ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
Razvan
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o persoana esti intreaga lume.
Ultima vizita: 2014-09-25

Intră în contul tău

Am uitat parola / Nu am cont
sau

Comunicarea....

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Toate posturile din 8 Septembrie 2010 | Trimite prin Y!M

Blogurile Garbo

Tipuri de cazi de baie in...
la 3 Aprilie 2019, 18:28
Concediul meu de vara
pianina la 2 August 2018, 17:58
Cum sa alegi un fotograf...
garbo_492045 la 31 Iulie 2018, 17:03
Ceai de slabit si...
EleonorRosu la 9 Mai 2018, 18:34
Multe restaurante italiene...
garbo_487470 la 12 Aprilie 2018, 14:44
Ai nevoie de un spatiu...
garbo_405905 la 12 Aprilie 2018, 13:19
Why Choose Cotton Bedding?
garbo_487057 la 6 Aprilie 2018, 13:28
Primavara
Ecoul la 3 Aprilie 2018, 22:11
parfumurile, obsesia...
c_mikka la 17 Martie 2018, 11:55

Comunicarea....

Suntem intr-un nou secol ... cel al informaticii, al internetului, care reuseste sa aduca aproape doua persoane, doua suflete aflate la distante mari.
Ajungem sa cunoastem multe lucruri despre cineva, poate mai mult decat dorim, poate intr-un moment ajungem sa ne miram de cat de deschisa este persoana cu care comunicam.

V-ati intrebat oare cum este acea persoana in realiatea de zi cu zi?
V-ati intrebat daca asa cum se comporta si comunica cu voi... este si in realitate?


De multe ori pe site-urile de socializare, multi se ascund sub un pseudonim, o alta parte isi trec numele pe care il au.
Cei care se ascund sub un pseudonim pe aceste site-uri, de multe ori le este frica sa vorbeasca, le este frica sa fie cunoscuti... sau prefera sa fie asa cum simt ei.. poate diferiti de cum sunt si se comporta in realitate, (ca de .. aici nu-i cunoaste nimeni si poate sa faca ce isi doreste).
De multe ori apar conflicte intre utilizatorii acestor site-uri, conflicte care nu au nimic bun,nimic pozitiv.
Dar totusi de ce apelam la aceste site-uri? ce anume ne leaga de acestea?
De multe ori este mai usor sa cerem un ajutor de la cineva "din afara".. de la cineva care nu este implicat in povestea noastra. Este mai bine sa apelam la cineva care poate sa judece, fara sa fie implicat emotional, asa cum suntem noi.
De multe ori se intampla sa dorim sa ajutam o persoana si o facem fara sa ne asteptam la ceva din partea ei... in noi existand doar dorinta de ajuta pe cineva care are nevoie atunci de noi.

Se intampla de multe ori sa discuti multe lucruri cu o singura persoana si intre voi se va crea o anumita relatie....  Ajungi sa stii destule despre acea persoana, ajungi sa te intrebi si daca in viata de zi cu zi .. este la fel cum iti scrie.
V-ati intrebat oare cum comunicarea dintre voi este asa de usoara?
In vietile noastre, intalnim persoane cu care vorbim destule lucruri, iar cu cele cu care comunicam foarte usor ii transformam in prietenii nostri.


Ce sunt prietenii? v-ati intrebat vreodata? EI SUNT FAMILIA PE CARE NE-O ALEGEM IN VIATA.


Oare ce se intampla cu noi cand ajungem sa ne placa foarte mult persoana cu care stam de vorba?
Nu-i asa ca ... dorim sa o cunoastem sa interrelationam cu ea. Ne fac placere discutiile, schimbul de opinii, ne impartasim visele, gandurile.
Incepem sa dorim sa cunoastem mai multe despre acea persoana.
Ce facem cand acea persoana despre care stim atatea, dintr-o data dispare?
Sufletul nostru.. ramane cu farame din ea... farame care chinuie, care ne fac sa devenim  mai "flamanzi"...
Apoi ne intrebam:

Oare cum era acea persoana in realitate?
Oare ce fel de prieten ne-am ales?

Se spun atatea despre prieteni; Cred ca in acest caz este definita mai bine sub urmatoarea forma ....

Un prieten este o persoan care stie totul despre tine si inca te place.


Stim ce anume ne dorim, cunoastem acest lucru pentru ca ne cunoastem pe noi, dar ce isi doresc cei cu care comunicam... nu stim cu exactitate, decat daca comunica si ei direct.
Atunci cand dispar brusc asa cum au intrat in viata noastra.. ne intrebam:

Oare ce au fost ei?

Pentru ce ne-a fost dat sa-i intalnim?

Ce mai reprezinta acele momente in care ne simteam bine in "prezenta" lor, cand ei dispar in "eterul virtual"?


Va intreb si eu .. ca un nestiutor...

Ce sunt ei cu adevarat?    De ce am mai comunicat cu ei si ei cu noi?

 

 
Miercuri, 8 Septembrie 2010, 18:08

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Trimite prin Y!M


Voteaza
*****8 voturi
 

Raporteaza continut neadecvat
SPERANTA_garbo a scris pe 8 Septembrie 2010, 22:47
Ce sunt prietenii ?...acei oameni care sunt" acolo " atunci cand ai nevoie de ei Oare ce au fost ei?(acei prieteni virtuali care apar si dispar brusc din viata noastra )....un strop de speranta ? Pentru ce ne-a fost dat sa-i intalnim?....poate pt a ne "lumina" existenta ,la un moment dat Ce mai reprezinta acele momente in care ne simteam bine in "prezenta" lor, cand ei dispar in "eterul virtual"?...placerea pe care am experimentat-o atunci ,in "prezenta" lor , Ce sunt ei cu adevarat? .....fiinte cu nevoi si probleme reale ,pe care, din pacate ,de cele mai multe ori ,vor trebui sa le rezolve singuri. De ce am mai comunicat cu ei si ei cu noi?....poate pt. a ne "imbogati" mintea ,sufletul .

Razvan a scris pe 9 Septembrie 2010, 08:54
Multumesc pentru comentariul tau, sunt unele aspecte care sunt in contradictie 1. el/ea este acolo cand ai nevoie de el... daca el/ea dispare in "eterul virtual" brusc unde "este langa tine" cand ai nevoie de el/ea? 2. da, cu un strop de speranta; incerc sa fiu deacord cu tine. 3. lumina pe care au adus-o in viata noastra.. te-ai gandit ca poate acea lumina o dorim sa fie tot timpul prezenta? 4. unele probleme din vietile noastre nu le putem rezolva singuri, de aceea avem nevoie de ajutorul cuiva. 5. da, ne-am imbogatit mintea si sufletul cu "el/ea"; acea minte si acel suflet care atunci erau "flamande", "goale", dar faptul ca au disparut din viata noastra ne lasa la fel de "flamanzi" si "goi", pentru ca nu vom stii niciodata daca ceea ce el/ea a scis .. mai este si adevarat....

SPERANTA_garbo a scris pe 9 Septembrie 2010, 16:13
Stii....poate ca ar trebui sa fim recunoscatori sortii pt. toate momentete frumoase ce au patruns , la un anumit timp, in viata nostra !

Razvan a scris pe 10 Septembrie 2010, 16:43
Multumim sortii pentru momentele frumoase din viata noastra, dar cum sa mai numesti momente frumoase, cand cineva dispare brusc din viata ta? Dupa tot timpul petrecut cu acea persoana dupa cate ai aflat despre ea.. te intrebi daca tot ce a spus a fost real....

SPERANTA_garbo a scris pe 11 Septembrie 2010, 00:01
Acele momente fac parte din viata noastra si ar fi bine se le inchidem intrun sertar al sufletului nostru , si nu sa le aruncam intr-o lada de...".gunoi". Sa avem seninatatea de-a accepta ceea ce nu poate fi schimbat ; curajul de-a schimba ceea ce poate fi schimbat ,si , intelepciunea de-a face diferenta intre aceste doua posibilitati !

Angel_1966 a scris pe 11 Septembrie 2010, 00:13
...buna seara Razvan!,.. ..am citit "offf"-ul tau!,..cred ca e un "off"de care se lovesc multe persoane care folosesc calea virtuala de comunicare,de a lega prietenii virtuale!,.. ...la un moment dat si in viata reala ne lovim de problema "disparitiei"bruste a unui prieten!,..atat doar ca el era "real",..palpabil,..era langa noi....oamenii vin si pleaca din viata noastra ,indiferent de calea pe care o aleg,principalul lucru ramane doar frumoasa perioada si amintirile minunate pe care le avem si ne raman de la ei!,.. ..deci,..sa multumim!...cui?...providentei?.sau...cine stie?!,..destinului,....pentru minunatii oameni cu care ne-am intersectat la un moment dat pe parcursul vietii,care ne-au adus in suflet bucurie si clipe de fericire ,...indiferent de statusul lor,...virtual sau real!,.. ...:) ,..pupici din Ardeal!,...

Angel_1966 a scris pe 11 Septembrie 2010, 00:16
..apropo,.. persoana din spatele ..pseudonimului poate fi..ea,..cea reala, dar..timida!,... ...insa ,poate fi si invers!,.. ...ar fi prima data cand te-ai insela in viata?,... ...e plina padurea de "uscaciuni"!!!,..nu??... ..(asta-i in loc de ..uscaturi!,..as vrea un zambet si mai multa..incredere!,..) ..pa,paaaaaa!,..

Razvan a scris pe 11 Septembrie 2010, 22:03
Este straniu cum ajungi sa "inchizi" o parte din acele momente, sa arunci undeva in adancul sufletului si a mintii tot, apoi sa incerci sa razi....

Razvan a scris pe 12 Septembrie 2010, 13:03
Azi, m-am gandit toata ziua.. de ce este straniu acest lucru. Singura concluzie, este ca unele lucruri dorim sa nu se termine niciodata. Atunci cand se termina brusc, lasa un vid, tot ce a fost pana atunci dispare, dar nu exista nimic care sa-l ocupe. Da, este mai frumos cand totul se stinge de la sine, incet si lin, atunci ai sentimentul de implinire. Ne gandim la o vorba batraneasca: " Atunci cand esti suparat pentru ca nu ai obtinut ce ai dorit, asteapta si bucura-te, pentru ca Dumnezeu s-a gandit sa-ti dea ceva mai bun ... ". Oare unde este?!

SPERANTA_garbo a scris pe 12 Septembrie 2010, 13:09
PROVOACA-TI SOARTA, SI, POATE AI SA AFLI !

Angel_1966 a scris pe 12 Septembrie 2010, 20:15
...buna seara!,..si.... ....daaa,..ne provocam soarta in fiecare moment al existentei noastre,..numai ca,..habar nu avem!,... ...adevarul este ca tot ce-i frumos,.tot ce ne face fericiti si impliniti n-am mai vrea sa se termine vreodata!,..din pacate,...este ...lege universala!,..nimic din ce-i frumos..nu tine prea mult!,....o seara superba in continuare!,..

SPERANTA_garbo a scris pe 13 Septembrie 2010, 21:45
Azi am recitit postarea ta"comunicarea...." si mai ales comentariile (n-as putea sa-ti explic de ce m-a "fascinat" atat de tare subiectul !) Comunicarea apare in cadrul unei relatii intre doua sau mai multe pers.; orice relatie este un produs finit ,dupa care urmeaza un punct final. Dar atunci cand spui ca ;"unele lucruri dorim sa nu se termine niciodata" ,prin disparitia lor lasand un vid ....deja ,nu mai vorbim de comunicare ,ci de "comuniune".Comuniunea este un fenomen continuu ,ca un rau care curge tot timpul ,nu se termina niciodata ....si de aici discutia se muta in alte "sfere"....

Razvan a scris pe 18 Septembrie 2010, 20:31
Comunicarea este baza unei relatii de oricare tip ar fi ea. Prin ea impartasim foarte multe informatii. Cu unele persoane ne face placere sa comunicam. Cu cat comunicam mai mult cu atat legatura este mai puternica (comuniune). Ei/ele devin prieteni apropiati. Atunci cand acele persoane dispar brusc sau nu mia vor sa comunice cu noi, ne intrebam ce anume au fost ei, pentru noi si ce am insemnat noi pentru ei.....

SPERANTA_garbo a scris pe 19 Septembrie 2010, 21:34
Atunci cand te bucuri de" prezenta" cuiva ,doresti sa te bucuri din ce in ce mai mult , sa explorezi aceasta" intimitate "din ce in ce mai profund .Si totul se realizeaza pe baza unui angajament" tacut" ,de la inima la inima ,sau de la fiinta la fiinta . A , si inca ceva ....comuniunea poate insemna si intalnirea a doi straini ,poate dura o singura noapte ,dupa care cei doi isi spun adio... .Oamenii se tem atat de tare de necunoscut ,incat isi doresc sa duca o viata previzibila , ziua de azi sa fie la fel cu cea de ieri , adica in acord cu ideile lor....libertatea este un aer prea tare pt. ei!!!!

Razvan a scris pe 20 Septembrie 2010, 16:10
Comuniunea este o legatura puternica intre oameni, coeziune interna durabila... cred ca chiar daca este vorba de o noapte.. legatura oricum o sa existe intre doi "straini"

hyperion13 a scris pe 29 Ianuarie 2011, 21:13
Comunicarea este lucrul pe care foarte putine fiinte o iau in seama.Toate pornesc de la comunicare. Afli lucruri pe care nu le stiai,cunosti oameni minunati,poti cunoaste iubirea,implinirea,fericirea,dar desigur exista si partea opusa...asa cum ai spus...ce ne facem daca se intrerupe dintr-o data si dispare de tot? Atunci cu siguranta nu a mai fost o comunicare.Ceva s-a intamplat,ireversibil si poate involuntar de vointa noastra.Noua ni se pare totul in regula, dar nu intelegem cum dintr-o data,cineva anume care consideram ca este persoana cu numarul unu pentru noi,dispare...Nu iti trebuie o viata cu cineva anume sa existe o comunicare perfecta.Exista o noapte,asa cum ai spus si tu, exista o secunda sau o clipa de magie in care pur si simplu esti prins...sau exista "pentru totdeauna".As mai putea continua si cu intamplarea,apoi ca un dus rece imi revin in minte cuvintele: "nimic nu este vesnic!" Vesnicia este doar in sufletul nostru...

Razvan a scris pe 3 Februarie 2011, 19:15
Atunci cand comunicarea cu persoana pe care o placem se intrerupe brusc, ceva din interiorul nostru sufera. Ce simtim atunci ... simtim ca suntem neimpliniti, goi.. simtim un vid care nu poate sa fie "ocupat" asa de usor. Povestea noastra nu are sfarsitul pe care il doream, iar sufletul nostru cauta un sfarsit care sa vibreze cu noi. Vom ajunge sa intelegem ca acea persoana pentru noi reprezenta "sablonul" pe care il cautam, dar din partea opusa.. noi nu suntem "sablonul" cautat de acea persoana

hyperion13 a scris pe 15 Februarie 2011, 23:04
Poate ca povestea nu are un "sfarsit" pentru ca inceputul nu era cel care trebuia..."Sablonul" de care vorbesti era perfect atata timp cat fiecare isi manifesta acea multumire sufleteasca. Sa fi fost doar amagirea??? Gustul este atat de amar...

Razvan a scris pe 18 Februarie 2011, 18:54
ai dreptate cu gustul amar al amagirii. Dar poate nu inceputul este gresit; poate ce era gresit .. era chiar faptul ca fiecare incerca sa fie ceea ce nu este in realitate.

Postare comentariu
Adauga un comentariu