2 Decembrie 2022 publicat în Spiritualitate 700 share-uri

"Omul este liber pe cât de deştept este, pe cât de sincer iubeşte, pe cât de ataşat este de valorile cele înalte ale credinţei.” Descoperiți câteva dintre citatele și cuvintele cu ecou pentru minte și suflet care ne-au rămas de la părintele Iustin Pârvu, unul din marii duhovnici ai României.

Născut în 1919, în satul Poiana Largului (județul Neamț), Iustin Pârvu a fost stareț al mânăstirii Petru Vodă și o voce importantă a ortodoxiei românești, considerat a fi unul din marii duhovnici contemporani ai neamului. Descoperiți câteva dintre vorbele de duh ale părintelui Iustin Pârvu, cuvinte ne-au rămas moștenire peste ani de la acest om al lui Dumnezeu.

Citate și cuvinte pentru minte și suflet de la părintele Iustin Pârvu

“Numai într-un suflet împăcat încape toată lumea deodată, în sufletul încrâncenat, acrit, tulburat nu încape nimic.”

“Iubirea aproapelui este o lecţie de iubire faţă de Dumnezeu. Dacă nu-l iubeşti pe cel de alături, dacă nu-l ajuţi, nu eşti capabil nici să-L iubeşti pe Dumnezeu. Iubirea aproapelui este prima treaptă spre mântuire, pe treapta asta trebuie să repeţi pentru marea iubire de Dumnezeu.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

“Suntem liberi în măsura în care ne asumăm misiunea pentru care ne-am născut, în măsura în care ne facem treaba cum se cuvine. A fi liber nu înseamnă trândăveală şi uitare de sine, înseamnă împlinirea destinului tău de om.(…) Omul este liber pe cât de deştept este, pe cât de sincer iubeşte, pe cât de ataşat este de valorile cele înalte ale credinţei.”

“Omul este – sau ar trebui să fie! – jumătate dragoste şi jumătate luptă, jertfă pentru a păstra dragostea intactă, neatinsă de rău.”

“Omul de azi pune prea mare bază pe fleacuri şi amănunte, este asediat de o mulţime de lucruri false şi nu ştie să aleagă. Dacă ştii să alegi bine, lucrurile devin uşoare, viaţa este frumoasă. Dacă alegi rău, te chinui. Dacă ai îndoială că ai ales bine, iarăşi te chinui.”

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

(citate extrase dintr-un interviu realizat de scriitorul Adrian Alui Gheorghe)

„Românul are nevoie să-i ajungă cuţitul la os ca să acţioneze. Dacă nu l-a deranjat nimic, românul a stat cuminte, a dormitat în istorie“.

„Nu moartea e groaznică, groaznic e faptul când din ea nu înţelege nimic cel care rămâne în viaţă, când ea nu serveşte unei cauze“.

„Politicianul nu este un păduche în fruntea poporului, el este un păstor căruia i se încredinţează soarta multor oameni“.

„Raiul este aproape, depinde care îţi este natura faptelor. Dacă faci un lucru bun, o faptă generoasă, nu simţi că pluteşti? Ei, atunci intuieşti natura Raiului, te simţi ca în Rai”.

Foto: Natali _ Mis /Shutterstock
Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Leagăn pentru toată copilăria Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

“Îţi este mai de folos să înviezi sufletul tău din patimi, cugetând la cele dumnezeieşti, decât să înviezi morţi.”

“Să nu-i mustri pe cei care au întristare în inimă, ca să nu fii pedepsit cu acelaşi toiag şi căutând pe cineva care să te mângâie, să nu afli pe nimeni!”

„O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte”.

„Credinţa este, până la urmă, puterea de a iubi.”

„Dacă iubeşti blândeţea, vei avea pace în sufletul tău. Iar dacă te vei învrednici să dobândeşti pacea, te vei bucura în orice încercare.”

“Atunci când viaţa ta este după Dumnezeu, să nu te întristezi pentru necazurile şi relele tale pătimiri, căci Dumnezeu ţi le va ridica într-o bună zi. Să nu te temi nici de moarte, pentru că Dumnezeu a pregătit bunătăţile cele viitoare ca să te facă mai presus de moarte.”

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

“Omul are atâta sfinţenie câtă rugăciune are în el.”

“Toate fenomenele care se aplică în istoria omenirii sunt în raport cu gradul de civilizaţie al omului.”

“Neamul este mama mea, tatăl meu, fratele meu, sora mea, vecinul meu, satul meu, comuna mea și județul meu și tot cel ce vorbește aceeași limbă, are aceeași credință și aceleași idealuri.”

“Dramele lumii se stârnesc nu de la o luptă de idei, ci de la o luptă pentru bani, pentru tot ce e material. Omul cumpărat cu bani nu are valoare, îşi pierde valoarea şi credinţa, rămâne ca o monedă calpă.”

“Păzeşte-te de păcatele cele mici ca să nu cazi în cele mari.”

Foto fr si main: Alina Kruk /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri