Originar din Africa și India, uleiul de ricin este obținut prin presarea la rece a semințelor de ricin, având proprietăți emoliente, antiinflamatorii și antibacteriene. A fost folosit încă din antichitate pentru tratarea pielii, părului și unghiilor, putând fi folosit totodată și ca uz intern. Descoperă beneficiile uleiului de ricin în acest articol.

Beneficiile uleiului de ricin pentru sănătate și frumusețe

Uleiul de ricin are o culoare pală, gălbuie, având proprietăți regenerative, antiinflamatorii și antibacteriene.

Recomandam acest Ulei de ricin virgin, BIO, disponibil pe Vegis.ro

Va propunem să descoperim împreună 7 beneficii ale uleiului de ricin.

1.Uleiul de ricin înmoaie pielea întărită

Pielea întărită, uscată și aspră din zona coatelor, călcâielor sau chiar genunchilor, poate chiar și dintre omoplați poate fi înmuiată și curățată cu ajutorul uleiului de ricin. Astfel, cu 1-2 ore înainte de baie este recomandat să aplicați ulei de ricin pe zonele afectate. Acesta înmoaie pielea, o curăță și o detoxifică, îmbunătățindu-i sănătatea și prevenind îmbătrânirea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

2.Uleiul de ricin ameliorează inflamațiile la nivelul pielii

Foto: By Amawasri Pakdara /Shutterstock

Fie că este vorba despre inflamații post-mușcături de insecte sau apărute în urma expunerii la soare, ungerea zonelor inflamate cu ulei de ricin creează un film protector și antibacterian, calmant la acest nivel. Poate fi aplicat și peste tratamentul de baza.

3.Uleiul de ricin recomandat în tratarea acneei

După curățare, tratament și îngrijire corespunzătoare, uleiul de ricin poate fi folosit pe zonele afectate de acnee, datorită acidului ricinoleic care are proprietăți antibacteriene, inhibând dezvoltarea bacteriilor nocive.

4.Uleiul de ricin prezintă proprietăți laxative

Ca uz intern, uleiul de ricin este folosit încă din antichitate pentru tratarea constipației, având efecte antioxidante și ușor laxative. Poate fi consumat pe perioade recomandate de medic pentru combaterea constipației cronice, alături de o dietă bogată în fibre alimentare.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

5.Uleiul de ricin previne și tratează vergeturile

Poate fi folosit pentru masarea zonelor afectate de vergeturi tinere (de culoare roz), reducându-le în dimensiuni și prevenind formarea acestora. La femeile însărcinate, sub recomandarea medicului, uleiul de ricin poate fi folosit pentru ungerea abdomenului, prevenind formarea vergeturilor. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri