Cand spui Vreau ca astazi cina sa-mi palca, vezi ce vrei in viitor, dar nu vezi acest lucru ca fiind realizat acum. S-ar putea sa percepi ca viitorul va conduce in mod necesar la rezultatul dorit, deaorece vezi ceea ce vrei. Totusi, mai ramane loc de indoiala pentru ca iti este mai dificil sa te plasezi efectiv in situatia atingerii obiectivului.
Ce de-a treia imagine, cea a intentiei ... ca sa iti placa cina, ar trebui sa te puna in situatia sa te bucuri pe deplin de aceasta experienta si ca asisti la ea.
In general, intentia ca sa se intample ceva te va asocia cu experienta atingerii scopului si cu sentimentele, imaginile, si sunetele care il insotesc.



Mesaj catre subconstient
Cand iti stabilesti intentia iti unesti subconstientul si constientul ca sa faca sa se intample ceva. Este ca si cum trimiti subconstientului tau mesajul ca asteptica evenimentul sa se intample si ca nu incape nici o indoiala!

Stabilirea intentiei este un mod de a-ti pregati subconstientul pentru genul de calatorie pe care o vei face spre atingerea scopului, scopul stabilit fiind rezultatul final pe care vrei sa il obtii.

De exemplu,Tiger Woods si-a stabilit obiectivul de a deveni unul din cei mai mari jucatori de golf ai lumii si totodata sa se distreze cat de mult jucand golf. Ramanand conectat pe obiectiv si fidel intentiei,Tiger, in cele din urma si-a atins scopul si a avut pe parcurs mari satisfactii.
Cu multi ani in urma, autoarea articolului a aflat de ideea stabilirii intentiei de la un saman peruvian, care practica in deserturile din statul Utah. Se aflau acolo cu un grup de NLP Practitioneri pentru a modela puterile vindecatoare ale acelui saman.
Acesta a acceptat sa il trateze pe un coleg al autoarei care prezenta simptome incipiente de scleroza multipla. Samanul i-a spus pacientului sa se intinda pe jos si a inceput un ritual de vindecare mai putin obisnuit. Procedura a constat in indelungi incantatii, si cuvinte linistitoare. Apoi a luat mana pacientului si i-a vorbit incetisor. Si a continuat sa faca asta timp de aproape o ora. Dupa care, la porunca vraciului, pacientul s-a ridicat si, spre uimirea generala, a declarat incantat: ma simt mult mai bine!

La intrebarea ;Cand a avut de fapt loc vindecarea? samanul s-a aratat la inceput incurcat, apoi a raspuns : Vindecarea a avut loc atunci cand mi-am stabilit intentia. Restul a fost ceremonie. Prin acest comentariu samanul exprima faptul ca in momentul in care si-a clarificat intentia i-a fost mai usor sa-si atinga scopul(vindecarea pacientului).
Prin aceasta samanul a recunoscut ca, daca el si bolnavul au intrat in acelasi sistem, orice schimbare pe care o facea se reflecta intr-un sistem mai larg care includea starea pacientului.
In Systems Thinking( Gandirea sistemica) se presupune ca daca o parte a sistemului se schimba , trebuie sa se schimbe si restul sistemului. In cartea sa, Steps to Ecology of the Mind ( Pasi spre ecologia mintii), antropologul si ganditorul sistemic, Gregory Bateson prezinta metaforic puterea intentiei dintr-o perspectiva sistemica Cand fenomenul universului este privit ca legat prin cauza si efect si transfer de energie, imaginea rezultanta prezinta complexe ramificatii si lanturi interconectate de evenimente. In anumite regiuni ale universului, ( si mai ales organisme palsate in mediul inconjurator, ecosisteme, societati si calculatoare), aceste lanturi de evenimente legate intre ele formeaza circuite inchise in sensul ca interconectarea cauzala poate fi urmarita pe parcursul circuitului si inapoi pana la orice pozitie pe care am alege-o ca punct de plecare al descrierii. Intr-un asemenea circuit este de asteptat ca evenimentele din orice pozitie a circuitului sa aiba efecte asupra tuturor pozitiilor ulterioare.



Stabilirea intentiei si realitatea cotidiana
Stabilirea intentiei este o modalitate eficienta de a-ti orienta energia constienta si atentia spre scopul tau din viitor, fapt care, la randul lui, iti ajuta subconstientul sa ramana concentrat pe rezultatul dorit. Subconstientul si constientul constituie un sistem care coexista intr-un sistem mai larg pe care il numim realitate.

Modul in care gandim, actionam, ne comportam, are o influenta directa asupra sistemului mai larg al realitatii noastre externe. Cand ne stabilim intentia influentam atat realitatea noastra inbterioara cat si realitatea exterioara, intr-un mod care pune in miscare un lant de evenimente.
Prin aceasta generam un nou lant de evenimente care sunt direct legate de gandirea noastra subconstienta profunda, cu intentia noastra generala de a atinge rezultatul dorit si cu calatoria in desfasurare.
Samanul a pus in evidenta faptul ca ceremonia vindecarii, a oferit fapt subconstientului bolnavului material care sa subsumeze acest proces. Ritualul de vindecare era o modalitate de mangaiere a subconstientului pacientului, dar actiunea avut loc sistematic.
Daca schimbi o parte a sistemului, restul sistemului nu poate sa nu raspunda.

Stabilirea intentiei functioneaza bine nu numai in raport cu obiective de viitor, ea este extrem de utila si in cotidian.
De exemplu, iti poti stabili intentia sa gasesti usor si rapid loc de parcare intr-o zona aglomerata. Sau, poate ai o sedinta cu seful si vrei ca lucrurile sa mearga lin si fara efort. Atunci iti poti stabili intentia sa fii calm si sa vorbesti clar pe toata durata sedintei.

Iata o metoda usoara ca sa-ti stabilesti intentia privind anumite obiective sau situatii.
1. Gandeste-te la un scop sau la o situatie pe care ai vrea sa-ti stabilesti intentia privind anumite obiective sau situatii.
2. Stabileste-ti intentia in termenii experientei pe care vrei sa o ai in acea situatie sau in atingerea scopului.
3. Daca sunt implicati alti oameni, stabileste-ti intentia privind genul de interactiune pe care vrei sa o ai cu ei. Poate ca vrei sa te distrezi, sa inveti ceva nou, sa fii productiv, sa te simti linistit, sa fii fericit sau indragostit, sa te simti respectat, sa fii calm si de folos sau sa te simti legat de altii.
4 Creeaza un film mental care sa arate cum vei fi in acea situatie viitoare. Observa prin ce treci in acea situatie o data ce ti-ai stabilit intentia. Ce auzi...? Ce iti spui...? Ce vezi...? Ce simti...?





esti superba.inca odata,multumesc din tot sufletul.
vuvuzela
Postat pe 10 Iulie 2010 21:55
NOI OAMENII AVEM TENDINTA SA FACEM ALTORA CEEA CE NE-AU FACUT SI NOUA ALTE PERSOANE, POT FI ABUZURI SAU MODELE COMPORTAMENTALE SAU CHIAR ANCESTRAL, ORI POATE CARACTERUL UNUI POPOR, POATE GENETIC SAU SA NU OMIT TEORIA ATAVISMULUI A LUI MORENO



Terapia iertarii



n urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea tiinific cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta n acel moment cu probleme deosebit de grave n secia bolnavilor psihici care comiseser crime abominabile.
Violenta acestora era att de mare nct, dei purtau ctue la mini i la picioare, personalul medical se simea serios ameninat de acetia, iar cei mai muli psihologi clinicieni obinuiau s-i dea demisia dup aproximativ o luna de lucru cu acest gen de pacieni.
In ciuda avertismentelor colegilor bine intenionai, care ncercau s-l conving s nu lucreze intr-un astfel de loc, fiindc asta echivala cu o sinucidere n plan profesional, dr. Haleakala Lew Len a acceptat totui postul. Si atunci au nceput s apar miracole. Dup numai cteva luni, s-a dovedit c n cazul multora dintre aceti pacieni nu mai era nevoie de ctue.
Dozele medicaiei au sczut simitor la majoritatea pacienilor i chiar s-au sistat n cazul unora. Dup patru ani, pavilionul a trebuit s fie nchis din lipsa de... pacieni violeni.
Partea cea mai interesanta este c n aceti patru ani dr. Len nu a vorbit cu nici unul dintre temuii si pacieni. Mai mult, nici mcar nu i-a vzut! Cerinele sale la ocuparea postului de psiholog clinician au fost de a i se oferi un birou i acces la dosarele criminalilor spitalizai.
Tot ce a trebuit s fac a fost s lucrez asupra propriei mele persoane, a declarat ulterior dr. Len. Daca vrei s vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poi face vindecndu-te pe tine."
n prezent trecut de 70 de ani, dr. Len a ajutat cu succes de-a lungul carierei sale, folosind aceasta metoda pe mii de persoane, lucrnd inclusiv cu grupuri din cadrul unor organizaii internaionale prestigioase, precum UNESCO i Naiunile Unite. Dr. Len deine un doctorat n psihologie obinut la Universitatea din Iowa, Statele Unite, dar el atribuie remarcabilul sau succes ca psiholog clinician, practicilor de vindecare tradiionale nvate de la Morrnah Nalamaku Simeona, o femeie kahuna.

Cine sunt kahuna? In hawaiian, huna se traduce prin secret, iar kahuna prin pstrtor al tainei, cunosctor al secretului, expert, maestru. Daca vrei, kahuna reprezint echivalentul meterului n sistemul de bresle medieval. Orice meserie, arta sau meteug avea proprii si kahuna. Termenul a devenit insa cunoscut ca echivalent al amanului, vraciului, preotului. Legendele abunda n descrierea puterilor acestor kahuna, capabili s realizeze vindecri miraculoase, s influeneze vremea, s mearg pe crbuni ncini, s-i atrag prosperitatea etc.

Morrnah Nalamaku Simeona s-a numrat printre ultimii kahuna veritabili din Hawaii, fiind numita oficial n 1983 de ctre autoriti drept o comoara vie a Hawaii-ului (living treasure of Hawaii). Ea a nfiinat Foundation of I, o organizaie nonprofit, menita s rspndeasc filozofia i practicile psihologice ale vechilor kahuna, nainte ca acestea s se piard. Metoda tradiional nvat de dr. Len de la Morrnah Simeona i aplicata cu succes la Spitalul de Stat din Hawaii i nu numai, poarta denumirea de ho'oponopono, care s-ar putea traduce prin a ndrepta lucrurile, a corecta o eroare.

Metoda este extraordinar de simpla, att de simpla nct mintea noastr, fascinata de complex i miastr n a complica masiv i inutil lucrurile, are impulsul de a o respinge imediat. Pe de alta parte, n ciuda simplitii ei, metoda are la baza principiile huna, care sunt destul de greu de acceptat de noi, cei crescui n spiritul respectului pentru raional i tiinific.

Lumea este o reflectare a gndurilor noastre. Asemeni lui Buddha, vechii kahuna considerau c noi cream lumea prin gndurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se petrece n viata noastr reprezint o consecin a gndurilor noastre.
In cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se petrece n interiorul nostru. Daca ne confruntam cu o problema, trebuie s cutm cauza n noi nine, nu n factorii exteriori.

Daca o persoana ne agreseaz, este util s ne amintim c ceilali sunt o oglinda pentru noi i c agresivitatea respectivei persoane nu este dect proiecia n exterior a propriei noastre agresiviti refulate.
Daca eful ne spune c nu suntem suficient de buni pentru postul pe care l ocupam, atunci vorbele lui nu sunt dect o reflectare a ceea ce noi nine gndim n sinea noastr despre noi.
Daca ne mbolnvim, este bine de tiut ca, pentru kahuna, trupul este o casa pentru gnduri: cauza mbolnvirii rezida n negativitatea unui gnd, intr-o eroare de judecata.

Nu-i nimic n neregula cu erorile de judecata, declara cu umor dr. Len. Te pot omor, asta-i tot.

In viziunea unui kahuna, mintea este asemeni unei grdini, iar gndurile asemeni unor semine. Ele ncolesc i dau roade. Trebuie s avem grija ce gnduri plantam n mintea noastr, cci, inevitabil, vom culege ceea ce am semnat. Vestea buna este c orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate, lucrnd asupra ta. Nu este nevoie s caui rspunsuri sau ajutor n afara ta. Si nimeni nu i poate oferi informaii mai relevante dect cele pe care le poi obine singur, cutnd n tine nsui, susine Morrnah Simeona.

Pentru kahuna, circumstanele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de contiin. Starea de snatate sau de boala, prosperitatea sau pauperitatea, succesul sau eecul nostru ori al celor din jurul nostru reflecta nivelul de contiin la care am ajuns.
Daca nivelul nostru de contiin se modifica, circumstanele exterioare se schimba rapid, iar nivelul de contiin poate creste semnificativ, dac ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se petrece n viata noastr, pentru tot ce se petrece n jurul nostru.

Vindecarea ori schimbarea ncepe cu asumarea responsabilitii. Ce nseamn s ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se petrece n viata noastr?
nseamn s accepi faptul c tu nsui i nimeni altcineva eti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le trieti, afirma dr. Len, contient c declaraia s poate fi ocant sau chiar revolttoare pentru majoritatea oamenilor.

O idee foarte greu de digerat, intr-o societate n care ne-am obinuit s ne gsim scuze la tot pasul, s dam vina pe alii pentru ce nu merge n viata noastr, s cultivam asiduu o mentalitate de victima. Mai mult, aceasta idee este greu de acceptat i de ctre persoanele considerate supraresponsabile. Cci una este s ii asumi responsabilitatea propriilor aciuni i alta este s i asumi responsabilitatea pentru actele violente ale unor oameni cu care nu ai avut nimic de-a face i cu care singura legtura pe care o ai este c locuii mpreun n acelai ora.

Muli psihologi ar spune c o astfel de gndire nu face dect s ne culpabilizeze n mod excesiv.

Accesul la miracol si, implicit, la supracontient nu este posibil dect atunci cnd rencepem s privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitii. Problema adulilor este c si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea, prin evitarea sistematica a asumrii responsabilitii. Kahuna afirma ca, reinstaurnd inocenta starea n care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de ctigul personal viata noastr se poate schimba radical.

Nu va facei probleme. ntreaga lume este creaia ta i acest lucru trebuie luat ad litteram, afirma dr. Len.

Actele violente ale acelor criminali bolnavi psihic din Spitalul de Stat din Hawaii erau responsabilitatea lui, doar pentru faptul c acestia aparusera n viata sa.
Problemele lor erau creatia sa si, de aceea, tot ce a trebuit s faca pentru a-i vindeca a fost s lucreze asupra lui insusi, s stearga el insusi gandurile care le-au generat. Exagerare dusa la extrem, am putea spune, chiar dac descoperirile recente din fizica cuantica par a conduce la aceleasi concluzii. Asta inseamna c dac copiii nostri au o problema de sanatate, ceva din noi a produs acea problema; dac partenerul de afaceri ne trage pe sfoara, noi am facut c acel lucru s se petreaca; dac sotul ori sotia ne inseala, noi am atras asta.

Pare absurd. Totusi, evenimentele din viata noastra actualizeaza amintiri, tipare de actiune trecute i reactii ciudate. La urma urmei, toti am experimentat reactii care ne-au surprins i pe noi, i pe cei care ne cunosteau foarte bine reactii n care parca nu eram noi insine, nu-i asa? Daca te confrunti cu o problema, o situatie limita, un necaz, o suferinta, intrebarea pe care trebuie s ti-o pui automat este: ce anume din ceea ce se petrece n mine a generat sau a atras aceasta problema? Apoi trebuie s stergi gandurile care au produs respectiva problema.

Dar cum putem sti care ganduri au creat-o? Nu va faceti probleme, spune dr. Len. O parte din voi stie. Trebuie doar s-i dati permisiunea s o faca."Cand judec o persoana, acea persoana devine un "prizonier al gandurilor mele".

Cream lumea prin gandurile noastre, iar pentru kahuna aceasta nu este o metafora. Este o realitate. In viziunea lor care este comuna cu cea a tuturor religiilor Dumnezeu a creat fiinte perfecte, dar noi nu mai putem s vedem acest lucru, fiindca intre ceea ce exista n realitate i ceea ce vedem se interpune gandul.

Noi nu mai vedem ce exista n realitate, noi nu ne vedem decat propriile ganduri. Lumea este ceea ce credem c este, afirma Serge Kahili King, doctor n psihologie i o autoritate internationala n materie de huna. Psihologia moderna tinde s ajunga la aceleasi concluzii, de vreme ce afirma c oamenii nu reactioneaza la evenimentele n sine, ci la propria lor perceptie asupra evenimentelor. Mai mult, studiile arata c oamenii tind s se conformeze perceptiilor altor oameni. Altfel spus, dac spunem n mod repetat unui copil c este rau, el va ajunge s se comporte ca atare. Daca unui angajat i se lauda n mod repetat performantele, chiar dac acestea nu sunt tocmai grozave, el va ajunge s lucreze din ce n ce mai bine.
In limbajul unui kahuna, acest fenomen se exprima n felul urmator: dac eu gandesc intr-un anumit fel despre o persoana, acea persoana devine un prizonier al gandurilor mele. Asta inseamna c el tinde s se conformeze perceptiei mele si, mai devreme sau mai tarziu, se va comporta n asa fel nct s-mi confirme perceptia despre el. Prin urmare, actele unei persoane sunt o consecinta a ceea ce gandesc despre ea i trebuie s-mi asum responsabilitatea pentru acest lucru. De aceea, a nu judeca este singura atitudine corecta vizavi de o alta persoana.

Daca este ceva de corectat, spun kahuna, atunci acest ceva reprezinta erorile noastre de gandire. Asa stand lucrurile, atunci poate c nu ar trebui s ne mire foarte mult ca dr. Len si-a vindecat pacientii, lucrand doar asupra lui insusi.
Ce a facut exact doctorul Len pentru a-si vindeca pacientii? Am repetat incontinuu: Imi pare rau. Te rog, iarta-ma, a declarat senin dr. Len. Asta-i tot.
De-a dreptul socant! Banuiesc c doctorului Len ii place s socheze, s surpinda printr-o lovitura puternica i neasteptata, rutina noastra mentala. El spune c oamenii, n special vesticii, gandesc prea mult. Mai exact, sunt prinsi n rutina unor programe care ruleaza inconstient. Contrar a ceea ce gandim noi, el sustine cu tarie c intelectul nu poate rezolva problemele. Cred c Einstein ar fi fost de acord cu el, din moment ce a declarat c "o problema nu poate fi rezolvata la nivelul de gandire care a generat-o".

CERE-TI IERTARE
De aceea, nu trebuie decat s constientizezi problema pe care o resimti la nivel fizic, emotional, mental etc., apoi s incepi s iti purifici gandirea care a atras-o, printr-un proces de cainta i iertare.
Te rog, iarta-ma c te-am facut prizonierul gandurilor mele i fiindca, prin negativismul gandurilor mele, ti-am influentat n mod distructiv comportamentul . Asa este n crestinism: ruga trebuie precedata de cainta i de cererea iertarii. Asta este ceea ce poate face constientul: s se caiasca i s ceara iertare. Restul este treaba supraconstientului, el este armonizatorul, vindecatorul. Suntem prizonierii propriei minti i nu putem evada folosindu-ne tocmai de minte temnicerul insusi.

Cum te poti ajuta n viata de zi cu zi?
Acest proces poate fi folosit n cele mai diverse situatii: cand suntem bolnavi, cand cineva apropiat este bolnav, cand ne confruntam cu probleme profesionale, financiare, sentimentale etc.
Daca problema tine de sanatate, atunci putem spune trupului:
Imi pare rau c ti-am facut rau prin gandurile mele negative. Te rog, iarta-ma.
Si repetam acest lucru cu sinceritate, pana problema dispare.
Daca copilul are probleme la scoala, putem repeta mental:
Imi pare rau c ti-am creat aceste probleme prin gandurile mele. Te rog, iarta-ma.
Este esential ca trairea s fie autentica, iar cererea de iertare s fie pe deplin sincera. Consecinta imediata este un sentiment de iubire, iar dr. Len i Morrnah Simeona declara c acesta este un semnal c vindecarea a inceput.

Probabil c la o prima citire vei respinge aceste lucruri, pe motivul c sunt prostii, povesti de adormit copiii. Dar kahuna afirma c supraconstientul este receptiv tocmai la limbajul de copil, ignorand formularile savante. Interesant este c psihanaliza a ajuns la o concluzie asemanatoare: interpretarile pretentioase, destepte, intelectualizate nu ajung la pacienti.
Accesul la miracol, i implicit, la supraconstient nu este posibil, decat atunci cand reincepem s privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este c si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii.
Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta starea n care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal viata noastra se poate schimba radical: renuntam la a ne complica viata inutil i ne redobandim bucuria de a trai, devenim mai creativi, ne adaptam mai suplu i mai eficient schimbarilor; iar calitatea relatiilor noastre se imbunatateste semnificativ.

IN LOC DE CONCLUZIE
Un medic din Statele Unite ale Americii, dr. Ira Byock, a lucrat foarte mult cu bolnavi n faza terminala i a descris experientele i concluziile sale n doua carti devenite best-seller-uri.
Una dintre ele se numeste The Four Things that Matter Most (Cele patru lucruri, care conteaza cel mai mult) i se refera la cele mai frecvente declaratii pe care bolnavii le fac celor apropiati pe patul de moarte. Acestea sunt:

IARTA-MA

TE IERT

MULTUMESC

TE IUBESC

Dr. Ira Bylock considera c nu trebuie s ajungem pe patul de moarte, pentru a folosi aceste declaratii care, n opinia sa, au un potential imens n a ne vindeca relatiile i n a ne transforma profund viata.

garbo101216
Postat pe 10 Iulie 2010 21:56
asaaa!
asta....trebuia punctat!
la felinar acolooo
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:56
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
in acesta seara va recomand :

http://www.youtube.com/watch?v=ED8C4SbZ82s


http://www.youtube.com/watch?v=xbbplxzPe7Q

cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 21:57
recomanzi cam cu-ndarjireee, ce0i drept
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:58
mama ei de psihologieee nene!
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 21:59
ei curios si eu cum e cu flodarea asta
cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 22:00
fleurdelis
Postat pe 10 Iulie 2010 22:00
Fleur, iesi mai si tranteste usa!
poate asta cu festila da foc la "rasuflarea" alcoolizata a vuvuzelei!
moniq_
Postat pe 10 Iulie 2010 22:02
ce caractere interesante descopar pe net !
liaiedera
Postat pe 10 Iulie 2010 22:02
eu recomand
http://www.youtube.com/watch?v=r7C6W0M5ME0

quasaria
Postat pe 10 Iulie 2010 22:07
caractere ? aici vei gasi de toate ...ei bine aproape de toate ...

o stiti pe asta a lui chris rock?
http://www.youtube.com/watch?v=uj0mtxXEGE8
cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 22:07
ok: caractere:
http://www.youtube.com/watch?v=w07LDCT85YQ
quasaria
Postat pe 10 Iulie 2010 22:11
aia cu ramstein nu ma prinde deloc ,imi displace total ...dar na, fiecare cu gusturile sale...

ceva de genul ,ar fi mai potrivit:

http://www.youtube.com/watch?v=RYnFIRc0k6E
cavalerulnegru
Postat pe 10 Iulie 2010 22:12
de ce, Rammstein e energie pozitiva.... irino?!
quasaria
Postat pe 10 Iulie 2010 22:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DINTR-O SINGURA LACRIMA S-AU CROIT SERPII... 806 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:38
Dumnezeu si omul 11 De la: caasandra 14 Iunie 2010 16:41
ce inseamna sa ai caracter. Si importanta lui 26 De la: ingerasulluptator 29 Martie 2013 13:51
ce ziare sau reviste mai cititi? 50 De la: garbo_19362 22 Noiembrie 2013 19:11
Pai cine mai vrea sa fie om bun si cumsecade in romania? Pt ca sar pe el alti oameni ca niste lupi flamanzi 3 De la: anaROBERT 17 August 2010 00:33
Setari Cookie-uri