ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Talasemie minora la bebe de 7 luni

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Poate sa-mi spuna cineva ceva despre talasemia minora la bebelusi?
In timpul sarcinii a reiesit din analize ca am talasemie minora, am facut tratament toata sarcina si mi s-a recomandat ca atunci cand bebe face 6 luni sa-i fac si ei analizele sa vedem daca a mostenit de la mine boala.
Daca poate cineva sa ma ajute, sa-mi spuna ce alimente pot sa-i dau pe langa tratament ca sa asimileze mai bine fierul. Va multumesc
  citeaza   raspunde

nu trebuie sa-ti faci mari griji privind aceasta boala, daca este cea minora. eu am fost diagnosticata la 35 de ani si specialistul mi-a spus ca daca am trait pana acum...nu am de ce sa-mi fac griji!! grava este talasemia majora careia un bolnav ii supravietuieste cu transfuzii si tratament lunare care sunt foarte costisitoare si chinuitoare.ce tratament ii faci lui bebe? eu am luat acifol, vit.B6 si fiobilin.dar dupa ce am ramas insarcinata am intrerupt tratamentul si de 4 ani iau doar Elevit (pt.sarcina si alaptare, caci acum sunt la al doilea copil).In general trebuie sa mancati mai multa carne rosie (vita, ficat) si legume verzi, in general ce contine Fe si ajuta la refacerea globulelor rosii.eu inca nu le-am facut analize copiilor si nici nu ma grabesc sa vad daca au mostenit aceasta boala de la mine pt.ca trebuie sa le ia mai mult sange pentru aceasta analiza si mi-e mila de ei, iar pediatra a zis ca nu sunt probleme, mai ales ca sotul meu este sanatos.
sanatate multa!
  citeaza   raspunde

Multumesc pentru raspuns.
Si eu am aflat ca am talasemie minora in timpul sarcinii si am luat tratament fier, acifol, elevit. La bebe ii dau fier cate 16 picaturi pe zi si complex vitamine B sirop cate 15 zile pe luna.
O zi buna.
  citeaza   raspunde

SI EU AM TALASEMIE MINORA AM DESCOPERIT ANUL TRECUT LA VARSTA DE33 DE ANI NU TREBUIE SA TE SPERII NU ESTE O BOALA EXTREM DE GRAVA TE SFATUIESC SA MERGI LA UN NUTRITIONIST CARE SA TE AJUTE CU O LISTA DE HRANA PENTRU BEBE SANATATE MULTA
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: