ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
Ines
She had to let go so that he would have his happily ever after but he couldn t live without her, so he didn t have the happily ever after stuff.
Ultima vizita: 2015-05-11

Intră în contul tău

Am uitat parola / Nu am cont
sau

Expat in Kazakhstan

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Toate posturile din 28 Ianuarie 2010 | Trimite prin Y!M

Blogurile Garbo

Tipuri de cazi de baie in...
la 3 Aprilie 2019, 18:28
Concediul meu de vara
pianina la 2 August 2018, 17:58
Cum sa alegi un fotograf...
garbo_492045 la 31 Iulie 2018, 17:03
Ceai de slabit si...
EleonorRosu la 9 Mai 2018, 18:34
Multe restaurante italiene...
garbo_487470 la 12 Aprilie 2018, 14:44
Ai nevoie de un spatiu...
garbo_405905 la 12 Aprilie 2018, 13:19
Why Choose Cotton Bedding?
garbo_487057 la 6 Aprilie 2018, 13:28
Primavara
Ecoul la 3 Aprilie 2018, 22:11
parfumurile, obsesia...
c_mikka la 17 Martie 2018, 11:55

Expat in Kazakhstan

Marco Polo pe patul de moarte, inconjurat fiind de sceptici care-i ziceau ca tot ce-a povestit e fantezie le-a raspuns: “n-am spus nici macar jumatate din ce-am vazut”.
Asa mi se intampla mie, ori de cate ori povestesc experientza asta, de expat, in Kazakhstan Incerc sa fac o selectie...sa prind esentialul...dar mi-e destul de greu...sper sa nu fie plictisitor!
In 2008 mi-am dorit intruna si am spus-o cu voce tare uneori, ca vreau sa merg pana unde se termina drumul.
Se spune: ai grija ce iti doresti, pentru ca ti se poate intampla...si mi s-a intamplat!

Kazakhstanul, fosta R.S.S. Kazaha si-a dobandit independenta si s-a proclamat republica la 16 decembrie 1991. Intr-o uriasa tara ca intindere (peste 2,7 milioane km2) si cu o populatie mult mai redusa decat a Romaniei ( 16 402 000 locuitori, densitatea 5,6 locuitori pe km2), cu tinuturi aride si inospitaliere, cu greu gasesti terenuri fertile, doar stepa arida.
Nu se stie daca si cum au supravietuit acei primi, sa le zicem colonizatori, stim insa cu precizie drama romanilor din timpul si dupa al doilea razboi mondial. Este vorba de cei deportati in anii 1941-42, din fostele provincii romanesti Basarabia si Bucovina de Nord, in urma Pactului Hitler-Stalin, si apoi , din 1945, cand sute de mii de basarabeni si bucovineni erau trimisi, in bou-vagoane, spre Siberia. Purtati pe lungul drum al pierzaniei decedau de foame, frig si sete, fiind apoi aruncatati din vagoane ca niste hoituri. Cei care supravietuiau, erau debarcati in nord, in tinutul numit Karaganda, pentru a-i folosi la destelenirea pamanturilor. Acolo erau adusi si numerosi prizonieri de razboi, ostasi si ofiteri ai Armatei Regale Romane, care nu se inrolasera in cele doua divizii care aveau sa lupte in Vest. Alta ratiune era ca, alaturi de asa-zisii chiaburi, ei trebuiau sa munceasca pentru binele puterii sovietice, din Asia Centrala pana la Cercul Polar. Cati au supravietuit, dintr-o categorie sau alta, nimeni nu poate sa stie. Dar iata, exista si aici, pagini nescrise din istoria poporului roman…
Romanii nostril au trait aici mereu cu frica de a se recunoaste ca sunt romani, moldovenismul fiind totusi acceptat, deoarece exista o republica moldoveneasca, in cadrul URSS (chiar daca moldovenii, la acea vreme, erau socotiti tigani)…vorba moldoveneasca este de fapt limba romana si moldovenii de aici, vor trebui sa recunoasca in cele din urma ca nu sunt slavi.

http://www.sfnicolaemtl.com/reviste/155.pdf

http://aboutkazakhstan.com/Atyrau_city.shtml#history%23history

Despre Atyrau, fostul Guriew, oras de pescari, despartit in doua de raul Ural, care este si granitza dintra Europa si Asia, nu pot sa va spun decat ca, la o prima vedere, este socant si dezolant!
...cand am aterizat aici...mi-am spus...well...ai vrut, ai capatat! ...aici este capatul drumului!

Aeroportul, asemanator cu o hala de carne...taximetristi care sar ca hultanii pe tine si se bat sa-ti apuce bagajele...nimeni nu intzelege ce spui, daca nu stii rusa sau kazaka...deci...u r in deep shit!

Orasul...un mix intre vechi si nou, cocioabe si cladiri din otzel...localnici saraci si expatzi care au venit sa se-mbogatzeasca pe spinarea lor...da, asa ne privesc si de aici si refuzul lor de a se civiliza, sunt prosti si puturosi, nu sunt perfectibili, educabili...sunt nihilisti! ...orice le-ai cere spun NU!

Indeletnicire favorita, scuipatul...toata lumea scuipa, chair si femeile...cu bolta, cu sete, te intrebi de unde atata scuipat...la inceput m-am intrebat daca nu cumva e un semn de respect si nu-l intzeleg eu!

Edificator in acest sens: BORAT, comedie care mie mi s-a parut cel putin interesanta d.p.d.v al ideii (BORAT - Cultural learnings of America for make benefit Glorious Nation of Kazakhstan), are in vedere vizita unui jurnalist din Kazakhstan, Borat (jucat de Sacha Baron Cohen), trimis de binevoitorul guvern spre SUA, unde va face un documentar.

Acum, desi plot-ul nu pare cine-stie-ce si umorul este previzibil, mesajul este o parodie la adresa tarilor "inapoiate" precum Kazakhstan cat si la adresa americanilor.

http://video.google.com/videoplay?docid=-2457021087843652899&q=borat+trailer

http://www.youtube.com/watch?v=SBirGHHzXOM

Puteti sa va formati o idee si singuri, vizionand fotografiile din albumul cu acelasi titlu
 
Joi, 28 Ianuarie 2010, 05:21

« Inapoi la blog | Toate blogurile | Trimite prin Y!M


Voteaza
*****0 voturi
 

Raporteaza continut neadecvat
Postare comentariu
Adauga un comentariu