un soț zgarcit. cum sa traiesti cu el?

Soțul meu mă răsfață si mă alintă mereu,dar in preajma sărbătorilor e distant și rece.Eu îi fac cadou de Crăciun dar eu nu găsesc nimic sub brad. De ziua mea mă întreabă ce vreau,iar dacă i se pare scump, are o atitudine ciudată. Sunt la a doua căsătorie ,am 52 de ani iar această relație îmi da sentimentul de stabilitate și bunăstare.Doar când vin sărbătorile nu mă pot bucura cum mi-aș dori.Am depresie și uneori plâng. Ce să fac?
garbo_407720
Postat pe 8 Decembrie 2014 11:32
Sa te bucuri ca ai un sot bun cu care poti sa traiesti in armonie si sa accepti ca nimeni nu e perfect. Poate ca asta e un defect de-al lui...nu-i place sa faca cadouri. Sau poate ca are un motiv intemeiat.
Zi buna
Rotty
Postat pe 8 Decembrie 2014 11:40
Multumesc de răspuns si de incurajare. Nu-l pot schimba.Poate ca ar trebui sa mă strădui mai mult să mă schimb eu, să văd partea bună a lucrurilor.Îmi place să fac mici bucurii de sărbători la cunoștinte si cei apropiati, în timp ce el mă consideră o risipitoare.Dar pentru mine asta e bucuria Crăciunului.Eu nu am copii,el are și îi tratez cu afecțiune sinceră.Dacă aș fi avut copii nu m-aș fi recăsătorit,fiincă am văzut de la început diferentele de principii care încep să conteze la un moment dat...Da, am peste 50 de ani și pare desuet să mă plâng de așa ceva.
garbo_407720
Postat pe 8 Decembrie 2014 14:04
Cuvantul potrivit este comunicarea.

Comunica cu sotul tau astfel incat sa simta ca esti pregatita sa renuti la rasfatul si mangaierile lui pt. a va bucura impreuna de sarbataorile Craciunului, natural. Fara cadouri si atentii "de ocazie", afectiunea si respectul ajug.Sau explica-i ca nu i le ceri lui, si ofera-ti singura cadoul care te bucura, nu renunta la a le oferi si celorlalti dragi tie atat timp cat tu te simti bine. Sarbatorile Craciunului il va lumina si ii vei vedea luminitele de bucurie sclipind in ochi! Spune-i ca chiar a venit Mos Craciun si le-a adus. :D

Zgarcenia este un obicei insusit, nu tine suparare pe ea!
Comunicati mai mult si va intelege treptat ca fiecare sarbatoare are insemnatatea ei si merita s-o simta, traind bucuria impreuna indiferent de varsta. :)
Incearca!
arco_iris
Postat pe 8 Decembrie 2014 14:46
".Da, am peste 50 de ani și pare desuet să mă plâng de așa ceva."

Ba char deloc 720. Probleme si nelamuriri apar la orice varsta. Mai rau era daca nu-ti pasa.

Rotty
Postat pe 8 Decembrie 2014 15:13
cand l-ai cunoscut cum era /?de ce ai vrea sa-l schimbi?
marinescu75
Postat pe 8 Decembrie 2014 16:57
O explicatie ar fi faptul ca in familia in care a crescut nu existau obiceiurile astea, deci a ramas la conceptia ca sunt doar cheltuieli inutile sau pierdere de vreme. Am cunoscut asemenea persoane si mi-au trebuit ani destui sa le arat scopul cadourilor de Craciun. Nu am renuntat la a le face cadouri, chiar daca eu nu am primit nimic, iar ei si-au dat seama ca asemenea gesturi ne apropie pe unii de altii si si-au schimbat optica. Iar faptul ca un om este econom, poate chiar zgarcit, in zilele noastre nu stiu daca mai e un defect, tinand cont de cata risipa face omul. Nu este o idee rea sa ii faci o aluzie de genul "nu mi-ar strica de mi-ar aduce anul asta Mosul un robot de fructe, ca am baut un fresh la cumnata mea de-ti venea sa iti lingi toate degetele". Uneori, pur si simplu barbatii sunt atat de stangaci in a alege un cadou incat pur si simplu nu sunt in stare si renunta. Tocmai de aceea trebuiesc indrumati. Nu te descuraja si continua sa faci cadouri, vei vedea ca pana la urma va fi bine. De multe ori e mai "ferice a da decat a primi".
angel_forever
Postat pe 15 Decembrie 2014 11:29
"" în timp ce el mă consideră o risipitoare.Dar pentru mine asta e bucuria Crăciunului.Eu nu am copii,el are și îi tratez cu afecțiune sinceră.Dacă aș fi avut copii nu m-aș fi recăsătorit,fiincă am văzut de la început diferentele de principii care încep să conteze la un moment dat...Da, am peste 50 de ani și pare desuet să mă plâng de așa ceva.""
Daca ai fost de acord cu aceasta casatorie ,desi stiai cum este .....acum nu poti face altceva ,decit sa incerci ,sa schimbi aceasta ..dispozitie a lui pentru economisire. Te vede cheltuitoare ,si poate daca l-ai intreba motivele pentru care nu face cadouri ,ai intelege ce se intimpla ,sau poate nu.De tine depinde ,de felul in care il vei face sa simta durerea ta sincera si nicidecum nu facindu-l sa se simta prost, daca-ti face cadouri asa zise ieftine ....gen, flori.ESti norocoasa ca ai linga tine un sot care nu vorbeste urit,nu bea ,si cu care poti comunica .Fii fericita ,si cu dragostea ta umple-i si lui sufletul ,in timp se va schimba ,daca vei face asta cu rabdare si tact.
Numai bine!
fengari
Postat pe 15 Decembrie 2014 18:03
In familia sotului meu,singura zi de nastere care se serba intotdeauna,era a mamei lui.Cei doi copiii ai ei,nici macar nu stiau cand e ziua de nastere a tatalui lor,nici intre ei,nici veriii lor etc.....a trebuit sa vin eu ca sa faca la 30 de ani,prima data,cadou de ziua de nastere a tatalui lui.....nici la multi ani nu ii zisesera,niciodata.Daca cresti acasa de copil,invatat in un fel,greu te schimbi...
Niciodata nu le ai in viata pe toate,trebuie sa inveti sa fii fericita cu atata cat ofera si sa nu ceri mai mult.Mama avea o filozofie si mai si decat a mea,zicea sa fii fericit de lucrurile mici,si in general sa fii fericit cu putin....
daniilia
Postat pe 16 Decembrie 2014 14:38
Poate ca sarbatorile ii amintesc de lucruri nu tocmai placute, pe care vrea sa le uite. Zici ca in rest te alinta si e atent cu tine. Stii povestea cu tiganul , nu? Ii dai de pomana toata saptamana, totu-i bine si frumos, duminica daca nu-i mai dai .....gata. esti cel mai rau din lume. Multumeste-te cu ce ai. Motivul invocat de tine e.....zero.
zack
Postat pe 20 Decembrie 2014 23:28
asa este si al meu! cind vreau ceva, merg la plimbare cu el si ii spun ce vreau in magazin, si vrea nu vrea trebui sa imi ia! la el in familie nu se obijnuia sa se faca cadouri. asa ca am invatat!
lllorena
Postat pe 21 Decembrie 2014 06:26
draga mea, eu am trait cu un asa sot 14 ani dupa care am dat divort datorita egoismului si zgarceniei, daca nici la copil nu cumpara nimic , ce mai vrei?daca era mai tanara te sfatuiam sa divortezi , dar acum la 52 ani este un pic mai greu sa iti refaci viata, el nu se v-a schimba niciodata asa ca...........incearca sa il intelegi si intreaba care este motivul de face asa ceva cand vin sarbatorile, poate are totusi un motiv al lui, poate o amintire neplacuta, INCEARCA SA IL INTREBI!
garbo101254
Postat pe 21 Decembrie 2014 07:33
cand ai copii,fie ca te iubesc sau nu, un sentiment de responsabilitate mistica pt viitorul lor staruie in subconstient, asa ca mereu te sacrifici pe tine insuti de bucuriile caodurilor care s bucurii "optionale"de cele mai multe ori cheltueli inutile,care, pentru cei cu frica zilei de maine nu s necesitatii strigente.
garbo192189
Postat pe 21 Decembrie 2014 07:53
cand ai copii,fie ca te iubesc sau nu, un sentiment de responsabilitate mistica pt viitorul lor financiar-existential(material)staruie in subconstient, asa ca mereu te sacrifici pe tine insuti de bucuriile caodurilor care s bucurii "optionale"de cele mai multe ori cheltueli inutile,care, pentru cei cu frica zilei de maine nu s catusi de putin necesitatii strigente.
garbo192189
Postat pe 21 Decembrie 2014 07:59
Asta-i singurul lucru care te supara? La 52 de ani iti faci singura cadouri. astepti de la sot?
alias_flore
Postat pe 21 Decembrie 2014 08:08
Sunt ceva mai mare decat tine, sotul meu cand imi cumpara un cadou imi lua numai ceva care nu mi se parea potrivit, si o singura data i-am zis ca sa fie mai atent la ce-mi trebuie si ce-mi face placere. Raspunsul a fost promt"de ce nu-ti iei tu ce-ti place si ce-ti trebuie in loc sa dau eu banii aiurea". Mai exsta si posibilitatea sa aibe o amintire neplacuta cu fosta sotie, si sa-si fi promis ca nu mai face cadouri. Sunt si foarte multi barbati care nici nu-si dau seama. Imi amintesc ca fiica mea a primit cadou de Craciun de la prietenul ei o felicitare prin care se scuza ca nu are bani de cadou. Ea obisnuita cu cadouri ia explicat ca o carte putea cumpara si era perfect. Stand cu noi a vazut obiceiurile noastre frumoase sa adaptat. La ei in familie nu se faceau cadouri , parintii le cumpara de toate cand aveau nevoie dar nu sub forma de cadou sau surpriza. Nu trebuie sa te necajesti. Sunt multi barbati zgarciti, dar nu trebuie sa te afecteze, fiecare are caracterul sau, unii sunt altruisti, altii egoisti, altii stangaci. Nici tu nu esti dupa calapodul lui nici el dupa al tau . Asa cum tie nu-ti convine ca e zgarcit si nu-l intelegi , la fel lui nu-i convine de tine ca faci cadouri si nu te intelege. Vezi partea plina a paharului. Daca faci cadouri ca copii si nepotii lui si nu-i convine inseamna ca nu-l poti schimba si traiti fericiti in continre. Acest lucru se trece cu vederea. Dupa ce trec sarbatorile cand aveti un moment de tandrete sa-i spui ca din cand in cand mici atentii ti-ar face placere si ti-ar bucura mult sufletul.
Sa fiti fericiti si poate din 2015 vei primi si cadouri de la sotul ta.
garbo273075
Postat pe 21 Decembrie 2014 09:28
atunci invata sa preciezi fara un motiv anume...gen Craciun...fii atenta la detalii
garbo_68
Postat pe 21 Decembrie 2014 11:23
Este un sot econom,asta este foarte bine ca nu-si pune mintea cu sarbatorile.Sentimentele nu se masoara in nr de cadouri.
garbo077258
Postat pe 21 Decembrie 2014 18:50
Poti face niste banuti suplimentar cu care sa iti cumperi singura cadouri.Iata cum: Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:corinalucygirl@yahoo.com
garbo203564
Postat pe 21 Decembrie 2014 21:43
Sincer nici mie nuimi place sa fac cadouri decat celor care mau ajutat si nici ei nu sunt zgarciti cu mine.
Dar sa arunc banii mei munciti pt cadouri pt toti nici mie nu imi place.care nu mau ajutat cu nimic nu imi place asa ca mai bine imi cumpar mie ceva
Ingerasulluptor
Postat pe 21 Decembrie 2014 21:59
Eu zic ca mai bine trebuie sa te schimbi tu,sa nu mai cumperi pt nimeni cadouri care nu iti face si tie.
mai bine cumparati tie cadouri si obisnuiestete asa.oamenii sunt egoisti le place doar sa primeasca.
si eu faceam cadouri dar putini se simteau sa imi faca simieun cadou,si cum nu pot schimba lumea asa ca mam schimbat eu,nu mai fac cadouri la nimeni,decaf la cei recunoscatori si care merita,de ce sa ma enervez si sama supar ca eu le dau cadouri ii ajut dar ei nu se simt sa faca cadouri sau sa ajute inapoi.
asa ca mai bine schimbate pe tjne,nu mai fa cadouri la nimeni care nu sunt dornici sa iti faca si tie ca zi tu sa tesimti bine.
tu nupoti schimba oamenii ,dar schimbate tu obisnuiestete sa iti cumperi doar tie si nu mai cumpara cadouri nicil la sot,cumparti doar tie si ai sa vezi ce bine o sa te simti tu si ceprost o ss se simta altii cand nu lemai dsi nimica,este asa o pedeapsa pozitiva si construcfiva.multa bafta si sarbatori fericite
Ingerasulluptor
Postat pe 22 Decembrie 2014 11:24
Ani la rand am servit colegii de clasa cu bomboane si ei nu mi-au facut nici un cadou!....din partea lor este urat?....apoi la servici serveam cu prajituri sau bomboane si suc, insa din partea colegilor nu vedeam macar o floare,....deci, esentialul ramane ca eu sa ma iubesc singura, sa muncesc in continuare sa pot sa-mi permit a-mi face singura cadourile....voi cum vedeti aceasta chestie?!
caleidoscop
Postat pe 30 Decembrie 2014 16:12
De la: caleidoscop, la data 2014-12-30 16:12:42 Ani la rand am servit colegii de clasa cu bomboane si ei nu mi-au facut nici un cadou!....din partea lor este urat?....apoi la servici serveam cu prajituri sau bomboane si suc, insa din partea colegilor nu vedeam macar o floare,....deci, esentialul ramane ca eu sa ma iubesc singura, sa muncesc in continuare sa pot sa-mi permit a-mi face singura cadourile....voi cum vedeti aceasta chestie?!
.....in schimb am fost respectata, in continuare de colegi, sunt catalogata "dracoasa" si cu mult bun simt.
caleidoscop
Postat pe 30 Decembrie 2014 16:18
De la: caleidoscop, la data 2014-12-30 16:12:42 Ani la rand am servit colegii de clasa cu bomboane si ei nu mi-au facut nici un cadou!....din partea lor este urat?....apoi la servici serveam cu prajituri sau bomboane si suc, insa din partea colegilor nu vedeam macar o floare,....deci, esentialul ramane ca eu sa ma iubesc singura, sa muncesc in continuare sa pot sa-mi permit a-mi face singura cadourile....voi cum vedeti aceasta chestie?!


Eu zic ca daca ai vazut ca ei nu se simt sa si ofere,se simt numai sa ia nu leas mai fii dat nimic si mias fii facut doar mie cadouri.

Ingerasulluptor
Postat pe 30 Decembrie 2014 16:22
Adica tu faci cadouri ca sa astepti apoi sa fii recompensata? Cel mai urat lucru posibil! Daca daruiesti, o faci din inima, fara interese ascunse. Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun in fata ca ai un suflet meschin!
delly000311
Postat pe 30 Decembrie 2014 17:41
De la: delly000311, la data 2014-12-30 17:41:39Adica tu faci cadouri ca sa astepti apoi sa fii recompensata? Cel mai urat lucru posibil! Daca daruiesti, o faci din inima, fara interese ascunse. Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun in fata ca ai un suflet meschin!


pai cel care primeste cadouri trebuie sa se simta sa faca inapoi
Ingerasulluptor
Postat pe 30 Decembrie 2014 18:06
Asa isi pregatesc hotii terenul.
pai daca fac cadouri cuiva,acel cineva trebuie sa stie sa si ofere inapoi.
daca nu vrei sa faci cadouri arunci trebuie sa nu accepti sa primesti.
Ingerasulluptor
Postat pe 30 Decembrie 2014 19:05
De la: caleidoscop, la data 2014-12-30 16:18:43
De la: caleidoscop, la data 2014-12-30 16:12:42 Ani la rand am servit colegii de clasa cu bomboane si ei nu mi-au facut nici un cadou!....din partea lor este urat?....apoi la servici serveam cu prajituri sau bomboane si suc, insa din partea colegilor nu vedeam macar o floare,....deci, esentialul ramane ca eu sa ma iubesc singura, sa muncesc in continuare sa pot sa-mi permit a-mi face singura cadourile....voi cum vedeti aceasta chestie?!
.....in schimb am fost respectata, in continuare de colegi, sunt catalogata "dracoasa" si cu mult bun simt.


pai de parca tiar pasa de de zic altii.
doar dsca esti darnic si le dai se comporta ftumos si zic ca esyi bun,bun nu inseamna sa fii darnic,bun inseamns sa fii corect.
sa fii recunoscator,corect sa faci lucrurile din proprie initiativa sa nu fie diar in favoarea ta,dece zic alti prostanaci nu ar trebui s iti pese apoi la kunca nifi nu ai nrvoie de prieteni,nu amesteca profesionalul cu emotionalul.
trebuie sa le separi
Ingerasulluptor
Postat pe 31 Decembrie 2014 10:05
Asa au fost invatati de mici copii ca parintii sa se sacrifice pt ei,si cand sunt mari tot asa asteapta,ca alti oameni sa se sacrifice pt ei,si folosesc orice mijloace meschine ca sa isi atinga interesele cu care au fost obisnuiti de mici.
altii sa se sacrifice pt ei
Ingerasulluptor
Postat pe 31 Decembrie 2014 13:57
Să-ţi ştergi lacrimile.
La mulţi ani, mai fericiţi!
garbo_4047
Postat pe 1 Ianuarie 2015 11:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CE PARERE AVETI DESPRE DOMNUL(DOAMNA)PIK-NIK??? 345 De la: garbo066857 6 Noiembrie 2009 09:16
:) 3 De la: Rha 11 Octombrie 2010 03:01
Ce parere aveti despre salarul unui roman?Orice patron incearca doar sa profite de pe angajatii sai,,,dar el nu este constient ca un angajat nemultumit nu isi da interesul si munceste prost 8 De la: xenaluptatoareainimoasa 22 Noiembrie 2010 14:11
Sa continui sau nu? 46 De la: Fluffy6 30 Aprilie 2015 10:36
Cum sa fiu femeie puternica 42 De la: Rotty 3 Noiembrie 2012 21:24
Setari Cookie-uri