In apele marilor si ale oceanelor se gasesc adevarate medicamente naturale precum algele, sarea si namolurile. Pana in prezent, au fost inventariate peste 20000 de specii de alge, a caror marime este diferita, de la cativa centimentri la 300 de metri. Algele marine sunt de mai multe feluri: verzi, rosii, brune si albastre.

Algele marine sunt considerate de unii oameni de stiinta, alaturi de bacterii, primele fiinte vii ale planetei Pamant. Ele constituie o inepuizabila rezerva de materie organica, care se reinnoieste fara incetare. Continand toate elementele chimice ale apei de mare, ele pot fi denumite “extracte de apa de mare”.

In compozitia algelor intra oligoelemente in cantitati apreciabile: iod (unele alge contin iod mai mult decat apa de mare), brom (mai putin decat apa de mare), magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu; vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP; acizi aminati (metionina, serina, acid glutamic, cistina), glucide, clorofila, substante antibiotice, celuloza etc.

Toate aceste componente le ofera algelor urmatoarele proprietati: stimuleaza glandele endocrine si mijloacele naturale de aparare ale organismului, remineralizante, stimuleaza circulatia sangelui, antireumatice, antiinfectioase etc.

Indicatii: oboseala fizica si intelectuala, tulburari glandulare, tulburari nervoase, demineralizare, anemii, convalescenta, senescenta, tulburari de menopauza, artroze, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, nevralgii, mialgii, obezitate, celulita, ateroscleroza, rinofaringite cronice, constipatie, acnee, eczeme etc.

Contraindicatii: boli infectioase, unele dermatoze, tuberculoza pulmonara, hipertiroidie

Modul de intrebuintare al algelor

Sub forma de aliment, pulbere sau comprimate, algele au fost intotdeauna consumate pentru bogatia lor in proteine, oligoelemente si vitamine de catre popoarele orientale si din Extremul Orient, ca si de unele populatii nordice. Chinezii ori japonezii le folosesc si astazi pentru proprietatile lor afrodisiace si impotriva imbatranirii precoce. In Scotia si Irlanda se fabrica paine din alge, iar in Japonia intra in compozitia unor produse de patiserie, dulceturi etc.

Pentru uz extern, algele sunt folosite astfel:

- bai de alge proaspete (intregi sau taiate marunt introduse in apa de mare), la 35 – 37 de grade Celsius, timp de 15 – 20 de minute, intre 2 si 3 pe saptamana; o cura este compusa din 10 – 20 de bai si poate fi repetata de 2 – 3 ori pe an, la intervalul de 2 – 3 luni

- bai de alge uscate (recoltate vara si puse la uscat in locuri speciale)

- bai de alge si namol marin

- cataplasme locale cu alge proaspete, calde (sau incalzite de la mica distanta cu infrarosii); cataplasme cu alge amestecate cu namol marin; cataplasme cu pasta de alge (obtinuta din algele uscate foarte bine maruntite)


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Miracolul din adancuri: algele marine.