Mila

Buna, ma numesc Raluca si am o pb pe care nu o inteleg, va rog sa ma ajutati....de foarte multi ani eu nu cred in Dumnezeu, si vad viata oarecum altfel decat cei de langa mine. Problema mea mare este ca nu simt mila pentru nimeni si nimic...vad oamenii de langa mine in special pe parintii mei care plang din anumite cauze , iar eu nu pot varsa o lacrima nu pot sta trista mult timp....mama spune ca am sange rece si ca nu o inteleg si ca sunt in stare sa calc pe cadavre sami fie bine....nu am niciun sentiment cand vad ca cei din jur plang sau sufera...oare nam suflet? oare sunt nebuna?
Mirica_Raluca_Elena
Postat pe 25 Iulie 2011 11:44
irino, baga aici!
esme
Postat pe 25 Iulie 2011 11:50
cati ani ai?
chanty
Postat pe 25 Iulie 2011 11:52
De la: Mirica_Raluca_Elena, la data 2011-07-25 11:44:10Buna, ma numesc Raluca si am o pb pe care nu o inteleg, va rog sa ma ajutati....de foarte multi ani eu nu cred in Dumnezeu, si vad viata oarecum altfel decat cei de langa mine. Problema mea mare este ca nu simt mila pentru nimeni si nimic...vad oamenii de langa mine in special pe parintii mei care plang din anumite cauze , iar eu nu pot varsa o lacrima nu pot sta trista mult timp....mama spune ca am sange rece si ca nu o inteleg si ca sunt in stare sa calc pe cadavre sami fie bine....nu am niciun sentiment cand vad ca cei din jur plang sau sufera...oare nam suflet? oare sunt nebuna?



ce legatura are una cu alta?va veni si timpul revelatiei!!iar faptul ca esti" insensibila "la trairile altora....nu -i rau.....este doar un mod de protectie al organismului.......al sistemului nervos......!!
ratuscaceaurata
Postat pe 25 Iulie 2011 12:10
am 22 de ani
Mirica_Raluca_Elena
Postat pe 25 Iulie 2011 12:32
stii e posibil sa fie un sistem de aparare ....mama sufera mult din cauza tatalui meu care a suferit de curant un accident vascular....si ciudat mi se pare ca nu am nicio traire ...sunt rece clara si dura ....
Mirica_Raluca_Elena
Postat pe 25 Iulie 2011 12:33
nu-i rau sa fii rece, clara si dura....
mila vine din intelegere uneori... ceea ce tzie nu stiu daca iti lipseste... dar nici prea multa nu pare ca ai...
si mai exerseaza putin cu scrisul si gramatica... ca altfel se mai vadesc si alte lipsuri!
in rest, succesuri pe linie sa ai si sa-ti fie tzie bine!
noi sa fim sanatosi ca boala vine singura... si atunci vor fi langa tine doar ce-i de care ai avut mila! sau poate aceia de care n-ai avut mila iti vor arata ce nu esti capabila sa simtzi si sa intelegi!
viatza are o suma de componente, unele matematice, cerebrale, altele sufletesti, sentimentale!
trebuie sa fie un echilibru, altfel nu prea e bine....!
ai 22 de ani, n-ar fi prematur sa te intreb daca ai iubit pe cineva vreodata?
la ce scrii acolo n-as crede, dar totusi te-am intrebat.... poate s-au intrebat si altii acest aspect!
alfheim
Postat pe 25 Iulie 2011 12:46
De la: Mirica_Raluca_Elena, la data 2011-07-25 12:33:35stii e posibil sa fie un sistem de aparare ....mama sufera mult din cauza tatalui meu care a suferit de curant un accident vascular....si ciudat mi se pare ca nu am nicio traire ...sunt rece clara si dura ....




apropo de revelatie....ea poate veni la orice varsta.....!se pare ca datorita suferintelor celor din preajma ta ...ai devenit atat de protectoare cu tine....in subconstient......!
ratuscaceaurata
Postat pe 25 Iulie 2011 12:54
S-o credeti voi! Lipsa de compasiune si empatie duc cu gandul la o boala mintala. Consulta un psihiatru, vei afla ce ai. Daca ne intrebi pe noi degeaba intrebi...Credinta in Dumnezeu nu are nici o legatura cu asta.
Lidiaolteanu
Postat pe 29 Iulie 2011 12:26
exista o forma de autism (fara nicio gluma), care are drept simptome ceea ce mentionezi tu aici: lipsa de compasiune, de intelegere, incapacitatea de empatizare si de a trai, recunoaste si relata emotii firesti, dificultatea de intelegere si percepere a modalitatilor de interactiune sociala, concentrare asupra propriei persoane. si nu are neaparat legatura cu vreo intarziere in dezvoltarea mentala a individului. poti fi ft inteligent, dar gol sufleteste. un robot, atata tot.
esme
Postat pe 29 Iulie 2011 12:35
ia sa ma docomentez io sa vaz ce zice esme acolo ... ca suna interesant ... si parca, parca am mai auzit io in cretacic, pe vremea mea, ceva vag de forma aia!!!
esme-ule
alfheim
Postat pe 29 Iulie 2011 12:44
alfule, ai auzit de sindromul Asperger?
esme
Postat pe 29 Iulie 2011 12:49
aha... deci ala trebuie sa fi fost ...
am prins eu din zbor ceva la un moment dat ... dar deh ... nu mai stiam .. si nu vroiam sa incurc notiunili ...
hai mercic .. si te pupic ... iete cilea ...
alfheim
Postat pe 29 Iulie 2011 12:54
ei, daca ma pupezi asa cu foc, nu poci sa nu-ti spun `cu placere`!
esme
Postat pe 29 Iulie 2011 12:57
fericito.... ! deci tu n-ai sindromul Asperger... !!!
barboneli
Postat pe 30 Iulie 2011 23:38
Raluca, eu zic sa stai linistita. Daca te ingrijoreaza lucrurile astea, nu esti aspie... si nici n-ai vreo alta "diferentiere" fata de nt.
Daca aveai, nu te ingrijora ce nu simti tu. Ci faptul ca aialalti par sa simta neste chestii bizare, cum ar fi mila.
Next problem?
quasaria
Postat pe 30 Iulie 2011 23:47
Raluca.... parerea mea proprie (care nu vreau sa fie comentata de nimeni) este ca: ar trebui sa vorbesti cu un psiholog. Sunt oameni si oameni, mai calzi sau mai reci in sentimente.Dar ,sa nu reactionezi in nici un fel la durerile si necazurile din familia ta, mi se pare absurd.Eu ii inteleg durerea mamei tale in urma accidentului suferit de tatal tau, ca sotul meu a suferit 2 accidente vasculare in ultimii 11 ani si nu mi este de loc usor cu el.Mama ta ar trebui sa aiba sprijinul si iubirea ta, neconditionata.In aceasta situatie critica. A merge la un specialist si a discuta cu el nu este o rusine.Este ceva normal in lumea nebuna de azi.Iti doresc zile senine si sanatate tatalui tau.
Jojolin
Postat pe 31 Iulie 2011 03:51
pe mine ma amuza oricum chestia asta cu "mi se pare ca sint nu stiu cum". E drept ca pe la 20 de ani fiecare considera ca trebe sa aiba o stea in frunte, el personal, n-are cum sa fie ca restul lumii. S-a nascut pt vreun scop suprem... Si si-o cauta peste tot (steaua), inclusiv in cour, daca n-o gaseste. Mai ales ca acum accesul la informatii e liber si ne putem identifica cu orice diagnostic ni se pare noua mai exotic, nu?
quasaria
Postat pe 31 Iulie 2011 10:22
Q. are dreptate! atat timp cat te intrebi, oare, ce-i cu mine, sunt bolnava sau nebuna?, inseamna ca-ti pasa!
esme
Postat pe 31 Iulie 2011 11:16
inseamna ca realizezi ca e ceva in neregula: daca intr-adevar ar fi, n-ai realiza TU.
quasaria
Postat pe 31 Iulie 2011 11:24
hai , lasa , ca unii au crescut, asa, mai alintati....
dor72
Postat pe 31 Iulie 2011 13:02
esti foarte sanatoasa,asta e sigur.
cu mila si cu iubirea te tii de gard,stii proverbul.
si supararea e inutila,ne imbatraneste,ne mananca din timp,nu foloseste la nimic.
nu ajutam pe cei din jur,daca ne suparam si noi.
e nevoie de sange rece,cine are,e norocos.
sensibilitate pozitiva,ai,nu pe cea negativa,
de ce sa plangi de mila altora.....ce castiga ei,ce castigi tu?
numai un lucru e trist,din ce ai scris,legatura cu dzeu....
citeste viata sfantului contemporan paisie,pe internet macar.
merita sa crezi in dzeu,chiar daca nu ar exista.
iesi castigata.
te raportezi la cineva mai bun,mai etc,si evoluezi,mereu,te autodepasesti mereu.
te mai moi cand e cazul sa ierti,speri undeva cand esti la greu,si nu ai alta iesire,alta speranta.
cu toate astea,credinta nu sta in cuvintele,"cred",nici in cuvintele "nu cred",
nu are legatura cu ce afirmam,ci cu ce facem ,si simtim.
exista sigur oameni care nu merg la biserica,dar care iubesc oamenii,ajuta oamenii in general,iarta,nu tin ranchiuna,etc,
ei sunt mai credinciosi decat cei care fac matanii zilnic in biserica.
ai incredere in tine,si succes!d
daniilia
Postat pe 1 August 2011 23:26
De la: Mirica_Raluca_Elena, la data 2011-07-25 11:44:10Buna, ma numesc Raluca si am o pb pe care nu o inteleg, va rog sa ma ajutati....de foarte multi ani eu nu cred in Dumnezeu, si vad viata oarecum altfel decat cei de langa mine. Problema mea mare este ca nu simt mila pentru nimeni si nimic...vad oamenii de langa mine in special pe parintii mei care plang din anumite cauze , iar eu nu pot varsa o lacrima nu pot sta trista mult timp....mama spune ca am sange rece si ca nu o inteleg si ca sunt in stare sa calc pe cadavre sami fie bine....nu am niciun sentiment cand vad ca cei din jur plang sau sufera...oare nam suflet? oare sunt nebuna?


Nu esti nebuna dar ar fi bine sa mergi la un psiholog daca esti eleva chiar la unul scolar.
Undeva, in copilarie ai suferit un soc,daca nu-ti aduci aminte inseamna ca erai prea mica. daca te preocupa acest lucru este foarte bine.
melania33
Postat pe 4 August 2011 21:20
oare de ce cautam eu intr/o zi topicul asta ?
elodia
Postat pe 5 August 2011 18:48
faptul ca nu ca nu esti capabila de empatie nu are nici o legatura ca esti atee. imi pare rau pentru tine ca nu ai sa cunosti niciodata adevarata dragoste , ma refer la dragostea pt frumos si ce este pur .
un sfat daca ai adresa de facebook cauta-l pe Gbriel Vasilescu realizatorul unui documentar despre regasirea in terioara, ai sa realizezi ca ai perdut mult , sau mai pierzi inca.
demetra
Postat pe 6 August 2011 14:06
raspunsul ti l-ai a-dat singura............esti demna de mila...............intoarce-te cu fata catre DUMNEZEU doar atat cat poti......sa nu fie nimic "fortat!!!"si schimbarea vine de la sine.........iar parintii..........cat vei suferi cand -----nu vor mai fi.................!
garbo214262
Postat pe 7 August 2011 07:48
buna eu ic ca te-ai maturizat prea de mica,trecand prin clipe grele ale vietii,esti nepasatoare fata de cei lalti .da tino tot asa si vei ajunge la 100 de ani.
garbo113113
Postat pe 7 August 2011 13:46
Ba da, ai suflet, din moment ce constientizezi ceea ce simti. Problema este de autoeducatie. Parintii te-au invatat sa te inchini, sa spui o rugaciune etc. Dar tu, ce ai facut dupa ce ei nu au mai facut acest lucru? Stii cand o sa crezi in Dumnezeu? Atunci cand ai un mare necaz (sa fii bolnava de cancer, sa-ti vezi copilul pe moarte etc). Dar de ce trebuie sa ajungi aici? Doar pentru ca tu, sau mama ta spuenti ca ai sange rece? Si un criminal are sange rece, dar poate sa creada in Dumnezeu. Poate sa planga apoi pentru ca a savarsit o asa grava fapta. Sfatul meu este sa citesti cat mai multe romane de dragoste. Atunci cand in sufletul sau se va infiripa sentimentul acesta, sa stii ca devii un OM adevarat. Totul este sa vrei. Succes!
garbo215027
Postat pe 7 August 2011 19:03
Faptul ca nu crezi in Dumnezeu e cheia!!!!!Nu se poate sa nu crezi in viata,in natura,oameni,animale,plante....sa nu te rogi zilnic,sa nu ajuti un om sarman,mai sarac ca tine,sa nu ti pese de oamenii suferind,sau animalele chinuite pe strazi....Eu sufar pentru toti,plang,sufar...dar Dumnezeu imi d putere sa merg mai departe! TREBUIE SA TE SCHIMBI,SA CREZI IN DUMNEZEU,IN IUBIRE,IN VIATA...si vei vedea schimbarile majore imediat! Fii OM adevarat!Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze!
cora2007
Postat pe 12 August 2011 18:19
doamna Cora, te rog sa nu ma intelegi gresit, dar nu pricep, de ce trebuie sa suferi pentru toti si sa plangi in fiecare zi ????
Eugenia69
Postat pe 12 August 2011 18:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am nevoie de un sfat 2 De la: lostangel86 17 Octombrie 2008 15:39
oare tine q adevarat la mine?sau doar se preface........? 2 De la: Ella74 10 Ianuarie 2009 22:19
Ce ar trebui sa fac? 46 De la: unefille 22 Februarie 2016 17:28
Iubire in exil de Donna V 30 De la: vivacedonna 21 Decembrie 2011 15:17
un sfat 8 De la: dalimi 1 Iulie 2009 18:15
Setari Cookie-uri