Jupiter în conjuncție cu Chiron –  o conjuncție rară care are loc o dată la 14-19 ani! Ceea ce putem fi, vom deveni! Răni care se închid (și se VINDECĂ)

7 Martie 2023 publicat în Spiritualitate 974 share-uri

Imaginați-vi-l pe Marele Benefic (Jupiter) în conjuncție cu Marele Vindecător (Chiron) – un eveniment astral spectaculos, rar și spectaculos, care are loc o dată la 14-19 ani! Ceea ce putem fi, vom deveni! Vindecare, lumină și speranță pentru rănile, durerile și locurile noastre gri din suflet!

Spuneam într-un articol anterior că martie 2023 este o lună extraordinară din punct de vedere al evenimentelor astrologice, cu alinieri cosmice de excepție care produc reverberații puternice asupra întregului an, un punct de plecare din care influențele astrologice se mișcă în mai multe direcții.

În curând, în jurul datei de 9 -15 martie vom avea de-a face cu o întâlnire rară în peisajul astral, mai exact cu o conjuncție extraordinară între Jupiter și Chiron care se întâlnesc chiar în semnul Berbecului. Alinierea exactă are loc în data de 12 martie 2023 la 14 grade în semnul Berbecului (când efectele sunt cele mai intense), însă mulți dintre noi au început deja să resimtă efectele pe măsură ce cele două planete au început să se apropie una de cealaltă. Este un tranzit superb cu o energie norocoasă față de tot ceea ce înseamnă vindecare așa că am face bine să ne deschidem sufletele, mințile și trupurile pentru a aduce lumină, speranță și vindecare în ele, chiar și în acele locuri umbrite de disperare, în acele momente care au părut sau par fără ieșire sau speranță.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Ca să înțelegeți despre ce vorbim, conjuncția Jupiter –Chiron este un tranzit care are loc o dată la 14-19 ani, ultima oară când am beneficiat de acest tranzit fiind în urmă cu 14 ani, în 2009, când Jupiter s-a aliniat cu Chiron în semnul Vărsătorului. De data aceasta însă, în martie 2023, Jupiter se aliniază cu Chiron, numit și Vindecătorul rănit, în zodia Berbecului, un semn dinamic, cunoscut pentru spiritul său de inițiativă și acțiune, pentru independența și capacitatea sa de afirmare și de a o lua de la capăt/ a nu se da bătut, asociat deseori și cu noile începuturi – fiind și primul semn din zodiac.

Ar fi minunat să ne aliniem și noi sufletele în perioada următoare la această energie cosmică și să profităm de acest dar astral nu doar pentru a reflecta și a ne stabili noile intenții și planuri pentru următorul ciclu de 14 ani, ci și pentru a vedea cum putem evolua sau cum putem găsi noi oportunități și căi pentru a crește, pentru a ieși din zona noastră de confort și a ne asuma noi riscuri, noi provocări, noi drumuri cu tot cu aventurile pe care le presupune acest lucru (infuzia de energie curajoasă și îndrăzneață dată de Berbec care, la urma urmei, este una a unui războinic și a unui pionier dornic de afirmare, dar crezând în același timp în instinctele și în puterile sale, mergând înainte fără să își permită să privească prea mult timp înapoi).

Jupiter este planeta expansiunii și a norocului, ea ne ajută să ne clarificăm perspectivele, să îndrăznim să ne setăm noi orizonturi și să vedem dincolo de cele vechi, să facem unele salturi în gol mânați de credința noastră, de încrederea în țelurile noastre, de dorința de a evolua. Pe de altă parte, Chiron, care nu este o planetă în toată regulă, ci mai degrabă un corp înghețat de tip asteroid sau cometă periodică, încadrată recent în rândul “centaurilor” (obiecte fără orbite stabile) care orbitează Soarele între Saturn și Uranus, nu este cunoscut degeaba în lumea astrologiei sub numele de Vindecătorul rănit.

Atunci când este activată puterea lui Chiron sub influența unei planete precum Jupiter vorbim de șanse minunate de a ne vindeca răni mai vechi sau de a-i sprijini pe alții în a le vindeca. Desigur, poate că de multe ori acest proces nu va fi perceput drept unul ușor fiindcă acest lucru înseamnă să ieșim din zona de confort și să (re)conștientizăm prezența unor răni adânc gravate în interiorul nostru (pot fi fizice sau sufletește, dar care ne-au marcat profund), a unor frici, a unor dureri cronice, aducerea la suprafață a sensibilităților și vulnerabilităților noastre.

Foto: S. Splajn /Shutterstock

Atunci când Jupiter se aliniază cu Chiron, resimțim în adâncul ființei noastre efectele acestei manifestări vindecătoare blânde și mângâietoare, dar puternice, în diverse forme, în funcție de lecțiile individuale de viață și de destin.

Astfel, pentru unii dintre noi sunt posibile unele vindecări fizice în această perioadă, o soluție sau un leac pentru o problemă de sănătate mai veche, chiar dacă nu mai credeam în ameliorări sau vindecări miraculoase, în timp ce alții vor simți alinare sau mângâiere pentru rănile și durerile lor emoționale sau sufletești sau își vor recăpăta puterea lor naturală, depășindu-și traumele, propriile tragedii. Cu alte cuvinte, pentru unii acest tranzit poate fi și despre acea luminiță de la capătul tunelului, despre noi drumuri în ciuda multora înfundate, despre binele care se va manifesta în diverse forme în viața noastră și va lua locul acelor lucruri care ne-au marcat și ne-au făcut să credeam că noi nu vom mai putea fi niciodată întregi, compleți, plini de lumină și speranță.

Pentru alții în schimb, conjuncția Jupiter- Chiron poate aduce în prim plan și sentimentul nostru de identitate sau de valoare, determinându-ne să ne contestăm sau să ne reevaluăm unele convingeri, credințe sau chiar țeluri în viață, să ne explorăm unele răni interioare, să ne studiem mai atent provocările prin care am trecut și întâmplările prin care am putea trece. Mulți dintre noi își vor pune în această perioadă întrebări precum “eu cine sunt?”, “este acesta oare sensul meu în viață?”, “este oare acest lucru ceea ce îmi doresc să fiu, să fac sau să visez” sau “ce aș putea face să fiu mai bine, să mă simt iarăși complet, fericit, energizat, viu și întreg?”

“Acele dureri, acele lucruri despre care am crezut că nu le vom vindeca sau că nu le vom uita niciodată, se vor atenua, se vor topi, se vor desființa pentru a fi înlocuite cu compasiune, putere, o înțelegere mai profundă, cu sentimentul de întregire. Acele răni și cicatrici rămase din bătăliile noastre vor căpăta o nouă viață și ne vor conduce în locuri în care nu am fi visat vreodată să ajungem. Acele cicatrici și răni își vor declanșa propria putere, ajutându-ne să conștientizăm deplinătatea potențialului nostru”, se arată pe https://foreverconscious.com .

“Chiron în Berbec ne amintește că prin rănile noastre am învățat, am evoluat, ne-am maturizat și am pășit într-o versiune mai completă a ceea ce am fi putut fi. Poate că unele din rănile noastre ne-au slăbit și destabilizat, dar în timp, tocmai aceste răni ne vor face să ne simțim compleți din nou. Poate că nu la fel cum eram înainte, ci într-un mod mai “trezit”, într-un mod care ne va face să fim mai mult din ceea ce trebuie să fim”, completează astroloaga Tanaaz în același material.

La un nivel colectiv, această energie a conjuncției dintre Jupiter și Chiron se poate traduce prin găsirea unor noi leacuri sau terapii revoluționare care acum sunt lansate sau făcute accesibile publicului și care presupun ameliorarea vieții și tratamentul/vindecarea unor boli. De asemenea, la nivelul unor colectivități sau comunități de oameni, unele suferințe ancestrale sau chiar sociale (dacă vorbim de destinul unei țări) pot reveni la suprafață tocmai pentru a vindeca acele răni care existau acolo în stare latentă, chiar dacă nu supurau aparent la suprafață.

Foto fr si main: Fred Mantel /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri