Cum mananca noaptea bebe?

Buna fetelor. Am si eu o intrebare: pana la ce varsta va manca noaptea bebe? Noi avem 5 luni si inca vrem papa noaptea desi ne-a zis dr ca suntem grasuti (8.5kg). Daca incerc sa-l mint cu ceai, plange si trebuie sa-i dau lapte. Voi ce-ati facut ca sa-i scoate-ti masa de noapte?
tanase_claudia
Postat pe 10 Decembrie 2009 09:02
buna...fetita mea pana la 1 an si o luna se tot trezea noaptea sa bea lapte.apoi mi-a spus doctora sa nu-i mai dau lapte la fiecare trezire,ci doar apa,pt ca ei sunt mici manipulatori.acum tot se trezeste dar vrea numai apa.si ii dau lapte cd se culca(pe la 22.30-23) si apoi abia pe la 6 ii dau iar lapte.

banuiesc ca baietelul tau e mic deocamdata si poate ca nu se satura si de aceea se trezeste,asta mai ales daca inca il alaptezi.eu zic sa-i dai in continuare,pana va renunta el incet,incet.

doctora ce ti-a spus?
horobeanu
Postat pe 10 Decembrie 2009 22:29
Buna! Doctorita mi-a zis c-ar trebui sa nu mai manance noaptea caci e si prea grasut. Am fost la pediatrie si mi s-a zis ca e prea gras. Dar ce sa-i fac daca ii este foame. I-am dat mar cu biscuite. Mananca si 2 mere rase la o masa. E mancacios. Doctorita a zis doar ca e cam grasut si ca ar trebui sa nu mai manace noaptea decat ceai. Dar daca nu-i dau lapte , plange. Cred c-o sa-i dau cart cere. Sau m-am gandit sa-i lungesc putin lapticul.
Pupici!
tanase_claudia
Postat pe 12 Decembrie 2009 07:32
Salut in primul rand sa-ti traiasca bb si sa te bucuri de el.Nu vreau sa te speri,dar parerea mea este ca ar trebui sa iei in considerare sfaturile medicului,eu cunosc un caz concret in care mamica nu a bagat in seama sfaturile pediatrului,zicea ca e nebun ca,copilul trebuie sa manance si nu o intereseaza ce spune dr.despre greutatea copilului ,acum la 2 ani copilul cantareste 20kg si nu e f. inalt .....si binenteles ca ii pare rau ... ..saracutzul copil acum tine regim alimentar impus de medic.
dar stii cum s-a hotarat sa mearga din nou la medic si sa ceara un regim alimentar?! iesind in parc cu copilul si vazand ca al ei copil nu poate alerga,nu se juca cu ceilalti copii plus ca obosea tare repede ,etc
precizez ca este un caz concret vazut de mine,acum fiecare face cum crede
Multa sanatate.

rab
Postat pe 12 Decembrie 2009 14:28
eu cred ca la 5 luni este normal sa manance noaptea, este inca foarte mic. Si Eugen al meu avea la 9 luni, 10 Kg, era un rotofei si un mancacios si nu reusa sa mearga de busilea. Si eu am fost ingrijorata de greutatea lui insa totul s-a remediat in momentul in care a inceput sa mearga adica pe la 11 luni jumate. Acum, l 1 an si 4 luni are doar 11,6 Kg si s-a inaltat. Nu e nici slab nici gras, e tocmai bine si are f.f.f. multa energie.
Imi aduc aminte ca la 5 luni manca de cel putin 3 ori pe noapte, dar era alimentat exclusiv la san (am inceput diversificarea pe la 6 luni).
Eu cred ca atata timp cat este hranit sanatos, adica fara adaos de zahar, sare, biscuiti (fainoase) in mod excesiv nu ai de ce sa iti faci probleme. Dupa 7-8 luni o sa se mai opreasca din crestere si odata cu inceperea activitatii fizice o sa si slabeasca.
corina_dragoi
Postat pe 12 Decembrie 2009 15:26
buna! si noi am avut problema asta....cu mancatul noaptea! din ziua in care am fost la medicul pediatru si ne-a spus sa nu mai papam noaptea bebe nu s-a mai trezit...si daca a facut-o l-am amagit cu ceiut! intradevar necesita putin "sacrificiu" de pe la 3 pana pe la 6 cand uneori nu se multumeste cu ceai si se trezeste destul de des...dar asta este ,se intampla destul de rar! oricum eu sunt de parere ca trebuie sa insisti...trebuie sa se obisnuiasca...mai ales daca are o greutate maricica ...tot tie iti va fi greu mai incolo....ramane la alegerea ta !
Alex_Marian
Postat pe 12 Decembrie 2009 16:41
In primul rand va multumesc pentru faptul ca mi-ati impartasit parerile voastre. Si eu m-am gandit ca poate e prea devreme sa-i impun ceaiul noaptea. Am reusit vreo 2 nopti doar. Dar , sincer , nici nu vreau s-avem probleme cu greutatea. Si eu am avut o vecina cu copil de cateva luni foarte gras. Ii dadea lapte de vaca de la cateva luni. Si era ca un mic luptator sumo. Acum s-a-naltat , are 10 ani, si e chiar slabut. Dar cand il vedeam asa gras o invinuiam pe femeie pentru ca nu mi se parea normal sa fie chiar asa si ma gandeam ca totusi acea grasime nu-i facea bine. Din pacate bebele meu a primit lapte de la san cam primele 3 sapt, dupa care n-a mai fost deoarece n-a vrut deloc sa suga. Si s-a-nvatat cu lapte cat doreste si cand doreste. Doctorita de fam zice ca sa stau linistita ca va slabi si sa-i dau cat vrea, dar cei de la pediatrie au zis ca e prea gras si totusi inclin sa ascult de ei deoarece sunt specialisti. Ma gandesc sa nu-i creez probleme de sanatate datorita "excesului ponderal", dupa cum s-a exprimat pediatru. Ma gandeam ca poate mai stiti cate kg aveau copiii vostri la 5 luni pentru a face o paralela cu bebele meu.
Va multumesc! Pupici!
tanase_claudia
Postat pe 13 Decembrie 2009 10:53
buna...acum am verificat si la 6 luni avea 8.150kg...deci cam pe acolo.si fetita mea era grasuta si era numai cute,cute.toata lumea imi spunea ca e prea grasa, ca,nu e bine......dar acum e chiar bine. bb-ii atunci cd incep sa mearga si cresc in inaltime,nu mai iau asa mult in greutate.

eu zic sa nu-ti faci probleme.mai bine sa fie putin grasut,decat slabut.si o sa aiba tot timpul sa slabeasca.plus ca mi se pare prea mic sa renunti la mese, atata timp cat el inca cere.poti sa-l diluezi un pic iar apoi isi va regla el incet incet cat ii trebuie in timpul noptii.

te pup si sanatate.

poti sa mai consulti si un alt medic pediatru, ca sa mai auzi inca o parere.



horobeanu
Postat pe 13 Decembrie 2009 19:37
buna!noi la 4 luni si 7 8 zile(nu stiu exact in cat santem astazi) :) avenm 8 kg!!!! O greutate mai mare este la fel de ingrijoratoare ca si una mai mica decat cea " normala"!!!! dar stiti ceva....eu chiar nu imi mai fac probleme! dupa cum se poate vedea si in poza...chiar nu mi se pare gras! poate este mai ...osos....ca pufos :) nu este!se misca foarte bine , se ridica foarte usor,este foarte sprinten! eu sunt foarte multumita de el ! oricum am ascultat-o pe doamna doctor pediatru si nu i-am mai dat laptic noapte de la ora 12 pana la 5 dim. Fetelor, daca Doamene doamne vrea ca noi si copii nostri sa fim bine,vom fi!!! ,daca nu ...putem noi sa ascultam o mie de sfatusi ...si tot ca El va fi ! si oricum nu ii putem compara ,fiecare are metabolismul lui ,caracterul lui,personalitatea lui...etc...va pup si multa sanatate!
Alex_Marian
Postat pe 13 Decembrie 2009 20:28
suntem in 13 :)) deci si 7 zile !...daca tot am revenit ...am si eu un regret...si acela ca nu l-am tinut pe burtica! de aceea bebelul meu nu stie sa se intoarca de pe burtica pe spate:((((((((((deci nu va merge "deabuselea"!:(( :((( am pierdut ....dar la urmatorul bebe promit ca nu imi va mai fi teama sa ii tin pe burtica:) o seara frumoasa
Alex_Marian
Postat pe 13 Decembrie 2009 20:33
pt alex marian sati traiasca ai un bb tare frumos nu mi se pare ca e gras-obez cum spun altii,mi se pare un copilas normal bine facut,iar in privinta faptului ca nu lai pus pe burta nu are legatura cu mersul deabusilea.fata mea nu a stat niciodata pe burta,nu ia placut si tot a mers deabusilea.mai intai a mers in picioare si dupa in 4 labe,cand oboseste merge in 4 labe.sanatate la bebei si mamici
mada_sabina
Postat pe 13 Decembrie 2009 20:49
multumim la fel Mada Sabina! ma bucur sa "aud"asta ! dar nu stie sa se intoarca de pe burtica pe spate:( oricum este foarte haios acum cand il pun pe burtica:)
Alex_Marian
Postat pe 13 Decembrie 2009 21:13
a citit si tati mesajul tau Sabina si foarte mandru,din milocul patului imi spune: spune-i ca seamana cu tasu de aia este asa frumos:)))))
Alex_Marian
Postat pe 13 Decembrie 2009 21:16
stiti cum este vorba aceea...orice cioara isi lauda puiul......oricum ne-am dorit ffffffffffffff mult acest bebe si binenteles ca suntem fff mandri de el !!!! acum el este cel mai important in viata noastra!
Alex_Marian
Postat pe 13 Decembrie 2009 21:19
Eugen avea la 5 luni fara cateva zile, 7.5 Kg, dar repet era hranit exclusiv la san. De cate ori pe noapte manaca? Ai putea de exemplu sa faci trecerea in mod treptat, sa excluzi o masa sau sa ii dai mai puitin, jumatate din cantitatea pe care o manaca in mod obijnuit si incet incet poate se obijnuieste.
Iti urez multa bafta si sanantate la bebe l
corina_dragoi
Postat pe 13 Decembrie 2009 22:16
Buna! Va multumesc pentru raspunsuri. Am vazut c-avem aceleasi kg ca si bb lui Alex_Marian. M-am mai linistit. Aseara a mancat la 23 , dupa 5 ore si noaptea la 4. Deci tot dupa 5ore.Acum i-am introdus mere cu biscuite,banane,suc de portocale si este putin constipat. Face scaun zilnic dar e f tare. De o zi ii dau si para caci ama uzit ca-l ajuta cu constipatia. Iaurt as putea sa-i dau? Danonino? Sau e prea repede? M-am gandit ca poate il desface la burtica. Voi ce mai dati la 5 luni? Pupici la pitici!
tanase_claudia
Postat pe 15 Decembrie 2009 08:46
Apropo, nici al meu nu mi se pare f gras. Are falcute dar nu mi se pare exagerat. Sa le dea D-zeu sanatate la toti copilasii.
tanase_claudia
Postat pe 15 Decembrie 2009 08:48
buna tuturor! nou la 4 luni si putin ne-a interzis banana si iaurtelul. dar voi sunteti mai maricei, cred ca poti sa ii dai.depinde si de bebe . oricum incearca sa reduci mesele noaptea.parerea mea. apropo ,noi am fost ieri la pediatru pt un control de rutina si avem 7 kg si 650 de gr.deci nu 8 cum imi arata mie cantarul! a apus doamna doctor ca daca aveam 8 ne certa:) noi incercam sa rarim mesele dar sa marim putin cantitatile....la laptic!supica a ramas la fel!deocamdata cu asta ne hranim!bem ceiut de musetel sau fructe de padure si suculet de portocale cu morcov!...trebuie sa ii fac lapticul...va pup! sanatate
Alex_Marian
Postat pe 15 Decembrie 2009 16:34
Buna mamici. Noua pediatra ne-a recomandat ca la 6 luni sa ii dam iaurt facut in casa sau iaurt simplu semidegresat. Mi-a spus sa nu ii dau iaurturi cu fructe ca nu sunt bune. iar in schema banana intra abia la 7 luni. La 5 luni pe langa legume si fructe ne-a recomdanat doar branzica calcica facuta in casa care sa se dea odata cu fructele. Alex are 4 luni peste 2 zile si are 6,5 kg si papa numai formula. Ii dau cate 150 ml si uneori tot plange ca nu se satura iar noaptea se trezeste sa pape ( o data pe noapte).
aliadi_kidz
Postat pe 15 Decembrie 2009 19:08
Buna. Am si eu o intrebare. cat mananca bebele tau? Cand ii dai supica ii mai dai si lapte? Noi doar ce am inceput cu supica crema de legume si cand i-am micsorat portia de lapte ca ii dadusem 50 ml de supa a inceput sa urle rau de tot. Mersi
aliadi_kidz
Postat pe 15 Decembrie 2009 19:10
buna! mai sa sti ca noi suntem destul de mancaciosi! nu ii mai dau laptic! supica o mancam ca si mic dejun:) si apoi la 3 sau 4 ore incepem cu laptic! pana acum mancam 120 ml la 3 ore ,de astazi am incercat sa ii dau 180 la 4 ore ! ma bucur ca a mers!:)cata supica .....sincer nu am masurat niciodata ....uite maine o masor:) si iti spun...sti linguritele alea mici mici de bebe?....cam 80 de lingurite deala..:) ti-am spus ca suntem mancaciosi....:) si daca ma pun in mintea lui ar manca si mi mult:)dar ii dau ceai sau suculet ma joc putin cu el ..si uita:) va pup
Alex_Marian
Postat pe 15 Decembrie 2009 19:42
cam aceleas sfaturi am primit si noi de la medic...eu consider ca sunt destul de bune...6.5 kg la 4 luni...parca este putin sub greutatea de pe grafic...fetita sau baiat? si eu acum...parca toti copii cresc dupa grafice.....daca el este sanatos ..nici un grafic nu mai conteaza!
Alex_Marian
Postat pe 15 Decembrie 2009 19:51
pt tanase claudia! iubita daca se constipa ,scoate-i iubita banana din meniu! incearca sa ii dai mai mult ceai de musetel sau adauga-i brocoli in supica! chiar daca face treaba mare pe fiecare zi....iti dai seama cat se chinuie....fa ceva neaparat! parerea mea ! te pup
Alex_Marian
Postat pe 15 Decembrie 2009 19:57
iubita eu ii fac supica din: telina, morcov,ceapa,ardei,fff putin cartof si adaug putin patrunjel pt gust! mai pe la sfarsitul lunii voi introduce dovlecel(sa vad de unde il procur) si de maine brocoli! ce te sfatuiesc....incearca si ai mai multa rabdare....biberonul nu este recomandat decat in cazuri extreme....diversificarea pe langa altele are si rolul de a-l invata sa mestece.... asa ca ..mai gandeste-te! Daca ai vedea ce este pe noi ..in pat .......dar asta este ...si mie mi-a varsat o data supica..invatare de minte sa o tin putin la distanta ...sau deasupra lui...pt noi este o placere sa mancam cu lingurita si sa fim plini de ce papam!:)) dupa ne stergem si ne schimbam si suntem ca noi:) facem baita seara si este mult mai bine:) apropo baita ii faci seara de seara? eu ma gandeam sa fac o zi da o zi nu .....ma mai gandesc...A si in legatura cu regurgitatul.....numai lapticul...si asta daca il agit dupa ce papa ...la supica nu mi s-a intamplat niciodata, sa verse. pupici si sanatate multa
Alex_Marian
Postat pe 16 Decembrie 2009 01:32
Mie pediatra mi-a facut o schema cu ordinea legumelor intorduse la 4 luni si anume: morcov, dovlecel, ardei gras, albitura, ceapa, cartof si o lingurita mica de ulei de masline. Ea mi-a recomandat piure de legume. Spanacul si brocoli intra in schema abia la 7 luni. Fiecare leguma se introduce dupa 3 zile de la ultima introdusa. Alex regurgiteaza si daca nu il agit. Mananca cu mare mare pofta. I-am luat cele mai subtiri tetine pe care le-am gasit sa curga laptele mai incet. tot pentru lingurita sunt si eu si el papa fructele date prin razatoarea de sticla cu lingurita. Acum s-a intamplat.
Mersi mult de raspunsuri. Maine mergem la pediatra si daca mai aflam ceva vesti despre diversificare te anunt. desi cea la care mergem maine e diferita de cea care mi-a facut schema de care ti-am zis. Sunt curioasa ca fiecare doctor are alta parere. medicul de familie (tanara si cu doi copii mici) mi-a recomandat de la 2 luni suc de mar, morcov si portocala. pediatra cand a auzit a zis ca ea sub nici o forma nu recomanda absolut nimic sub 4 luni. Merge luna de luna la simpozioane, adunari si perfectionari in pediatrie.
aliadi_kidz
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:46
Am uitat sa spun ca facem baita in fiecare seara. Si masajul de dupa care ne place enorm de mult. Pe cap am inceput sa il spal o seara nu una da.
aliadi_kidz
Postat pe 16 Decembrie 2009 10:06
Pt Alex_Marian. I-am scos banana din meniu din 1 zi in care am vazut ca face treaba mare mai tare. Dar ii dadeam mar cu biscuite, care-i place mult, si era tot constipat si noaptea agitat. Dar ieri i-am dat doar lapte si a facut cremos. S-a "desfacut" la burtica. Maine avem 5 luni si mergem la dr.Sunt curioasa cum stam cu kg. Si vom incepe cu supa de legume,cum a zis dr. Va pupacim!
tanase_claudia
Postat pe 16 Decembrie 2009 16:21
Pe bebeicul meu marul l-a constipat. Si de aceea acum ii dau mar cu para. Doctorita a zis ca pana la 6 luni sa ii dam cereale etapa I cu mar si nu biscuiti.
aliadi_kidz
Postat pe 16 Decembrie 2009 16:37
Buna fetelor. Am fost la dr si avem 8.300kg. La 4 luni jumatate avea 8.500 kg , dar a avut varsat de vant si a slabit 200 grame. Oricum cu kg e bine. Toti dr-ii ziceau ca va slabi dar sa stau linistita ca el are de unde da jos. I-am scos biscuitele si aseara i-am dat para si se pare ca e mai bine.O sa-i dau mar cu biscuite mai rar, dar ii dau caci ii place mult. Pupici!
tanase_claudia
Postat pe 18 Decembrie 2009 18:49
Cu supica incepem doar acum. Acum a zis dr. Si a zis sa-i dau doar zeama, nu si legumele pisate. Mai vedem! Pupici!
tanase_claudia
Postat pe 18 Decembrie 2009 18:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Buna:D 3 De la: garbo267365 23 Aprilie 2012 02:43
programul gradinitei? 6 De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 23:59
Angajez Bona 20 De la: alfheim 6 Octombrie 2011 16:31
Scoala de Vara Boem Club 2015 1 De la: garbo_382040 13 Iunie 2015 19:26
SANSA LA VIATA 4 De la: daria25 14 Iulie 2010 22:18
Setari Cookie-uri