am nevoie de un sfat,va rog

sunt din suceava iar acum stau in sibiu ..la prietenul meu,suntem impreuna de 3 ani dar stau aici de doar un an si mi-e foarte greu fara ai mei aproape,mai ales ca el vrea sa mearga apr in fiekre weekend la ai lui,avem planuri de nunta si nu stiu ce sa fac,sunt la jumatate ..nu as renunta nici la el...nici la ai mei,mai ales k mamei ii este f greu cu tata ..fiind un barbat f gelos..mi-e greu sa o las singura,nu vreau sa regret mai tarziu...a mai trecut cineva prin aceasta situatie?nu-mi pot deschide sufletul cu pers kre le-am cunoscut aici si nu stiu cu cine sa vorbesc..
garbo115311
Postat pe 3 Aprilie 2015 08:53
" nu-mi pot deschide sufletul cu pers kre le-am cunoscut aici si nu stiu cu cine sa vorbesc.."

Si atunci de ce ai deschis topicul ? Ca sa ne arati cum stii sa te kk_i ?

Rotty
Postat pe 3 Aprilie 2015 09:02
Mda, e greu sa pleci de la mama de acasa, mai ales ca stii ca ii este greu, insa parcursul in viata, cel putin al unei fete este sa-si urmeze barbatul/sotul.Daca se poate sa fie cat mai aproape de casa, parinti, e minunat, insa, nu intotdeauna e asa.Oricat de mult am vrea sa ramanem langa cei care ne-au dat viata, sa-i ajutam, nu intotdeauna se poate.Trebuie sa plecam, sa ne traim propria viata, alaturi de familia pe care ne-o formam.Trebuie sa discuti cu viitorul tau sot acest aspect, sa gasiti o cale prin care sa mergi si tu acasa, nu doar la ai sai.Ce relatie e asta in care tu nu poti vorbi cu el despre ce te framanta, despre ce vrei si ai nevoie? Nu te-ar sustine, nu te-ar intelege? Spun asta, pt ca ai specificata ca nu ai cu cine vorbi.Daca asa e, fugi acasa degraba, barbati mai sunt Si, doar nu e stapanul tau, ar trebui, inainte de toate sa-ti fie cel mai bun prieten si sustinator.Si, de ce nu te urci in tren, autobus, macar o data la doua saptamani, sa mergi pana acasa? Nu stiu care sunt datele problemei, esti destul de laconica, insa analizeaza foarte bine situatia ta.Succes si numai bine!
Schmetterling
Postat pe 3 Aprilie 2015 09:12
vorbeste cu el, daca tot sunteti pe drum in weekend , cel putin sa o faceti cu randul. daca nu poti vorbi cu el despre asta, lasa planurile de nunta, ceva nu merge in relatia voastra.
duchess1
Postat pe 3 Aprilie 2015 15:58
Una din problemele cu care multe cupluri se confrunta este faptul ca EL nu a fost capabil sa se lase de fustele mamei chiar daca imediat face 40 de ani. Asta a dus la destramarea multor familii. Ca sa eviti asta primul lucru trebuie sa gasesti momentul potrivit si sa deschizi o discutie pe tema asta, dar ai grija sa fie cu calm. Daca observi ca face urat sau bate in retragere iti sugerez sa iti cauti pe altcineva. Vei scuti multa suferinta, fiindca asemenea oameni nu se schimba niciodata. Fara suparare. Cine nu este in stare sa "rupa cordonul ombilical" cu mamica nu este in stare sa aiba grija de familia lui. Tot timpul va fi "noi si mama". Nu cred ca iti doresti asta. Dar poate e doar o chestiune de comunicare (unui barbat trebuie sa ii spui de-a dreptul ce problema ai, fiindca de multe ori nu se prind apropo-urile de el). Succes.
angel_forever
Postat pe 21 Aprilie 2015 12:32
Parerea mea este ca -trebuie sa vorbesti cu tine insati .Tu esti motivul principal intru-cit esti ne -hotarita ,singura nu stii ce vrei.Tu complici viata la toti .
1- Cere parerea parintilor sint ei de acord cu aceasta casatorie?daca da in ce conditii
2 Vorbeste cuprietenul intra in intimitatea sufletului sau si afla daca cu adevarat doreste sai fii sotie .
3 Compara ce au spus parintii ce a spus prietenul gaseste calea de mijloc si fa urmatorul pas. Cu sfaturi de la diverse persoane nu vei reusi nimic in viata .Faptul ca esti un om indecis inseamna un minus enorm in viata.ta Intot deauna pentru a reusi este imperios necesar sa stii exact ce vrei ,sa chibzuiesti bine si sa aplici.Nu astepta ziua de miine pentru-ca ea vine cu alte probleme si fiind ne rezolvate cele anterioare te vei trezi intr-un amalgam de probleme si nu vei mai avea nici o izbinda. (ce poti face azi nu lasa pe miine).SUCCES. :
Anatolie_Cararus_1
Postat pe 22 Aprilie 2015 07:05
Ai spus ca tatal tau e posesiv cu mama ta.Ti-ai dori un barbat la fel ca tatal tau? Gandeste-te bine.Discutati cu calm subiectul ,exprima-ti opinia si daca nu intelege ca ai si tu parinti si ca ai nevoie din când in când sa le fii aproape pune piciorul in prag altfel vei regreta mai tarziu..Un sfat sincer bazat pe experienta de viata,dar pana la urma tu alegi,insa nu uita...cum iti asterni asa dormi.Bafta.
gettyvo
Postat pe 25 Aprilie 2015 14:05
De ce nu vorbesti cu viitorul tau sot? Daca veti alcatui un cuplu este persoana cea mai potrivita cu care sa te consulti.
garbo_1713
Postat pe 26 Aprilie 2015 06:32
Voia sa spuns ca nu poate discuta face to face cu cineva de acolo unde locuieste ea.
De ce esti rautacioasa si ironica? Probabil pt ca ai avut bafta , nemeritata de altfel, de a nu trece prin probleme in viata.
Vor veni, don't worry, le meriti si le vei avea.
garbo_405325
Postat pe 26 Aprilie 2015 09:08
325 , da` tu cu cine te certi maica ?
Rotty
Postat pe 26 Aprilie 2015 09:14
Cu nimeni, dar am repulsie la reactii de genul mesajului postat de rotty.
garbo_405325
Postat pe 26 Aprilie 2015 09:38
Ghinionul tau.
Rotty
Postat pe 26 Aprilie 2015 09:51
Asa este Rotty. Anyway, don't mind me. Sunt un pic dereglata de problemele mele si
ma mai apuca....
garbo_405325
Postat pe 26 Aprilie 2015 10:22
Lasa ca trece. Toti avem probleme care vin si trec...si vin altele...si tot asa.
Rotty
Postat pe 26 Aprilie 2015 10:27
As fi curioasa daca ai copii....si daca esti mama de baiat....Doar asa sa vad ce sfaturi mai dadeai si ce imbecilitati cu "ruperea cordonului ombilical "mai dadeai!!Ca si cea ce a cerut sfaturi pare sa nu fi rupt cordonul ombilical....tot mai are grija mamica.....Atunci?cum mai comentezi???
Ps.sunt mama de baiat si numai eu stiu ce sacrificii am facut sa il cresc si sa ii fac un viitor...iar daca fereasca sfantul da peste o "pitipoanca"care vrea sa ii rupa "cordonul....nici nu vreau sa ma gandesc...si mai ales s-o "miros"ca-i fug ochii....ufff!
garbo217839
Postat pe 24 Mai 2015 03:38
„…şi vor vi amândoi un trup”(Geneză 2,24)
- daca tinem cont de aceste cuvinte ar trebui ca relatiile noastre sa fie reusite dar....educatia cu care venim din familia de origine ne bantuie toata viata si ne da de furca;
- psihologic, noi femeile, alegem modelul patern ca viitor partener; din ce relatezi, vei avea alaturi un sot ce-si impune punctele de vedere cam ca tatal;
- mergi la un specialist in consiliere matrimoniala si rezolva furtuna din tine inainte de a regreta;
bafta!
ea_din71
Postat pe 24 Mai 2015 03:49
da.....e greu sa pleci de la mama de acasa dar vine o vreme cand , orice ,,pui" trebuie sa lase ,,cuibul" si sa porneasca pe drumul sau. incearca sa vb cu el, sa ii explici prin ce treci si poate veti ajunge la o intelegere (ex. macar o data la doua saptanmani sa mergeti si la ai tai). intemeierea unei noi familii nu inseamna ignorarea a tot ce a insemnat ,,acasa" pana atunci. explica-i, cu siguranta va intelege.
pirania_1960
Postat pe 24 Mai 2015 12:27
comunicarea sta la baza unei relatii !
lllorena
Postat pe 24 Mai 2015 15:44
Buna. Daca de 3 ani nu ati vorbit inca, lasa-l si urmeaza-ti instinctul de familie. vasile
garbo116459
Postat pe 25 Mai 2015 08:55
Draga mea, ești intr-o situație delicată, încearcă sa Îți iei mama aproape de tine, vorbește cu viitorul soț explica-în situația și vezi ce spune, nu renunța la mama ta bărbați sunt pe toate drumurile dar mama e numai una. Pune puțin piciorul în prag nu te lasă condusă.
exotikqa
Postat pe 25 Mai 2015 13:29

Hopa, cand sa postez si eu mi-au aparut niste picioare frumoase, dar cand sa pun mana pe ele au disparut, ce ma sfatuiti?
garbo_4047
Postat pe 25 Mai 2015 15:21
Draga 839, am copii printre care un baiat. Inteleg perfect ce spui si sunt complet de acord cu tine, dar nu are legatura cu ceea ce domnisoara noastra a scris. Ea s-a plans ca nu are posibilitatea de a-si vizita parintii in timp ce la parintii lui merg aproape in fiecare week-end. Si cand m-am referit la "cordonul ombilical" a fost pentru cei care s-au casatorit dar nu sunt in stare sa isi conduca propria familie fara a-si consulta mama in cele mai mici lucruri. O familie in care comunicarea este deficitara are toate sansele sa se destrame. Nici egoismul nu are ce cauta in familie. Cel care doar la el se gandeste nu este in stare sa isi faca partenerul de viata fericit. Ma poti contrazice, dar asta nu va schimba realitatea.
Domnisoara, din nefericire, nu mai are posibilitatea de tine o legatura asa stransa cu mama ei pur si simplu din cauza distantei care le desparte. A vorbi la telefon e una si a fi aproape e cu totul alta. Tocmai de aceea viitorul sot ar trebui sa fie mai intelegator.
angel_forever
Postat pe 10 Iunie 2015 15:16
Draga 4047, din ce ai scris cred ca ai visat. Poate ar fi bine sa te adormi din nou ca sa continui visul ala frumos.
angel_forever
Postat pe 10 Iunie 2015 15:19
Eu as zice;ascultați inimă și fă ceti dictează ea și nu capul.Capul calculează,cântărește binele și răul dar inima ..este aceea ce simnte.Dacă ia îți șoptește..nu-i de tine,nu-i de bine cu acest om ,nu închide ochi ,dacă nu te înțelege acum cind încă nu sinteti casatoriti.Pe urma vei regreta și vei face numai ce vrea el.Dragostea este jerfitoare,dragostea lăsa de la ea ca celălalt să fie fericit.Așa ca e momentul sal testezi ,cit și pe ține.Cita dragoste ai ?,atit vei putea rabda.
garbo_411677
Postat pe 15 Iunie 2015 22:04
Eu as zice;ascultați inimă și fă ceti dictează ea și nu capul.Capul calculează,cântărește binele și răul dar inima ..este aceea ce simnte.Dacă ia îți șoptește..nu-i de tine,nu-i de bine cu acest om ,nu închide ochi ,dacă nu te înțelege acum cind încă nu sinteti casatoriti.Pe urma vei regreta și vei face numai ce vrea el.Dragostea este jerfitoare,dragostea lăsa de la ea ca celălalt să fie fericit.Așa ca e momentul sal testezi ,cit și pe ține.Cita dragoste ai ?,atit vei putea rabda.
garbo_411677
Postat pe 15 Iunie 2015 22:04
" Dupa lupte seculare ce-au durat 30 de ani..." , am inteles si eu ce vrea sa zica 77.
Rotty
Postat pe 16 Iunie 2015 07:57
Mergi la duhovnic, dacă nu ai caută unul, la biserica cea mai apropiată de tine, la care ești arondată, vorbește cu el și apoi roagă-te. Preoții ortodocși, de regulă, sunt și specialiști în psihologia familiei (sau ar trebui să fie), atât prin cazuistica de care se ciocnesc zilnic, cât și prin ceea ce au studiat în facultate. Iar rugăciunea te va ajuta să îl regăsești pe Dumnezeu iar în final pe tine însăți și vei ști de la sine ce ai de făcut. Din experiență îți spun că cel mai bun sfătuitor este Dumnezeu, care se află în interiorul tău, în mintea, inima și sufletul tău. O dată ce ai învățat să cumunici cu El, capeți o libertate extraordinară față de oameni și întreaga lume, libertate care altminteri nici nu vei ști că este posibilă...
tudorel216
Postat pe 16 Iunie 2015 10:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va rog frumos sa ma ajutati 178 De la: dor72 22 Mai 2011 21:17
Egoismul este o forma de altruism? 16 De la: Lingura_si_Strachina 26 Mai 2013 16:13
un sfat sau o parere va rog frumos..... 37 De la: garbo_7591 11 Octombrie 2012 05:14
Doamne 69 De la: ale_micutza 27 Iunie 2010 09:08
garbo&kidz.....oare se poate? 105 De la: Laura_M 22 Iunie 2010 13:03
Setari Cookie-uri