Unicelulare sau pluricelulare, de culoare roșie, brune sau verzi, algele sunt folosite în alimentație de multă vreme, atât pentru gustul lor special, cât și cu scop terapeutic.

Algele marine sunt organisme vegetale care înglobează, prin dezvoltarea și metabolismul lor, majoritatea substanțelor benefice din apa în care cresc, într-o formă purificată și concentrată. Astfel, acestea aduc un aport considerabil de vitamine, minerale și alți nutrienți valoroși pentru sănătatea noastră.

Vă recomandăm:

Alge marine pentru salată disponibile pe Vegis.ro

ALGE ATLANTIC WAKAME RAW BIO disponibile pe Obio.ro

4 beneficii sănătoase ale algelor marine

Conțin mai mulți aminoacizi esențiali decât orice tip de carne, sunt o sursă excelentă de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofilă, mucilagii și substanțe antibiotice, metaloizi și minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, stronțiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Algele pot fi folosite ca atare în alimentație, în diverse preparate și supe, dar și ca condiment pentru aroma lor specială.

Algele marine, recomandate la dietă

Deși sunt atât de bogate în nutrienți valoroși pentru organismul nostru, totuși au un număr mic de calorii. Devin astfel aliate ale dietelor.

Conțin, de asemenea, iod care stimulează glanda tiroidă și potasiu cu efecte ușoare diuretice, contribuind la scăderea edemelor și la reducerea retentiei de apă. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.

Algele – un boost energetic ce combate eficient oboseala

Dacă simțiți adesea că oboseala vă cuprinde, deși nu aveți motive serioase, sau că a doua jumătate a zilei vă pierdeți tonusul și energia pentru activitățile de rutină, atunci puteți încerca alimentele energizante, printre care se numără și algele marine.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Acestea sunt un adevărat cocktail de substanțe energizante, care pun la lucru întreg metabolismul, însă fără a suprasolicita organele interne. Algele marine activează hormonii tiroidieni, care „coordonează” energia la nivelul fiecărei celule și pot fi consumate atât în eutiroidie, cât și în hipotiroidie.

Algele marine susțin sistemul imunitar

Așa cum am aflat deja, algele marine stimulează glandele endocrine şi imunitatea, stimulează circulaţia sângelui, combat retenţia de apă, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie (hipotiroidia fiind corelată cu scăderea imunitățîi). În plus, toate vitaminele, mineralele și substanțele benefice conținute în alge susțin funcțiile sistemului imunitar și ii oferă „materia primă” pentru a funcționa optim.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Algele marine au proprietăți antiîmbătrânire și afodiziace

Algele marine stimulează procesele regenerative și încetinesc îmbătrânirea corpului, a pielii și albirea părului. Consumul de alge marine este cunoscut pentru efectele afrodiziace. În Scoţia şi Irlanda se fabrică chiar şi pâine din alge, iar în Japonia fac parte din hrana zilnică, în salate, pentru fabricarea sushi-ului, ca garnitură, ba chiar intră în compoziţia unor produse de cofetărie, prăjituri sau îngheţată. Citeste reteta de alge in apgina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri