mamici care nasc in febuarie

chiar nu este nimeni care naste in februarie
any_kidz
Postat pe 27 Octombrie 2008 20:13
buna, sunt una dintre viitoarele mamici care vor naste la sfarsitul lui februarie
bogoaica
Postat pe 20 Decembrie 2008 14:15
salut, sunt o viitoare mamica care va naste pe la sf lui ianuarie inceputul lui februarie. Asta daca bebe nu vrea sa iasa mai devreme
dariagyna
Postat pe 21 Decembrie 2008 10:48
imi pare bine sa va cunosc si as vrea sa stam de vb despre sarcina.eu sunt la a2 sarcina si vreau sa va spun ca este foarte diferita de prima.am si niste probloeme cu colu. este moale si scurtat .vreau sa va spun ca am o burta imensa de abia o mai duc .mai avem un pic.pupici


any_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2008 15:34
Buna! Si eu ar trebui sa nasc in februarie.
Cate kg ati luat pana acum in greutate?
mirelusa_kidz
Postat pe 22 Decembrie 2008 08:29
Buna intrebarea cu cate kg am luat
Imi este si rusine sa spun ca de la 59 kg am ajuns la 75 si abia am 30 de saptamani, adevarat este si faptul ca am fost aproape 99% din sarcina rastignita la pat dar asta este, o sa reusim sa le dam apoi jos.
bogoaica
Postat pe 22 Decembrie 2008 21:35
buna! eu am pornit de la 64 si acum am 76 si sunt in sapt 32 si cateva zile,sper ca pana la sf sa mai iau si eu 1 kg 2 ....
any_kidz
Postat pe 23 Decembrie 2008 18:05
Sint o mamica ce am nascut acum17 ani in februarie ,am pornit de la 59 kg si am ajuns .... nu am reusit sa mai dau jos ... .... Aveti grija ce mincati ,in special nu prea sarat ,tineti legatura strinsa(cit mai des la doctor;cere-ti analize,ecografie,"stresati" medicul cu intrebari ,informati_va,cititi .Voi trebuie sa aveti grija de bebe este foarte important ;astfel veti evita vreo malformatie.Cu a doua sarcina (la diferenta de 4 ani)am mai luat in greutate ,am probleme cu tensiunea ,etc.Ambele nasteri au debutat cu pierderea lichidului si nu cu durerile specifice, apoi....Trebuie neaparat sa mergeti la doctor din timp,nu este gargara cind se spune ca atunci cind iti propui sa ramii insarcinata sa te pregatesti cu2,3 luni inainte ;voi ca parinti sa fi- ti sanatosi.Este important.Eu la vremea aceea (acum 18 ani )pot sa spun nu am fost nici informata sau asistata cum se cuvine (scuzele ca nu au fost dotati cu aparatura performanta ,etc... nu ma ajuta cu nimic,nu o consider o scuza ).e obligatoriu sa aduceti pe lume copii sanatosi!Aveti grija de voi!
doinaangyus
Postat pe 25 Decembrie 2008 11:56
doinaangyus
Postat pe 25 Decembrie 2008 11:57
Asta este cea mai mare frica a unei viitoare mame: sa nasti un copil bolnav sau mai rau. Cu siguranta cu toatele ne straduim sa mancam cat mai sanatos, sa respectam ceea ce ne spun medicii si ne dam toata silinta ca totul sa fie bine, dar pana la urma ce se va intamola se va intampla, nu putem decat sa ne rugam sa iasa totul bine, bebeii sa fie sanatosi, noi sa fim sanatoase si sa ajungem sa ne vedem nepotii. Nu sunt numai cazuri fericite insa noi vrem cu disperare sa fim acele cazuri fericite si pentru asta facem tot ce putem.
Asa ca trebuie sa privim cu optimism si sa ne pregatim psihic de ceea ce ne asteapta.
Iar tu draga any stai linistita ca nu trebuie sa te ingrasi ca sa ai un copil sanatos. O prietena de a mea a luat doar 10 kg pe timpul sarcinii si a nascut o fetita de 3 kg sanatoasa si frumoasa.
Eu am avut probleme cu sarcina si am putut-o tine cu tratament si stat la pat, de accea am luat atat de multe kg si cei drept am mancat si destul de multe dulciuri, bine macar ca nu am mancat sarat ca altfel era mai grav caci sarea mai retine si apa.

bogoaica
Postat pe 25 Decembrie 2008 21:33
Si sa nu mai spun ca sunt femei care au luat 25-30 kg in timpul sarcinii si au nascut copii sanatosi si au dat apoi toate kg jos, dar depinde de organism si mai stiti voi de cine.
bogoaica
Postat pe 25 Decembrie 2008 21:37
Am 32 de saptamani si am luat in greutate 7,2 kg pana acum.Pentru ca in luna a IV a luasem 2 kg, iar in luna a V a am mai luat 6,3 kg, doctorita m-a certat ca nu am tinut regimul recomandat si mi-a zis pana in luna urmatoare sa nu mai iau nici 100g. Asa ca am tinut regim si am slabit 2,3 kg intr-o luna de zile.Adica pana in luna a VI a. Apoi mi-a zis ca pana la jumatatea lui ianuarie am voie sa mai iau 1 kg in greutate.Pt. ca am mancat duciuri am luat deja 1,2 kg in greutate si ma gandesc cu groaza ca mai sunt 2 saptamani pana la jumatatea lui ianuarie si iar trebuie sa revin la regim.Acum am 7,2 kg in plus fata de momentul dinaintea sarcinii si am incepu sa obosescla foarte usor desi sunt o persoana sedentara in general.Doctorita a motivat ca daca o sa iau mult in greutate o sa ii fac rau bebelusului.
Voua ce v-a spus medicul care va urmareste sarcina?
Astept cu nerabdare sa imi raspundeti.
mirelusa_kidz
Postat pe 29 Decembrie 2008 09:18
doamne fereste!!!scuza ma ca te intreb dar doctorita ta e dusa cu capu????eu stiu ca intr o sarcina este bine sa iei 12 -15 kg.eu nu stiu cum poti sa te abtii???nu ai pofte???
any_kidz
Postat pe 29 Decembrie 2008 15:39
ba da dar iau foarte usor in greutate
mirelusa_kidz
Postat pe 30 Decembrie 2008 11:01
sunt o mamica care va naste la sfarsitul luni ianuarie sau inceputu luni februarie lle doresc nastere usoara la cele care se afla in situatia mea
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:42
buna eu sunt insarcinata am 34 saptamani si am luat 9 kg pana acum
dar sa sti ca difera de la sarcina la sarcina eu mai am o fetita dar cand am ramas cu fetita gravida aveam 57 kg e in ziua cand am nascut m -am cantarit si aveam 80kg am luat foarte mult atunci stai linistita ca dai repede jos kg care le iei in perioada sarcini daca ai ambitie
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:48
sa sti ca si mie m-ia interzis sa mananc orice si sa tin un regim dar ma mir cum ai putut tine eu nu am tinut ptr. ca nu cred ca e corect asa ceva daca esti gravida si nu te saturi sa iti impui sa nu mananci nu sunt de acord ca regimu
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:55
sar putea sa nasc in feb dar nu se stie sigur poate sfarsitu lu ianuartie
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:57
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:58
janine_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2009 17:59
Eu cred ca un doctor sanatos la cap nu poate sa-i ceara sau sa-i impuna unei gravide sa tina dieta , poate cel mult sa-i recomande. Asa ca mancati tot ce doriti dar incercati pe cat posibil sa nu mancati multe grasimi, sarat, prea multe dulciuri si cat mai putine sau daca se poate deloc mezeluri si conserve. In rest liber la orice doriti sa mancati (orice este comestibil ). Fara alcool, tigari, cafea, sucuri carbogazoase si droguri. Eu am mai baut si bauturi carbogazoase si bine nu prea mi-a fost. Am mai mancat si ceva mezeluri (insa cu frica) pentru ca am avut pofte datorita mirosurilor de carnati la gratar.
Ce pot sa spun decat sa nasteti fara probleme (nastere usoara nu pot sa urez pt. ca sunt constienta ca nu are cum sa fie si as ura degeaba) si sa fiti cu totii sanatosi (si mame si bebelusi).
bogoaica
Postat pe 6 Ianuarie 2009 15:21
Alimentele interzise de dr. mea au fost : dulciuri(asta fiind problema mea cea mai dureroasa),paine, fainoase, foietaj, smantana, carne de porc si de vita, muraturi, sucuri de orice fel, branzeturi cu exceptia branzei dulci. Este adevarat ca atunci cand am luat in greutate, fara sa fi exagerat in ccea ce priveste cantitatea de mancare, dar consumand alimentele interzise, am luat 6 kg in grautate intr-o luna.Mi s-a atras atentia cu mult bun simt, am respectat indicatiile d-rei si am slabit 2,3 kg in luna urmatoare.Chiar m-am bucurat. Insa acum de sarbatori am mancat din nou dulciuri, carne de porc si iar am luat in greutate in 2 saptamani 2,5 kg. Imi este teama ca voi lua si mai mult in greutate de acum incolo, dar nu in favoarea lui bebe.Am 33 saptamani si 78,5 kg.
Am avut o greutate rezonabila inainte de sarcina, 70kg la inaltime de 1,68m si am avut aceleasi obiceiuri alimentare: 3 mese pe zi, niciodata copioase, un singur fel de mancare la masa si cate un dulce, dar acum iau in greutate extraordinar de repede si usor.
Voi cum reusiti sa va descurcati ?
mirelusa_kidz
Postat pe 7 Ianuarie 2009 16:15
buna mamicilor sau viitoarelor mamici, eu ma incadrez ca viitoare mamica, am 37 de sapt. implinite, am intrat in sapt. 38, si am luat in greutate 14 kg, dr meu in afara de dulciuri, grasimi si droguri (cafea, tigari, etc.) nu mi-a interzis nimic, acum va intreb pe voi daca ati avut arsuri la stomac pana acum, ca eu nu mai stiu cu ce sa ma tratez, nu ma pot odihni noaptea din cauza arsurilor.
dariagyna
Postat pe 7 Ianuarie 2009 21:02
Draga Mirelusa, din cate ai spus se pare ca ai probleme cu luatul in greutate, dar totusi ai destul de putine kg in plus fata de momentul cand ai ramas insarcinata. Cred ca totusi nu ai luat chiar 6 kg intr-o luna, probabil atunci cand te-ai cantarit initial cantarul nu functiona corect. Eu am mancat foarte multe dulciuri in timpul acestei sarcini si mancam si inainte . Oricum am avut si eu o perioada de vre-o luna in care facem de doua ori prajituri pe saptamana si mancam fara retinere. Dar am ajuns la saturatie cand am vazut ca am luat 3.5 kg in acea luna. In rest mananc absolut tot ce ai spus tu ca iti este interzis si mananc si dulciuri (dar ma retin sa mananc incontinuu). Nu ma ridic de la masa nesatula. De luat am luat si eu in medie 2.5 kg pe luna (in unele mai putin in altele mai mult). Sper ca voi reusi sa nu trec peste 20 kg luate cu aceasta sarcina. Din cate am citit prin carti si pe internet ideal este sa nu iei mai mult de 17.5 kg in sarcina. Eu am luat deja 17 kg pana la 32 de saptamani si sper ca de acum incolo sa nu mai iau mai mult de 2 kg pe luna.
Mie mi sa recomandat sa mananc mai putine dulciuri si sa nu mananc sarat. Dar de mancat mananc in continuare dulciuri (mai putine oricum) si sare mai pun la mancare ca nu pot sa o mananc altfel.
Referitor la arsuri asta este ceva foarte neplacut.
Mi s-a intamplat si mie sa am si chiar azi noapte am avut asemenea arsuri si cu senzatie de voma. Din cate am vazut eu ma calmeaza laptele. Acum nu stiu daca este valabil pentru toata lumea.
bogoaica
Postat pe 8 Ianuarie 2009 18:16
Pentru bogoaica,
De cantarit nu se poate pune problema ca nu m-am cantarit corect pentru ca si inainte de sarcina si in timpul sarcinii m-am cantarit pe acelasi cantar(electronic), iar greutatea o verific in fiecare dimineata.
De obicei mananc de 3 ori pe zi, ultima masa fiind intre orele 17,00 si 18,00 de cativa ani.Dulciuri nu mananc incontinuu, dar daca mananc o feliuta de cozonac pe zi sau cateva tablete de ciocolata sau 4 bomboane de ciocolata iau in greutate pana a 2-a zi 200-300g.
Ieri am mancat de doua ori pe zi; masa de dimineata a constat in 5 sarmalute mici si o felie de cozonac, dar a doua a fost mai copioasa pe la ora 13,00 ( un copan, o portie mica de cartofi prajiti, cateva muraturi, o bucatica de placinta, 7 prajiturele carouri,cam 10 alune si 10 boabe de fistic), iar pe la ora 17,00 doua portocale si pana azi dimineata am luat in greutate 500gr.
Probabil ca ar trebui sa mananc mai putin, desi eu cred ca nu exagerez.
Si mai mult ca sigur ca nu ar trebui sa mai mananc deloc dulce, ca sa nu mai iau asa de rapid in greutate.
mirelusa_kidz
Postat pe 9 Ianuarie 2009 13:00
Acum sa-ti spun si eu cam ce mananc de obicei in fiecare zi:
- cand ma trezesc (pe la 8-9-10) mananc fie lapte (300 ml) cu cereale, fie 1 cana de lapte cu 3 felii de paine cu branza si dulceata.
- dupa aproximativ 2 ore mananc un fruct (fie mar, kiwi, mandarina, grefa, am renuntat la banane ca ma constipa, dar din cand in cand mai mananc cate una).
- dupa aproxinativ 1 ora mananc ceva dulce (placinte/ cornulete/ alba ca zapada/ fidea cu lapte/macaroane, ce am la momentul respectiv prin casa facut)
- dupa care masa de pranz, care poate sa contina orice am pregatit (friptura la cuptor de pui sau porc/ macare de cartofi/ ciorbe/ pilaf/ salata orientala/ salata de bouef/ mamaliga cu smantana si branza, etc. (iar cu ocazia sarbatorilor am mancat din toate mancarurile traditionale) si la mai toate mancarurile adaug muraturi si 2-3 felii de paine); si ceva dulce
- dupa aproximativ 2 ore iarasi un fruct
- apoi ceva dulce
- masa de seara aproape mereu pana in ora 7 - cam tot ce am mancat la pranz sau o cana de lapte cu ceva usor, depinde cat imi este de foame
- printre astea se mai ratacesc si niste alune cam 50-100 de grame
Inainte sa raman gravida am urmat un fel de cura in care incercam sa nu mananc nimic dulce cateva zile si reuseam ,dar acum nu mai reusesc deoarece devin foarte nervoasa si agitata. Si tot atunci m-am apucat sa mananc in felul asta, adica: mancare la 7 inainte sa plec la servici, dupa doua ore fruct , dupa o ora o punga de pufuleti, apoi la pranz mancam in fiecare zi piept de pui cu salata/piept de pui cu un iaurt, etc, dupa 2 ore un fruct, apoi dupa o ora o punga de pufuleti, dupa care masa de seara care nu depasea ora 18.00. Si am reusit sa slabesc astfel dar fiind si cu analizele toate in regula, fara amemie, fara alte lipsuri, eram sanatoasa si detoxifiata.
Acum am sarit cam sarit calul dar nu pot sa stau nemancata, mai ales ca stau si acasa si mare lucru nu am de facut, si stau de la 5 saptamani, ba chiar primele 4 luni nu ma ridicam din pat decat ca sa ma duc la toaleta si sa fac baie.
De cantarit nu m-am cantarit niciodata in fiecare zi caci as fii mult prea panicata daca as vedea o crestere brusca de pe o zi pe alta. Eu ma cantaresc la 1-2 saptamani si mare lucru nu se vede decat la o luna, adica 2-3 kg in plus, daca as vedea ca iau mai mult cu siguranta as reduce din dulciuri si le-as inlocui cu fructe mai dulci.
Daca nu te agita lipsa dulciurilor ar fi bine sa le inlocuiesti cu fructe si chiar compoturi sau suc de portocale neacidulat si neindulcit, mie astea mi-au mai taiat din pofta de a manca ceva dulce.
bogoaica
Postat pe 9 Ianuarie 2009 19:28
de miercuri 14.01. am facut o colica renala, am dureri insuportabile si mi s-a recomandat doar no-spa si cel mult 1-2 fiole de algocalmin pe zi. No-spa nu m-a ajutat chiar deloc , iar algocalmin nu am luat pentru ca imi da tahicardie. Mi s-a mai recomandat o sticla cu apa calda in zona lombara si asta a fost singurul remediu temporar.In decurs de 2 zile am pierdut in greutate 1,3 kg. Doctorita mi-a recomandat internarea pentru ca in spital ar putea sa imi administreze mialgin. Deocamdata, in ciuda durerilor insuportabile, nu m-am internat. Ma intreb, daca nu am voie sa iau decat no-spa, atunci in spital de ce se poate administra si altceva.
Daca vreuna dintre viitoarele mamici au avut colica renala in timpul sarcinii si stiu vreu remediu, le rog din suflet sa imi dea un sfat.
Pt. ca inca nu am net acasa si am ramas in concediu, intru mai rar pe forum decat pana saptamana trecuta, dar o sa am in curand net si acasa.
Va doresc sanatate si sarcina usoara.
mirelusa_kidz
Postat pe 17 Ianuarie 2009 09:54
Buna !!!
Si eu sunt o viitoare mamica de februarie... Sunt in saptamana 39....
In ce priveste ingrasatul al luat... aprox. 20 kg. Am plecat de la 55 si acum am 75!!!
Nastere usoara tuturor!!!
cathy28
Postat pe 9 Februarie 2009 14:30
ba uite ca eu am nascut in februarie si eu la randul meu sunt nascuta tot in februarie
kidz000280
Postat pe 15 Martie 2009 15:31
nastere usoara tuturor viitoarelor mamici
kidz000280
Postat pe 15 Martie 2009 15:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vreau sa stiu daca se primesc cei 600 lei 2 De la: Laura_M 22 Decembrie 2010 16:07
legat de concediul de ohihna 1 De la: kidz005478 18 Noiembrie 2009 14:41
mamici care nasc in febuarie 34 De la: bogoaica 19 Iulie 2009 17:54
Indemnizatie de cresterea copilului de 85% ... 100 De la: Lowiny 26 Aprilie 2010 19:05
urinari dese la o fetita de 5 ani 3 De la: gabriolla70 24 Octombrie 2009 14:52
Setari Cookie-uri