Gandurile si sentimentele noastre se transmit la nivelul corpului, se transpun la nivelul sanatatii si ne pot influenta viata. Influenta gandurilor asupra sanatatii este atat de puternica, incat in domeniul medical s-au creat specialitati psihologice care ghideaza pacientii spre o sanatate mai buna sau o recuperare mai rapida.

via Healthy Kudika

Despre somatizarea sentimentelor noastre

Multe afectiuni le facem si nu le dobandim, cum ar fi cazul bolilor infectioase. Factorii favorizanti in ceea ce priveste dezvoltarea unor boli sau a unor dureri tin atat de stilul de viata (dieta, somn, miscare etc.), cat si de modul cum gandim, de managementul stresului si al emotiilor. Pentru ca stresul ne influenteaza atat de puternic sanatatea, il intalnim in psihologia medicala sub doua forme: distres (stresul “negativ”, provocat de griji, ganduri si emotii care ne fac rau) si eustres (stresul “bun”, provocat de emotii pozitive foarte puternice, de bucurii foarte intense, insa care pot crea probeleme de sanatate unui cardiac de exemplu).

  • “Daca un om isi doreste sanatate, acest om trebuie sa se intrebe daca este gata sa puna capat motivleor bolii sale. Doar atunci este posibil sa il ajuti pe acest om.” - Hipocrate

Nivelul de sanatate dar si aspectul fizic reflecta mereu lumea noastra interioara. Trebuie sa invatam sa ramanem in permanenta constienti de conexiunea minte-corp, sa cautam sa avem un bun management al stresului si sa ne schimbam gandurile intr-unele pozitive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Harta EMOTIONALA a durerilor: cum ne influenteaza sentimentele starea de sanatate

Anumite dureri sau afectiuni pot reprezenta somatizarea unor griji excesive, a unor sentimente persistente sau a stresului prelungit.

Emotiile, durerile si bolile

Iata durerile si bolile comune insiruite si emotiile/grijile/sentimentele care le sustin sau le declanseaza.

ACNEEA: poate insemna neacceptarea propriei persoane sau o stima de sine foarte joasa. Nu iti place propria persoana. Vindecarea: acceptarea ca fiecare om este unic, valoros si frumos, precum si canalizarea resurselor catre placerile personale, catre dezvoltarea hobby-urilor si pasiunilor, talentelor, dar si a relatiilor. Invatarea legilor daruirii neconditionate si a ascultarii.

ALCOOLISMUL: probleme legate de atasament in copilarie, in familie. Imposibilitatea de a iubi si de a se simti iubit. Vindecarea: sa invete sa iubeasca oamenii si viata cu toate provocarile ei, sa se inconjure de oameni care ii apreciaza si stimeaza, ii sustin si inteleg.

AFECTIUNI PULMONARE: frica de a simti bucuriile vietii, de a le trai, suparari, jena reprimata. Senzatia ca dupa bucurie trebuie sa urmeze tristetea.

AFECTAREA GLANDELOR SUPRARENALE: anxietate, indiferenta fata de propria persoana.

Foto: Daniel M. Nagy / Shutterstock

Puteti citi articolul integral pe Healthy Kudika

Va recomandam si articolele:

Harta DURERILOR EMOTIONALE din corp: Afla ce efecte au sentimentele asupra sanatatii!

Cum simti, cum esti... Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor

12 dureri comune care semnifica emotii negative puternice


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri