Sindromul de oboseala cronica, este intalnit tot mai frecvent, iar manifestarile sale pot fi din cele mai variate.

Se introduc 5 portii de fructe si legume crude pe zi, circa o jumatate de kilogram. In acest fel organismul primind vitamin, minerale si cele 25-30 g de fibre alimentare necesare zilnic, pentru a se putea forma bolul fecal, care stimuleaza peristaltismul gastro-intestinal si eliminarea toxinelor.

Fibrele au si rolul de a impiedica o buna parte din absorbtia colesterolului, reducand nivelul colesterolului “rau” din sange.

 

3 Contactul cu natura

Aerul curat, apa, razele soarelui sunt remedii din natura, mai calmante si mai relaxante decat orice medicament.

Omul modern s-a indepartat foarte mult de natura, iar “oboseala” trece de indata ce acesta revine de unde “ a plecat”.

O plimbare in natura, mersul descult pe iarba, privelistea unui rasarit sau a unui apus in mijlocul naturii ne poate reincarca “bateriile” pentru mult timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

4 Miscarea

Miscarea - mai ales in aer liber - are un efect po¬zi¬tiv asupra starii noastre de spirit.

Lumina soa¬relui blocheaza secretia de melatonina si stabilizeaza valorile dopaminei si serotoninei, hormonii care ne creeaza o stare de bine.

5 Miere cu scortisoara

Studiile au aratat ca persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara in parti egale au mai multa vitalitate.

O jumatate de lingura de miere se pune intr-un pahar cu apa, se presara cu pudra de scortisoara si se consuma zilnic, dimineata sau atunci cand vioiciunea organismului scade.

 

6 Masaj cu otet de mere

Masajul cu otet de mere, eventual aromatizat cu 1-2 picaturi de ulei esential de levantica sau rozmarin, face minuni in alungarea starii de oboseala si surmenaj intelectual.

Masajul se face pe intregul corp, cu miscari ascendente, in¬sistandu-se asupra umerilor, a cefei, a toracelui si a fruntii.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

 

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri