Apartinand clasei legumelor solano-fructoase, rosia este liderul cap de serie al acesteia. Initial admirata ca si planta ornamentala, astazi este consumata sub diferite forme de oameni din intreaga lume.

• cotorul verde al rosiei nu se va consuma deoarece contine o substanta toxica existenta in toate legumele din clasa, solanina

• bulionul din comert poate contine pana la 2% sare drept conservant, ceea ce inseamna 20 de grame de sare la un litru

• nu conservati bulionul folosind aspirina si nici benzoat de sodiu deoarece acestia prezinta risc cancerigen (aspirina ca si conservant este cancerigena deoarece prin metabolizare formeaza acidul hidroxi-benzoic)

• evitati tomatele murate (gogonelele) fiindca, prin fermentare, acestea genereaza histamina (principala substanta pro-alergica) care prin metabolizare produce nitrozoderivati cancerigeni; orice aliment murat devine acid, determinand pierderi de calciu din organism pentru corectarea PH-ului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri