ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

http://www.garbo.ro/articol/Social/6630/Femeile-vor-sa-puna-punct-subestimarii.html

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Toate posturile din 7 Ianuarie 2011 | Trimite prin Y!M

Blogurile Garbo

Tipuri de cazi de baie in...
la 3 Aprilie 2019, 18:28
Concediul meu de vara
pianina la 2 August 2018, 17:58
Cum sa alegi un fotograf...
garbo_492045 la 31 Iulie 2018, 17:03
Ceai de slabit si...
EleonorRosu la 9 Mai 2018, 18:34
Multe restaurante italiene...
garbo_487470 la 12 Aprilie 2018, 14:44
Ai nevoie de un spatiu...
garbo_405905 la 12 Aprilie 2018, 13:19
Why Choose Cotton Bedding?
garbo_487057 la 6 Aprilie 2018, 13:28
Primavara
Ecoul la 3 Aprilie 2018, 22:11
parfumurile, obsesia...
c_mikka la 17 Martie 2018, 11:55

http://www.garbo.ro/articol/Social/6630/Femeile-vor-sa-puna-punct-subestimarii.html

Pentru ca si eu, la fel ca voi banuiesc, sunt o mare devoratoare de internet, am inceput sa citesc sute de articole, sa bantui site-uri fara numar in cautarea celor mai perfecte tinute, hairstyle, make-up.

Ce m-a surprins de fiecare data si nu intr-un mod tocmai placut, sunt insa articolele dedicate femeilor. Am fost dintotdeauna o feminista ahtiata dupa drepturi egale, dupa impartialitate si toate celelalte miracole pe care le-am obtinut prin mari lupte ale unor femei de exceptie. Doamne care probabil ar suferi foarte mult daca ar vedea cum au ajuns sa se trateze femeile intre ele, in prezent.

Si ca sa luam lucrurile incetul cu incetul, dupa cum spuneam mai sus, haideti dragele mele sa incepem cu articolele dedicate noua. De fiecare data cand citesc un astfet de fragment inspirat din cine stie ce carte, studiu imprecis sau doar imaginatia mult prea bogata a unei « scriitoare » ce se crede a fi in ipostaza psihologului de serviciu, incerc sa-mi imaginez daca chiar ajuta pe cineva. Regulamentele si topurile revistelor feminine au ajuns sa ne faca genul de rusine. Nu credeam nici eu si nici inaintasele mele despre care va scriam mai sus ca au luptat pentru drepturile noastre ca e nevoie de un regulament care sa-ti spuna cum trebuie sa-ti saruti iubitul ca sa nu te insele. Sau cum sa te comporti cand mergi pentru prima data la el acasa. Sau cu parintii lui.. Cred ca va sunt deja cunoscute acest fel de mesaje subliminale ale asa ziselor « psiholoage » de serviciu. Ele iti arata cum trebuie sa te comporti in societate, sa iubesti, sa muncesti, sa mananci, sa plangi, sa fii tare, sa fii slaba, sa te miri stie ce... Iar acum vin eu cu intrebarea : chiar e normal sa fim considerate niste animale numai bune de domesticit ? Noi chiar nu am trait pana la anii care ii avem, nu am avut niste parinti care sa ne invete ? Stiu ca si noi trebuie sa  ne umplem paginile si randurile revistelor si newsletter-urilor, dar chiar sa ne autodenigram ? Trebuie sa recunosc ca sunt o mare fana a revistelor de buna calitate adresate barbatilor. Dar credeti ca am citit vreodata la ei in reviste cum sa se comporte cand merg pentru prima data la iubita acasa ? Nu dragele mele, ei se considera deja invatati de-acasa cu astfel de amanunte, nu le citesc in reviste. Acolo citesc articole de bun gust (bine, exceptand pictorialele sexy care hai sa recunoastem, tot femei sunt si in ele, iar majoritatea chiar sunt de bun gust- haideti, nu fiti nici voi rele).

Si pentru ca am nevoie de voi ca sa dovedim ca suntem capabile, ca meritam sa ne tratam intre noi cu respect, haideti sa incepem revolutia. Revolutia femeilor  care vor sa puna punct subestimarii si care, atunci cand au nevoie de un sfat, apeleaza la o carte scrisa de un specialist care a invatat de undeva ceea ce scrie, ceva mai in varsta de 25-30 de ani(varsta pe care o au majoritatea acestor mici atotstiutoare ale comportamentului feminin), la un parinte sau la cineva care e chiar in masura sa raspunde unei astfel de provocari, cerinte. Stiu ca noi suntem obisnuite sa vorbim mult, dar voua chiar va place sa vi se vorbeasca orice ? Chiar va place sa va ocupati timpul pretios citind regulile si sfaturile unei copile iesite de pe bancile facultatii ? Haideti sa vorbim despre lucruri reale, probleme adevarate, sa aratam ca si noi putem mai mult, nu ne limitam la sfaturi si regulamente. 

 
Vineri, 7 Ianuarie 2011, 03:54

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Trimite prin Y!M


Voteaza
*****1 vot
 

Raporteaza continut neadecvat
Nae_Nae a scris pe 27 Ianuarie 2011, 23:36
Rigoare, demnitate, etc..., sunt tare sceptic ca femeia va afla ca poate sa si le-nsuseasca. Comandamentele vietii ei sunt cu totul altele, promiscuitatea morala fiind cheia de bolta pentru ea. Regret, experientele cotidiene imi intaresc tot mai mult aceasta convingere. SUCCES IN DEMERSUL PE CARE TIMID INCERCATI SA-L PROMOVATI. Pe un teren steril nici buruiana nu se prinde...

Postare comentariu
Adauga un comentariu