stari depresive

Buna fetelor,

Sunt mamica de 7 luni jumatate si acum ma confrunt sa zic asa cu un fel de depresie....
In unele zile, nu as vrea sa vad pe nimeni sau sa fac nimic. Intr-adevar sunt singura, doar cu sotul, deci nu am ajutor si plus de asta, locuiesc intr-un orasel unguresc, unde nu prea am ocazia de a discuta cu alta lume. In orasul meu natal, merg mai rar.
Sa fie oare asta cauza?

A mai patit cineva asa ceva?

Si inca ceva, bebele meu inca se trezeste noaptea si mananca cam 180 ml laptic. E ceva rau ca inca ii dau lapte noaptea? Nu o mai alaptez de la 5 luni.

Multumesc mult si multa sanatate tuturor!
delly003777
Postat pe 7 Iulie 2010 10:58
draga mea si in viata de zi cu zi treci prin aceleasi stari! ai cam trecut de perioada depresiei post partum, cred eu;
in concluzie nu ai "patit nimic"; esti doar intr-o situatie noua, departe de casa. Nu poate fi simplu pentru nimeni; dar de asemenea, ai si inceput o viata noua si ai pe cineva cu care zi de zi, faci cunostinta!
Plimbati-va; tu si pitica, sa te bucuri de soare, sa vizitezi stradute... sa faci orice; bucura-te de zilele cu soare, de cele cu ploaie profita jucandu-te cu ea sau citind o carte cand doarme.
In privinta mancatului noaptea, bebe al meu mananca si acum, la 1an si 4luni aproape 1litru de lapte pe noapte; se trezeste de 4 ori... na, e greu, dar ce i-as putea face?
bebelusul mananca cat are el nevoie si la cerere; nu cred ca exista o regula, desi ar fi frumos sa fie asa, ca-n carti...
multa sanatate!
moniq_
Postat pe 7 Iulie 2010 11:30
buna sunt Niculina si am o scumpa de fata de 5 ani si4 luni si la 1 an si 3-luni aveam si eu aceeasi problema vizavi de 1 litru de lapte pe noapte,si din alte probleme am ajuns cu fetita in spital la Tg mures unde mi s-a zis usor,usor sa ii scot noaptea alimentatia cu lapte pt ca in cantitati ff mari creaza anemie ff mare(fa-i analize sa nu vi se intample si voua)avea o lipsa mareeee de fier pt ca ea credea mult in lapte si ziua nu numai noaptea.Incepand cu varsta de 1 an un copil nu ar mai trebui sa pape laptic decat seara la culcare(ultima masa cu lapte pe zi)iar noaptea daca se trezeste apa sau ceai de colicicare este bun pana la varsta de 2-3 ani;iar fata cu depresia sa se bucure de copilut si de sot,de natura de orice; starea de depresie o mai poti controla si singura dar trebuie sa ai ff multa bunavointa,va pup pe amandoua si sa va creasca pruncutii sanatosi si bucurati-va de ei si inca ceva: sa aveti multa multa rabdare cu ei
kidz008307
Postat pe 9 Iulie 2010 07:59
[fetita mea are 3 luni si 10 zile, m-a invatat mama,care a crescut 9 copii, dupa ora 23 sa nu-i mai dau lapte, ii dau ceai de tei sau pt colici,manaca doar o masa pe la 1-2 noaptea, depinde la ce ora adoarme sau chiar dimineata la 4
tanya72
Postat pe 9 Iulie 2010 08:05
da, se poate sa fie depresie chiar daca au trecut cateva luni de la nastere.
mergi la un psihiatru, nu te mai chinui singura, nu vei reusi singura sa treci de starea asta. incurajarile astea ca ""e situatie noua, ca o sa te obisnuiesti" sunt bune de replici de film.
nu e bine sa te simti asa, trebuie sa te simti bine pt a putea creste un copil mai ales siungura cum esti. Mai ales ca nu mai alaptezi ai putea lua un tratament. depresia este o boala nu este un moft, o alintatura, si se trateaza, medicul iti va prescrie tratament.
kidz_2629
Postat pe 10 Iulie 2010 12:42
psihiatru??? :O:O:O vrei sa zici pshiholog... asa se mai intampla sa mai avem si depresii (unele cand sunt pe menstruatie...altele dupa ce nasc, etc..)..dar daca are depresie acuma nu inseamna ca..gata e bolnava..ca asta e boala.. nu inca..mai bine sa stea de vorba cu un psiholog daca poate..el va stii cel mai bine cum sa o ajute...daca dupa un anumit timp..acel barbat sau aceea femeie e tot ind epresie..si nu mai trece e boala..dar nu cred ca despre asta vorbim acum..

probabil la tine e dorul de parinti, de libertate, departe de casa si intr-un oras sau sat..unde nu iti place (cine stie..), ai mai multe responsabilitati acuma ca ai o bebelusa:D, esti obosita..(noaptea te trezesti..ziua sa lucri..etc..)....incearca cateva minute pe zi sa te relaxezi asa cum iti place tie..ai nevoie de relaxare si odihna..(asculti muzica care iti place, urmaresti un film, citesti o carte sau o revista...ce iti place tie..chiar sa te joci pe net..ce vrei tu)..inceasca sa ai un timp pt tine(cateva minute--o ora.. conteaza fff mult)....si DOAR pt tine.
Sa iti traiasca fetita!!! si sa te bucuri de ea! o sa treci si peste depresia asta...
garbo057755
Postat pe 12 Iulie 2010 17:15
777,

plimbare multa,ia niste calciu sandoz...

fii blanda cu tine,ai chef sa dormi,dormi...chestii d-astea..da-ti un timp,numai sa stii ca activitatea te scoate din starea depresiva, nu te izola,chiar daca nu cunosti lume,fa-ti prieteni noi.e o vorba din batrani:

femeia cu copil mic nu e buna de nimic.

eu as adauga,oooo ba da....din pacate suntem destul de prostute la prima nastere...

trece...

rabdare si curaj...
iasomia
Postat pe 12 Iulie 2010 18:13
asa se intampla, dar cum a spus si iasomia, trece, ai incredere in tine si va fi bine.

probabil nu vorbesti ungureste, nu-i asa? cred ca si mie mi-ar fi cam greu sa ma aflu intr-un oras unde se vorbeste o limba necunoscuta.... este de inteles lipsa de socializare.

ca sfat iti recomand sa te bucuri cat mai mult de bebelusul care la 7 luni iti vine sa-l mananci si la propriu si la figurat, incearca sa-ti gasesti un mic hobby, cum ar fi sa faci fotografii, sa pictezi si incearca sa te ocupi de tine. aceste lucruri te vor face sa te simti mai bine!!

aly_fab
Postat pe 12 Iulie 2010 21:51
da, am vrut sa spun psihiatru, nu psiholog. dar, ma rog, nu vreau polemici, nu sunteti aici persoane avizate in domeniul medicinii, e normal sa vi se para o aberatie ce zic dar nu mai sariti in sus asa revoltate si va grabiti cu sfaturi

mda, " ai chef sa dormi, dormi"... zicea cineva ma sus... ei nu e chiar asa cu un bebe de 7 luni nu prea ai cum sa dormi cand ai chef ... si daca mai ai si un bebe care nu doarme ziua nici macar o ora legata, te-ai scos


sfat "bucura-te de bebe", credeti ca ea nu asta vrea, sa se bucure, dar nu stie nici ea de ce n-are chef de nimic
kidz_2629
Postat pe 13 Iulie 2010 00:37
Pe perioada noptii este indicat sa faci o pauza cu laptele,iar in loc, sa-i dai ceai special pentru bebelusi !!! Stomacelul lui are nevoie si de odhna,iar ceaiul il hidrateaza !!!
In legatura cu depresia,cred ca esti surmenata si slabita dupa sarcina,nastere si alaptare .Ar trebui sa te alimentezi foarte bine,sa consumi miere si derivate apicole,polen,laptisor de matca,sa te odihnesti si peste zi,de cate ori doarme copilul si vei vedea ca starea ti se amelioreaza !! Nu este usor rolul de mama,mai ales ca e primul copil si nu ai nici ajutoare !!! Daca vrei sa consulti un medic,du-te la cel de familie,caci iti va da ceva,insa antidepresive nu te sfatuiesc sa iei,caci dau dependenta si au efecte secundare pe termen lung !!!
Ai grija de tine,plimba-te cu copilasul, asculta muzica care-ti place ,incearca sa te imprietenesti cu alte mamici si in timp te vei intgra in noul mediu ! Iti doresc numai bine si asteptam vesti !!!
garbo115329_camy
Postat pe 13 Iulie 2010 00:59
2629...acritura mica...

o vizita la nea doctoru' ala la care trimiti tu fata,eu zic ca ti-ar pica la fix...
multa sanatate....

in rest,daca as fi avut atunci mintea de acum..
ehhh...cum adormeau copiii fugeam in bucatarie sa fac mancare,ma apucam de spalat,alea,alea...da,da,da...sa fie frigideru' plin si casa bec,nenica..o proasta!
trebuia sa ma bag si eu la un somn de juma' de ora,ca nu pica ceru'...

3777,

cum am mai spus,fii blanda cu tine...
nu incurajez fetele sa fie puturoase,da' in situatii de acest gen...
cat despre mancatu' noaptea....toti copiii mananca noaptea si nu e vina lor,uneori pur si simplu le e sete,iar noi ce facem?
le bagam biberonu' in gura repede...
gresit.
iasomia
Postat pe 13 Iulie 2010 08:54
normal ca gresit, cu biberonu' ala... o batista cu tzuica pe nas face minuni la bebeii agitati... retzeta den batrani, deh...
zambil
Postat pe 13 Iulie 2010 09:06
pacat ca nu m-a trimis cineva si pe mine mai din timp la psihiatru, as fi scutit multe luni de stari depresive, consum si griji, lipsa de concentrare etc.
da, iau si eu de ceva timp timp antidepresive si efectele sunt benefice pt mine.. eu iau doar o tableta pe zi, nu e mare chestie
nu dau dependenta pe termen lung mi s-a explicat, nu stiu de ce toata lumea crede asta.
kidz_2629
Postat pe 13 Iulie 2010 10:32
a! esti sub tratament?

scuze...
sa inteleg ca problemele tale au aparut in urma unei depresii postnatale?


iasomia
Postat pe 13 Iulie 2010 10:37
depresia nu e o stare proasta!!!!
e chiar grava si nu-i o rusine sa mergi la un specialist.
ameno
Postat pe 15 Iulie 2010 13:45
Toate sfaturile pe care le-ai primit sunt bune, in ceea ce priveste starea ta,in privinta ingerasului tau nu-mi permit sa spun nimic nu sunt mama deci ma abtin. Dar sa ne intoarcem la tine si starile tale, ai spus ca ai zile cind nu vrei sa vezi pe nimeni si sa nu faci nimic, dar nu ne-ai spus daca ai mai avut aceste stari si inainte sa devii mama si sa-ti schimbi orasul natal. Este important si ce simti atunci cind esti in asemenea stari mai precis ce ginduri iti trec prin minte plingi fara motiv,nu te mai vezi frumoasa, nu ai incredere in tine intr-un cuvint nu te mai bucuri de viata.... Daca da atunci nu mai sta pe ginduri si mergi la un medic specialist, incearca mai intii cu un phsiholog. Si pe linga toate sfaturile primite mai tine cont si de acestea roagate,fa putin sport si maninca sanatos. Sa gindim si sa auzim numai de bine.
onicuta
Postat pe 17 Iulie 2010 15:17
ba da ,incepe cu o stare proasta nejustificata uneori apoi se agraveaza. Un psiholog rezolva problema si lamureste lucrurile ...dar depinde pe mainile cui incapi
dodoloata
Postat pe 18 Iulie 2010 17:22
adica atunci cand te trezesti cu fundul in sus si ai o stare proasta inseamna ca intri in depresie

nu incurca depresia cu o stare proasta.
Stare proasta are si fiemea la 3 ani aia nu inseamna ca intra in depresie la 5..

ca incepe cu stare proasta asta e alta mancare de peste si al fir de despicat in patru...
ameno
Postat pe 19 Iulie 2010 17:43
Si depresia si starile proaste pot fi depasite cu succes cu - rabdare, vointa si multa iubire... Este vremea florilor, bucurati-va de ele de mana cu persoana iubita, cu copilul, cu prietenii !
Mergeti la un film, la un concert, la mare, in excursii. Evitati contactul cu persoane nemultumite si agresive. Daca nu reusiti sa va controlati - apelati la un specialist - nu este o rusine, in Franta inca acum 10 ani in urma am vazut cum oameni absolut normali se duceau la psiholog ca la magazin. La noi nu e rusine sa fii vulgar, sa vorbesti urat, sa imbrancesti pe cineva, dar e rusine sa mergi la psiholog ? Fiecare-si traieste viata dupa bunul plac, dar fiecare are obligatia morala de a se comporta civilizat fara a provoca dureri fizice si emotionale celor dragi. Capul sus si bucura-te de viata !
anisoaraf
Postat pe 22 Iulie 2010 16:43
Majoritatea depresiilor de acum se petrec din lipsa banilor. Ca sa te tratezi trebuie sa scoti alti bani sa mergi la specialist. Te cam vindeca de tot.
Doara
Postat pe 22 Iulie 2010 18:57
Am intalnit si persoane care stiu sa fie fericite si cu bani putini-dar cu siguranta ca obisnuinta cu luxul, standarde de viata ridicate contribuie la demoralizare cand lucrurile se schimba... In timpul vietii suntem pusi la diferite incercari-depasirea momentelor grele, dificile-este una, rezistenta in momente de glorie si lux - este cu totul altceva...
Gandeste pozitiv, bucura-te de lucruri frumoase si iubeste intens !
anisoaraf
Postat pe 23 Iulie 2010 07:18
Si pentru cei care nu-s asa ce sfaturi dai? Dar pentru cei peste care chiar vin datoriile la banca, au copii si isi mai pierd si slujba cam de ce lucru frumos ar trebui sa se bucure? Sa ia o floare si sa rada ca prostul?
Doara
Postat pe 23 Iulie 2010 07:32
Dorulet-am vorbit ieri cu cineva care si-a pierdut serviciul cu 3 luni in urma si are o datorie consistenta la banca, intr-adevar a avut o luna de cosmar, mai ales ca sotia este casnica, primul lucru care l-a facut a apelat la banca pentru reesalonare-6 luni ii vor incasa doar dobanda, apoi a reusit sa-si gaseasca un loc de munca... asa ca se poate, referitor la flori-fiecare cu bucuriile lui: vorba cantecului-un zambet, o floare, o raza de soare...
anisoaraf
Postat pe 23 Iulie 2010 08:10
e o vorba din batrani:

femeia cu copil mic nu e buna de nimic.



pe asta zicere,chiar ca nu o stiam
!

LILO
Postat pe 23 Iulie 2010 08:52
Pfai, lilo! De unde ai scos "perla" asta?
Tylly
Postat pe 23 Iulie 2010 09:01
Femeia e buna oricum-depinde de barbatul care o iubeste, ca sa nu incit spiritele barbatilor-e valabil si viceversa...
anisoaraf
Postat pe 23 Iulie 2010 09:19
Ce tare esti in teorii Anisoaro. Practica ne cam omoara. Si nu-mi mai vorbi de iubire ca leac universal ca deja ma ia de la stomac.
Doara
Postat pe 23 Iulie 2010 10:06
Mai Dor, io cred ca anisoara, cu viceversa ala, vroia sa spuna ca si "barbatul cu copil mic, nu-i bun de nimic" . Zic si io...
Tylly
Postat pe 23 Iulie 2010 10:13
De ce sa nu fie bun de nimic? Ca doar sta cu lingura si furculinta-n mana si asteapta mancarea buna gatita cu dragoste de sotie ca altfel se duce la alta. Ai uitat ca trebuie sa-i oferim conditii barbatului ca sa nu plece? Cu copil, fara copil, cu serviciu, fara serviciu, mereu zambitoare si dispusa sa iubesti. Vezi? De aia n-are ursul coada.
Doara
Postat pe 23 Iulie 2010 10:19
explicati-i asta si domnului superbu, ca el are cumva impresia ca femeile au mai multe drepturi, mai ales dupa casatorie!
da, femeia are dreptul sa gateasca, sa spele vase, sa faca ordine in casa, sa aibe grija de copii, sa puna masa, sa spele, sa se aranjeze, sa nu miroasa a mancare ca-i de porc, sa aiba grija sa nu-l deranjeze pe domnu, care vine obosit de la lucru si o intreaba: ce-ai facut toata ziua?!

lia, pot sa fumez? e doar virtual, parol!
zambila
Postat pe 23 Iulie 2010 10:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bona si menaj daca este cazul 1 De la: karolaina 26 Iulie 2010 11:15
fotobook pt copilul tau frumos in constanta 1 De la: kidz007767 26 Octombrie 2010 13:02
anunt 10 De la: nicoleta_laslu 16 Iulie 2010 15:16
Furungul la copii 3 De la: nicoleta_laslu 11 Septembrie 2010 02:50
CASTING PT MINI-FOTOMODELE CONSTANTA 1 De la: kidz007767 6 August 2012 16:27
Setari Cookie-uri