tulburare de comportament - boala psihica de temut

mai nou am aflat ca fiul meu de 18 ani sufera de tulburare de comportament antisociala.
stie cineva ceva despre asta, a avut cineva ceva asemnator, poate cineva sa ma ajute ?
suntem disperati, nu-l mai putem controla, nu putem sa-l tinem prea mult in spital si nu stim cum sa procedam. Suntem speriati si de faptul ca si-a atacat tatal.
arca
Postat pe 1 Ianuarie 2011 22:36
De la: arca, la data 2011-01-01 22:36:50mai nou am aflat ca fiul meu de 18 ani sufera de tulburare de comportament antisociala.
stie cineva ceva despre asta, a avut cineva ceva asemnator, poate cineva sa ma ajute ?
suntem disperati, nu-l mai putem controla, nu putem sa-l tinem prea mult in spital si nu stim cum sa procedam. Suntem speriati si de faptul ca si-a atacat tatal.


CALUGARESTE-L, O SA SE CALMEZE IN FELUL ACESTA
KNIGHT_31
Postat pe 1 Ianuarie 2011 22:44
Teribilismul varstei sau poate ... etnobotanicele!
m_ada
Postat pe 1 Ianuarie 2011 22:56
sau poate vreo alta problema. Pe mine m-au considerat antisociala cind eram copil. Copil, intr-o tara straina, in internat... Ulterior nu s-a adeverit "prognoza"
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:01
Tot un fel de teribilism. Si fratele meu a fost un adolescent ce a creeat probleme familiei. Credeam ca nici nu va reusi sa-si termine liceul. Pe ultima suta de metri s-a pus pe invatat. A intrat la politehnica , acum e inginer , are propria firma si e un tip de treaba.
Mi-amintesc si-acum, cum a u fost ai mei de ingrijorati, cand dupa o atentionare ce i-au facut-o, a plecat de acasa.
m_ada
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:10
la 10 ani nu prea eram eu teribilista... eram doar foarte dezamagita si foarte singura, si ma manifestam cum puteam... De aia spun ca e posibil sa fie alte probleme corelate.
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:15
in adolescenta " demoni " sunt multi ........acum trebuiesc cercetate cauzele ..........anturajul este de multe ori un factor nociv
jeanette40
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:39
..si nu e boala psihica.
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:50
de ce trebuie tinut in spital ?
bluelight
Postat pe 2 Ianuarie 2011 00:00
celi
Postat pe 2 Ianuarie 2011 00:04
pt ca e violent.
quasaria
Postat pe 2 Ianuarie 2011 01:36
stiu ca sunt diagnosticate astfel majoritatea persoanelor care populeaza inchisorile si ajung sa comita acte antisociale...si, din pacate, nu am auzit de remedii...trebuie consultat psihiatrul...
sora_ilsi
Postat pe 2 Ianuarie 2011 02:42
Parerea mea: inainte de a-l declara irecuperabil, cred ca acest tinar ar trebui sa fie vazut de un BUN psihoterapeut de familie.
Asta pentru a se valida/invalida diagnosticul medical dat de spital, unde se pare(asa am inteles eu) ca a fost dus de parinti. Daca are o mare greutate pe suflet specialistul il va ajuta. Daaaaar, cooperarea familiei este esentiala. Daca relatia cu familia este cauza, atunci va invit sa reflectati intens si sincer: vreti sa-l ajutati si sa va ajutati in acelasi timp, sau vreti sa ascundeti in continuare cauzele pina la criza finala ce va spulbera misterul??

DOAMNE AJUTA!!!
L__G_
Postat pe 2 Ianuarie 2011 04:38
Da,stiu.
Toti adolescentii sufera de tulburari de comportament,din cauza ca transformarile in corpul lor,si personalitatea lor,sunt uriase la varsta asta,si din pacate nu gasesc intelegere la parinti.
Dvs ati gasit intelegere la parinti,in adolescenta?Referitor la meseria,prietenii,iubitii pe care ati ales>?
Un scurt exemplu,prietenei surorii mele i-a aparut problema la inima,din cauza ca
Este prea bine cunoscut ca adolescentii incep sa se inchida in camera lor,si sa se ocupe de ale lor,incep sa se infurie cand cineva le violeaza spatiul.
Si da,au si comportament agresiv.
Platon,in urma cu douamii de ani,a scris despre ei,asta: adolescentii astia,care intotdeauna se revolta impotriva profesorilor,parintilor,care exagereaza si fac lucruri periculoase,nebunesti,etc,etc.
Deci adolescentii sunt la fel,de la inceputul lumii.
Ceea ce ajuta intr-adevar,este sprijinul familiei.
Cand vorbiti,ascultati-l ,spuneti-i ca vreti sa va schimbati,sa il intelegeti,sa ascultati ce simte,cum se simte,de ce ar avea nevoie.
Si in primul rand,sa stie ca il iubiti indiferent de ce se va intampla.
Ajuta mai multca orice medicament.
Apoi,daca ati gasi un preot bun,sa ii vorbeasca,daca ar merge la biserica....asta linisteste.
Mersul la psiholog este o alta buna solutie,daca s-a inchis in el si refuza sa vorbeasca cu parintii.Pentru ca la psiholog poti spun orice,va cauta solutia.Si spitalul are psiholog,iti faceti un cadou,si il primeste apoi o luna gratis.
Exista un baiat de ani,pe care parintii il puteau tine inistit doar cu biciul.
Ajunsesera la hotararea sa il trimita in o clinica speciala,permanent.
Din fericire l-au dus la un psiholog renumit,care i-a spus dupa ce a intrat in biroul lui:
CAT DE MULT TE INTELEG
adolescentul a izbucnit in plans.
Chiar daca nu intelesese inca nimic,a stiut sa spuna cuvintele magice.
Nu stiu care e relatia cu tatal acum,daca puteti si voi sa spuneti asta.Cat de mult il iubiti,il intelegeti ca s-a comportat asa,etc.
Chiar daca nu il intelegeti.
Iubirea si intelegerea fac minumi.
Si baiatul prietenei mamei ,care la adolescenta a inceput sa ia pastile,acum e bine...si el lovea pe mam lui,cerea bani,lipsea cu orele,sau toata ziua,etc.
La varsta adolescentei,incepand cu doisprezece ani/////
Cunosc atatea cazuri,si de la serviciu.....
Ajuta foarte mult sa va schimbati atitudinea sa incetati sa va fie frica...iubirea imblanzeste si pe cel mai furios adolescent,adult,fiara salbatica....in cele mai multe cazuri.
In afara de rarele cazuri cand e ceva patologic.
Trebuie insistat,cu intelesul si cu iubirea,si rabdare,vreo luna.
Apoi va fi totul foarte usor.
Succes,au trecut multi parinti prin asta.
Si parintii mei,la fel,cu fratele meu.D
daniilia
Postat pe 2 Ianuarie 2011 05:35
nu este de gluma ! trebuie neaparat si cit mai repede sa consultati un pshiolog si eventual mai multi pshiatri , pentru a vedea mai multe pareri ! chiar daca e singurul sau aveti copiii mai multi , trebuie gasita cauza acestor manifestari pentru a putea fi indepartate efectele , care de multe ori pot degenera ! un climat potrivit in familie , intelegere , compasiune , sa fiti alaturi de el , sau supravegheat in permanenta ! eu sper sa fie doar un episod de adolescent , care cu putin tratament o sa fie depasit ! daca de mic a fost normal , nu poate fi vorba de ceva cronic . deci e doar o perioada ! mult , mult succes , noroc , rabdare , calm , si mai ales lui , multa , multa sanatate ! in aceasta perioada nu trebuie sa se simta inlaturat , sau sa fie tratat , altfel decit un om normal ! aveti foarte mare grija !!!
nadejdemagda_yahoo_com
Postat pe 2 Ianuarie 2011 06:26
Mergi la medici, nu cere sfaturi pe Garbo !....Este ceva mult prea serios, pentru raspunsurile
primite aici...Mergi din psihiatru, in psihiatru !!! O boala instalata la aceasta varsta, cu greu
o poti invinge !!.........
bamby
Postat pe 2 Ianuarie 2011 06:47
si-a atacat tatal, dezvolta un pic subiectul, pentru cas poate fi doar o opunere la incercarea cuiva de a-i aplica o corectie fizica, si fiind mai tanar si mai rapid e posibil sa i-o fi luat inainte tatalui, , pe fondul a ce, discutii ?? certuri, jigniri ?? nu cred ca din senin i-a venit, "gata pe asta il termin" deci da-ne mai multe detalii, si-ti vom spune , dar da-ni-le azi, pentru ca daca nu apari voi considera ca nici nu exita subiectul , e o nada ca altatea altele
casperphantom
Postat pe 2 Ianuarie 2011 07:07
O tulburare de comportament poate degenera, dar , de obicei, acest diagnostic se pune inainte de 18 ani. Daca era vorba de o boala psihica, trebuia sa primeasca un diagnostic la aceasta varsta.

Tulburare de comportament la 18 ani suna a diagnostic impropriu, dupa umila mea parere.

S-ar putea sa fi pierdut legatura cu fiul vostru. Nu il considerati mai bolnav decat e ca sa nu va exploateze slabiciunea, dar incercati sa va apropiati de el si sa il intelegeti.

Daca si-a atacat tatal e grav, dar nu exagerati fapta : se poate ca si tatal lui sa il fi provocat peste puterile adolescentului care a vazut in acest gest singura posibilitate de aparare.

Cred ca boala copilului vostru nu e datorata unei probleme psihice, ci mai degraba a unei lipse acute de intelegere si poate de dragoste.

Sper ca nu sunteti voi niste parinti atat de iresponsabili incat sa va internati copilul la psihiatrie doar pentru ca si-a atacat tatal. In cazul acesta voi sunteti cei bolnavi si ar trebui sa il lasati in pace pentru ca ii faceti mai mult rau decat bine.

gabriela_esty
Postat pe 2 Ianuarie 2011 07:10
chemati un preot sa ai citeasca din sfanta scriptura
garbo164978
Postat pe 2 Ianuarie 2011 07:39
Cum e posibil sa-l duci in spital????????? ii distrugi tot viitorul,e un adolescent mai rebel,TATAL,trebuie dus in spital,un tata inteligent trebuie sa stie sa se comporte cu propriul copiladolescent .daca nu stie sa citeasca sau sa mearga el la dr. nu la medic se rezolva,ci in familie ,trebuie sa fiti voi niste modele bune ptr el,educati-va voi ,copilul sigur nu are nimic si totul porneste absolut din familie ,daca e ascultat, cu atentie nu este jicnit ,injurat,lovit etc ......el nu poate sarii la bataie .scuze asa gandesc eu ,parerea mea e fondata .incearca sa vezi cauza De ce a sarit la tata?????????nu distrugeti viitorul acestui copil prin spitale ,voi trebuie sa fiti mai buni ,e copilul vostru si voi ati fost modelul,schimbati-va voi si il ajutati pe el
Sanatate voua si si copiluli vostru care sunt sigura ca e doar un ADOLESCENT ca toti adolescenti .
garbo032261
Postat pe 2 Ianuarie 2011 07:41
De la: quasaria, la data 2011-01-02 01:36:42pt ca e violent.


si eu as fi violenta daca cea mai mare dorinta a parintilor ar fi sa ma controleze .
bluelight
Postat pe 2 Ianuarie 2011 08:38
Pt. ARCA:

Din pacate, ai toate motivele sa fii ingrijorata.
Eu am trecut prin asa ceva cu fiul meu .
Este cumplit. Au fost aceleasi manifestari descrise de tine.
Trebuie un consult, tratament si psihoterapie.
Cu timpul nu putem decat sa speram ca va fi bine.
Sunt multe de spus, dar pot sa o fac doar daca imi dai un nr de contact.
Din pacate nu suntem singurii si e vorba de viata lor.
garbo101131
Postat pe 2 Ianuarie 2011 08:39
cred ca voi ca parinti trebuie sa stiti cum sa abordati acest tanar , va pot ajuta psihologii , dar baiatul sa nu stie.( un dr. bun din Cluj este d-l dr. Strambu.
garbo175392
Postat pe 2 Ianuarie 2011 08:55
da.e mai mult de educatie.familia e de vina.a fost superdivinizat si protejat de mic.e greu.nu e boala psihica.e vb de concept si educatie.gena este si ea raspunzatoare,cautati corespondente de comportament in familie.ve ti asi similitudini.numai un soc existential il aduce la realitate.sprijinul fasmiliar nu inseamna bani si toate capriciile.lasat sa decida singur si supravegheat de aproape.ajutor la timp
mysuku
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:04
Sfatul meu este cat mai urgent la psihiatru sunt medicamente si o sa-si revina,pana nu este prea tarziu,fica mea este medic psihiatru la Brasov si e foarte priceputa.
si_vica2009
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:14
Doamne....Sper sa nu mi se intample si mie asa ceva :-(
backdoor
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:22
MYSUKU, are dreptate.
Eu trecand prin asa ceva, inclin sa-i dau dreptate.
Exista si o mostenire, dar superprotectia, declanseaza acest gen de comportament.
Din nou, un psihiatru( nu internare), psihoterapie si nu cocolosit.
Este groaznic ca parinte sa treci prin astfel de momente.
Trebuie sa se izbeasca singur de probleme si sa le rezolve.
Si in nici un caz, alcool....rabufnirea va fi si mai puternica.
garbo101131
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:40
Doamne ,cum sa faci asa ceva ...sa-l internezi?tulburari sociale -asta nu este un diagnostic dat de un medic ci de un nemernic cel care ti=i la internat.PT asa ceva iti trebuie multa rabdare, dragoste,comunicare cu acest adolescent si nu in ultimul rand un psihoterapeut,Tatal probabil dupa atacul adolescentului a fost furios dar nu asa se procedeaza cu propriul copil daca vrei sa-l indrepti pe calea cea buna,problema este la voi cei adulti ,la parinti pt ca nu ati comunicat cu el ,nu l-ati inteles, nu l-ati ascultat cand avea nevoie de voi,nu l-ati ajutat,si probabil s-a inchis in el pana a rapufnit.Nu la spital este salvarea lui ci la voi.
garbo101857
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:51
arca ,nu intra in panica ,majoritatea adolescentilor de astazi au tulburari de comportament ,mai mult sau mai putin agresive ,singura solutie ptr baiatul tau este consilierea psihologica.Incearca sa-l convingi sa mearga la un psiholog pentru a-si rezolva problemele interioare cu care se confrunta , transformarile psihologice
Adolescenta este o perioada normala de conflicte, necesara unui echilibru ulterior, si a carei complexitate nu se preteaza deloc unor discursuri prea generalizata
numai bine!
monalisa121
Postat pe 2 Ianuarie 2011 09:57
nu numai copilul trebuie sa mearga la psihoterapeut . problema e in alta parte . comportamentul lui e doar o reactie la ea.
bluelight
Postat pe 2 Ianuarie 2011 10:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cea mai grea hotarare a vietii mele 16 De la: buna01 15 Februarie 2010 16:56
mi-am surprins fiul masturbandu-se 16 De la: garbo_1249 9 Aprilie 2012 19:52
009 18 De la: Ella34 17 Iunie 2009 20:08
Tabara de vara pentru adolescenti la Escapade Adventure Park - DISCOVER YOURSELF IN ESCAPADE ADVENTURE - Editia II 2 De la: EscapadeAdventurePark 20 Ianuarie 2015 13:10
Iubesc si nu sint iubit!!! 10 De la: dragosion 16 Aprilie 2012 19:51
Setari Cookie-uri