Ateliere de arte vizuale in parcul Carol din capitala

Ecranul comunitar este un eveniment de arta comunitara organizat de catre Fundatia Ratiu Romania din Bucuresti, intre 11 si 13 august, in Parcul Carol din capitala. Dupa-amiezele se vor desfasura ateliere de educatie artistica, pentru categoria de varsta 5 16 ani, iar seara vor fi prezentate proiectii de film pe teme sociale.

Proiectul Ecranul comunitar, derulat de Fundatia Ratiu Romania in cadrul platformei de Implicare Sociala prin Arta, se adreseaza comunitatii sectorului 4 din Bucuresti prin oferirea unui produs cultural comun, dedicat. Obiectivul general il reprezinta constientizarea si dezvoltarea unei identitati comunitare comune prin mijloace creative. Prin acest eveniment se initiaza un sir de manifestari specifice prin care se cauta sa se supuna atentiei membrilor comunitatii problemele specifice acesteia.

Problemele propuse si confirmate ca grad de frecventa ridicat de catre Primaria sectorului 4 sunt violenta in scoli, lipsa de adaposturi pentru seniori, lipsa locurilor de parcare suficiente, consum de droguri de mare risc si cainii fara stapan.

Fundatia Ratiu Romania invita artisti sa tina ateliere de arte vizuale prin care sa ii invete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele comunitare semnalizate mai sus, folosind ca si instrument de exprimare un anumit tip de arta.

Ateliere vor fi de animatie (5 8 ani), papuserie (9 12 ani), bricolaj ecologic (5 12 ani) si teatru (8 16 ani) si vor avea loc in parcul Carol, in fata Monumentului, in toate cele trei zile, cu incepere dela ora 17.00.

Inscrierile se fac la adresa info [at] fundatiaratiuromania.eu pana pe 10 august.

Serile vor putea fi vizionate filme romanesti de scurt metraj filtrate dupa problemele comunitare ale sectorului 4, Bucuresti.



Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria sectorului 4 Bucuresti, UNATC - Fundatia Arte Vizuale, Asociatia Komunitas, "Film Scurt" Alba-Iulia, Asociatia Aristoteles Workshop, TVR 3 - emisiunea Arca lui Peter.
Prin amabilitatea HBO Romania

Parteneri permanenti: JCK, Pro Com - Centrul de Comunicare Profesionala, calendarevenimente.ro, Best Communication Media

//////////////////////////////

Fundatia Ratiu Romania a fost infiintata in anul 1993 la initiativa doamnei Elisabeth Ratiu. Scopul Fundatiei este implicarea in problemele sociale ale comunitatile locale, prin diverse programe si actiuni pentru sprijinirea copiilor, studentilor, tinerilor, persoanelor in varsta, familiilor cu situatii sociale precare. Scopul platformei din acest an, Implicare Sociala prin Arta, este de a dezvolta proiecte de asistenta sociala activa, fie organizate exclusiv de catre Fundatia Ratiu Romania, fie in parteneriat cu asociatii si fundatii ce isi propun aceleasi abordari.

Grupurile tinta sunt oamenii cu varsta inaintata si tinerii din mediul rural si urban international, iar contextele sociale tratate sunt: activismul social, dezvoltarea comunitatii, imbunatatirea sistemelor, democratia culturala, educatia, mediul, sanatate si spiritualitate.

www.fundatiaratiuromania.eu
andreea101
Postat pe 5 August 2009 00:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mai aveti prieteni? 40 De la: kidz007106 15 Martie 2010 19:48
INVITATIE ! 1 De la: herby 5 Mai 2010 09:53
MERITA INCERCAT 1 De la: gabyburciu 30 Ianuarie 2009 10:53
Pioneer Dvj - 1000 Dj Dvd Player Cdj Equipment.... 950usd 1 De la: kidz006868 13 Februarie 2010 20:39
CE vrea bebe de Craciun!!! 2 De la: cristinajobs 26 Octombrie 2009 16:24
Setari Cookie-uri