ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

A mai cazut o stea

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Toate posturile din 5 Noiembrie 2010 | Trimite prin Y!M

Blogurile Garbo

Tipuri de cazi de baie in...
la 3 Aprilie 2019, 18:28
Concediul meu de vara
pianina la 2 August 2018, 17:58
Cum sa alegi un fotograf...
garbo_492045 la 31 Iulie 2018, 17:03
Ceai de slabit si...
EleonorRosu la 9 Mai 2018, 18:34
Multe restaurante italiene...
garbo_487470 la 12 Aprilie 2018, 14:44
Ai nevoie de un spatiu...
garbo_405905 la 12 Aprilie 2018, 13:19
Why Choose Cotton Bedding?
garbo_487057 la 6 Aprilie 2018, 13:28
Primavara
Ecoul la 3 Aprilie 2018, 22:11
parfumurile, obsesia...
c_mikka la 17 Martie 2018, 11:55

A mai cazut o stea

Nu stiu cum se face, ca am inceput sa ne pierdem, rand pe rand, valorile. Azi si Adrian Paunescu a plecat sa planga de undeva din ceruri soarta amaratului astuia de popor.  Privesc cu lacrimi in ochi emisiunile tv unde s-au adunat tot sa-l omagieze asa cum nu au facut-o niciodata cat timp a fost in viata. Acum, in prag de moarte, toata lumea si-a dat seama ce mare poet a fost, acum si-au adus aminte oamenii cat i-a ajutat cand revista si cenaclul pe care le-a condus erau singurele raze de speranta. Ce ciudat cum amaratul asta de popor, pe care l-a iubit pana dincolo de moarte, isi neaga toate valorile atat cat sunt in viata si le recunoaste pentru scurt timp abia cand trec in nefiinta.

A fost un OM. Un om care a stiut sa iubeasca, sa se bucure de viata, sa traiasca. Un om care nu a stiut sa urasca. Un om in a carui inima a incaput toata Romania mare. Fiecare dintre noi a avut locul lui in inima acestui om, inima ce  a obosit ducand toate problemele noastre. Toate lacrimile noastre au apasat-o atat de tare ca s-a oprit azidimineata, mult prea devreme pentru noi.

Nu te gandesti cat timp esti bine si sanatos, ca va veni o vreme cand vei fi nevoit sa te desparti definitiv de oameni pe care i-ai iubit. De oameni pe care i-ai admirat. De acest om, care a fost candva idolul unei generatii. Ne-a format caracterele, ne-a invatat sa visam, sa iubim, sa fim mandrii ca suntem romani. A iubit tot ce a insemnat limba romana si poporul roman de pretutindeni. Inima care azi l-a lasat, poarta in ea cicatrici pentru toate durerile noastre.

in dimineata asta ochii mei s-au trezit cerniti si inca se mira ca soarele zambeste si inca mai incalzeste pamantul. Cum de nu plange cerul? Cum de mai zambesc oamenii? Cum de nu se simte fizic durerea prierderii acestui OM? Inaintez in varsta si orice pierdere ma doare. Incep sa am constiinta sfarsitului care se apropie galopant. Sunt plecata de acasa de atat de multi ani, incat acum , in prag de batranete, am impresia ca orice om care apartine acelei zone din care ma trag si eu, imi este ruda. Si plang la disparitia fiecaruia ca si cum as plange o ruda apropiata. Adrian Paunescu era ruda cu toti romanii. A plans pentru toate disparitiile, ca si cum i-ar fi murit o ruda apropiata. A plans pentru Basarabia si pentru Ardeal, a luptat pentru drepturile lor, ale noastre.

Sunt mandra de dumneavoastra, domnule Paunescu. Sunt mandra ca apartin generatiilor care au crescut cu poezia dumneavoastra. Dumnezeu sa aiba grija de sufletul dumneavoastra mare. Suflet care a plecat sa povesteasca cerului de drama tuturor romanilor. Care a plecat sa se roage pentru noi acolo, la picioarele Tale, Doamne. Ai grija de el si odihneste-l in pace!

 

 
Vineri, 5 Noiembrie 2010, 11:18

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Trimite prin Y!M


Voteaza
*****0 voturi
 

Raporteaza continut neadecvat
Postare comentariu
Adauga un comentariu