Tu stii ce beneficii are consumul de ciocolata?

Ciocolata este atat de blamata de catre diferite industrii, incat uitam adesea sa ne amintim si de beneficiile pe care un consum controlat al acestui rasfat dulce le poate avea asupra organismului si nu numai.

Alege in primul rand o ciocolata un pic mai amaruie pentru ca are un continut mai mare de cacao, ceea ce inseamna ca nu este procesata la fel de mult ca cea cu lapte sau cu alte adaosuri si topping-uri.
Boabele de cacao contin un nivel ridicat de antioxidati descoperiti recent de cercetatori.

Foto: Olena Kaminetska, Shutterstock

1. Imbunatateste functionarea celulelor cerebrale

Studiile arata ca doua cani de ciocolata calda pe zi imbunatatesc semificativ sistemul cerebral in ceea ce ii priveste pe varstinicii cu probleme ale circulatiei sangelui, dar in acelasi timp ii ajuta sa isi imbunatateasca memoria.

2. Scade presiunea sangelui

Consumul de ciocolata neagra reduce presiunea sangelui, pentru ca aceasta relaxeaza arterele si imbunatateste fluxul acestuia. In 2014, cercetatorii au aratat aceste rezultate intr-un grup experimental cu subiecti ce aveau varste cuprinse intre 18 si 23 de ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

3. Tine stresul sub control

Un studio suedez a demonstrat nu cu mult timp in urma, ca un consum regulat de ciocolata neagra ajuta hormonii stresului sa ramana intr-un echilibru ideal, astfel ca nivelul stresului nu depaseste niciodata nivelul optim.

Foto prima pagina: MaraZe, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri