Cum faci fata depresiei?

Buna ziua. Anul trecut am trecut printr-un moment foarte dificil din viata mea si fara sa-mi dau seama am intrat intr-o depresie acuta. Nu voiam sa ies deloc din casa, nu aveam pofta de mancare, nu voiam sa vorbesc cu nimeni, nu citeam, nu ma uitam la televizor, refuzam orice contact cu exteriorul, ajunsesem sa traiesc in lumea mea…o liniste totala. Am avut noroc cu prietena mea cea mai buna, care m-a ajutat foarte mult sa trec peste acea perioada grea din viata mea. Am consultat un specialist care mi-a recomandat totodata sa aleg si un tratament naturist cu Despress Forte, produs in Buzau. Recunosc ca m-a ajutat foarte mult, insa nu mi-am revenit complet. Inca mai am momente in care refuz contactul cu lumea din exterior si ma inchid in mine, totusi, incerc sa fiu mai optimista si sa inving despresia. Daca ati trecut printr-o situatie asemanatoare, cum ati reusit sa treceti peste depresie? Imi puteti recomanda si alte solutii va rog?
garbo_387326
Postat pe 3 Decembrie 2013 13:18
Shopping-ul...e un remediu excelent pentru depresie(nu neaparat sa cumperi foarte multe lucruri:te uiti prin toate magazinele,te gandesti ce ai nevoie si cumperi).
Muzica...asculta muzica vesela,eventual schimba genul ca sa nu iti aduci aminte de trecut.
Programul...fa-ti un program zilnic strict:dimineata(1-3 ore ale tale de feminitate),seara la fel,iar in cursul zilei:invata,studiaza,uita-te la filme,fa curatenie,etc
Timp ptr suflet...iti recomand sa citesti articolele Andreei Papp(Stilul tau).
Chiar daca nu vrei sa faci un lucru,fa-l.Apoi o sa iti placa.
Sper ca te-am ajutat :* !
loving
Postat pe 3 Decembrie 2013 13:39
"Shopping-ul...e un remediu excelent pentru depresie(nu neaparat sa cumperi foarte multe lucruri:te uiti prin toate magazinele,te gandesti ce ai nevoie si cumperi)."

....Si te apuca depresia ca nu ai banii necesari
Rotty
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:22
Exact!

Io zic: mai digraba nu te mai masturba si cauta sa ai relatii sexuale sanatoase si n-o sa mai ai stari de depresie la care sa nu poti face fata sau sa le tii sub control fara medicamente si cu mintea limpede....
Banuiesc ca ai inceput sa si tremuri......?! tu stii...
Numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:32
Ai citit printre randuri ? ...Stai sa-mi iau ochelarii
Mai , da de tremurat tremura de frig....doar o venit iarna
Rotty
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:38
''Chiar daca nu vrei sa faci un lucru,fa-l.Apoi o sa iti placa.''

Mda.


Aaam uitat, e valabil şi pt masturbare?
Axl_R
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:51
Cred ca se refera la curatenia de sarbatori...
Rotty
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:53

....daaa, si dupa "el" Potopu'!

Salut!
io n-am zas
Fss_ssu
Postat pe 3 Decembrie 2013 14:55
De la: garbo_387326, la data 2013-12-03 13:18:12Buna ziua. Anul trecut am trecut printr-un moment foarte dificil din viata mea si fara sa-mi dau seama am intrat intr-o depresie acuta. Nu voiam sa ies deloc din casa, nu aveam pofta de mancare, nu voiam sa vorbesc cu nimeni, nu citeam, nu ma uitam la televizor, refuzam orice contact cu exteriorul, ajunsesem sa traiesc in lumea mea…o liniste totala. Am avut noroc cu prietena mea cea mai buna, care m-a ajutat foarte mult sa trec peste acea perioada grea din viata mea. Am consultat un specialist care mi-a recomandat totodata sa aleg si un tratament naturist cu Despress Forte, produs in Buzau. Recunosc ca m-a ajutat foarte mult, insa nu mi-am revenit complet. Inca mai am momente in care refuz contactul cu lumea din exterior si ma inchid in mine, totusi, incerc sa fiu mai optimista si sa inving despresia. Daca ati trecut printr-o situatie asemanatoare, cum ati reusit sa treceti peste depresie? Imi puteti recomanda si alte solutii va rog?


fata draga, depresia ti-ai creat-o singura.
la fel de bine poti iesi din ea, tot singura.
nu ai nevoie de medicamente pt depresie, ci doar de chef de viata.
vivacedonna
Postat pe 3 Decembrie 2013 21:32
N-ai cumva, măcar 100 de grame? Nevoie acută.
Axl_R
Postat pe 3 Decembrie 2013 21:41
Doar nu ai de gand sa cazi in vreo depresie...Ofer scara

http://www.aparatorul.md/wp-content/uploads/2013/10/scara-spre-cer.jpg

Rotty
Postat pe 4 Decembrie 2013 08:42
mai, cu "100 de grame" da ortu popii! pfaiii!



mai ghini bea un te(i)a...somnul

Spor_t si muzica usoara!
Fss_ssu
Postat pe 4 Decembrie 2013 12:13
De la: garbo_387326, la data 2013-12-03 13:18:12 Inca mai am momente in care refuz contactul cu lumea din exterior si ma inchid in mine, totusi, incerc sa fiu mai optimista si sa inving despresia. Daca ati trecut printr-o situatie asemanatoare, cum ati reusit sa treceti peste depresie? Imi puteti recomanda si alte solutii va rog?


Singura solutie e timpul. Nu exista solutii care sa vindece o trauma peste noapte. Iar depresia e un efect, nu o cauza, la un moment dat e o reactie normala de aparare, deci nu "depresia" in sine trebuie invinsa, ci trebuie uitat, iertat, trecut peste ce a provocat-o... Sufletul poate fi ranit asa cum poate fi ranit si trupul, si se vindeca in acelasi mod: in timp, si in ritmul propriu...Deci da-ti timp.

Iar daca nu vezi nici o diferenta in timp, tine un jurnal. Te ajuta. Scrie in fiecare zi , la aceeasi ora, cum te simti. Uneori te vei simti exact ca la inceputul depresiei. Uneori mai rau. Si alteori mai bine. Va trece foarte mult timp pina cind "mai binele" va aparea in jurnal, insa va aparea la un moment dat, in mod sigur. Si atunci o sa realizezi ca se intimpla: te vindeci. Treci peste. Vor fi multe perioade de "recadere", vor fi la fel de multe in care te culegi de pe jos si incerci din nou sa iti revii, cu acelasi efort ca la inceput... Dar in timp, repet, DOAR in timp, o sa iti dai seama ca recaderile devin din ce in ce mai rare.

Un alt lucru relativ important este sa nu lasi pe nimeni sa isi spuna "a, pai asta nu e un motiv de depresie." In general, nu materialele slabe se rup: alea se indoaie si isi revin. Materialele tari se rup. Si se repara mult mai greu. Asa ca nu inseamna ca esti "slaba", nu inseamna ca esti "defecta", nu inseamna ca e vina ta ca resimti in mod acut o lovitura pe care ti-ai luat-o in freza: nu minimiza, nu te simti vinovata pentru asta, fii buna cu tine si ai incredere ca va trece.
quasaria
Postat pe 7 Decembrie 2013 04:28
Citeste "Secretul" de Rhonda Byrne si mai discutam dupa aceea. Numai bine iti doresc.
manuelagheorghe
Postat pe 7 Decembrie 2013 16:26
Priveste-te cu atentie. Ce ti-a provocat depresia tine de trecut si asa trebuie sa ramana. Viata iti e data sa o traiesti din plin, cu bune si rele - e ca un roman fascinant. Poti citi un capitol de mai multe ori (daca vrei) dar pierzi timp din timpul pretios pentru celelalte capitole.
Priveste-te cu drag si nu uita ca puterea se gaseste in sufletul si in mintea ta. Nu iti mai amagi mintea cu medicamente. Atunci cand te scufunzi in singuratate, profita de ea si incearca sa scrii. Orice si catre oricine. Da-ti voie sa visezi, sa plangi, sa canti, sa scrii. Poate iesi ceva minunat, crede-ma!
Mult curaj si mult soare in suflet iti doresc!
Isis45
Postat pe 8 Decembrie 2013 19:53
Trebuie sa tratezi cauza, nu simptomul. E momentul sa intelegi si faptul ca o viata cu Dumnezeu iti poate da un sens, un echilibru, sa simti ca apartii unui grup cu aceleasi simtaminte inalte. De obicei, gandurile irationale care ne sunt induse de mici, ajung la un moment dat sa ne controleze si sa ne saboteze orice initiativa, pentru ca mereu ni se spune ca trebuie sa fim competitivi, sa fim perfecti, ca nu avem voie sa gresim, ca nu suntem buni de nimic etc. Ori, in realitate majoritatea sunt superficiali si iresponsabili intro mare masura. Ori toate astea te duc la a nu mai avea initiativa, la a nu face nimic, ca sa nu gresesti! Eu am sugerat mereu ca daca iesi in fiecare zi din casa macar o ora si mai ales daca faci sport, sunt remedii suficient de eficiente pe termen lung. Si mai ales, somnul joaca un rol important. Cauta zilnic ganduri pozitive, observa doar lucruri frumoase, fa voluntariat, toate astea te vor canaliza spre un sens al vietii, spre o speranta, te vor ajuta sa te simti de folos unor persoane care doar viseaza la ce noi avem si nu stim pretui. Fa un bine in fiecare zi si vei vedea ca te va motiva sa te regasesti, sa te autocunosti, sa multumesti pentru ce ai si sa oferi si altora din sufletul tau. Daruind vei dobandi!
calla
Postat pe 8 Decembrie 2013 20:02
Dacă vorbim de depresie ca și maladie mentală într-un stadiu avansat , aceasta trebuie tratată în serios cu medicație, ședințe la psiholog, nu e o glumă, dacă este vorba doar de aceea stare de tristețe ,dezinteres, etc,există soluții în plimbări în aer liber, discuții cu prietenii adevărați în sensul de a comunica cu cineva ,de a spune ce ai pe suflet,etc.
garbo203525
Postat pe 8 Decembrie 2013 22:22
Pentru a continua ceea ce a scris Q, avand dreptate cu fiecare cuvant, depresiile sunt efectul traumelor pe care le traim, anumite frici care isi cresc radacini in interiorul nostru, dezamagiri, pierderea unei persoane dragi, o despartire, lipsa afectiunii parintilor din copilarie, traume de tot felul, care sunt de multe ori impinse la nivelul subconstientului de mintea noastra in procesul de aparare de durere, de suferinta, trauma de depozitata undeva intrun 'sertaras' si cine stie cand iese la suprafata.. poata sa te afecteze instant, in momentul trairii situatiei care iti cauzeaza depresia, si asta este cel mai fericit caz, pentru ca nu sta sa putrezeasca in noi si sa iasa la iveala mult mai urat atunci cand ne asteptam mai putin.

Din ceea ce ai scris tu, depresia a urmat cam imediat dupa durerea suferita de tine, ceea ce e totusi un lucru bun si e bine ca ii stii motivul (cel putin eu asa am inteles).

Acum ceea ce ai scris tu e mult prea general si vag ca sa iti poata da cineva sfaturi. In primul rand ar trebui sa cauti tu profund in interiorul tau exact cauza, sa o intelegi, sa intelegi sentimentele si depresia aceasta, sa accepti aceasta durere, suferinta, abia dupa ce o accepti vei putea trece peste ea. In general oamenii nu se cunosc destul de bine sau nu reusesc sa ajunga la o stare de interiorizare destul de profunda incat sa isi vindece singuri ranile emotionale si de aceea trebuie sa apeleze la alte persoane/metode.

Eu nu vorbesc aiurea, vorbesc din experienta, din multi ani crunti de depresie severa, cu stati de anxietate, chiar atacuri de panica, prin care am razbit sa ies la lumina in cele din urma, bazandu-ma in primul rand pe mine. Ma cunosc destul de bine incat sa stiu care imi sunt problemele si ma straduiesc sa ma impac cu mine, sa le accept, sa ma accept pe mine asa cum sunt, cu defecte cu tot, si sa incerc sa le ameliorez si scot in evidenta calitatile.

Suntem oameni la urma urmei si suferinta e un lucru bun si absolut necesar in viata noastra, altfel am innebuni de prea bine ce ne-ar fi, ea e acolo ca sa ne arate si sa ne invete sa apreciem ceea ce avem si ceea ce conteaza si sa nu ne duca mereu gandul spre ceea ce nu avem, ce ne-am dori, sa invatam sa traim in prezent, sa lasam trecutul deoparte si viitorul sa il lasam sa se desfasoare la timpul sau.

Bolile sufletului, adica suferinta, vin din faptul ca noi avem o perspectiva gresita si deformata asupra vietii, asupra realitatii in care traim, poate avem frici pe care nu le putem infrunta, si astfel evitam sa acceptam acel adevar unversal valabil, corect si drept, incercam sa ne mintim pe noi insine, desi in adancul nostru stim ca ne amagim, si de aici apar aceste probleme emotionale, care, cu cat sunt mai grave, cu atat mai mare e riscul sa se materializeze in adevarate depresii. Si nici un medicament nu te poate scapa de ele. Un ceai de tei te relaxeaza, o muzica de meditatie te linisteste, insa trebuie sa patrunzi tu in miezul problemei din tine si sa o rezolvi... putini insa putem face asta.

Exista din fericire alternative. Tot din experienta ti le enumar pe cele care au efect si trateaza chiar cauza si nu doar elimina simtomele.

1. Homeopatia. Pe mine m-a ajutat extraordinar de mult in depresie si insomnie. Aici nu trebuie sa faci nimic, decat sa ii spui medicului homeopat TOATE detaliile legate de ceea ce iti cauzeaza depresia, anumite lucruri despre tine care sa nu tina neaparat de depresie dar pot fi chiar o cauza (de ex. daca esti mai sensibila, ai anumite frici, fobii), oricum, te va intreba destul de multe despre tine.

2. Reiki - daca exista practicanti reiki in localitatea din care provii tu, nu stiu care este aceasta. Recomand cu mare caldura si incredere acest tip de terapie energetica, iti curata blocajele energetice care se formeaza in timp din cauza suferintelor emotionale (daca la tine nu s-a ajuns la stadiul de boala, inseama ca depresia e mai degraba ceva mai acuta, decat intro forma cronicizata si sa iti afecteze sistemul imunitar si sanatatea in general si din descrierea ta, nu e cazul de asa ceva). In cateva sedinte de Reiki vei fi ca noua.

Astea doua ti le recomand, in deosebi Reiki. As putea sa iti dau cateva indrumari, daca doresti, desigur. In orice caz, daca vrei sfaturi mai specifice, e nevoie sa dai detalii mai amanuntite legate de suferinta prin care treci acum si ceea ce ti-a provocat aceasta depresie.

Daca simti ca nu o poti face public, o poti face prin mesaje private, eu as fi mai mult decat bucuroasa daca ai dori sa imi scrii si as incerca sa inteleg cauza problemei si sa iti dau niste directii. Daca ai incredere, desigur.

Cu totii avem nevoie din cand in cand de un ochi din exterior care sa ne spuna lucrurile asa cum sunt ele de fapt, si nu in forma lor alterata care ni se arata noua, cum le vedem prin prisma suferintelor noastre.

Iti mai sugerez un site foarte util si interesant care pe mine m-a ajutat : nlpmania.ro Gasesti articole de dezvoltare personala, psihologie, spiritualitate etc. Arunca o geana :)

Astept un mesaj, in caz ca te hotarasti sa imi scrii. Cauta-ti puterea interioara, ea te sprijini mereu in momentele de cumpana.

(Imi cer iertare pentru kilometri de caractere, e scump drumul in Romania, stiu, din fericire internetul si mesajele pe Garbo sunt gratis dar la o astfel de problema, un raspuns in 3 randuri e cat l-ai bate pe om pe umar si i-ai zice : "Succes, frate. Descurca-te !" Si tocmai asta nu cred ca asteapta draga noastra expeditoare al post-ului de fata, asa ca poate poate ma iertati, dati un lung scroll in jos cand dati de mesajul meu )
whisperer
Postat pe 8 Decembrie 2013 23:48
De la: garbo203525, la data 2013-12-08 22:22:35Dacă vorbim de depresie ca și maladie mentală într-un stadiu avansat , aceasta trebuie tratată în serios cu medicație, ședințe la psiholog, nu e o glumă, dacă este vorba doar de aceea stare de tristețe ,dezinteres, etc,există soluții în plimbări în aer liber, discuții cu prietenii adevărați în sensul de a comunica cu cineva ,de a spune ce ai pe suflet,etc.


Depresia nu este o maladie, nu e o boala ce poate fi tratata medicamentos. Nu faci decat sa acoperi simtomele ei, insa cauzele raman acolo, ba mai mult, sunt mascate si raman si mai adanc in tine si tu suferi fara macar sa iti mai dea organismul semne ca suferi. Te baga intr-o stare de amorteala a simturilor, nu e deloc in regula.

Depresia este mai degraba o stare de dezechilibru interior...

Desi psihologul te poate ajuta sa iti cunosti problema si cauzele, iti da indrumari cum sa lucrezi tu cu tine, tot tu ramai sa o rezolvi. E ultil sa mergi la psiholog daca nu te cunosti indeajuns de bine, sa fii constient de tot ce misca in constiinta ta, de sentimentele tale poate confuze, dar cam atat. Nu iti va oferi o solutie si nu iti va vindeca depresia. Iti deleaga tie sarcina de a te vindeca. Insa putini medici sunt destul de deschisi la minte incat sa iti spuna asta si sa iti sugereze ceva mai diferit : homeopatie, terapii alternative (bioenergie, florile lui Bach etc). Societatea medicala romana actuala mai are inca multe de invatat...

Ori esti capabil sa iti rezolvi singur problemele, prea putini sunt, necesita simt si mult mult efort, meditatie, cunoastere de sine, ori apelezi la astfel de terapii care chiar vindeca afectiunile.
whisperer
Postat pe 8 Decembrie 2013 23:59
Draga mea,trebuie sa-ti propui sa-ti construiesti o alta viata ,un alt drum catre fericire,implinire,iubire ,respect si pretuire.Nu reusesti sa pui totul in ordine intr-o casa intr-o zi dar intr-un suflet ranit .crezi ca-l vindeci asa repede?Spune-ti in fiecare zi :"Voi depasi acest Moment,voi fi fericita,bucuroasa,sanatoasa."Ai mare incredere in tine si-n puterile enegetice pe care le ai,gindeste pozitiv,construiesti un zil si urmeza-ti drumul pt. inplinirea lui.Vei reusi! Iti urez mult succes!Multa sanatate!
garbo255960
Postat pe 9 Decembrie 2013 03:06
Capul sus,privirea inainte..........ridica-te din nou,scutura-te de praf si spune-ti tot timpul''da,pot si voi reusi'' Ai incredere in tine si in puterea Celui de Sus,nu uita sa te rogi in fiecare seara si dimineata si sa multumesti Lui pentru tot.TU esti doctorul tau,numai TU vei putea sa reusesti....iar daca mai ai in preajma si prietene sau prieteni de nadejde.........este extraordinar !!!Eu am trecut prin starea aceasta si ........sunt ca noua !TREBUIE sa te gindesti la tine si la viata,ca nu o ai decit o singura data....daca aveam 2 vieti era altceva...dar asa.......VOINTA SI AMBITIE.......si sigur vei reusi !!!!Stai prin preajma persoanelor optimiste,cu chef de viata si evita pesimistii si negativismele.......Sa auzim numai de bine.........Iti doresc mult succes si multa sanatate si pentru ca vin sarbatorile Craciunului,iti doresc un Craciun de vis si tot ceea ce doresti sa implinesti!!!
garbo_1101
Postat pe 9 Decembrie 2013 19:02
Lucian Blaga,
Lauda suferinţei

Atâţia dintre semeni nu prea ştiu
ce să înceapă-n zori cu suferinţa.
Ei nu-şi dau seama nici spre seară de prilejul
chemat să-nalţe mersul, cunoştinţa.

Suferinţa poate fi întuneric, tăciune în inimă,
pe frunţi albastru ger,
pe coapsă ea poate fi pecete arsă cu fier,
în bulgăre de ţărână
o lacrimă sau sâmbure de cer.

Nu mai calcă pe pământ
cine calcă-n suferinţă.
Ea schimbă la faţă argila, o schimbă în duh
ce poate fi pipăit, duios, cu stiinţă.

Tată, carele eşti şi vei fi,
nu ne despoia, nu ne sărăci,
nu alunga de pe tărâmuri orice suferinţă.
Alungă pe aceea doar care destramă,
dar nu pe-aceea care întăreşte
fiinţa-ntru fiinţă.

Fă ca semenii noştri,
de la oameni la albine,
de la-nvingători la biruiţi,
de la-ncoronaţi la răstigniţi, să ia aminte
că există pretutindeni şi această suferinţă,
până astăzi şi de-acum înainte
singura legătură între noi şi tine.
whisperer
Postat pe 9 Decembrie 2013 22:46
"Caut sa ma pierd frumos, în aerul ce respiri, Si ce zi frumoasa-i azi pentru disparitii".

Incearca sa te pierzi in toate lucrurile frumoase, in starile sufletesti, se te contopesti cu intreaga ta fiinta si atunci vei fi una cu depresia ta, cu durerea ta, o vei intelege, o vei accepta, si din aceasta acceptare va izvori apoi o minunata putere si singura te vei vindeca.

Ne dor doar lucrurile care nu le putem accepta, din varii motive, nu le putem tolera, ne deranjeaza, ne sufoca existenta, insa noi suntem cei care ne provocam suferinta. Chiar si atunci cand ne raneste cineva.

Daca am avea destula tarie si iubire in noi, am ierta din adancul sufletului si nu am mai suferi, nu am mai purta pica si am ne-am deschide singuri calea catre fericire.

De-ti pare ca tot ce scriu eu pe aici are vreun sens pentru tine si simti ca ai putea sa schimbi ceva in interiorul tau, sa stii ca asta e calea catre linistea sufleteasca de care avem cu totii nevoie. Fericirea vine din noi, nu trebuie sa o cautam in nimeni si nimic exterior noua... daruind ne daruim noua...

Multa putere si ganduri senine iti doresc.
Poate ne mai scrii, vad ca nu ai mai zis nimic de ceva vreme... te-am speriat cumva cu toate cuvintele mele incalcite ?
whisperer
Postat pe 9 Decembrie 2013 23:15
whisperer, ai perfecta dreptate - dar crezi ca depinde de ea? Sa poti privi in jur si sa vezi frumusete si sa poti privi in interiorul tau si sa te vezi cu o claritate pe care majoritatea nu o ating - eu cred ca e o sansa. Nu e vointa, nu e decizie,
quasaria
Postat pe 10 Decembrie 2013 07:23
De la: quasaria, la data 2013-12-10 07:23:32whisperer, ai perfecta dreptate - dar crezi ca depinde de ea? Sa poti privi in jur si sa vezi frumusete si sa poti privi in interiorul tau si sa te vezi cu o claritate pe care majoritatea nu o ating - eu cred ca e o sansa. Nu e vointa, nu e decizie,


Buna remarca, Q. Eu insa cred ca avem cu totii aceasta sansa, ba chiar mai mult decat atat, avem aceasta datorie in primul rand fata de noi insine incepanad cu momentul in care ne nastem.

Mai cred ca toate ingredientele, acea sansa, acea dorinta, toate sunt latente in noi... se poate ca unii intalnim oameni, persoane, situatii si suferinte mai benefice in acest sens, dar cu totii avem parte de ele, din belug chiar, dar suntem atat de orbi si ne complacem in fata marelui adevar care sta nu altundeva decat in noi.

Chiar si lupul de stepa, un om extraordinar cu o viata spirituala bogata, a ramas blocat in suferinta, nu a reusit sa treaca acel prag, sa faca acel ultim pas, desi avea totul la indemana.

Deci da, decizia finala de a evolua sta in noi insine si atat, in conatientizare si acceptare, de sanse ai parte toata viata, nu te pune nimeni chiar la astfel de suferinte crunte fara sa iti ofere o posibilitate de a le depasi.
whisperer
Postat pe 10 Decembrie 2013 08:17
"nu te pune nimeni", intr-adevar. Pentru ca nu iti coordoneaza nimeni drumul, din pacate. Nu e "nimeni" care sa iti dea si ia si care sa masoare balanta dintre fair si unfair. Pot fi doar oameni - intimplator in jur - care sa te ingroape sau care sa joace rol de providenta. Majoritatea actioneaza in functie de interesele proprii, deci e si aici un factor x.... sansa?
quasaria
Postat pe 10 Decembrie 2013 08:36

Deci da, decizia finala de a evolua sta in noi insine si atat, in conatientizare si acceptare, de sanse ai parte toata viata, nu te pune nimeni chiar la astfel de suferinte crunte fara sa iti ofere o posibilitate de a le depasi.[/quote]
foarte profund si adevarat ce spui sunt perfect de acord , mi-a placut tot ce ai postat !
Eu cred ca ar trebui sa incerci sa te ierti pe tine sa nu te mai judeci atat de aspru si sa spui ce te doare! Cu putin ajutor insa si din partea celor dragi tie! Redescopera ceea ce iti face placere , hobiurile tale , locurile cu amintiri placute, plimba-te , bucura-te de o carte buna: iti recomnad:lLasa grijile si incepi sa traiesti -DALE Carnegie!MULT SUCCES !
garbo_19362
Postat pe 10 Decembrie 2013 09:08
De la: quasaria, la data 2013-12-10 08:36:04"nu te pune nimeni", intr-adevar. Pentru ca nu iti coordoneaza nimeni drumul, din pacate. Nu e "nimeni" care sa iti dea si ia si care sa masoare balanta dintre fair si unfair. Pot fi doar oameni - intimplator in jur - care sa te ingroape sau care sa joace rol de providenta. Majoritatea actioneaza in functie de interesele proprii, deci e si aici un factor x.... sansa?

Q, sa stii ca trebuie sa te corectez, daca imi permiti. Nimic nu e intamplator, toate au o explicatie, se intampla dintr-un motiv bine definit care ne depaseste. Exista intradevar liberul arbitru care lasa anumite lucruri sa se intample in functie de alegerile noastre, de deciziile si de calea care alegem sa o urmam clipa de clipa. Facem asta la nivel inconstient, nu ne dam seama...

Cu totii avem propriul destin, partial conturat in linii mari dinainte de a ne (re)naste, insa el ramane totusi intro destul de mare si hotaratoare masura in mainile noastre...

Omul isi face suferinta cu mana lui, mereu a cautat sa fuga de divinitate, de binele absolut, sa se refugieze doar in cunoastere sau in senzatii, placeri, insa fiinta noastra mereu va trage catre acel paradis pierdut si odata si odata tot vom ajunge acolo... insa doar de noi depinde cat de rapid.

Nu poti sa zici ca divinitatea sau soarta iti e potrivnica, tocmai ca sa te destepti odata iti aduce anumite suferinte, nu ca sa te inrobeasca, ci ca sa te descatusezi tu singur de lanturile cu care te-ai inlantuit acum mult mult timp...

Sansa e pretudindeni si mai ales in noi, Putem alege sa o vedem si sa o fructificam, sau sa ii intoarcem spatele si sa radem in prostia si limitarea noastra. Clipa de clipa murim, ceea ce am fost ramane in trecut si mereu suntem niste oameni noi, asa cum alegem sa fim.

Doar noi ne putem face fericiti sau deopotriva, nefericiti, sa ne umplem de suferinta si sa ne pierdem, nimeni altcineva nu poate face asta. Doar ne pot da motive sa ne creem propria suferinta, de care suntem singurii responsabili.
whisperer
Postat pe 10 Decembrie 2013 10:49
foarte mult timp am crezut acelasi lucru: ca totul are o explicatie. Intr-un fel, cred in continuare: numai ca "explicatie" nu e termenul bun. "Legatura" e mai bine spus. Sau interconectivitate. Connecting the dots, cum spunea Steve Jobs. Altfel, explicatie pe care sa o poata pricepe mintea noastra limitata, nu prea exista.... Si ne amagim daca avem impresia ca e "drept" sau "nedrept" pentru ca perceperea pe care o avem noi despre drept sau nedrept e subiectiva si strimba.
In rest.... cred ca placerile sint benefice. Cred ca sintem nascuti sa fim fericiti, nu nefericiti. Cred ca greseala cea mai mare a istoriei este incriminarea si inducerea unui sentiment de vinovatie pentru tot ce este natural: pentru tendinta de a-ti fi bine. De a avea grija de tine, de a fi iubit, de a iubi, de a fi fericit. Sacrificiul sinelui nu e natural. E o aberatie manipulativa, atit.
Cred ca suferinta este, de asemenea, benefica in sensul ca ne semnaleaza o problema. Daca tratam suferinta, nu problema, impuscam mesagerul si consideram ca am rezolvat....
quasaria
Postat pe 10 Decembrie 2013 11:11
Ruga pentru soare

Împinge, rogu-te-aş,
luna
care-ţi acoperă
faţa aurie

pentru a-mi elibera
sufletul
învăluit într-o eclipsă
totală de tristeţe.

garbo_19362
Postat pe 13 Decembrie 2013 11:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Adreseaza, in direct, intrebari medicului nutritionist Damian Serban astazi, 4.08.2010 2 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:43
bebelusi 7 De la: garbo_13259 30 Octombrie 2014 20:22
club bamboo 11 De la: zambila 16 Noiembrie 2009 11:47
Ten iritat 5 De la: garbo_9766 10 Ianuarie 2013 16:54
Sangerare 8 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:42
Setari Cookie-uri