Fetita mea nu mai vrea la gradi.

Buna, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Fetita mea face 5 ani in iulie, este in grupa mijlocie la gradinita, problema este ca de vreo doua saptamani nu mai vrea la gradinita. Am intrebat-o care este motivul si imi spune (de fapt imi arata calculatorul), am aboradat problema asta din mai multe puncte, am luat-o cu binisorul, pe urma nu am dus-o la gradinita dar nici nu am lasat-o in ziua respectiva la calculator, explicandu-i de ce nu o las la calculator, iar acum i-am spus ca daca va mai plange ca merge la gradi ii voi sterge jocurile care le are si stiti ce imi spune? sa i le sterg(desi adora jocurile respective) ca tot nu vrea sa mearga. Nu mai stiu ce sa fac, mai ales ca plange intr-una si acasa si pe drum spre gradinita si acolo,abia reusesc sa plec.Ajutati-ma. Daca a-ti trecut si voi prin asta spuneti-mi si mie ce a-ti facut. Va multumesc.
nistor_ramona79
Postat pe 31 Martie 2008 14:23
Atitudinea ei poate depinde de mai multi factori...si anume...cate ore sta fetita la gradinita..daca nu cumva un copil sau o educatoare a avut sau are o reactie neadecvata...O astfel de reactie e fireasca la orice copil normal. Copiii au nevoie de compania parintilor si de atmosfera familiala mai mult decat orice deoarece acest lucru ii face sa se simta protejati si iubiti. Nici cea mai dotata gradinita cu cele mai frumoase jucarii si cele mai dragute educatoare nu pot inlocui dragostea parintilor si si tot ceea ce inseamna in esenta FAMILIA.
Cand fetita este acasa incearca/incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna si sa prinzi momentul in care sa ii explici ca gradinita ca si scoala fac parte din cursul firesc al evolutiei fiecarui copil. Asta bineinteles pe intelesul ei. Calculatorul poate fi doar un motiv invocat, nu real, doar ca sa ramana acasa. E prea mica sa se poata vorbi de dependenta la varsta asta....insa avident depinde si de cat timp petrece ea in fata calculatorului. Acest timp trebuie limitat...si orice desen animat sau joc sa constituie o recompensa si nu o solutie pentru a linisti copilul o perioada cat mai mare de timp.
camiis
Postat pe 3 Aprilie 2008 10:29
incearca sa te joci cu ea de-a gradinita,fa-o sa inteleaga ca la gradi se invata lucruri interesante.vorbeste cu educatoarea. nu o pedepsi ca nu ajungi nicaieri.Copii de azi sunt foarte isteti si poti sa-i faci sa inteleaga multe lucruri daca le explici frumos,de mai multe ori daca e nevoie.SUCCES
garbo098361
Postat pe 3 Aprilie 2008 11:25
Buna, si eu am o situatie similara, fetita mea plange de cand o las la gradi si asta in ultimele 3 zile si sunt disperata pt. ca are un plans fffff trist. Eu inca o studiez pt ca azi cand am lasat-o si am intrebat-o ce se intampla mi-a zis ca o bat si o trag de par copii. Inainte de cele 3 zile a stat 2 zile acasa 1 pt. ca educatoarele ne-au rugat sa le tinem acasa si 1 pt am vrut noi.Inaintea acestor zile a fost o alta perioada in care ea a fost extrem de agresiva cu noi si in special cu mine, trecea de la o stare la alta ba ma iubea ba ma ura(nu mai era prietena mea). Initial dupa ce am studiat problema vreo saptamana atat eu cat si educatoarele am ajuns la concluzia ca eu sunt de vina ca probabil am neglijat-o si nu am mai petrecut prea mult timp cu ea. Acum incep sa ma intreb daca ea nu se purta rau cu mine pt. ca o duceam la gradi unde ceva nu ii mai convine.Tin sa precizez ca ii place la gradi , o duc din iunie continuu , numai cu o vacanta de craciun si nu am avut probleme pana acum, sunt fff multumita de evolutia ei, cum si ce a invatat si ea este un copil burete dornic sa invete tot timpul ceva nou. Este acea raritate de copil care nu a plans deloc la inceput la gradi si de aceea sunt curioasa sa stiu ce s-ar fi putut intampla pt. ca educatoarele zic ca nu e nimic nou. De asemenea si eu ma indoiesc ca pana acum nu a mai imbrancit-o sau nu a mai tras-o de par vre-un copil, chiar imi aduc aminte ca a venit odata vanata de la o muscatura si mi-a zis linistita ce s-a intamplat.Nu stiu ce sa mai cred deocamdata mai studiez si incerc sa aflu ce se intampla.Poate ma ajuta cineva cu ceva informatii.Va multumesc anticipat.
danye
Postat pe 3 Aprilie 2008 12:20
Buna, si Stefy a avut o astfel de perioada, cauza - educatoarea nu mai facea fata si a inceput sa-i "ciupeasca " putin. A durat cam 2 sapt pana sa descopar cauza si sa pot lua atitudine. Nici un copil nu plange fara motiv, s-ar putea ca nu calculatorul sa fie principala cauza pt. care nu vrea la gradi. Nu crede tot ce iti spune educatoare, incearca sa corelezi spusele cu atitudinea copilului si vezi daca se potrivesc. Daca ceva nu ti se pare ok, investigheaza diplomatic pana afli adevarul.
Succes!
Ely_kidz
Postat pe 7 Aprilie 2008 15:43
In primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati raspuns. Vreau sa va spun ca acum Amalia(fetita mea) nu mai plange(sunt superincantata), gata a inteles ca o duc la gradinita pentru ca eu trebuie sa merg la serviciu, la fel si tati, adevarul este ca la un moment dat chiar incepusem sa imi pierd speranta, dar am trecut si peste asta si cu rabdare si staruinta am rezolvat-o. Cert este ca intotdeauna i-am spus ca o iubesc si ii si arat acest lucru si indiferent daca sunt suparata pe ea, ii spun ca tot o mai iubesc, chiar si aseara ma suparasem un pic pe ea, ea a venit in spatele meu si m-a luat in brate si mi-a spus ca stie ca o iubesc chiar daca sunt un pic suparata pe ea. Amalia a fost de mica un copil cuminte(prea cuminte zic eu), stiu ca a fost doar un pretext calculatorul, mai este si faptul ca avand colegi de gradinita mai obraznici decat ea a facut-o sa nu isi mai doreasca sa mearga(mereu spunea ca ,copii ii iau jucariile), mai e si faptul ca la un moment dat una din doamne a" lovit-o" putin peste picior(probabil neintentionat), sunt multe cauze dar am trecut peste ele si acum dimineata cand se trezeste imi spune ca azi nu o sa mai planga. Iar cu joaca, nu trece o zi fara sa ne jucam si chiar daca nu as vrea eu sau tati sa ne jucam cu ea, vine la noi si ne aminteste(astazi nu ne-am jucat, hai sa ne jucam), iar felul in care o face ma face sa las tot ce fac si sa ma joc cu ea pentru ca intr-adevar merita timpul meu. De multe ori tindem sa uitam de lucrurile importante in viata. Si pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu, pentru copilasul asta minunat. Va multumesc inca o data pentru sfaturi. Si intotdeauna sa le spunem copiilor nostri ca ii iubim indiferent daca sunt cuminti sau obraznici.
nistor_ramona79
Postat pe 10 Aprilie 2008 13:59
Draga Ramona, ma bucur ca s-a rezolvat problema si v-ati regasit echilibrul.
Sunt niste ingerasi si cu tact si iubire trebuie sa-i calauzim pe drumul intortocheat al vietii.
Pupici!!
Ely_kidz
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:24
Buna ziua. Si fetita mea Melisa merge la camin in grupa mica, fiindca are 3 anisori si jumatate. A fost foarte incantata pana ieri cand mi-a spus ca d-na educatoare a certat-o pentru ca n-a vrut sa mearga singura la baie.Fetita a plecat singurica la baie si la intoarcere s-a oprit pe coridor si a inceput sa planga, probabil socata de atitudinea ,, doamnei cu parul gaiben". Am intrebat-o ce s-a mai intamplat, daca au lasat-o sa planga si mi-a spus ca a iesit doamna din clasa si a ,, scutuiat-o de manuta iupta" (fetita mea si-a rupt manuta anul trecut).Eu stiu sigur ca fetita mea nu minte si de aceea am fost foarte indignata cand am auzit ce s-a intamplat.Azi dimineata am lasat-o la camin cu inima stransa, dar sunt decisa s-o mai intreb si daca se mai intampla am sa iau atitudine.Mentionez ca eu n-am batut fetita niciodata, nici macar n-am scuturat-o.Pedepsele mele consta in interzicerea calculatorului sau a desenelor, interdictia de a iesi in parc si cam atat.Nu sunt de-acord cu violenta fizica care poate transforma copilul dintr-un copil vesel, intr-un copil introvertit si speriat. Chiar asa, azi dimineata, imi spunea ca nu mai vrea la camin. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa vorbesc acum cu educatoarea sau sa mai astept? De cate ori intreb cum e ,educatoarea si bonele imi spun ca n-au probleme cu ea, ca e un copil foarte cuminte.
garbo010168
Postat pe 9 Septembrie 2008 11:29
si eu am un baietel de imediat 4 ani, este tot in grupa mijlocie. De anul acesta a venit o alta educatoare care este "diferita" de cea cu care este el obijnuit. Am inceptu bine anula adica s-a smiorcait doar in primele doua zile si pe urma chiar se bucura ca merge la gradinita, pana intr-o zi (cam dupa o luna)..........cind a inceput iar sa planga de abia reuseam sa plec. Am aflat ca noua lui educatoare ii trage de urechi, striga si cind vrea sa faca liniste ia o lingura de inox si bate in masa, lucru care il deranjeaza pe baiatul meu.
SFATUL MEU: ar trebui sa vorbesti cu educatoarele si cu fetita daca nu s-a intimplat ceva la gradinita, daca nu a fost certata pe nedrept sau daca nu s-a certat cu vreun coleg/colega de gradinita si asta sa fie problema. De cele mai multe ori se inimpla ceva si copii tin in ei lucrul asta. Foarte greu am aflat ce face educatoarea. Tot mergem la gradinita in fiecare zi dar este tot mai greu cind este educatoarea cu pricina inauntru. nu e voie sa o tii acasa doar fiindca ea plange fiindca altadata o sa faca la fel, vede k a mers metoda si va continua. Si eu din cauza asta il duc la gradi in brate, are 16-17 kg, e foarte greu dar tot nu renunt. Daca ai pornit pe un drum, nu te abate. Amalia
sigmaxxl2000
Postat pe 27 Octombrie 2008 21:36
Dragele mele niciodata o educatoare n-o sa ne spuna ce se intampla la gradinita....si eu am avut aceeasi problema"nu mai vreau sa merg la gradinita".Pe Antonia am avut-o la o gradinita de stat unde erau in grupa 34 copii la o singura educatoare,va dati seama ca nu facea fata la toti copii.....ajunsese fata mea dintr-un copil cuminte si ascultator ,un copil neastamparat .Am retras-o de la acea gradinita si am inscris-o la o gradinita particulara.Rezultatele sunt neasteptat de bune..sunt doar 8 copii in grupa,au foarte multe activitati....Antonia se trezeste dimineata devreme pentru a merge la gradinita.
nicole77
Postat pe 29 Octombrie 2008 16:09
Buna eu am un baietel de 3 ani si 6 luni si ma confrunt cu aceeasi problema numai ca are zile si zile, cand nu vrea n-am ce sa scot de la el si gata.Am incercat cu santajul, cu fel si fel de cadouri, dar au dat roade pe moment.Am discutat si cu educatoarea, m-am gandit ca s-a intamplat ceva la gradinita ca l-a batut vreun copil .....dar nu se pune problema. Am convenit si cu d-na educatoare sa-l lasam sa faca cum vrea el, cand vrea sa mearga merge cand nu vrea nu-l fortez si e mai bine acum am ajuns la performanta sa mearga 3 zile din 5, pana acum abia mergea de doua ori pe saptamana.Incearca si tu poate functioneaza. bafta multa.
stefania_kidz
Postat pe 4 Noiembrie 2008 08:29
Buna..eu nu am copilas la gradinita ...dar tin minte inca de la mine....am schimbat 3 gradinite...deoarece nu vroiam sa merg...la ultima gradinita...mi-a placut foarte mult...pana s-a schimbat educatoarea...Cand a venit ce-a noua..nu mai vroiam sa merg la gradinita..vroiam sa stau cu mami si cu tati acasa...si cand ma intrebau de ce nu vreau sa merg..le spuneam ca mi-e frika de doamne educatoare k are dinti strambi..:))...(dar era doar un pretext sa raman acasa cu ai mei).
Iar faza aceea k copii tin in ei unele lucruri este adevarat...la scoala...aveam o invatatoare care bea..si venea beata la scoala din cand in cand...si ne mai dadea cate una(destul de tare...in cap)...cand ne scotea la tabla si nu stiam ceva....!Dupa un timp ...eu nefiind obisnuita cu bataia...(nu am luat bataie niciodata...tata imi mai dadea cate o palma...doar cand o meritam cu adevarat)..nu ma vroiam sa merg la scoala...si ai mei nu stiau dc...iar eu nu spuneam...k nu cumva sa afle k eu nu am stiut la scoala(chiar daca niciodata nu m-au certat pt o nota proasta).Pana la urma am ajuns la psiholog...si akolo am zis k ma bate invatatoarea...dar deaia k s-a prins psiholoaga de lucrul asta.(m-a pus sa desenez p dna invataroare...si am desenato...dar fara maini...si ma intreba daca nu am uitat ceva...si ii spuneam k nu..k este intreaga)...si asa am zis k ma bate...dupaia a mers mama la ea...si dupaia nu prea am avut probleme..dar m-am linistit...cand am intrat intr-a 5-a..si am scapat de ea....:)
Nyuszik
Postat pe 16 Februarie 2009 23:39
buna ma numesc vali sa stii ca si eu am avut aceasi problema si vreau sa ti zic ca iam facut regulament exact cum facea super neni si vreau sa zic ca merge ca pe roate
vali_ciurea80
Postat pe 15 Ianuarie 2010 20:16
Buna
Sfatul meu este sa incerci sa vorbesti cu educatoarele si sa le spui ce ti-a zis puiul tau.
Orice problema se rezolva mai bine daca o rezolvi din timp cu cat astepti mai mult cu atat se pot aduna mai multe asa ca mai bine ai o discutie cu doamnele.
Asta este sfatul meu...
O zi buna :)
mamusca
Postat pe 18 Ianuarie 2010 20:57
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 3 Februarie 2010 08:09
"Sanatate, mai presus de toate"
Salina artificiala deschisa in localitatea Sag, judetul Timis, functioneaza zilnic intre orele 10.00 - 23.00
Adresa: Sag, Strada 11, nr 60 (ARENA SPORT)
Programari si informatii:
Telefon 0752.113.512 intre orele 10.00 - 20.00
salinasag@ymail.com
www.salinasag.ro

Salinoterapia (aerosolii saline), cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii: astm, bronsite, infectii respiratorii, faringite, hipertiroidism sau chiar sa ne relaxam din stari de oboseala sau nevroze. Recomandat copiilor proaspat intrati in colectivitate(cresa, gardinita) ajutind la eliminarea mucozitatii si tusei.
Salina poate gazdui 8 persoane pe sedinta si 4 copii sub 6 ani. Dupa terminarea sedintei oxigenarea incaperii este efectuata timp de 10 minute. Cele 14 tone de sare naturala de la salina Tg. Ocna asigura un climat de salina, natural si eficient.

TARIFE
Copii (maxim 12 ani) - 8 RON / sedinta
- abonament 10 sedinte - 80 RON (la plata integrala primiti 2 sedinte GRATUIT)
Adulti - 10 RON / sedinta
- abonament 10 sedinte - 100 RON (la plata integrala primiti 2 sedinte GRATUIT)
O sedinta de terapie dureaza 45 minute. Este recomandata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de 5-6 luni.
salina_sag
Postat pe 18 Februarie 2010 22:06
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 19 Februarie 2010 15:23
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 19 Februarie 2010 15:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu vrea sa doarma singura 11 De la: garbo_380599 28 August 2013 16:00
indemnizatia 101 De la: garbo185246 5 Februarie 2011 10:22
mancare bebelus 7 luni 4 De la: Ioana_Vereaga_1 29 Aprilie 2014 17:49
dermatita atopica 65 De la: sdanutza 22 August 2012 14:40
mai am o problema 4 De la: sumobrosteni 11 Decembrie 2009 23:57
Setari Cookie-uri