Ce stiti despre nasterea in apa?

Caut cat mai multe informatii despre nastere, asa ca as vrea sa stiu ce parere aveti voi despre nasterea in apa.

Eu am auzit ca este cea mai putin dureroasa metoda de nastere naturala. Este oare adevarat?
mioritalaie
Postat pe 23 Decembrie 2008 12:40
eu nu am nascut in apa, dar am petrecut in apa 6 ore din cele 12 ale travaliului. Apa calda face ca contractiile sa fie resimtite mult mai putin dar exista un mare dezavantaj...dilatarea maxima se atinge in timp mult mai mare.deci, practic se prelungeste chinul travaliului.Dupa 2 are de stat pe pat aveam dilatatia 6... Dupa inca 6 ore in apa s.a mai marit la 8..de la 8 moasa a decis sa ies din apa . Mentionez ca am nascut 100% natural, fara nici o pastilutza ajutatoare sau calmanta. Eu nu recomand nasterea in apa la primul copil...
baltina
Postat pe 3 Ianuarie 2009 21:50
baltina felicitari ai un organism foarte rezistent eu am nascut foarte usor (mi-au facut calmante )dar daca era sa aleg nasterea in apa sincer asa mi-as fi dorit sa nasc si felicitari pentru bebe.
SEBY1YEAR
Postat pe 23 Martie 2009 14:51
Si eu am nascut in apa si am asistat mai multe mamici care au nascut in apa si pot spune ca nu s-a intamplat in nici un caz cum ti s-a intamplat tie, Baltina. Majoritatea mamicilor la prima nastere au avut travalii scurte, de maxim 5-6 ore. Eu am fost la a doua nastere si am avut un travaliu de 3 ore si jumatate.
Intr-adevar apa calda poate incetini travaliul, de aceea medicul este cel care decide cand anume se poate intra in apa.

Nasterea in apa este ceva ce nu ar trebui sa ratati daca aveti posibilitatea. Este incredibil si inimaginabil sa-ti vezi bebelusul cum iese si innoata in apa. In maternitatea unde am nascut eu, bebelusul este lasat sa inoate cam un minut, apoi mama il ia si il tine la piept cat doreste. Este o priveliste si un sentiment de nedescris!

Puteti sa aflati mai multe despre nasterea in apa aici:
http://www.youtube.com/watch?v=52QFoPijvsU
SorinaV
Postat pe 6 Octombrie 2009 01:14
Am si eu o intrebare, nu prea am multe informatii despre nasterea in apa. Personal nici eu si nici nu stiu pe cineva sa fi nascut in apa. Zici ca poti lua bebelusul sa-l tii la piept cat vrei tu imediat dupa nastere. Stii ce ma intreb eu, la nasterea in apa nu se taie cordonul ombilical. Nu pot sa-mi inchipui prea mult o astfel de nastere, stai in picioare in piscina respectiva, este vreun medic, asistenta cu tine acolo in apa ?
kidz000722
Postat pe 6 Octombrie 2009 08:59
Ok, hai sa-ti zic mai multe, cum se procedeaza:
Mamica intra in cada pe la dilatatie 5-6 sau 7-8, in functie de ce zice medicul. Daca este prea devreme, apa poate incetini travaliul, altfel ajuta la progresarea lui, inmoaie colul, perineul, etc.
In momentul expulziei, bebe iese in apa, este lasat putin sa inoate, iar apoi mamica il poate lua singura din apa si sa-l puna pe pieptul ei. Mai nou se recomanda ca taierea cordonului ombilical sa se faca mai tarziu, la 3-5 minute dupa expulzie, dupa ce acesta nu mai pulseaza pentru ca se mareste cantitatea de oxigen din organism (respira si prin cordon, si prin plamani) si scade riscul de anemie.
Este o priveliste extraordinara sa vezi acel puiut de om cu iese din burtica mamei si incepe sa inoate in mod reflex in apa. Nu se ineaca pentru ca respira prin cordon. De-abia cand este scos din apa incepe sa respire.
Taticul poate sa asite si el la nastere si sa taie cordonul ombilical, iar apoi bebe este luat de asistente si mamica este scoasa din apa pentru delivrenta placentei.
In cazul in care sunt de recoltat celule stem, nu se mai sta la balaceala, cordonul este taiat repede, mamica este scoasa din cada si pusa pe masa si se face recoltarea.
Cam asta este.
Dupa ce te consulta medicul, ti-l aduc imediat pe bebelus ca sa-l alaptezi (cam dupa 30min). Au fost si cazuri cand mamica a vrut sa-si alapteze bebelusul imediat si a fost ok, au sters bebelusul de apa, i-au pus un pampers si au adus bebelusul mamicii. A fost super, pentru ca l-au pus pe burta mamei iar el s-a impins din picioruse singurel pana a ajuns la san si l-a prins sanul in gura, fara nici un ajutor din partea nimanui (poti cauta breast crawl pe youtube ca sa vezi la ce ma refer). A fost optiunea mamicii.
La o singura nastere in apa din cate au fost la Isis s-a efectuat o epiziotomie preventiva (in apa, nu s-a infectat, nu s-a intamplat nimic), in rest nici o mamica nu a avut nevoie de epiziotomie si nici nu s-a rupt. Cel mai mare bebelus nascut in apa a avut 3.900 (fara epiziotomie, fara rupturi).
SorinaV
Postat pe 6 Octombrie 2009 21:49
Aaa, am uitat:
In cada cu apa stai in ce pozitie vrei tu si te simti bine.
Medicul, moasa, insotitorii stau afara, pe marginea cazii. Doar medicul isi pune halatul special, sortul, manusile, ca la orice nastere si isi baga mainile in apa ca sa ajute la rotatia si la scoaterea bebelusului.
SorinaV
Postat pe 6 Octombrie 2009 21:54
Foarte interesant. Multumesc de informatii.
kidz000722
Postat pe 8 Octombrie 2009 09:06
Sunt o mamica ce a nascut la Brasov cu dr. Baiulescu. Este un medic extraordinar.
Am vrut sa nasc sub apa, insa dupa 4 ore de stat in bazin si alte cateva ore de travaliu inainte de asta, dilatatia a ramas tot 2 cm. Personal, nu am ce sa reprosez pentru nereusita mea de a naste in apa, insa recomand acest tip de nastere pentru mamicile care pot avea dilatatie suficienta. Avand in vedere varsta , pozitia bebelusului si starea fizica a mamei, numai medicul poate sa aprecieze daca se poate finaliza nasterea in apa sau nu. In cazul meu (36 ani) s-a finalizat cu cezariana. De altfel, nici medicii nu prea recomanda nasterea sub apa dupa varsta de 35 de ani. La Clinica Eva sunt pregatiti medicii pentru orice situatie.
Ne mai dorim un bebe, desi suntem mai maricei ca varsta (probabil voi avea 39 ani la urmatorul bebe) si voi opta tot pentru Clinica Eva, insa nu si pentru nasterea in apa,datorita diagnosticului-distocie de col uterin.
Spre deosebire de mamicile care au nascut la spitalele de stat, unde nu iti vine sa te mai intorci, eu voi repeta experienta de a fi din nou mamica, dar tot la Clinica Eva.
alexa2009
Postat pe 11 Octombrie 2009 18:39
Buna fetelor! Va salut si sa va traiasca bebeii!

Si eu am nascut in apa, a doua oara. Prima oara am nascut normal, nu am avut de ales, dar sa nasti in apa este mai ushor si mai rapid!!! Va recomand asa ceva!! Eu am nascut in apa in Anglia, aici nasti doar cu moasa, doctorul nu asista decat in cazuri grave! Si toul a fost ok!! Mi s-a dat de asemenea un tub cu un gaz, care la sfarshit te face vesela si binedispusa!!! Imi venea sa tzopai de bucurie la sfarshit :))
Va pup!
aly_fab
Postat pe 12 Februarie 2010 14:49
Fetelor, cat costa sa nasti la Clinica Eva? Am tot auzit recomandari. si as fi curioasa cat costa o cezariana, si o nastere normala. De asemenea in Romania cand nasti in apa ti se da masca cu gas???
aly_fab
Postat pe 25 Februarie 2010 12:54
Pana la dilatatia 7-8 innebunesti de durere asteptand sa intri in apa. In strainatate, nasterea in apa se presupune ca ar trebui sa te ajute si pe timpul travaliului si la expulzia fatului , nu doar la expulzie, care de altfel nu reprezinta partea cea mai grea. Doctorul meu spunea ca in general pt o prima nastere dureaza foarte mult, mai ales dc petreci tot timpul in apa, cele mai multe femei preferand sa iasa din apa decat sa se epuizeze asteptand dilatarea...Dar, probabail ca mai sunt si norocoase. Eu m-am bucurat de fiecare clipa a nasterii copilului meu desi am avut o nastere destul de grea...si naturala.Am vazut moartea cu ochii dar nu m.a speriat deloc si pot spune ca a fost cea mai frumoasa experienta a vietii mele...pentru ca am un ingeras minunat+
baltina
Postat pe 25 Februarie 2010 20:57
Nasterea normala si in apa la Clinica Eva costa (in 2009) 2000 lei, iar cezariana 2500 lei. Sunati la Clinica si va spune asistenta daca s-au schimbat preturile. Programarea se face cu cateva luni inainte. Eu m-am programat pentru nastere in ianuarie si nu mai erau locuri pentru mai, asa ca m-am inscris pentru iunie. Am nascut in final in mai, dar nu mai conteaza 2 saptamani in plus sau in minus. Important este sa fii pe lista.
alexa2009
Postat pe 25 Februarie 2010 22:15
baltina, da ai dreptate, la prima nastere poate fi foarte greu sa nasti in apa. ce sa zic, dupa ce nastem uitam destul de repede de acele dureri, si ne bucuram de ingerasii nostrii. eu m-am rupt in apa, simi venea sa injur pe moasa ca nu ma ajuta cu nimic, imi ziceam in gand ca o si bat dupa ce ies din cada...pentru ca practic nu m-a ajutat nimeni cu nimic.. doar o masca cu un tub cu gas si aer....dar odata ieshit bebelul (avea 3.880g) totul a fost super, ba chiar mai mult am putut sa ma ridic singura sa fac dush la o ora... la prima nastere nu am putut sa ma ridic din pat in prima zi...si mi-am revenit mai greu...pupic
aly_fab
Postat pe 25 Februarie 2010 22:53
alexa, merci de raspuns...nu mi se pare normal sa platim atatia bani la doctori, bacsis etc atata timp cat platim taxe si impozite... ma rog..asa ceva nu exista in occident...
aly_fab
Postat pe 25 Februarie 2010 22:59
Multe femei se tem de nastere din cauza durerilor pe care le vor avea in timpul travaliului. Insa foarte putine stiu ca nasterea fara dureri nu e chiar un mit. Prin nasterea sub apa se poate intampla si acest lucru. De la prima nastere in apa facuta in mare si pana in prezent s-au descoperit o multime de avantaje ale acestei metode, beneficii atat pentru mama, cat si pentru bebelus. In primul rand, nasterea in apa presupune un confort si o mobilitate extraordinara pentru viitoarea mama. Ca urmare a reducerii presiunii din abdomen, se poate vorbi despre o mai buna circulatie a sangelui, o mai buna oxigenare a muschilor uterini, ceea ce inseamna mai putina durere pentru femeie si mai mult oxigen pentru copil. Rezultatul celor mai multe studii arata ca travaliul se reduce cu aproximativ 30% in cazul unei nasteri in apa. Este de mentionat ca apa relaxeaza musculatura peretelui pelvian si minimalizeaza durerea atat de eficient incat pentru foarte multe femei alte metode de a controla durerea (calmante) nu mai sunt necesare. De asemenea, umiditatea din aer face mai usoara respiratia, venind in ajutorul femeilor suferinde de astm. Multe mame sunt mai putin inhibate in apa. Apa calda inmoaie vaginul, vulva si perineul, provocand mai putine leziuni acestor tesuturi, ceea ce inseamna ca epiziotomia, un alt procedeu care le baga in sperieti pe gravide, poate fi evitata. Daca ai inteles care sunt avantajele nasterii in apa pentru tine, ar trebui sa afli care sunt beneficiile acestei metode si pentru copilul tau. Imagineaza-ti care ar fi cea mai placuta introducere in lume a unui bebelus. Lichidul caldut este elementul familiar si confortabil pentru un nou-nascut. Trecerea de la un mediu atat de placut lui la mediul extern se va face treptat cu ajutorul apei. Mai mult, daca in camera exista o lumina pala si o temperatura calduta, venirea lui pe lume va fi mult mai prietenoasa.
anaROBERT
Postat pe 26 Februarie 2010 00:02
Baltina, parerea mea de mamica care a nascut in apa dar am si asistat la mai multe nasteri in apa, este ca mai bine intri in cada la dilatatie 7-8 si folosesti apa ca pe un as din maneca pentru contractiile acelea cele mai grele de final, decat sa intri in apa la 2-3 cm si sa ramai asa. Daca se intra prea devreme in apa, aceasta poate incetini travaliul sau chiar sa-l opreasca. Pana la dilatatie 7-8 sunt multe alte metode ce pot fi folosite pentru atenuarea durerilor si sunt chiar foarte eficiente: mersul, urcatul si coborarea scarilor, schimbarea pozitiilor, respiratia, masajul, hipnoza, etc. ;)
Aly, aici in Romania singurul gaz care se da in travaliu este oxigenul. :)
SorinaV
Postat pe 26 Februarie 2010 20:13
In Anglia nu te lasa sa intri in apa decat daca ai dilatatia 7. De altfel nu te primesc in spital decat daca ai contractii din 5 in 5 minute si dilatatia 6.... Altfel n-ai ce cauta in spital si te trimit acasa. In schimb sunt foarte amabili, si au conditii foarte bune.
aly_fab
Postat pe 6 Martie 2010 21:14
Sorina, eu am nascut in Elvetia, clinica privata. Acolo nu se practica decat nasterea naturala, sper binele copilului si al mamei.Aceasta este credinta lor. Reintoacerea la natural....Nu se fac epiziotomii. nu se dau nici cele mai elementare calmante sau dilatatoare. In caz de probleme...adica dupa minim 24 de ore de travaliu, sau dupa situatii de criza, se fac cezariene.De altfel, in elvetia nu se fac cezariene decat in cazuri extreme, "la cerere" nu se discuta. Femeia e lasata de Dumnezeu si a nascut de cand lumea natural. Eu am ales aceasta cale si nu regret desi mi.a fost destul de greu. Eu am intrat de la dilatatie 3 in apa. Am avut contractii din 2 in 2 minute de la inceput si pana in ultima ora....Am nascut un copil minunat care este sanatos tun, si frumos ca un inger...))))))...
Unele nasc usor in apa, altele nu! Ei folosesc apa, pe jos , pe masa, tip indian...sunt foarte flexibili.In comparatie cu Romania.... toata lumea se poarta minunat. Conteaza enorm. Sunt umani. Eu am pierdut un copil in urma cu 2 ani si 9 luni iar moasa care m-a asistat a plans cu mine , tinandu-ma in brate....ca un copil...in hohote...
baltina
Postat pe 7 Martie 2010 18:49
Inseamna ca elevetienii sunt oameni destepti
Imi pare rau sa aud de pierderea pe care ai suferit-o...
SorinaV
Postat pe 8 Martie 2010 17:20
fetele

pentru cine este interesa - avem site specializat de anunturi de copii, anunturile sunt gratuite - asa ca sa tot postam ca sa vindm chestiile ramase mici de la puii nostri!

plus ca mai sunt pe acolo si alte chestii ce ne-ar putea interesa - ursitoate, picturi pereti, bone....

era sa uit :) - kidanunt.ro se numeste site-ul salvator :)

yupiiii
marissax
Postat pe 15 Martie 2010 19:45
buna draga,
Pot sa iti spun eu tot ce te intereseaza.Am nascut doua fetite in apa in anglia.
spune mi ce vrei sa stii si iti voi raspunde.Insa sa stii ca nu pot compara cu o nastere normala deoarece amandoua fetitele mele au fost nascute in apa.Pot doar sa iti spun cum a fost la prima si ce a fost diferit la a doua.
eu iti recomand daca ai unde sa nasti in apa sa nu eziti.Eu am doua fete minunate,linistite,cuminti si mai ales sanatoase
o zi buna!
geanina1981
Postat pe 7 Mai 2010 08:40
Si mie mi se pare extrordinara nasterea in apa.. si pentru mamica si pentru bebe. Eu stiu de la o prietena care a nascut in apa la maternitatea privata Regina Maria, din Bucuresti. Asa cum a spus si SorinaV....daca semnezi si pentru recoltare de celule stem, iesi mai repede din apa. Ea a recoltat acum o jumate de an cu stem health unirea care au parteneriat cu maternitatea regina maria si i-au oferit o reducere. Acum, fiecare mamica decide cum e mai bine pentru ea..
zina03
Postat pe 20 Ianuarie 2011 12:53
Imi pare foarte rau pentru pierderea ta

totusi nu te-ai gandit niciodata ca daca erau mai putin "umani" si mai mult profesionisti ti-ar fi putut face cezariana la timp si nu ati mai fi avut de ce plange?

nasterea naturala este foarte laudata mai nou dar nu in toate cazurile este cea mai buna
garbo_397617
Postat pe 18 Februarie 2014 00:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ofer carucior chicco 10 De la: costyursu 24 Septembrie 2011 23:11
Cursuri de pregatire pentru nastere 1 De la: kidz002458 3 August 2009 13:31
Cat costa nasterea prin cezariana? 24 De la: anacostinescu 1 Iulie 2010 12:13
Matermitatea Filantropia 3 De la: eileen77vl 26 Aprilie 2010 18:34
Bagajul pentru maternitate 3 De la: elenytza19 16 Septembrie 2013 12:14
Setari Cookie-uri