28 Februarie 2023 publicat în Spiritualitate 663 share-uri

Citiți o povestire cu tâlc, o pildă care circulă pe internet și care ne învață să nu treacă o zi de la Dumnezeu fără să nu ne aducem aminte de următoarele trei lucruri și vom trăi cu sufletul mult mai împăcat…

Un bunic plin de evlavie și cu dragoste pentru cei din jurul său a ajuns la o vârstă venerabilă și foarte înaintată. Avea o familie numeroasă, copii deveniți oameni mari la rândul lor, mai mulți nepoți și strănepoți așa că tot timpul era înconjurat de cei dragi. Adesea, își strângea nepoții și strănepoții în jurul său și le povestea întâmplări din viața sa și frânturi de înțelepciune și învățăminte extrase din povestea sa de viață.

Nepoții erau ochi și urechi, curioși și plini de entuziasm, dornici să afle cât mai multe din întâmplările vieții bunicului lor. Adesea îi puneau diverse întrebări pentru a-l trage de limbă și a afla cât mai multe. La un moment dat, unul dintre nepoți, cel mai îndrăzneț și înțelept, îl întreabă:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

- Bunicule dragă, ai trecut prin atâtea, ai trăit în timpul războiului, ai avut parte de necazuri, probleme și lipsuri, cum ai reușit să treci peste toate și îți păstrezi totuși bunătatea, încrederea și cumpătul în tot acest timp?

- Ei bine, scumpii mei nepoți. Am avut întotdeauna grijă spre ce anume privesc căci răul din lume intră în inima omului prin simțuri și îndeosebi prin văz. Pe vremea când eram și eu cum sunteți voi acum, niște copii la început de drum, preotul satului m-a sfătuit să fac în fiecare zi, înainte de a pleca de acasă, următoarele trei lucruri:

- Primul lucru – să îmi ridic ochii spre cer ca să îmi amintesc că acolo sus este Tatăl meu care mă veghează și să îi spun “mulțumesc, Doamne, că exiști”. Cu El în minte și în suflet să îmi înceapă fiecare zi, el să fie călăuza și prioritatea viețîi mele, toată silința și putința, și restul va veni de la sine.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

- Al doilea lucru – să îmi îndrept ochii înspre pământ și să privesc la cât de puțin loc am nevoie pentru a-mi găsi și eu acolo mormântul

- Al treilea lucru – să mă uit bine și atent în jurul meu, la toți acei oameni care au de suferit și pătimit mai mult decât mine, la toți cei bolnavi, la cei care nu pot vedea, auzi, vorbi, la cei fără o mână sau un picior, la cei care nu au un adăpost deasupra capului, la cei aflați în nevoi, în dureri sau în suferințe.

Și uite așa am trecut prin tot ceea ce mi-a rezervat viața și am răbdat și necazurile și suferințele fără să mă plâng, trăind mulțumit și împăcat cu lumea întreagă și cu Dumnezeu. Și așa să doresc și vouă să trăiți, dragii mei, în liniște și armonie.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Autor: Anonim

Foto fr si main: Peter Csaszar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri