''Sa-l iubesti pe apropele tau ca pe tine insuti !!!!!''-Luca 10/27

IN ultimul timp ,stau si ma intreb,ce-o fi insemnind ???!!!

Atunci cand tu cazi si astepti ca cel de langa tine sa-ti intinda mana sa te ridice, el iti spune '' -Stai acolo ,ca stai bine ,eu trebuie sa calc pe tine,tu esti rampa mea de lansare.
Dar atunci cand esti in apa si curentii te trag in jos ,strigi dupa ajutor la salvamarul care '' face cinste'' si nu te aude ca tocmai a plecat sa-si ia in primire camionul plin cu pitipoance fara creier si cu buletinul in mana ,gata de livrare la sectiile de votare ??
Dar atunci cand sunt mult mai interesante ,subiecte hilare gen '' Ultima noapte de dragoste cu mafiotu' si inceputul vietii de Barbi tunata de Romanica in showbizz-ul romanesc '' ???!!!!!cand la fiecare pas intilnim oameni cu grave probleme sociale ,umiliti pana la maxim de societate in care, ce sa vezi, traim noi....toti...

Eu pot sa spun doar atat....ITI MULTUMESC ..drraga '' aproapele meu '' ca tocmai mi-ai dat o lectie de ce inseamna -NEPASAREA .si .IGNORANTA la cote maxime.!!!!!!!
bente
Postat pe 11 Iulie 2013 15:25
Pai da stii treaba cu iubirea de aproapele are multe intelesuri..Pt ca depinde foarte mult si cat de mult te iubesti pe tine..Si cand spun ca nu inseamna ca atunci cand ai interese egoiste te iubesti pe tine foarte mult pt ca trebuie sa te gandesti ca roata se intoarce si asta se intampla repede....adica se intampla repede ca vanatorii sa devina si ei repede vanatul altora..Pt ca vedem foarte multe personae in postura de victime dar nu inseamna ca sunt neaparat oameni buni,,ci doar este ca li se intoarce roata..
nu putem spune ca un om este complet rau..poate si are momente de a te ajuta.

dar un om bun inseamna sa te stradui sa mergi mereu pe drumul drept indifferent de suferintele indurate..sa te stradui sa nu urasti pe cei care te fac sa suferi ci doar sa te stradui sa ai putere si sa te ridici si sa mergi mai departe..

noi nu putem sa schimbam lumea dar ne putem schimba pe noi,si prin exemplul nostrum sa ii influentam si pe altii..


daca tu spre exemplu ca femeie alegi drumul sa fii o sluga a barbatilor sa te complaci sa nu te impui,,si ii lasi pe altii sa isi bata joc din tine adica sa profite de tine,,la randul tau vei dori si pt aproapele tau viata pe care o duci tu...

dar spre exemplu daca tu alegi un alt drum...Adica sa ai principia in viata ca tu sa nu iti bati joc de nimeni si nici sa lasi pe altii sa isi bata joc din tine....Atunci vei dori pt ei ceea ce vei dori si pt tine...



ingerasulluptator
Postat pe 13 Iulie 2013 23:23
eu cred ca depinde foarte mult si cat de mult te iubesti pe tine ca asa ii iubesti si pe altii..

Eu iti spun cum gandesc eu si cum vad eu lucrurile din perspectiva mea..
ingerasulluptator
Postat pe 13 Iulie 2013 23:35
Îngeraş, io dacă-mi scot ochelarii, pa perspectivă!
Axl_R
Postat pe 13 Iulie 2013 23:50
Se ingusteaza ?....Perspectivele...
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 00:21
Intră la apă sau în ceaţă.
Axl_R
Postat pe 14 Iulie 2013 00:27
io nu mai am perspective....doar muzica de la vecini
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 00:29
exista "iubire de aproape"fara un interes ascuns? banala amabilitate e o ligusire,iar atentia se acorda doar din nevoia de reprocitate...pana si ruga ptr ceilalti e o porunca...incearca doar sa fi altruist si sa iubesti neconditionat(fara implicatii amoroase)si automat esti luat de fraier si devi pres
Delia_Copandean_1
Postat pe 14 Iulie 2013 13:23
“Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu. Dacă oamenii, rudele ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne? Deci roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept dă-i tot ce-i trebuie lui din lăcomie. Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asupreşte cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu şi de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ţi-ar face pentru că iertându-le toate, aşa urmezi lui Iisus, aşa ţii împotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii. Că toţi sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să ştii că şi ei au un suflet de mântuit.”
Parintele Arsenie Boca
............si oare cum au sfarsit cei care si-au iubit aproapele?
Delia_Copandean_1
Postat pe 14 Iulie 2013 13:55
De la: Delia_Copandean_1, la data 2013-07-14 13:23:03exista "iubire de aproape"fara un interes ascuns? banala amabilitate e o ligusire,iar atentia se acorda doar din nevoia de reprocitate...pana si ruga ptr ceilalti e o porunca...incearca doar sa fi altruist si sa iubesti neconditionat(fara implicatii amoroase)si automat esti luat de fraier si devi pres


Pai si crestinii adevarati au interese dar interesele lor sunt corecte...Pt ca accepta ajutorul cuiva dar nu a uita sa fie recunoscator..

prietenos trebuie sa fii din fire dar sa nu o foloseste pt a afla slabiciunile celorlalti apoi ca sa stii unde sa ataci..Pt ca am ajuns la concluzia ca oamenii cei mai prietenosi sunt cei mai periculosi,,arata atata pretenie si bunavointa la inceput,,,ca sa te traga de limba apoi sa stie unde sa te atace..Nu trebuie sa ne asam inselati de aparente doar in timp poti afla ce fel de interese urmaresc oamenii...Au interese de oameni normali sau de lupti flamanzi care ataca pe la spate si se ascund in blanuri de mielusei.

ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 16:35
Pai si crestinii adevarati au interese dar interesele lor sunt corecte...Pt ca accepta ajutorul cuiva dar nu a uita sa fie recunoscator..

prietenos trebuie sa fii din fire,si atunci cand esti ajutat,,si atunci cand nu esti ajutat,dar sa nu o foloseste pt a afla slabiciunile celorlalti apoi ca sa stii unde sa ataci..Pt ca am ajuns la concluzia ca oamenii cei mai prietenosi sunt cei mai periculosi,,arata atata pretenie si bunavointa la inceput,,,ca sa te traga de limba apoi sa stie unde sa te atace..Nu trebuie sa ne asam inselati de aparente doar in timp poti afla ce fel de interese urmaresc oamenii...Au interese de oameni normali sau de lupti flamanzi care ataca pe la spate si se ascund in blanuri de mielusei.

si crestinii se bucura atunci cand cineva ii ajuta,,dar ei sunt responsabili si stiu ca din moment ce ai acceptat ajutorul cuiva trebuie sa il ajuti inapoi...Dar sa il ajuti cat si el te-a ajutat..Nu ca el iti da un deget si vrea ca tu sa ii dai toata mana si sa il slujesti o viata intreaga pt ca te-a ajutat o data,,ma refer la ajutorul material,,pt ca ajutorul sustinerea morala trebuie sa o dai indifferent daca ti-o cer cei rai sau cei buni..

Daca dai un sfat bun la necaz si il incurajezi sa se ridice si sa mearga inainte ,,chiar daca pe tine nu te-a ajutat nimeni atunci cand aveai nevoie si te-ai ajutat singura.
Dumnezeu sigur te va rasplati..daca te rogi Lui

dar daca intretii lenesii sa le dai bani din munca ta in loc sa ii incurajezi sa isi bata si ei capul
sa munceasca sa lupte sa supravetuiasca fii sigura ca Dumnezeu nu te va rasplati

Dar si cu rasplata Domnului nu inseamna ca daca dai bani primesti bani fara sa muncesti..

Ajutorul lui Dumnezeu7 are multe intelesuri...Adica ca Dumnezeu da dar nu baga in traista..

Adica El iti da solutii idei,,vointa,,sa iti stea acolo capul sa inveti..Dar si tu trebuie sa muncesti

ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 16:44
greu la deal si greu la vale.
Eugenia_
Postat pe 14 Iulie 2013 16:55
De la: Delia_Copandean_1, la data 2013-07-14 13:55:56“Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu. Dacă oamenii, rudele ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne? Deci roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept dă-i tot ce-i trebuie lui din lăcomie. Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asupreşte cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu şi de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ţi-ar face pentru că iertându-le toate, aşa urmezi lui Iisus, aşa ţii împotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii. Că toţi sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să ştii că şi ei au un suflet de mântuit.”
Parintele Arsenie Boca
............si oare cum au sfarsit cei care si-au iubit aproapele?


Pai astea sunt invataturi dracesti...Daca Dumnezeu este atata de bun si de drept si intelept..Atunci de ce ar da atatea sfaturi fara intelepciune,,daca Dumnezeu este bun atunci de ce ar fii atat de nedrept cu cei care doresc sa ii slujeasca Lui..

Raul trebuie tinut in frau...

Dumnezeu face dreptate prin crestini adevarati..Dreptatea si-o face omul prin corectitudine adevar..
dreptatea nu ti-o faci prin razbunare..Dreptatea ti-o faci impunandu-te si a nu lasa raul sa se integreze in tine..

oamenii rai vor sa faca oamenii care vor sa devina buni sa se integreze sa devina asemeni lor...Adica sa sufere pt Hristos apoi sa ii invete si pe altii sa sufere...Ce asta inseamna om bun sa ii inveti pe altii sa sufere..

Cuvantul lui Dumnezeu nu este in biblie si in gura preotilor..

Pt ca Cuvantul lui Dumnezeu este intelept si drept si pe intelesul tuturor..

ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 16:56
helou ingeras
pe mine ma fascina discursul avand ca tema principala tigaile. nu-mi mai trebuia sa vizionez un film de actiune ;))
Eugenia_
Postat pe 14 Iulie 2013 17:02
De la: Eugenia_, la data 2013-07-14 17:02:03helou ingeras
pe mine ma fascina discursul avand ca tema principala tigaile. nu-mi mai trebuia sa vizionez un film de actiune ;))


mie imi plac filmele cu bataie cu actiune numai ca trebuie sa am grija sa nu ma implic sa ma enervez pt ca sa nu devin vulnerabila si sa imi scada doamne fereste si imi scade puterea de concentrare..

pt ca atunci cand te enervezi devii vulnerabil din cauza ca scade nivelul de concetrare si nu mai pot da replici asa direct la tinta.
ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 17:07
Doamne fereste sa-ti scada tensiunea esti o maestra a darts-ului;))
Eugenia_
Postat pe 14 Iulie 2013 17:10
"pt ca atunci cand te enervezi devii vulnerabil din cauza ca scade nivelul de concetrare si nu mai pot da replici asa direct la tinta."


Ia cu sunatoare maica.....ia cu sunatoare.
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 17:18
De la: Eugenia_, la data 2013-07-14 17:10:26Doamne fereste sa-ti scada tensiunea esti o maestra a darts-ului;))
pai mie nu imi place sa enervez pt ca atunci cand sunt mai controlata,,,am putere de concetrare mai mare sa pot da niste argumente care sa linisteasca pe oricine.
ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 17:20
De la: Rotty, la data 2013-07-14 17:18:48"pt ca atunci cand te enervezi devii vulnerabil din cauza ca scade nivelul de concetrare si nu mai pot da replici asa direct la tinta."


Ia cu sunatoare maica.....ia cu sunatoare.
nu stiu cat ajuta sunatoarea daca lesii nervii sa o ia razna si nu ii tii sub control..
ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 17:22
De la: ingerasulluptator, la data 2013-07-14 17:22:26
De la: Rotty, la data 2013-07-14 17:18:48"pt ca atunci cand te enervezi devii vulnerabil din cauza ca scade nivelul de concetrare si nu mai pot da replici asa direct la tinta."


Ia cu sunatoare maica.....ia cu sunatoare.
nu stiu cat ajuta sunatoarea daca lasi nervii sa o ia razna si nu ii tii sub control..
greu ii pui iarasi la locul lor relaxati
ingerasulluptator
Postat pe 14 Iulie 2013 17:24
Frumos raspuns!
Paduraru_Florentina_1
Postat pe 20 Iulie 2013 07:58
De la: bente, la data 2013-07-11 15:25:37IN ultimul timp ,stau si ma intreb,ce-o fi insemnind ???!!!

Atunci cand tu cazi si astepti ca cel de langa tine sa-ti intinda mana sa te ridice, el iti spune '' -Stai acolo ,ca stai bine ,eu trebuie sa calc pe tine,tu esti rampa mea de lansare.
Dar atunci cand esti in apa si curentii te trag in jos ,strigi dupa ajutor la salvamarul care '' face cinste'' si nu te aude ca tocmai a plecat sa-si ia in primire camionul plin cu pitipoance fara creier si cu buletinul in mana ,gata de livrare la sectiile de votare ??
Dar atunci cand sunt mult mai interesante ,subiecte hilare gen '' Ultima noapte de dragoste cu mafiotu' si inceputul vietii de Barbi tunata de Romanica in showbizz-ul romanesc '' ???!!!!!cand la fiecare pas intilnim oameni cu grave probleme sociale ,umiliti pana la maxim de societate in care, ce sa vezi, traim noi....toti...

Eu pot sa spun doar atat....ITI MULTUMESC ..drraga '' aproapele meu '' ca tocmai mi-ai dat o lectie de ce inseamna -NEPASAREA .si .IGNORANTA la cote maxime.!!!!!!!


auzi Bente... tu ai intrebat o intrebare... evident... la o fraza goala de continut si departe de realitatea... adevarata, din toate timpurile ! ok... a zis Luca asta, si ? Matei, nepotu/ meu sau eu, am sa-ti spun ca astea sunt prosti si nu invataminte din viata. ci dogme religioase. cand o data, ardeau pe rug oamenii... erau alti oameni foarte aproape de ei, pana se marea flacara. !!! hai sa fim seriosi. ! adica eu sunt, te sfatuiesc si pe tine... !!!! in momentul cand citesti asta, sunt cel mai aproape de tine si-ti vreau binele. da... si tu ai o doza de ignoranta daca credea-i in ce spune frumosul asta de Luca... ! las-o pe ingeras... ea plezneste de atata ignoranta !!! ea traieste in alte sfere... dar nu vreau sa dau vre-un diagnostic ! tu iubeste pe apoapele tau... fara sa ti cont de citate din astea. si cand iti da o palma.... da-l afara pe usa, nu-i da si celalat obraz ! clar !!! da-i tu cu o tigaie din fonta... ! sfatul lui Sf, Barboneli !!!
barboneli
Postat pe 1 August 2013 15:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Comportamentul baietilor sau barbatilor fata de fete sau femei... 4 De la: luptatoareacurajoasa 28 Iulie 2010 16:14
horoscop 14 De la: Gabriela_Apostol_1 11 Ianuarie 2014 16:28
Mesaj Made in RomaniCa !!! 3 De la: nathalie 23 August 2011 15:57
Sunteti de acord cu casatoria dintre un roman si o tiganca,care are si un copil pe deasupra? 10 De la: kyra 17 August 2009 22:53
Viata mea o telenovela 57 De la: Beatris_Damoc_1 13 Septembrie 2014 21:34
Setari Cookie-uri