Celulita

Celulita este formata din celulele grase care isi modifica forma din cauza drenajului limfatic si a circulatiei sangvine necorespunzatoare. Fibrele de colagen inconjoara celulele grase care cresc in volum, fortandu-le sa se stranga in mici buzunare si impiedicand astfel drenajul de lichid limfatic, bogat in toxine. Aceste mici buzunare cu grasime imping suprafata pielii, careia ii dau aspectul de coaja de portocala. Celulita nu face deosebire intre femeile tinere sau mature, cele slabe sau grase, intre vedete sau casnice. Asta, deoarece chiar si un strat subtire de grasime, intalnit la femeile slabe, isi poate schimba structura. La unele femei, celulita se observa pe coapse numai atunci cand stau in picioare in fata oglinzii, iar la altele devine vizibila doar daca strang pielea cu degetele, avand picioarele indoite. Lumina necrutatoare a zilei este inamicul numarul 1 atunci cand vrei sa ascunzi imperfectiunile pielii. Daca tot a venit vorba de inamici, trebuie sa amintim si de aliati unul dintre ei fiind bronzul, deoarece uniformizeaza aspectul pielii. Si barbatii pot avea celulita chiar daca acest lucru este mai putin obisnuit. La ei, grasimea se poate depune in partea superioara a corpului (pe stomac, piept sau la subrat), numai ca structura celulelor grase difera. Grasimea transformata celulita nu are acelasi aspect si datorita faptului ca pielea barbatilor este mai groasa.

Cauzele aparitiei celulitei

1. Estrogenul Hormonul sexual feminin, estrogenul, este principalul responsabil de cresterea in volum a celulelor grase din partea inferioara a corpului. Motivatia ar fi pregatirea organismului pentru perioada maternitatii si a alaptarii. Tot din cauza estrogenului, pielea arata mai rau inainte de ciclu. Problema poate fi agravata si de pastilele anticonceptionale sau de tratamentul hormonal de substitutie, asa ca cere sfatul medicului de familie in privinta unor solutii alternative pentru contraceptie si menopauza.

2. Alimentatia proasta Dietele bogate in cereale rafinate si zahar favorizeaza depunerile de grasime, de aceea multi nutritionisti recomanda eliminarea lor din alimentatie. Alti specialisti sunt de parere ca trebuie evitati si carbohidratii in exces, care duc la producerea insulinei (bananele, sfecla, morcovii, cerealele, cartofii si stafidele), pentru ca acestea determina retinerea grasimilor in tesuturi. Legumele cu frunze verzi, citricele, fructele de padure, precum si apa in cantitati mari te pot ajuta sa invingi celulita.

3. Sedentarismul Intrucat exercitiile aerobice imbunatatesc drenajul limfatic si circulatia sangvina, cu cat faci mai putina miscare, cu atat vei fi mai predispusa sa faci celulita. Mersul pe jos este un bun exercitiu fa pasi mari si calca apasat, miscand bratele. La fel de eficiente sunt si alte tipuri de miscare: dansul, urcatul scarilor sau mersul pe bicicleta.

4. Cura de slabire la femei, grasimea se localizeaza de sase ori mai rapid in partea inferioara a corpului zona care este, din pacate, mai predispusa (decat partea superioara) sa retina grasimea. Asadar, daca te-ai ingrasat cu trei kilograme, acestea se vor localiza in intregime pe fese si solduri. Daca, in schimb, ai scapat de trei kilograme si jumatate, din zona soldurilor si a coapselor pierzi doar jumatate de kilogram, iar restul din zona superioara a corpului. Imagineaza-ti ce se va intampla in cazul in care continui cura. Renunta la regimul de slabire si fa mai multa miscare!

5. Stresul. Ai un ritm de viata foarte stresant? Atunci sunt sanse destul de mari ca sa faci celulita, deoarece stresul cotidian iti afecteaza atat alimentatia, cat si conditia fizica. De asemenea, stresul poate schimba metabolismul organismului, favorizand, la fel de mult ca si estrogenul, depunerea grasimilor.
http://www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/19/celulita/
anamariatoma
Postat pe 19 Noiembrie 2010 10:33
Buna fetelor, doresc sa va recomand o inovatie in domeniul apareteor pentru infrumusetare, este vorba despre aparatul Velasmooth pe care il puteti gasi la Alpin Vitarium Spa in Poiana Brasov. Cu ajutorul acestui aparat scapati de celulita, iar pielea devine tonifiata si lipsita de aspectul de coaja de portocala. Mai mult, aparatul te ajuta sa scapi de vergeturile inestetice. Eu una l-am incercat si am fost foarte multumita de rezultate.
andreeaiovici
Postat pe 20 Septembrie 2011 15:33
vorbesti de hotel?
ratuscaceaurata
Postat pe 20 Septembrie 2011 15:40
Stiti cumva daca celulita apare si datorita anticonceptionalelor?
garbo225968
Postat pe 29 Septembrie 2011 18:07
Suntem diferiti si prin urmare fiecare organism poate reactiona diferit : unii se ingrasa de la stres, altii slabesc; unele fac celulita de la anticonceptionale sau chiar se ingrasa de la ele, altele nu, si lista poate continua .
donacris
Postat pe 29 Noiembrie 2011 15:36
Bre, sondra, da' di ce te blbi aa, fata moului? Ai vzut lupu' cumva?
Thor_again
Postat pe 28 Martie 2012 16:01
Buna seara!

Masajul anticelulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de "coaja de portocala". Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectatede celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita.

Influentele masajului anticelulita asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare - se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita.

Rezultatele masajului anticelulitic

Netezirea si indreptarea pielii
Miscorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare. Acest efect se masoara in centimetri
Diminuarea si disparitia celulitei
Tratarea eficienta a celulite si vergeturilor
Dezintoxicare intensiva a organismului
Silueta zvelta
Intensificarea circulatiei sanguine
Inlaturarea depunerilor minerale suplimentare

Ce este celulita?

Arderi defectuoase in tesuturi
Grasime repartizata neuniform sub piele
Noduri formate, compuse din grasimi, apa si toxine
Circulatie proasta a sangelui

Cauzele celulitei si aculumarii grasimii

La supraponderali e prea mutla depunere de grasime in celule si in spatiul dintre celule
Toxinele interioare blocheaza materialele rezultate din ardere
Deranjamentul hormonal provoaca depunere de grasime si apa, pe fund, in interiorul si exteriorul coapselor, pe solduri, pe piele burtii, pe spate
Proasta functionare a ficatului, rinichilor, o alimentatie nerationala, putina lichide, putina miscare, constipatie, proasta circulatie a sangelui

Factorii care contribuie la dezvoltarea celulitei si grasimilor

Vene subtiri si multe
Posibilitatea de circulatie a sangelui in aceste vene foarte subtiri, scade in caz de hipertensine sau proasta alimentatie. In acest caz, prea multe lichide ajung in spatiul celulelor, oprind schimbul normal de substante al organismului, respectiv eliminarea toxinelor.

Aciditate mare
Apare in cazul unei alimentatii proaste, stres, lipsa de miscare, tutun. Acestea duc la cresterea continutului de sodiu si creeaza acumulare de apa in celule. Se aduna si toxinele care impiedica schimbul intre celule si regenerarea lor. Acestea duc la o senzatie de disconfort si provoaca multe imbolnaviri.

Produse reziduale
Din cauza cresterii aciditatii in organism, se acumuleaza substante nedigerate bine si tot felul de componente chimice. Daca aceste toxine cresc peste o limita, circulatia limfatica nu realizeaza transportul si anularea lor si asta duce la inflamarea celulelor grase.

Cauze circulatorii
La solduri, fund si coapse, alimentarea cu sange este mai slaba. Motivul, este lipsa de miscare. Din aceasta cauza, toxinele se acumuleaza in aceste locuri si se ajunge la pierderea tonicitatii pielii.

Acumularea toxinelor si stresul
Stresul produce toxine si retine apa in interstitiu ( Spațiu situat ntre prțile unui corp sau ale unui sistem de corpuri aflate unul lng altul pe o anumit porțiune din suprafața lor, fr a se atinge). Din aceasta cauza, organele (rinichi, ficat) care trebuie sa anihileze toxinele, vor fi foarte incarcate. Astfel, activitatea celulelor scade, cresc depunerile si celulele de grasime se umfla.

Cauze limfatice
Circulatia limfatica are in organism rolul de transportator al rezidurilor. Cand sunt defectiuni in sistem, din cauza modului de viata nesanatos, lumea noastra interioara "innebuneste". Circulatia limfatica fiind ingreunata, se acumuleaza apa, degenereaza celulele, pielea imbatraneste si se lasa, ducand la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.

Cauze hormonale
Repartitia grasimii o fac hormonii. Grasimea in surplus, mai ales la femei se depune pe sold, burta, coapse si fund. Hormonii sunt raspunzatori si de structura testurilor. Femeile din cauza ostrogenului, au sub piele mult mai multe tesuturi si straturi moi (sarcina), care sunt predispuse pentru celulita .La barbati, structurile si tesuturile sunt mai tari si mai intinse, neexistand deformatii ale pielii.

Acestea sunt principalele cauze care conduc la:
Imbatranirea prematura
Celulita
Lasarea pielii

Cum scapam de celulita?


Masajul anticelulitic este o solutie foarte eficienta pentru a scapa de celulita.
De obicei, neregularitatile si dispropotiile in structura fizica sunt si o consecinta a unei alimentatii haotice, fortate, combinata cu lipsa unei activitati fizice care sa modeleze adecvat corpul.

Tratamentul anticelulitic consta in efectuarea masajului anticelulitic utilizand manevre si tehnici specifice cu ajutorul carora se distrug celulele adipoase fara spargerea capilarelor. Dupa efectuarea unui masaj anticelulitic nu trebuie sa ramana vanatai (echimoze) pe tesuturile lucrate .

In prima faza se incepe o corectie alimentara:
se consuma 2litri de apa pe zi (fara a lua in calcul ceaiul, cafeaua, supa).
consuma mai multe fructe si legume in stare naturala
scade consumul de glucide rafinate mai ales zaharul ( inlocuieste-l cu miere)
evita carnea grasa, combinatiile de paine cu carne sau cartofi si carne
redu consumul de cafea, alcool, tutun si mai ales sucurile, acidulate sau nu
mesele luate la ore nepotrivite, prea copioase, servite in timpul vizionarii unor emisiuni la televizor, a discutiilor, visarii cu ochii deschisi sunt una din principalele cauze ale acestei deficiente
suplimentele alimentare luate intre mese sunt o alta cauza a ingrasarii neuniforme

Fa sport, in special natatie, ciclism, aquagym, dans clasic, echitatie. Invata tehnici de relaxare si yoga.

Celulita aparuta in zona dintre brate si torace este extrem de greu de eliminat. Cum se poate scapa de celulita din aceasta zona? Nu mai purta sutiene cu armaturi sau sutiene prea stranse, ca sa previi aparitia compresiei celulare, care favirizeaza aparitia celulitei. Intareste-ti muschii pectorali practicand gimnastica.
Pe langa masaj, activitati fizice regulate si dieta corespunzatoare, sunt indicate de asemenea curele de detoxifiere.
cura cu suc de lamaie (nediluat si neindulcit), dimineata pe stomacul gol, inainte de masa cu jumatate de ora.
cura cu apa plata, o lingura de otet de mere si o lingurita de miere, amestecate bine si inghitite pe stomacul gol inainte de fiecare masa cu jumatate de ora.
cura cu suc de grapefruit (nediluat si neindulcit), dimineata pe stomacul gol, inainte de masa cu jumatate de ora.

Masajul este indicat sa fie aplicat constant, zilnic, pe cat posibil la aceeasi ora, alaturi de un regim de viata adecvat: dieta corespunzatoare si activitati fizice regulate.
Pentru celulita in stadiul I, este indicat cel putin o data pe saptamana masajul anticelulitic
Pentru celulita in stadiul II, este indicat de cel putin 3 ori pe saptamana
Pentru celulita in stadiul III, este indicat de cel putin 4 ori pe saptamana
Si in fine, pentru celulita in stadiul avansat este indicat zilnic

Se mai recomanda (optional)
sauna umeda - se aplica mai ales in perioada de usurare, de purificae, anterioara celei de modelare si revigorare
thalasoterapie - mers prin apa pana la brau, into, masaj in bataia valurilor
spalari cu apa rece cu frecarea energica cu panza de canepa sau lufa umezita in zonele afectate de celulita sau vergeturi
dusuri alternative
postura lumanarii (contraindicata in cazurile de afectiuni cardiace grave, de hipertensiune arteriala pronuntata si in afectiunile acute ale zonei gatului si capului, cum ar fi: otita, absces dentar, angina, afectiuni grave ale tiroidei, scleroza vaselor cerebrale etc.)
postura podului in tensiune (se face podul, contractand puternic musculatura spatelui si coapsele; respiratia va fi normala, de voie sau poate fi realizata lent si cat mai amplu cu putinta)
se recomanda plante balsamice, care au rolul de a regla armonios apetitul, digestia si asimilarea : bitter suedez
fructe: mere (cu tot cu coaja mancare dimineata, mai ales, si inainte de fiecare masa pe stomacul gol), cirese, coacaze negre
patrunjel
inlocuirea unei mese cu dragostea
suc de telina
se evita curele drastice de slabire sau de ingrasare (adoptarea unui regim alimentar adecvat se face treptat si avand grija sa nu duca la subnutritie)
plantele si procedurile de reintinerire sunt cat se poate de binevenite
spalari cu apa rece cu frecarea energica a zonelor afectate timp de 1-3 minute (procedurile dinamizante, cum ar fi spalarile cu apa rece sunt un excelent stimulent si dinamizant, care intre altele, poate ajuta la o abordare consecventa a exercitiilor fizice dinamice si statice, a exercitiilor de respiratie, a dansului dinamic.

Tineti cont de faptul ca masajul anticelulitic este contraindicat in cazul bolilor de piele, a varicelor, a fragilitatii capilarelor, in cazul unei sarcini si, de asemenea, nu trebuie facut in perioada menstruatiei.

Acestea sunt cateva exemple de rezultate obtinut prin intermediul masajului realizat de mine.
http://masajro.ivona.ro/images/big/1-7%20fata.jpg

http://masajro.ivona.ro/images/big/Cc%20(2).jpg

http://masajro.ivona.ro/images/big/C1.jpg

http://masajro.ivona.ro/images/big/1-7%20lateral.jpg

Depinde de fiecare, daca are totodata grija la alimentatie si mai ales daca combina si cu activitate fizica regulata. Cu atat mai repede se obtin rezultatele dorite.

Luna decembrie 2012, oferta pentru un abonament de 10 sedinte de masaj anticelulitic (valabilitate 40 zile) este de 300 lei (in general, abonamentul fiind 450lei)
Pentru a fi la curent cu toate ofertele, da like la pagina http://www.facebook.com/pages/Ivona-Masaj-Bucuresti-ivonaro/356717831076381

Se fac oferte personalizate pentru grupuri.
Nu ezita sa ma contactezi acum!
Ivona Untilov
0723 024 747
www.ivona.ro
Ivona_Masaj_Bucuresti100
Postat pe 4 Decembrie 2012 19:12
Buna, cea mai buna eficienta metoda de a scapa de celulita sunt sportul, dieta si tratamentele corporale combinate dar pentru cei cu prea putin timp la dispozitie sau mai lenesi puteti incerca si CRIOSAUNA - este vorba de o noua metoda inovativa ce va ajuta sa scapati de celulita in aproximativ 10 zile si o procedura dureaza doar 3 minute, eu am facut 30 de sedinte si nu mai am celulita deloc . detalii gasiti pe luarabeauty.ro/criosauna
garbo_12990
Postat pe 16 Aprilie 2013 17:14
Vă mulțumim pentru util note :)
cosssmittt
Postat pe 2 August 2013 18:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
implant dentar 657 RON oferta Fund Deal si Green Dental 4 De la: Thor_again 17 Martie 2011 12:17
Putin din fiecare??? 2 De la: garbo026388 14 Iulie 2009 19:42
FEMEIA VARSATOR 108 De la: icecream 3 Mai 2010 14:09
Detoxifiere 43 De la: yza_my 28 Martie 2010 22:32
mancare sanatoasa 172 De la: al_ma 8 Februarie 2013 17:04
Setari Cookie-uri