Despre polen se spune ca este unul dintre cele mai de pret daruri ale naturii catre om deoarece in lipsa lui inmultirea plantelor cu flori ar fi imposibila. Polenul reprezinta principala hrana pentru nou-nascutii din stup si este totodata materia prima pentru laptisorul de matca, ceara si fermenti.

- polen de maces: boli febrile si afectiuni ale inimii

- polen de rozmarin: astenie

- polen de tei: nevroze, insomnii

- polen de rapita: ulcer varicos

- polen de cimbrisor: impotenta sexuala, frigiditate

- polen de mar: boli de inima

Foarte important este ca atunci cand suferim de o anumita afectiune sa alegem polenul potrivit. Gasirea unui anumit tip de polen poate fi anevoioasa si de aceea majoritatea oamenilor il prefera pe cel poliflor care este mai usor de procurat (se gaseste in magazine sub forma naturala ori in preparate diverse).

Unul dintre secretele polenului de un anumit tip este ca preia proprietatile plantei de la care provine.

Administrare:

- copiii intre 3 si 5 ani: 5 – 10 grame pe zi

- copiii intre 6 si 12 ani: 10 – 15 grame pe zi

- adultii: la persoanele cu indicatii majore pentru un astfel de tratament doza de atac este de 30 – 40 de grame pe zi, iar doza de intretinere, pentru sanatosi si bolnavi, este de 16 – 20 de grame pe zi

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Administrarea polenului se poate face sub mai multe forme: cure scurte (doar o luna pe an), care au o eficienta foarte scazuta; cure regulate, la inceputul fiecarui anotimp, 45 de zile la rand sau numai doua cure pe an, de cate 90 de zile o cura, la inceputul iernii si sfarsitul verii; cure continue, cate 2 – 3 grame pe zi sau chiar mai mult, in functie de afectiunea pe care o are persoana si toleranta acesteia la polen.

Polenul granule poate fi consumat numai uscat, simplu ori dizolvat in apa indulcita cu miere sau amestecat cu miere ori dulceata, iaurt. De asemenea, il puteti dizolva si in lapte, insa niciodata in ceai sau cafea deoarece acestea diminueaza proprietatile sale terapeutice. Inainte de a fi inghitite, granulele trebuie mestecate foarte bine in gura.

De retinut este faptul ca persoanele care prezinta intoleranta la polen trebuie sa micsoreze dozele specificate, iar cele cu manifestari alergice nu pot, din pacate, consuma acest medicament al naturii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri