Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana sanatoasa. Descopera cele 9 beneficii ale consumului de afine.

Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana bogata in vitamine, gata sa ii ofere organismului puterea de a se revigora. Au un gust dulce acrisor iar efectele lor terapeutice sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes medicamentele.

Afinele sunt originare din America de Nord, de unde, anual, vin aproximativ jumatate din cantitatea consumata la nivel global. Colonistii europeni au descoperit afinele odata ce au intrat in contact cu americanii nativi si le-au adus si pe batranul continent. Doar abia in secolele XX si XXI afinele au devenit cunoscute iar afectele lor terapeutice au fost descoperite.

Afinele contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul. Dar hai sa descoperim ce rol au toate acestea in sanatatea organismului nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

9 beneficii ale consumului de afine

Afinele previn cancerul si sunt un adjuvant in combaterea lui

Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism. Se recomanda cure de cel putin trei saptamani cu afine sau alte fructe de padure(mure, zmeura, fragi, coacaze) care sa contina aceasta substanta pentru a preveni aparitia cancerului.

Foto: De la Subbotina Anna /Shutterstock

De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a fost realizat intre 1984 si 2002 pe un esantion de 66.940 de femei si s-a descoperit ca acelea dintre ele care consumau alimente bogate in chempferol (o flavonoida continuta in cantitati considerabile in afine) au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Afinele imbunatatesc functiile creierului si previn aparitia bolii Alzheimer

Un studiu realizat in la o universitate din SUA a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare. Toate acestea se datoreaza antioxidantilor din afine care impiedica procesul de imbatranire celulara la nivelul sistemului nervos.

Cura cu afine, adjuvanta in diabet

Inca nu se stie de ce dar se pare ca o cura zilnica cu afine poate reduce nivelul zaharului din sange, stabilizand astfel nivelul glicemiei si ajutandu-i pe oamenii care sufera de diabet si care sunt dependenti de insulina. Desi afinele nu au un indice glicemic mic (au undeva la 40-53), organismul se comporta ca si cum ar avea un indice glicemic mic in ceea ce priveste impactul la nivelul de zahar din sange. In plus, consumul de afine tine la distanta complicatiile care pot aparea din cauza diabetului.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Afinele previn si trateaza bolile cardiovasculare

Cum spuneam si mai sus, in cazul bolnavilor de diabet, bolile care survin ca si complicatii pot fi foarte periculoase. Bolile cardiovasculare sunt cele mai intalnite. Din fericire, o cura cu afine ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol rau si de trigliceride si previne oxidarea si blocajele vaselor de sange.

Consumul de afine imbunatateste vederea

Datorita vitaminelor A si C pe care le contin, afinele imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si a sistemului nervos si previn si trateaza boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucom, miopia, imbunatatesc vederea pe timpul noptii si combat oboseala.

Afinele tin la distanta infectiile urinare

Afinele au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene si lupta cu succes impotriva infectiilor din organism. Sucul de afine anihileaza bacteriile care cauzeaza infectiile urinare si ajuta la eliminarea lor din organism.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri