CONSTIPATIA LA BEBELUS DE 2 LUNI

BEBELUSUL MEU ARE 2 LUNI,E HRANIT CU LAPTE FORMULA APTAMIL,AM INCERCAT TOATE VARIANTELE DE APTAMIL,DAR NIMIC NU FUNCTIONEAZA,MENTIONEZ CA LOCUIESC IN IRLANDA UNDE DR. NU RECOMANDA ADMINISTRAREA DE CEAIURI,APA SAU SUCURI,DACA STIE CINEVA VREO SOLUTIE VA ROG HELP
alina_nic
Postat pe 24 Iunie 2010 21:23
Daca nu folosesti deloc ceaiuri incearca sa diluezi laptele praf intr-o cantitate de apa putin mai mare decat scrie pe cutie.Astfel laptele este mai slab si ajuta puiutul la purgatie. Nu recurgi intotdeauna la aceasta metoda, doar atunci cand stii ca este constipat sau o data pe zi preventiv ca sa nu se constipe.
kidz008036
Postat pe 3 Iulie 2010 18:58
daca a implinit deja 2 luni, poti incerca cu suc proaspat de portocale. acum cativa ani buni, medicii recomandau inceperea diversificarii de la 2 luni, iar de inceput se dau sucurile de fructe sau legume. sucul de portocala este recomandat in constipatia bebelusilor. incepe progresiv cu cate o ligurita in prima zi, 2 in urm, ... chestia asta incearc-o dupa ce ii faci laptele mai diluat (asa cum ti-a spus cineva mai devreme), si apoi incearca cu sucul de portocala.
eu am patit aceeasi chestie cu bebelusul meu cand l-am trecut pe lapte praf. e indicat sa il faci la inceput mai diluat ( de ex sa pui o masura de lapte la 40 ml apa, in loc de 30 ml apa)
multa sanatate! si sper sa-ti fi fost de ajutor!
simo_sefa
Postat pe 4 Iulie 2010 00:18
Si eu m-am confruntat cu aceasta problema, pana am gasit o asistenta de la nou nascuti care mi-a spus de invatatura veche si de cea noua si mi-a povestit cum dupa invatatura noua, in maternitate la temperaturi de peste 22 grade celsius, cum sunt in ultimii ani, bebelusiii s-au deshidradat .
Nu se dau alte lichide inafara de lapte in conditiile in care sunt max. 22 grade celsius.
Poti sa-i dai ceai pt. copii dar sa ai grija sa nu fie indulcit deloc, nici macar cu fructoza sau altele care zic ei ca sunt naturale, sau apa fiarta si racita.
garbo109468
Postat pe 4 Iulie 2010 10:00
acelasi lucru cum a mai spus cineva de pe aici.....laptele mai diluat si vorbit cu medicul in caz ca nu se rezolva problema.

Dar in nici-un caz,sub nici-o forma ....NU sucuri de fructe la 2 luni.
Simo medicii inainte nu stiau prea multe si din pacate mai sunt si azi care traiesc in trecut,care nu au facut un studiu sa vada ce si cum stau treburile acum,care sunt dezinteresati. Gandeste-te ca la concluziile care s-au ajuns in ziua de azi,si de ce recomanda azi medicii sa se inceapa diversificarea in jur de 6 luni,este pt ca s-au facut studii pe copii dinainte.
bau
Postat pe 4 Iulie 2010 10:22
Asa cum a mai spus cineva, incearca suc de portocale, dat progresiv, de la o lingurita, pana la maxim 30 ml pe zi la aceasta varsta.

Mai exista un ceiuc granulat de fenicul (eu aici in Cehia iau Sunarka, dar probabil in Irlanda sunt alte firme producatoare) - tot asa 30 sau 40 ml pe zi.

Mai poti incerca Humana - formula cu lactoza. N-am incercat si nu stiu cantitatile (dar te poti orienta dupa ceea ce scrie pe cutie). dar am auzit ca este foarte bun in aceste situatii.


Sanatate multa, pupam bebe!

allena22
Postat pe 5 Iulie 2010 21:56
mai bau... stau si ma intreb ce rau ti-au facut medicii de nu scapi prilejul sa-i critici... afla ca si un student de la medicina stie mai multe despre cresterea si ingrijirea copilului decat o proaspata mamica, desigur sunt mamici si mamici, ca si medici si medici...
ludwig
Postat pe 5 Iulie 2010 22:55
De la: ludwig, la data 2010-07-05 22:55:48mai bau... stau si ma intreb ce rau ti-au facut medicii de nu scapi prilejul sa-i critici... afla ca si un student de la medicina stie mai multe despre cresterea si ingrijirea copilului decat o proaspata mamica, desigur sunt mamici si mamici, ca si medici si medici...


Mi-as dorii sa fie adevarat ceea ce spui tu si ca toti medicii sa fie buni,sa nu-i mai critice nimeni.
Cat despre studentul din primul an presupun ca stie mai multa teorie decat practica.
Am vazut prea multe cazuri urate,printre care si cazul fratelui meu care era sa moara...dar cum ai spus si tu,sunt medici si medici,un medic l-a adus pe patul de moarte si un alt medic i-a salvat viata.
bau
Postat pe 5 Iulie 2010 23:09
Apropo,domnul pediatru,da un sfat fetei.
Si o intrebare,ca imi place sa-ti pun intrebari,sau poate 2 intrebari intruna.
De la ce varsta e recomandata inceperea diversificarii si cu ce anume ar fi bine ca mamele sa inceapa diversificare?
bau
Postat pe 5 Iulie 2010 23:12
Divbersificarea poate incepe de la 2 sau 3 luni si poate incepe cu sucuri proaspete si dupica strecurata (morcov, cartof si albitura).
allena22
Postat pe 6 Iulie 2010 09:50
unde ai auzit mai, lenuto22, treaba asta, de-o mai spui si altora?
diversificarea poate incepe la 4 luni pentru copii hraniti artificial si la 6 luni pentru cei hraniti natural! daca tot stii sa tastezi, cauta, fato, informatii!!!
mai, nu am nimic cu voi, dar daca nu sunteti informate, cum va permiteti sa oferiti sfaturile voastre, public?!
dati dovada de o lipsa de responsabilitate cumplita! sunt copii cei despre care vorbiti, nu marionete, pentru Dumnezeu, tine-ti-va gura daca nu aveti nimic de spus!
poate sunt mamici care va si asculta!
trezi-ti-va, maica, voi sunteti mamele viitorului! nu stiu cum va permiteti sa fiti iresponsabile...
nu aveti, frate, scuza, la atata volum de informatie ce aveti la indemana...
moniq_
Postat pe 6 Iulie 2010 10:21
De la: kidz007920, la data 2010-06-24 21:23:37BEBELUSUL MEU ARE 2 LUNI,E HRANIT CU LAPTE FORMULA APTAMIL,AM INCERCAT TOATE VARIANTELE DE APTAMIL,DAR NIMIC NU FUNCTIONEAZA,MENTIONEZ CA LOCUIESC IN IRLANDA UNDE DR. NU RECOMANDA ADMINISTRAREA DE CEAIURI,APA SAU SUCURI,DACA STIE CINEVA VREO SOLUTIE VA ROG HELP


Buna ,chiar daca bebe are 2 lunite poti sa ii dai linistita cateva lingurite de apa fiarta si racita si sa incerci sa ii diluezi lapticul cu putin ceiut neindulcit, in rest nu prea ai ce sa ii dai ptr ca e micut ....sucurile ii pot face bine ptr constipatie dar ii pot dauna stomacelului lui . este adevarat ca in trecut se incepea de la 2-3 luni cu suculete dar cu timpul am mai evoluat si noi si stiinta si s-a constatat ca e mai bine sa amanam diversificarea hranei pana spre varsta de 4-6 luni. Sanatate multa la bebic si succes in combaterea constipatiei care este de altfel o prb f serioasa!
cory_emy
Postat pe 7 Iulie 2010 18:30
diversificarea se incepe cel mai devreme la 4 luni dupa cum s-a mai specificat...se incearca cereale de orez ca e cel mai putin probabil ca bebe sa aiba o reactie alrgica.sucuri nu se dau pana la 7-8 luni si atunci 30-60ml maaaaxim pe zi.va rog incercti sa incepeti la timpul potrivit diversificarea pt ca nu ajunge la complicatii odata cu trecerea timpului...gen diabet sau obezitate.apa cel mai bine e tot dupa 6 luni pt ca se poate face intoxicatie.dupa cum s-a mai precizat diluarea formulei in mai multa apa e ok si nu e dar in situatii majore 1 data merge...daca se repeta des dauneaza la rinichii bebelului.
bebele meu a avut diaree 1 luna la varsta de 1 luna jumatate si l-am schimbat pe isomil o formula pe baza de soia si s-a constipat pt o luna jumatate...se poate da in asemenea situatii suc de prune in urmatoarea formula:1 ml de suc diluat cu 3 ml apa.rog a se intelege ca nu concentrat.va pup mamici si aveti grija cu bebeii pt ca unii medici au ramas mai pe 'vechi''.asociatia pediatrilor din nord america nu recomanda inceperea solidelor pana la 6 luni...daca e bine?nu stiu...eu am inceput de la 5 si jumatate si acum la 7 luni nu vrea decat fricking fasole verde sau galbena.suc nu bea ca nu ii dau,apa maxim 30ml pe zi si ceaiul nu e recomandat...eu locuiesc in canada si astia stau cu ochii pe mine ca p[e butelie pupici mamici cu bebici
namyi
Postat pe 10 Iulie 2010 02:18
Pentru "bau" si alte proaspete mamici speriate de bombe! Vai dragelor...ma mir ca noi mai traim si suntem sanatosi daca ar fi sa ma iau dupa voi. Da-i femeie linistita suc de portocale...cate o lingurita sau si mai bine suc de morcov proaspat....tot o lingurita !
Va fi ok ! Sanatate multa va doresc !


terry70
Postat pe 13 Iulie 2010 12:53
De la: garbo113768, la data 2010-07-13 12:53:37Pentru "bau" si alte proaspete mamici speriate de bombe! Vai dragelor...ma mir ca noi mai traim si suntem sanatosi daca ar fi sa ma iau dupa voi. Da-i femeie linistita suc de portocale...cate o lingurita sau si mai bine suc de morcov proaspat....tot o lingurita !
Va fi ok ! Sanatate multa va doresc !




Draga mea,noi nu suntem speriate de bombe,noi suntem mamici carora le pasa de copii lor,care au grija de copii lor.Nu stiu de ce la multe persoane li se pare anormal cand o mama are grija de copilul ei si li se pare normal cand o mama nu are grija de copilul ei.
Prefer sa ii ofer copilasului meu mancare sanatoasa,de aia exista informatie sa ne putem informa ca sa ne crestem copii sanatos.
De la oamenii din jur trebuie sa luam ce e bine ,nu ce e rau.
Eu prefer sa fiu asa,decat maine poimaine sa regret faptul ca i-am dat copilului meu un aliment din cauza caruia ar putea suferii toata viata sau mai rau l-ar costa viata.
Spitalele sunt pline de mame inconstiente,asa ca eu prefer sa nu fiu printre ele si stiu ca ceea ce fac ,este un lucru bun.

bau
Postat pe 14 Iulie 2010 18:21
bau, e bine ca esti atit de implicata in cresterea sanatoasa a puiului tau dar crede-ma esti exagerata.

Intreba pe mama ta cum ai fost crescuta tu de ai ajuns mare si mamica la rindul tau.

Si pentru ca sa fiu on topic, da, sucul de portocale, cu lingurita, este foarte bun.

Avem discutii in zadar. Noua generatie si vechea generatie pot lupta la infinit.
Si eu la primul baiat nu am ascultat de absolut nici un sfat decit de cartea "mama si copilul".

Cred ca e bine sa fim informate si sa stim sa adaptam fiecare informatie in functie de starea de sanatate a fiecarui bebelus.

Sanatate si copilarie fericita!
Ciresica
Postat pe 14 Iulie 2010 18:53
Ciresica eu nu consider ca sunt deloc exagerata,fiecare face cum crede.
Asta le spun la toate mamicile,care se mira ca eu la copil de 11 luni nu i-am dat mici,sarmale ,ciocolata,pizza si alte alimente care ele le dau.Ba imi spun ca bunica lu cutarica i-a dat zeama de fasole la 2 spatamani si uite traieste.Sau o alta fata ca i-a dat sarmale ;a 6 luni.Sau o alta ca ii da cola si ciocolata.Daca vechea generatie crestea astfel copii,deoarece nu exista atata informatie ca in ziua de azi,asta nu inseamna ca si eu tre sa fac la fel.
Fiecare face cum crede,eu m-as fi bucurat daca si mama ma invata sa manac sanatos,astfel cum imi invat eu copilul meu.
bau
Postat pe 14 Iulie 2010 19:01
Oricum, eu nu consider ca daca te informezi inseamna ca esti exagerat. Dar fiecare cu opiniile lui.
bau
Postat pe 14 Iulie 2010 19:51
sucul de portocala, laptele diluat si putin ceai de musetel. cam acestea ar fi metodele.
si_totusi
Postat pe 14 Iulie 2010 19:57
Bau, vezi, iar te-ai suparat degeaba.
Nu vorbea nimeni de sarmale, fasolo, pizza si alte alimente care nici pentru un adult nu sunt bune din exces.
topicul asta era despre un bebelus de 2 luni care e constipat si majoritatea sfaturilor au fost de genul" da-i o lingurita cu suc de portocale"

Ia odihneste-te tu mai mult si nu mai fi asa agitata ca sa stii un lucru: asa cum tu nu ai ridicat o statuie parintilor tai nici copilul tau nu o sa-ti ridice tie.
Ciresica
Postat pe 15 Iulie 2010 05:17
De la: Ciresica, la data 2010-07-15 05:17:58Bau, vezi, iar te-ai suparat degeaba.
Nu vorbea nimeni de sarmale, fasolo, pizza si alte alimente care nici pentru un adult nu sunt bune din exces.
topicul asta era despre un bebelus de 2 luni care e constipat si majoritatea sfaturilor au fost de genul" da-i o lingurita cu suc de portocale"

Ia odihneste-te tu mai mult si nu mai fi asa agitata ca sa stii un lucru: asa cum tu nu ai ridicat o statuie parintilor tai nici copilul tau nu o sa-ti ridice tie.


Nu m-am suparat ciresica.Doar in ultima vreme am vazut tot mai multe mamici care fac aceste lucruri(dau alimentele insirate mai sus),iar la domnisoara/doamna careia i-am raspuns,spunea ca uite suntem sanatosi chiar daca bunica ne-a dat ceea ce nu trebuie.
Eu consider ca fiecare om, copil e unic,poate unii au avut noroc si acum sunt sanatosi,altii nu or avut noroc.
Daca doctorii in ultimii ani au descoperit ca nu e bine sa dam alceva in afara de lapte la bebelusii sub 4 luni,mai nou am vazut sub 6 luni,eu consider ca au facut un studiu pe generatiile precedente,nu doar spun doctorii asa ca n-au alceva de facut.
Si la 2 luni multi copii au colici,stomacelul acela care inca nu este pe deplin format, iti dai seama dandui o lingurita de suc de portocale ce dureri mari poti sa-i provoci.
Eu chiar citesc pe mai multe forumuri ,am vazut f multe cazuri,am citit diferite articole,am vazut si cazuri la fete din jurul meu care considerau ca e "depasit " sa faci cum cred doctorii ca e bine acum.Pentru confortul lor,puneau problema cum o pun majoritatea "daca bunica a dat asa si eu traiesc",dar nu se gandeau la confortul si sanatatea bebelusului. Una dintre fete care a inceput sa-i dea suc de fructe la 3 luni,este in spital cu fetita de 2 luni.
Nu vreau sa-mi ridice nimeni statuie,asta e obligatia noastra ca mame sa ne informam,sa ascultam sfaturile de la mai multi doctori specialisti,sa cititim diferite articole si carti,sa ascultam ce spun cat mai multe mamici,sa citim despre alimente pt ce sunt bune sau ce rau pot face,ca sa putem lua decizia cea mai buna pt copilul nostru.
Eu niciodata n-am considerat si nu sunt de acord sa ne crestem copil dupa carte,dar tre sa ne informam ca sa putem lua o decizie buna in ceea ce priveste cresterea copilului nostru.
Eu chiar am vazut cazuri pe acest forum de fete care au dat anumite alimente si au facut rau copilului.De ce s-a facut in mare o lista cu ce alimente ar face rau copilului sub un an,sub 2 ani,sub 3 ani si de ce se recomanda diversificarea mai tarziu,in primul rand pentru ca stomacelul nu este pregatit si in al doilea rand caci copilul este mai predispus la alergii.

Cat despre odihna,cu un copil micut n-ai timp de odihna,este ca un serviciu 24 din 24.
Inca o data ,nu va suparati pe mine,fiecare face cum crede,asta e doar parerea mea.
bau
Postat pe 15 Iulie 2010 11:11
bau, fara nici o suparare dar eu cam stiu cum se schimba parerile medicilor de la an la an.

nimeni nu zice ca o mama sa nu aiba grija de copil sau sa nu se informeze insa, grija exagerata e la fel de daunatoare ca sfaturile de la tot poporul care se pricepe sau nu la cate ceva.
o grija din asta habotnica duce la slabirea sistemului imunitar sau ii creaza unele deviatii de comportament. cat o fi el de mic se obisnuieste ca totul i se cuvine si ca poate obtine ce vrea, cand vrea si cu ce mofturi vrea. e un joc de-a puterea si micutul invata- intuitiv- sa preia puterea.

important este sa constientizezi ca cel comportament al sugarului tine de niste factori ai dezvoltarii. prima greseala este sa fiti panicatie si exagerate, comportandu-va ca si cum ceea ce traiti voi ca mame nu i s-a mai intmplat nimanui. bebelusii sunt mult mai vigurosi decat cred adultii. succesul unei ingrijiri de calitate este ca toti cei care roiesc in jurul copilului sa fie cat mai relaxati.

in privinta alimentatiei unui copil, stiu ca de la 3 luni poti sa incepi o minima diversificare. laptele acesta praf, oricat de bun ar fi, e creat mai mult sau mai putin prin sinteza chimica.
ideal e sanul. dar si aici sunt probleme. daca pana la 3 luni contine o cantitate mare de anticorpi , proteine si enzime, dupa un timp nu mai are aceleasi caracteristici. de asta se introduc treptat si alte alimente

pentru ca laptele matern contine si hormoni materni asigura copilului senzatia de liniste, siguranta si protectie. de asta copiii crescuti cu lapte praf sunt mai agitati si dau senzatia ca au ceva , ca li se intampla ceva. de asta spun, nu intrati in panica si priviti cu calm manifestarile acestea.
si_totusi
Postat pe 15 Iulie 2010 12:13
pt constipatie se recomanda sucul de pruna sau pulpa de pruna chiar daca are doua luni nu este nici o problema
este foarte bun pt constipatie
tusi_Oli
Postat pe 15 Iulie 2010 12:19
si_totusi in cea mai mare parte sunt de acord cu tine.
Eu sunt o mama relaxata.La mine faptul ca ma informez, ma face sa fiu relaxata.
Nu ma supar, pentru ca sunt constienta ca opiniile difera de la persoana la persoana si trebuie sa respectam parerile fiecaruia,chiar daca nu suntem de acord cu ele.
Este adevarat caci grija exagerata este daunatoare.
Eu in cea mai mare parte faceam referire la grija la alimentatie care nu poate dauna copilului,din contra il ajuta pe copil f mult.
O mare parte din mamicile care le cunosc eu personal,care nu aveau grija la alimentatie, nu aveau grija nici la comportamentul copilului.

Un doctor bun ar spune ca laptele mamei este tot timpul ideal pt copil,el isi modifica compozitia in functie de necesitatile copilului.Asta nu inseamna ca este mai putin bun sau ca nu mai este consistent.
Este adevarat ca la un moment dat trebuie introdusa diversificarea.Dar multe mame,avand copil intre 3-5 luni, percep trezirile dese ale bebelusului si mancatul non-stop ca pe un semn ca bebelusul nu se mai satura si trebuie sa inceapa diversificarea,desi aceste semne sunt de puseu de crestere.
bau
Postat pe 15 Iulie 2010 12:49
corect. asa e
si_totusi
Postat pe 15 Iulie 2010 12:51
Vreo mamica din Irlanda este pe aici? Sa ne cunoashtem!
Sanatate la ingerashi
Demian
Postat pe 1 Septembrie 2010 01:26
acesta problema o avem si noi ,eu am o bebita de 3 luni si 2 saptamani si de la 1 luna jumate nu facem kk decat cu supozitor ,locuim in spania si pediatru nu ne-a recomdat nimic,spune ca e normal la bebelusi sa faca odata la 3 zile ,dar eu ii dau cateva lingurite de musetel sau cateva lingurite de zeama de portocala si de multe ori merge.incearca si tu poate aveti succes bafta si sa-ti traiasca bebele
garbo179589
Postat pe 14 Decembrie 2010 14:57
Bebele meu cand face caca se roseste tot se chinuie
si plange ,de ce ?
Bereczki_Alexandra_Maria_1
Postat pe 18 Martie 2017 03:31
Ce mananca bebe tau ? Si daca-i dai piept, tu ce mananci ? Si de fapt de ce nu discuti asta cu medicul pediatru ?
Rotty
Postat pe 18 Martie 2017 09:12
Prea multe intrebari de dimineatza, Rotty, zau asa...
Plus ca nu-i frumos sa raspunzi la intrebari ... cu alte intrebari.
Iar noi, tocmai pt. ca avem copii mari deja (unele chiar si nepoti, sic!), si am trecut prin mai toate situatiile, se poate spune ca am facut ... pediatrie la greu, ca sa zic asa!
Si inca continuu si permanent, la cursurile de zi si, mai ales, ... de noapte!
Asa ca om fi si noi competente, nuuu?!?...

Cit priveste raspunsul direct, bebele tau se chinuie pt.ca ... e constipat!
Si, asa cum a spus si Rotty, copilul tau maninca prin intermediul laptelui pe care-l suge de la tine, EXACT ceea ce maninci tu!
Asa ca singura solutie nu e sa-i dai puiutzului nu stiu ce ceaiuri sau medicamente, ci sa-ti schimbi obiceiurile alimentare in concordantza cu noul tau statut de mamica ... laptatoare!

Maninca sanatos, draga, fara condimente, fara alcool, tigari si cafea, fara prajeli, acreli, iutzeli si alte picanterii iar carnea sa nu fie rosie si sa fie cit mai 'lejer' gatita!
Fiarta, gratar usor si cuptor.
De preferat doar pasare si peste prospat.
Daca ai putea ca in toata perioada cit alaptezi sa maninci numai carne proaspata de curcan, ar fi minunat:
E singurul aliment care are atit de necesara serotonina...
garbo101426
Postat pe 18 Martie 2017 10:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SCUZE PATETICE DE FEMEI CE SUNTETI! 21 De la: Allexys 7 Aprilie 2015 16:02
encephabol 16 De la: dari_anca 31 Iulie 2017 15:01
Lapte praf Humana la cele mai mici preturi! Livrare gratuita ! 1 De la: garbo210472 25 Iunie 2011 11:37
tuse la bebe 4 De la: ameno 6 Ianuarie 2011 09:47
antibioticele la bebelusi 3 De la: garbo270258 2 Aprilie 2012 12:04
Setari Cookie-uri