'Merele persane' sunt atat de sanatoase incat par a fi desprinse direct din pomul vietii indelungate. Descoperiti beneficiile extraordinare ale acestor delicioase fructe cu origini exotice

Unul din beneficiile cunoscute ale consumului de piersici este acela pe care il are asupra pielii. Piersicile sunt o sursa grozava de vitamina C, contribuind astfel la mentinerea tineretii si supletei pielii. Le puteti consuma ca atare, dar le puteti folosi si extern, sub forma de masca. Pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, aplicati fructul usor zdrobit direct la nivelul ridurilor sau al cearcanelor. Vitamina C pe care o regasim din belsug in piersici este cunoscuta pentru efectele sale antioxidante. Ea este cea care mareste capacitatea organismului de a lupta impotriva agentilor infectiosi, dar si a nocivilor radicali liberi.

Piersicile au si un continut bogat de betacaroten, o provitamina care odata ajunsa in organism se transforma in vitamina A. Aceasta vitamina este esentiala pentru sistemul imunitar, dar si pentru o buna vedere si pentru mentinerea sanatatii pielii si a membranelor mucoase.

Piersicile contin antioxidanti bogati in polifenoli precum luteina, zeaxantin si beta-criptoxant. Acesti compusi protejeaza impotriva radicalilor liberi ce accelereaza procesul de imbatranire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri