Puterea uleiurilor esențiale și a aromaterapiei în general este astăzi dovedită și larg acceptată ca metodă de prevenție sau adjuvantă în diferite tratamente atât pentru bolile fizice, cât și psihice.

Uleiurile esențiale acționează pe căile senzoriale și ajută organismul să își ascută unele funcții, astfel se pot preveni sau ameliora unele boli.

Cel mai des aceste uleiuri se folosesc fie în diverse dispozitive care încălzesc apa peste care au fost picurate câteva picături de ulei esențial, fie în băile lungi sau în difuzoare de aromaterapie, special create pentru a difuza în aerul ambiental o anumită doză din uleiurile esențiale utilizate.

5 Uleiuri esențiale care te ajută să lupți împotriva răcelilor și gripei

Uleiul esențial de eucalipt

Cu un miros puternic, ușor înțepător și totodată revigorant, uleiul esențial de eucalipt este un tonic excelent la nivelul mucoaselor și pielii. Poate fi utilizat în produsele dermatologice pentru îndepărtarea insectelor, dar și pentru calmarea mâncărimilor pielii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

În ceea ce privește creșterea imunității în fața răcelilor și gripelor, uleiul de eucalipt este utilizat în foarte multe preparate. Acționează împotriva multor afecțiuni ale cailor respiratorii: bronșite acute și cronice, gripă, tuberculoză pulmonară, astm, tuse.

Uleiul esențial de mentă

Cu efecte tonice și energizante la nivelul întregului organism, uleiul esențial de mentă este util în cazul afecțiunilor respiratorii pentru astm, bronșită cronică, laringite, nas înfundat, sinuzite.

Uleiul esențial de oregano

Acest ulei prezintă multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Este util în combaterea durerii, inclusiv la copilul mic, este utilizat pentru ameliorarea durerilor dentare sau cele ale eruptiilor dinților (la copii), este un excelent antiparazitar și prezintă efecte antiinflamatorii.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

La nivelul sistemului respirator, uleiul esențial de oregano este recomandat în bronșite, laringite, dureri de gât, fiind mucolitic și expectorant, ajută la eliminarea impurităților de la nivelul căilor respiratorii. Citește continuarea în pagina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri