Casatoria cu nuntaa OFFFFFF!

Hello EVERYONE!

Avem o relatie stabila de 1 anisor, si vrem sa se finalizeze cu o casatorie! Dar e o problema esentiala:
- EL NU VREA NUNTA din cauza ca nimeni din familia lui nu au facut nunti in adv. sens al cuvantului, din cauza comoditatii si lipsei de implicare!
- ca nu sunt bani (ok e de inteles, nimeni nu isi permite sa faca nunta cu toti banii dati inainte si fara a implica un credit financiar...dar cu putin efort se pot aduna ceva bani macar de ce trebuie cumparat inainte: rochie, costum, invitatii, verighete flori si tortul mirilor, iar restul sa se plateasca dupa eveniment).
- ca e stres cu organizarea nuntii
- nu ii plac, priveste nuntile ca pe ceva tignesc, ci nu ca o sarbatorire a unii doi oameni si inceperii unui nou drum impreuna! (asa a fost crescut cu mentalitatea asta).
- se teme f mult sa nu ramanem cu datorii in urma nuntii desi nu cred ca se intampla daca invitam doar rudele de baza, in total maxim 70 de persoane.
- el vrea DOAR cununie civila, cateva poze facute in fata primariei cu cei dragi si...

ATAT!


La mine situatia sta cu totul invers:
- nici la mine nu sunt bani (dar parintii sunt dispusi sa ne faca nunta, CHIAR SI FARA AJUTORUL SOCRILOR) privesc asta ca pe o datorie parinteasca ce dateaza din legile scrise crestine, nu ca suntem noi mari credinciosi!
- toata familia mea, rudele apropiate se asteapta sa ma casatoresc asa cum s-au casatorit toti (la mine in familie nu au fost cazuri de casatorii fara petrecere).
- sunt dispusi sa ne ajute cu orice (eu sunt singurul copil al lor)!
- eu sunt dispusa sa adun bani cu un an inainte pana la eveniment sa nu fie nevoie sa platim chiar tot dupa nunta!


Ce a-ti face voi in situatia asta? Eu nu vreau sa-l oblig sa facem si party sa-i avem pe cei dragi alaturi de noi, martori la fericirea noastra (eu asa privesc nunta) daca lui nu-i place, face lucrurile fortat si considera nunta o tiganie. Dar nici ca pocaitii nu vreau sa ma casatoresc doar la primarie si atat! La urma urmei nu-mi garanteaza primarul si nici doua semnaturi fericirea in familie. Ptr mine conteaza amintirile care raman in urma, sentimentul ce-l voi purta in suflet, nu acceptul unui primar corupt si binecuvantarea unui popa fals! Lui nu i-am spus aceasta varianta inca, desi o sa ramana tablou ca nu o sa accept sa-i fiu sotie in acte, de fapt habar nu am cum sa procedez, el e f. negativist si fricos de esecuri! Si din cauza asta tinde sa fie un sclav al banului si sa uite ca are o viata de trait nu doar de muncit!

Help pls!
joanna22
Postat pe 13 Martie 2013 16:14


"La urma urmei nu-mi garanteaza primarul si nici doua semnaturi fericirea in familie."

si... ? crezi ca daca faci nunta si mergeti intai la biserica... e acolo cineva care va garanteaza fericirea in familie ? nu, primarul nu va garanteaza, e adevarat... dar asta, la fericire ma refer, numai voi puteti s-o garantati.... si asta e cu semnul intrebari ! eu de exemplu, noi mai bine zis, ne-am casatorit numai civil si asta ptr. ca aveam nevoie de actele impuse de lege... si traim fericiti de 40 de ani... ! nu ca as fi de acord intru totul cu el.... dar puteti sa sarbatoriti si in familie si cu prietenii, casatoria voastra. nu hartia primita la primarie va garanteaza ceva si nici biscuitii aia care vi da popa si o mana pusa pe cap de el, va garanteaza ceva. ai destule dovezi in jur, asa ca nu mai trebuie sa le amintesc si eu !!! eu unul va doresc "casa de piatra" si intelegere intre voi... asta conteaza !
barboneli
Postat pe 13 Martie 2013 16:42
Multumesc pentru raspuns in primul rand :) dar am precizat ca nu imi garanteaza fericirea in familie nici primarul si nici popa la biserica :) Ideea era ca fiecare fata viseaza la acest moment unic in viata, ptr.ca odata in viata am de gand sa il fac. Si nunta imi doresc, doar cu familia si rudele apropiate 10 familii pe care ii iubesc enorm si as vrea sa asiste la fericirea mea (si ei vor asta). Vorbeam de amintirile care raman in urma, implinirea sufleteasca ce o voi avea cand ma voi uita peste 20 de ani la albumul de fotografii de la petrecerea noastra! :) Atat!
joanna22
Postat pe 13 Martie 2013 16:54


atat ! ok, ai zis sa va amintiti de fericirea voastra ! ok... de acord. dar fericirea de la nunta, nu e totul ! ala e un spectacol, daca vrei ! atat ! si daca faceti sarbatoare tot la un local, acasa e mai greu... si SARBATORITI EVENIMENTUL... care intradevar merita sarbatorit, tot aia e... ! adevarul e ca eu nu prea inteleg ce e aia "nunta"... o serbare, nu ? ca e cu popa si juraminte si alai si cu apa sfintita... sau nu, orice fel de a sarbatorii legarea voastra ca sot si sotie, e la fel ! asa cred eu... nu ca incerc sa te conving de ceva. o sa aveti aceasi oameni dragi in jur, muzica pe care o alegeti voi, bucatele si veselia.... si cu asta ramai ! si pozele, filmul, etc. defineste-mi "nunta" ca sa pot intelege mai bine... poate ! vrea viitorul tau sot si partener pe o viata, va doresc eu... fara "bairam" mare... asta ramane intre voi. nimeni "din afara" nu va poate ajuta ! cred.
barboneli
Postat pe 13 Martie 2013 17:16
Nunta in viziunea mea nu inseamna bani si cadouri, de aceea nici nu-mi doresc o nunta mare fastuasa la care la participe diversi oameni cu care eu n-am avut de-a face in viata mea, poate parintii mei au avut de-aface cu dansii! Eu vad nunta ca pe o amintire frumoasa, sfarsitul unui drum in 1si inceputul unei noi vieti in 2, la care imi doresc sa participe persoanele dragi mie, si ei de altfel sa ne bucuram impreuna de fericirea noastra! Si aaa sa nu uit...ptr mine nu e niciun spectacol (spectacol la ce?) ptr mine reprezinta ceva frumos ce tine de suflet..
joanna22
Postat pe 13 Martie 2013 17:19


si mult noroc !!!
barboneli
Postat pe 13 Martie 2013 17:43
multumesc! :)
joanna22
Postat pe 13 Martie 2013 17:52
Lui nu i-am spus aceasta varianta inca, desi o sa ramana tablou ca nu o sa accept sa-i fiu sotie in acte, de fapt habar nu am cum sa procedez, el e f. negativist si fricos de esecuri! Si din cauza asta tinde sa fie un sclav al banului si sa uite ca are o viata de trait nu doar de muncit!

Help pls![/quote]

Esti sigura ca vrei sa ii fii sotie, si el este barbatul langa care vrei sa stai ''pana la sfarsit''?

Din ce ai descris aici,nu esti nr.1 pt.el...!

1.Tinde sa fie sclavul banului...daca nu este deja..si atunci cazi pe locul 2 !
2.Daca te-ar iubi real, nu ar trebui sa il obligi tu sa face-ti nunta.ci de dragul tau ar face si acest lucru!
Cand iubesti cu adevart,vrei sa il vezi pe cel de langa tine ''fericit'',chiar daca uneori trebuie sa faci unele compromisuri!

3.Daca tu l-ai iubi real,nu ai discuta aceste chesti si defecte ale lui,mai ales cu niste straini, ''negativist,fricos de esecuri,sclav al banului''!
Il pui in lumina proasta !
Ori langa el vrei sa iti petreci tot restul vietii ..nu?!!
Si atunci ar trebui sa il ridici,sustii,..sau sa astepti pe cineva care gandeste ca tine,actioneaza ca tine,..si vrea si nunta!
Casatoria nu este o joaca,si nunta nu aduce fericirea...dar ''fericirea'' aduce si nunta!
inutza65
Postat pe 16 Martie 2013 10:02
Viitorul sot face parte din vreo secta? sau a mai fost casatorit?
Nunta este o amintire minunata, pentru toata viata.
miriammm
Postat pe 18 Martie 2013 08:47
Draga mea-cu primul meu sot am avut o nunta ca-n povesti!! 400 de invitati-rude,prieteni,vecini,colegi...3 zile a fost numai o nunta si-un chef...Da,amintiri.Oboseala cat cuprinde,noi {miri} am fost tot printre invitati-sa fie multumiti,satisfacuti,sa le cada bine petrecerea-noi?gazde!!A fost INFERNAL de greu,costisitor...si mai ales obositor!!!Si cu tot efortul nostru sa fie totul perfect-au fost si nemultumiti...apa minerala nu a fost rece.apa minerala a fost prea..rece..si muuulte altele..
Casnicia a durat doar 5 ani,dar nu de la nunta ni sa tras sfarsitul...
Cu cel de-al 2-lea sot,am facut o masa festiva,mai mare-el era la prima lui casatorie-si totusi nu a vrut nunta!Bine am facut!Ce chef de chef,ce bine este cu doar 30 de rude-prieteni,fara mofturi si observati !Si uite ca am facut 26 de ani de casnicie,fericiti,copila,nepot..dar nu de la lipsa nuntii ne este ff bine!!
Fiica mea a cerut o cununie civila discreta,intr-o vineri-sa nu fie alte cununii..am fost doar parintii,nasii si bunicii lor!!Minunat,scurt,prajituri,sucuri...
Nunta religioasa a facut-o cu un pic de fast,doar o masa de 35 de persoane dupa ritul-rit de cununie religioasa..si a fost ff, frumos,relaxant,emotionant si MIRI au fost MIRI ,nu gazde...Si cei prezenti au fost sa participe la bucuria LOR !!
Deci..dupa atata EXPERIENTA...NU nuntii,DA unei ceremonii-combinate,mai restranse! Poti sa fii imbracata in alb si sa nu faci tambalau-nunta..
Important este sa NU va certati din pricina acestui "spectacol"..lasa si tu,sa lase si el...o combinatie care sa va multumeasca si pe unul si pe celalalt!!
Amintire frumoasa si vesnica vei avea daca porniti la drum impreuna fara cearta,contradictii-o casatorie inseamna consens..si mai ales toleranta!!
CASA de PIATRA !!Intelepciune si un chef de chef-cu amintirea ca si voi ,mirii,v-ati distrat la petrecerea data in cinstea voastra!!
elisabeta_boia
Postat pe 18 Martie 2013 09:39
De la: garbo034526, la data 2013-03-16 10:02:36Lui nu i-am spus aceasta varianta inca, desi o sa ramana tablou ca nu o sa accept sa-i fiu sotie in acte, de fapt habar nu am cum sa procedez, el e f. negativist si fricos de esecuri! Si din cauza asta tinde sa fie un sclav al banului si sa uite ca are o viata de trait nu doar de muncit!

Help pls!


Esti sigura ca vrei sa ii fii sotie, si el este barbatul langa care vrei sa stai ''pana la sfarsit''?

Din ce ai descris aici,nu esti nr.1 pt.el...!

1.Tinde sa fie sclavul banului...daca nu este deja..si atunci cazi pe locul 2 !
2.Daca te-ar iubi real, nu ar trebui sa il obligi tu sa face-ti nunta.ci de dragul tau ar face si acest lucru!
Cand iubesti cu adevart,vrei sa il vezi pe cel de langa tine ''fericit'',chiar daca uneori trebuie sa faci unele compromisuri!

3.Daca tu l-ai iubi real,nu ai discuta aceste chesti si defecte ale lui,mai ales cu niste straini, ''negativist,fricos de esecuri,sclav al banului''!
Il pui in lumina proasta !
Ori langa el vrei sa iti petreci tot restul vietii ..nu?!!
Si atunci ar trebui sa il ridici,sustii,..sau sa astepti pe cineva care gandeste ca tine,actioneaza ca tine,..si vrea si nunta!
Casatoria nu este o joaca,si nunta nu aduce fericirea...dar ''fericirea'' aduce si nunta!
[/quote]

Draga Ioana, sunt perfect de acord cu doamna care a scris randurile de mai sus. Se vede ca are experienta de de viata mai multa decit tine. Si eu am vrut o nunta ca in povesti, ca si tine si am avut-o, desi cu bani a contribuit peste 90% numai familia mea. Insa dupa fff multe certuri si dupa una fff groaznica, sti ce am facut cu pozele de la nunta??? Le-am rupt.
Te inteleg fff bine ca vrei o nunta intima, dar daca el nu vrea acum, ...cind sunteti la inceput, mai tarziu .....ti-o spun (din experienta) o sa se opuna la multe lucruri pe care tu vrei sa le faceti impreuna. Asa ca....atentie mare!!!! Nu stiu daca el te iubeste cu adevarat .... Daca te-ar iubi atunci..... nu ar asculta de....traditia familiei lui.
gavril
Postat pe 23 Martie 2013 09:07
j., ca "fiecare fata" viseaza nunta, e discutabil... Si mie mi se pare ca baza unei relatii este strict intre mine si el. N-am nevoie sa imi certifice nimeni - nici macar familia - ca noi doi ne iubim si vrem sa raminem impreuna tot restul vietii. Dar aici depinde foarte mult cum vede fiecare lucrurile. Ai intr-adevar grija sa nu fie doar o incombatibilitate de opinii referitoare la nunta: sa nu fie una extinsa... care sa vizeze multe alte lucruri de care va veti impiedeca pe viitor. Azi nu vrea nunta, maine nu o sa vrea viata sociala, poimaine nu o sa vrea aceeasi educatie a copiilor pe care vrei tu sa o dai, plus discutiile despre diferentele dintre cele doua familii.

quasaria
Postat pe 23 Martie 2013 11:45
De la: joanna22, la data 2013-03-13 16:14:00Hello EVERYONE!

Avem o relatie stabila de 1 anisor, si vrem sa se finalizeze cu o casatorie! Dar e o problema esentiala:
- EL NU VREA NUNTA din cauza ca nimeni din familia lui nu au facut nunti in adv. sens al cuvantului, din cauza comoditatii si lipsei de implicare!
- ca nu sunt bani (ok e de inteles, nimeni nu isi permite sa faca nunta cu toti banii dati inainte si fara a implica un credit financiar...dar cu putin efort se pot aduna ceva bani macar de ce trebuie cumparat inainte: rochie, costum, invitatii, verighete flori si tortul mirilor, iar restul sa se plateasca dupa eveniment).
- ca e stres cu organizarea nuntii
- nu ii plac, priveste nuntile ca pe ceva tignesc, ci nu ca o sarbatorire a unii doi oameni si inceperii unui nou drum impreuna! (asa a fost crescut cu mentalitatea asta).
- se teme f mult sa nu ramanem cu datorii in urma nuntii desi nu cred ca se intampla daca invitam doar rudele de baza, in total maxim 70 de persoane.
- el vrea DOAR cununie civila, cateva poze facute in fata primariei cu cei dragi si...

ATAT!
http://www.trilulilu.ro/muzica-folk/vacanta-muzicala-nevasta-si-amanta-1


La mine situatia sta cu totul invers:
- nici la mine nu sunt bani (dar parintii sunt dispusi sa ne faca nunta, CHIAR SI FARA AJUTORUL SOCRILOR) privesc asta ca pe o datorie parinteasca ce dateaza din legile scrise crestine, nu ca suntem noi mari credinciosi!
- toata familia mea, rudele apropiate se asteapta sa ma casatoresc asa cum s-au casatorit toti (la mine in familie nu au fost cazuri de casatorii fara petrecere).
- sunt dispusi sa ne ajute cu orice (eu sunt singurul copil al lor)!
- eu sunt dispusa sa adun bani cu un an inainte pana la eveniment sa nu fie nevoie sa platim chiar tot dupa nunta!


Ce a-ti face voi in situatia asta? Eu nu vreau sa-l oblig sa facem si party sa-i avem pe cei dragi alaturi de noi, martori la fericirea noastra (eu asa privesc nunta) daca lui nu-i place, face lucrurile fortat si considera nunta o tiganie. Dar nici ca pocaitii nu vreau sa ma casatoresc doar la primarie si atat! La urma urmei nu-mi garanteaza primarul si nici doua semnaturi fericirea in familie. Ptr mine conteaza amintirile care raman in urma, sentimentul ce-l voi purta in suflet, nu acceptul unui primar corupt si binecuvantarea unui popa fals! Lui nu i-am spus aceasta varianta inca, desi o sa ramana tablou ca nu o sa accept sa-i fiu sotie in acte, de fapt habar nu am cum sa procedez, el e f. negativist si fricos de esecuri! Si din cauza asta tinde sa fie un sclav al banului si sa uite ca are o viata de trait nu doar de muncit!

Help pls!
garbo_11724
Postat pe 24 Martie 2013 13:33
Eu zic sa fi sincera si sa-i explici cat de importanta este ziua asta pentru tine si chiar daca nu va intelege dc,motivele tale pot sa i se para puerile, daca te iubeste va respecta dorinta ta, sau ma rog se va gandi si la asta.Important ea ca el sa stie si parerea ta,daca o stie poate va tine cont de ea. Casatoria ineamna trecerea la un alt nivel, de aici incolo trebuie sa traiti impreuna, fara ascunzisuri, trebuie sa fiti corecti unul cu celalalt, chiar daca sunteti total diferiti si vedeti viata diferit, dragoastea inseamna nu numai pasiune ci si respect: repectul individualitatii personale mai ales.Trebuie sa fii deschisa fata de el cu absolut tot ce ai pe suflet, trebuie sa te cunoasca cum esti (si tu pe el) fara ascunzisuri pentru ca mariajul sa fie reusit. Asa ca inainte sa treceti la semnat acte si responsabilitati in plus, fii sincera cu el, arata-i cum esti cum vezi lucrurile, este o treaba foarte foarte importanta, plus ca reactia lui iti va spune si tie cat de mult contezi tu si nevoile tale,placerile tale in viata lui si eu cred ca e mai bine sa stiti de la inceput cu cine aveti de-a face, ca doar planuiti sa stati o viata impreuna sau ma rog o mare parte din ea...nu?
BAM_BAM
Postat pe 29 Martie 2013 20:59
trebuie sa ii explici lui cat de importanta e pentru tine nunta,ca e doar o data in viata...
vrei ca toti sa se bucure si sa sarbatoreasca impreuna cu voi...
o veti face,si va trece...asigura-l ca nu veti ramane cu datorii.
ar fi bine daca ar intelege,si nu il implica in organizare,ca sa nu aiba stresul asta...
eu cred ca e importanta si cununia la biserica,cred ca aduce noroc in casatorie.
daniilia
Postat pe 1 Aprilie 2013 22:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce-ai schimba daca ai mai fi inca odata mireasa? 40 De la: bunicuta_creta 22 Octombrie 2012 20:38
Ea nu-mi suporta parintii 27 De la: garbo_1341 12 Aprilie 2012 07:09
Sotul meu nu ma mai suporta 41 De la: garbo_1474 11 Mai 2018 16:34
dragosea si netul.............. 156 De la: garbo079586 23 Septembrie 2014 16:26
mi`e frica sa vorbesc cu sotul meu 41 De la: iustina21 29 August 2016 18:46
Setari Cookie-uri